Медийният тиган пържи консуматорите на палачинкови политспекуланти

Решенията на съда се изпълняват. Не се коментират. Спазвам този императив и в рамките на личния си опит, който, за моя радост, е положителен. Напъните да бъда съден за журналистическата ми дейност се провалиха в съда и нямам личен мотив да съм “недоволен”.

Решението на съда, който обяви ареста на бившия премиер Борисов за незаконен, предизвика еуфория сред борците за свободата на шефа, погазена от МВР. Това е разбираемо. Решението съвпада с партийната целесъобразност на ГЕРБ , както и с интереса, който клати феса на интересчиите, групирани около собственика на партията. 

Съдът, също така, вече няколко пъти осъди лично Него за лъжа и клевета. За тези съдебни решения иначе приказливите му апологети предпочитат наистина да не коментират с обобщения за провала му на морално-политическия фронт.  

Какво да кажем за разминаването с позицията на днешния пропагандист на ГЕРБ Тома Биков по отношението на мнението на същия този Тома Биков, който през 2013 година призоваваше Борисов да бъде арестуван?https://ivo.bg/2022/08/14/пик-се-напъва-да-изкупи-вината-си-за-мин/

Излиза, че МВР в наше време е изпълнило желанието на Биков 9 години по-късно, но вместо да се зарадва, че справедливият му гняв е довел до препоръчаното от него решение Борисов да бъде арестуван ( и осъден), днес Биков е на точно обратната позиция. Ето какво казва той пред микрофона на БНР към днешна дата за арестуването на своя партиен бос. 

“Не господин Борисов е оправдан, а ръководеното от Бойко Рашков МВР е осъдено практически, защото в акта на съда на първа инстанция, който сега беше потвърден на втора, се казва, че това е не само незаконен арест, но и неграмотно извършен. Директно са използвани тези думи, които рядко се срещат в съдебни актове”.

“Единственото основание за този арест беше свидетелството на господин Петков, който от своя страна нямаше връзка с казуса, по който беше извършен този арест. Кой сега ще носи отговорност за тази политическа акция? След решението на съда вече можем да кажем съвсем спокойно, че в този арест няма нищо – нито е криминално, нито нещо, свързано с някакви разследвания. Това беше една политическа акция”.

Във връзка с горното се съгласявам с Биков и питам също: той носи ли отговорност за думите си от 2013 г.?  

Въпросът не е толкова личен, колкото е принципен. Случаят с Биков не се различава по нищо от обратния завой в мненията на много, много други негови подобия в това отношения. 

Н. Бареков първо се подмазваше на “господин генерала”, комуто дори носеше цветя за подгряване на любовната игра преди да му вземе интервю ( лично съм го чувал в БТВ да докладва прав по телефона на г-н генерала кой какво казал по телевизора), а после премина в яростна контраатака, “разжалва генерала”, така да се каже. Същото, в обратна посока, важи за А.Тодоров, за когото Борисов беше главатар на шайка, а след това стана част от нея.  В.Сидеров призоваваше да бъде “освободен Альоша от наряд” и славеше американските момчета, на които дължим освобождаването си от империята на злото, на чийто наследници дълго служеше след това като острие в България. А. Симов  от БСП се изповядваше по точки в любов на Америка, преди да обърне напълно палачинката. Да не говорим за прескочилите стобора от отбора на И.Костов политици, политолози, социолози, антрополози, журналисти и прочее състезатели по наклонени морални писти-все със задачата да обслужват мутрата, вкл. в омразата й към партията и личността на И.Костов.

Както знаем, някои от палачинковите продукти се вкиснаха напоследък, но други продължават да бъдат обгрижвани от медиите като втасали във фурната на популизма звезди, все така актуални и меродавни. Отговорност за противоположните им позиции от миналото никой не им търси.

Бегълците от синия лагер в блажната кошара на ГЕРБ не са сами на разкаляния терен. Има и вакли червени коментатори, привлечени от същата паша, както и синкавите. Всинца от обкръжението Му вкупом преразказват с поведението си стария виц за угодниците на партийното събрание, които питали със загрижен вид “как ги постигате тези успехи, другарю директор”.

Вие, драги читатели, как мислите? Как ли ги постига др. Генерал тези успехи и защо продължават да са му все още предани всичките тези наемници? 

Вината не е толкова в самите палачинкови герои. “Очень кушат хочется”, както казал чукчата , според един от расистките съветски вицове. Основната причина за палачинковия ефект е медийният тиган, който им се предоставя безкритично. Изпържените на него зрители, които не са длъжни да помнят метаморфозите на мафиозите ( нямам предвид споменатите непременно, а изобщо), попържат наред след това политиците и затвърждават ширещото се мнение, че всички маскари. 

Това омаскарява и другите – онези, които държат на принципите си. Има и такива, все пак, но попадат в същия тиган с обърнатите палачинки. Самият прелъстител, който има харизмата на бияч от зората на мутренския рекет, все така (с)търчи целият в бяло. Колкото повече му “намекват” да развее лично бялото знаме, да отстъпи от ролята си на запушалка на върха на българската политика, толкова повече се втвърдява верноподаническото скандиране край него: “не можем без теб, бащице, не ни изоставяй”. Бащицата се съгласява великодушно и позволява все така да му целуват каквото им подаде.

Наивно е да се надяваме на съда на историята да поправи тази несправедливост. Ето защо несправедливостта трябва бъде изобличавана “приживе”. Покойниците не могат да се възползват от възмездието, но живите имат нужда от него, за да не бъдат лъгани да си влагат вярата и надеждите в спестовната касичка-прасенце на доказани мошеници ( на снимката е преяло с копейки).

 

13 мнения за “Медийният тиган пържи консуматорите на палачинкови политспекуланти”

 1. Изброените персони в статията са един вид бг варианта на украинските колаборанти..,а Палонски днес(от сърце) е публикувал 3 минутно видео с много добри съвети и пожелания за колаборантите.

 2. ДГД и ПНХ на сите цитирани палачинкаджии.

  N.B.!
  Сега, на Фниманието на съблогарите-американски граждани. В самото начало на видеоклипа има адрес на сайт където всеки с няколко клика може да изпрати елписмо до сенатора си за да го мотивира за сетен път да съдейства за военна помощ за страната-герой Украина. Опитът досега показва, че сенаторите вземат присърце апела.
  Повече, по-долу, вкл. и инфо как на практика функционира ленд-лиз-а.

 3. Сега, обратния пример на цитирините мекерета в статията.
  След профукани над 100 часа, толкова ги сметна самия Макрон, в “диалози“ за Бог да прости с обидчивия ввХУЙЛО (квалификацията е на ЕМ), френския президент “обърна“ палачинката.

 4. Вероятно др. Биков е решил да не хаби излишно енергията на морала си, отчитайки фактора давност.

 5. Гешефтурата е куче-касичка … докато няма работеща прокуратура всеки арест на мутропремиерина ще е “неправилен” , та и това съдебно решение си е предизборна лепта за шапката на ОПГЕРБ – уличното театро “Опасен чар” на лелкигербб със засарт.Мисирков си е за оцеляване … не ДС, а европрокурорите си избраха оная емблематична сграда

 6. Милицията , ченгесарските служби и МНО са така “реформирани” , че ето такъв е реZZилтатът , сега!
  Пълзящата РЕкомуниZZация и РЕболшевизация започна още с пришествието на Кобурга и бокоТИКВАТА, преди 21 години.
  Тогава започна сегашната РЕболшевизирана ДЕформация, вместо да продължат истинските РЕформи, започнати от ОДС!

  Погледнете болшевишкото оръжие на МНО, което все още ръждясва от над 40-50 години в складовете на армията, въпреки че сме в НАТО от 20 години!
  Същото стана с РЕченгесацията ма ДАНZZ и службите!
  А милицията дори си остана с ръждивите пищови Макаров!
  А има толкова съвременно и по-мощно западно оръжие за милицията, но тя още е препасана с Макаров, вече 33 години , след 1989г. !

 7. И още едно, от същата рубрика, когато ПИК не громяха другарите (само защото последните се целуваха по площадите с предшественика на Карадайъ) “БСП пред ПИК – Борисов и службите веднага да дадат отговор за Буда”: https://pik.bg/%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B0-news47803.html

 8. И последно за днес от рубриката “усмивки от старите ленти” – “Бойко Борисов: Извинявам се на ПИК! Не съм искал да кажа, че ДПС ви използва.”…. Амин, сиреч “истинно”: https://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B2%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0-news127609.html?fb_comment_id=778195888862266_8150747

 9. ooo kotio,

  борисов годържат на къса каишка с много дела на трупчета – идеална находка е – патологичен лъжец – социопат “харизматик” тип “наше момче”
  – ДпС нямат проблем да работят с него , въпреки че борисов е активен участник в смяната на имената като командир на батальон в Дулово – изготвят документи, конвоират, има много пребити, 60 човека екстрадирани, та като секретар на МВР подари кученце на Доган – това проработи и после подари и на путин … за срам на софиянци като кмет на София обяснява, че:” на никой не му харесват такива неща, но нямаше как да оставим сигурността и спокойствието на българските граждани.Трябваше много последователно, както в САЩ , първото име на новородените да е българско, дава се един списък, фамилиите на бащите и дедите, но да завършват на ов или ев. И в това може да има някакъв контрол. Един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани. Който както и се чувства като такъв, ако е българин, е така, ако е турчин, да си отиде в Турция…” – ама е държал и автомат срещу българските турци и последно през март миналата година карадайъ му го напомни …
  https://www.mediapool.bg/sadat-v-strasburg-osadi-bulgaria-za-skandalna-mvr-aktsiya-na-borisov-news199265.html
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/03/08/317304_originalniiat_tekst_na_statiiata_za_boiko_borisov_na/
  https://www.actualno.com/crime/naj-znakovite-nerazkriti-ubijstva-po-vremeto-na-bojko-borisov-news_653147.html
  … но ДБ са омръзнали на всички с “тая” съдебна реформа и “фиксацията” си в фигурата главен прокурор – цацаров изпра бат’петьо за президент, а гешев още е радост, а за поменика на мутрата е и това( стана дълго и без поменика на русоробията му, а той си е национално предателство)
  https://bivol.bg/a-scandal-a-murder-and-a-mystery-in-bulgaria.html
  “Страх. 30 минути страх. Това излъчваше пресконференцията на министър-председателя Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров. Пресконференция, на която властта демонстрира задоволство от бързо намерения предполагаем извършител на бруталното убийство на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова …”
  https://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%87/a-45826983

 10. И като стана дума за “съда”.
  Май се е намерил съдебен състав във Варна, който е спрял екстрадицията на руснака. Един от малкото моменти, в които съм горд, че съм българин.

 11. @Явор
  Като се има предвид правосъдието в Русия, по-добре е, че Варненският апелативен съд е спрял екстрадицията на руснака Алчин, но аз се питам след като по негови думи живее от 5 години в България защо още не е научил български език ??? България е ЕДНОЕЗИЧНА държава и официалният език е български. Българите, където и да отидат да живеят и да работят, научават езика на държавата, която ги е приела, за около 6 месеца! (Включително и по- мургавите ни сънародници!) Така че или руснакът е много ТЪП, или и той е с “имперско мислене” и не смята за нужно да се “напряга” да учи езика на местните аборигени, но пък те са ДЛЪЖНИ да разбират и да говорят езика на “авсабадителите”, както и да защитават човешките им права ?
  След време руснакът може да има претенции на базата на “дисидентството” си да ни учи тук на демокрация и даже да ни управлява (с преводач).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.