И Латвия се освободи от своя МОЧА

 

 

 

 

Латвийският МОЧА беше премахнат днес в 9 сутринта. Бутнаха го с багер.

Това остана:

 

 

 

 

Полицията арестува 19 противници на тази патриотична операция.

От много възможни въпроси по аналогия, задавам за краткост само един: защо в България  тази и други подобни зрелищни акции по освобождаване от съветското окупационно минало не са новина за нашите медии? И те ли, като МВР, са поемали тайно ангажимент към руското посолство да пазят МОЧА и неговите подобия в България?

Знам, че това е риторичен въпрос.

Държа да обърна внимание от какво най-много се боят прекършените български гръбнаци. Всичко друго могат да понесат, но не и мисълта, че българите ще се събудят от робския си сън и ще последват примера на свободолюбивите си събратя по съдба от ерата на съветското робство.

11 мнения за “И Латвия се освободи от своя МОЧА”

 1. “Не гледай никого отдолу нагоре или отгоре надолу. Просто виждай това което е”. Големия мъдрец Садхгуру на чиито лекции ходи и другарката мутрофанова.
  Ама само със ходене по лекции не става. Бива и да си отворите ушите и да почнете да слушате и запомняте и … учите и прилагате в живота.

  https://youtu.be/mH6Tliieq-M

  По същия начин и Господ Христос каза, Обичай ближния си и Обичай Господ. Тоест не се прекланяй като роб, не се величай като господар. Просто се обичайте и не се сравнявайте един с друг. А ние пък българчетата много обичаме да си ги мерим, ама никаква полза, само страдание, завист и злоба.

 2. Пак опираме до овчата ни русофилия, която жестоко е набита в главите ни. Ето един личен пример. Четвърти клас. Вече учим руски език. В междучасието се скарваме детински кой е по-голям юнак Крали Марко или Иля Муромец. Вече сме стигнали до бой, когато влиза другарката Лазарова и благо ни успокоява. После, все так благо, ни обяснява, че Крали Марко е много голям юнак, но Иля Муромец е най-големият юнак в света, защото е Руснак, а руснаците са най-великият народ!
  Сега съм на 70 години и още помня потреса, който изпита детската ми душа, защото у дома друго ми бяха казвали…
  Близо 50 години по-късно в същото училище учи малкият ни син. Вече сме в Прекрасния нов свят, както наивно си мислим. Изведнъж, ужас – разбираме, че децата задължително ще учат да пеят Онази песен за Альоша (действието се развива в Пловдив)! И освен това трябва да учат втори чужд език, като единственото предложение беше Руски език!
  Да, направихме скандал, директорът се извини, и т.н., но само ние и още едно семейство реагираха. Останалите родители ни гледаха неразбиращо, а някои – злобно
  Г-н Инджев, предполагам, че има много по-впечатляващи примери за налаганата ни русофилщина. Ние сме отровени и затова не можем да разберем защо трябва да се махнат МОЧА в София, Альошите в Пловдив и Бургас, и всички останали каменни боклуци, с които е пълна България…

 3. Евмолп,

  Прав сте!
  Българите са под стокхолмски синдром.
  И затова трябва да се говори непрекъснато за манипулираната история, измислените паметници и т.н. ако ще се освобождаваме.
  Но ето дори ДБ не го правят така както на мен ми се иска.
  Заели са една бих казал изплашена позиция по въпроса.

  Руснаците ще строят храм паметник Ал. Невски в Мариъпол.
  Питам мнозинството българи които уж са против руското нашествие – как се чувствате многоуважаеми, да знаете че и вашият най-голям храм носи същото име?

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/32005365.html

  Долу МАЛЬОЧИТЕ!

 4. VivaFreadom,

  В момента ми е малко трудно да обичам ближните руснаци подкрепящи братоубийството.

 5. “Свободы сеятель пустынный,
  Я вышел рано, до звезды;
  Рукою чистой и безвинной
  В порабощенные бразды
  Бросал живительное семя –
  Но потерял я только время,
  Благие мысли и труды…
  Паситесь, мирные народы!
  Вас не разбудит чести клич.
  К чему стадам дары свободы?
  Их должно резать или стричь.
  Наследство их из рода в роды
  Ярмо с гремушками да бич.”
  Александр Пушкин
  1823 г.
  Писано преди 200 години, но актуално и днес. И точно за българското племе, което безропотно си носи руския ярем и заслепено от пропагандата си избира все същите безродни продажни управници. Въпреки неуморната будителска дейност на автора на този блог, въпреки съдбовно благоприятните международни обстоятелства и действения пример на другите европейски народи, българите все още спят под сянката на МОЧА и подобията му из страната. Дали наистина не е прав дядо Славейков, възмутено възкликнал : “Не сме народ, а …..”

 6. Георги Харизанов,

  Такава мъдрост не се разбира отведнъж. Никой не може да ти я обясни ако ти не си готов. И по тази причина все още има човешка цивилизация на земята. Чакат я да поумнее достатъчно. Поне една част от нея и после кой откъде и квото си е избрал.

  Такъв мъдрец беше Дядо Влайчо. Пратили го на война ама нали не искал да държи пушка, дали му едно магаре с дисаги да го води. Дядо Влайчо сложил дисагите на гърба и отвързал магарето.
  Ние сме сакати маймуни в сравнение с висшите мъдреци. Нали знаеш като те види маймуната какво прави? Замеря те с обелки и крещи по теб.
  А има и още по-висши мъдреци. Цялата вселена и материя им се подчинява, затова и казват Бог Слово.

 7. @Евмолп,
  И Крали Марко, и Илья Муромец са измислени герои.

 8. Към VivaFreadom:

  И Вас искам да помоля. Преди пишехте под друг ник и многократно съм Ви молил да не използвате блога ми за проповеди. Има си амвон за такива цели.

 9. @Димитър,
  Вярно е напълно за Иля Муромец, но за Крали Марко – наполовина, защото е бил реална личност, но е измислен герой. Писано е много за него, доказано е, че нищо героично няма в биографията му, даже напротив, но за нас и на сърбите си остава символ на “Бореца против турците”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.