Най-нови данни за това как Путлер превърна царството си в токсична държава под международна карантина

 

 

 

 

 

 

За големите постижения на Путлер в геополитиката съм писал не веднъж. Сред тях са сплотяването на НАТО и ЕС, които той искаше да разцепва преди агресията си от 24 февруари. Също и разширяването на НАТО с 1300 клм граница с Финландия и Швеция, които излекува мигом от отколешния им неутралитет. В списъка на видно място е и обединяването на украинците пред общия рашистки враг. Путлер с право може да бъде смятан за баща на украинската консолидация чрез изнасилване.

Но има е още. Путлер в торба не стои. Упорства и постига нови успехи.

Миниатюрната Норвегия, по-малка по население от България, вече изпревари  Русия като главен снабдител на Европа с газ. САЩ постигнаха нещо подобно вече, но за могъщата Америка това някак се подразбираше – тя може всичко, стига наистина да поиска и да има интерес. Но малката Норвегия?!

Газохранилищата в Европа чупят рекорди по лятно запълване на газохранилищата. Европейците са готови да платят всякаква цена, за да не бъдат шантажирани през зимата от Газпром. А след това ще продължат да търсят алтернативи за все по-пълна изолация на руските рекетьори.

Държави, като Индия и Китай, които в Москва смятат за приятелски, все по-често избягват сделки с Русия. Самите те не налагат санкции на Москва, но търпят косвени загуби от тях. Индийски и китайски банки странят все по-осезаемо от контактите с токсичните си руски партньори.

Някои полезни на Путлер идиоти на Запад, като бившата външна министърка на Австрия Кнайсъл, вече се крият на твърде необичайни места. Ако е вярна информацията на австрийски медии, тя се е завряла чак в Ливан, една от най-бедстващите държави в света през последните години. 

С бързи темпове продължава десъветизацията в бившите съветски колонии, където падат един след друг монументите на окупационната червена армия.

В Украйна десъветизацията вече преминава в дерусификация. Масово се преименуват улици, наречени на руснаци. Там се очаква наесен да няма деца, чиито родители желаят да ги пуснат да училище, в което се преподава руски език.

В редица европейски държави се обсъжда карантина срещу руски пришълци под формата на отказ от предоставяне на визи за руски граждани. 

На бойното поле Русия започва да осъзнава, че заграбеното в Украйна подлежи на реокупация. Особено болезнено научиха този урок окупаторите  в\ на Крим.

На полето на дипломацията не Украйна, а Русия вече пледира за преговори, но не от внезапен пристъп на миролюбие, а от желание да разколебае решимостта на украинците да си отвоюват родината.

Множат се бравурните рашистки съобщения за отблъснати украински нападения. Вече не става дума за успешни рашистки настъпления, а за храбрите им отбранителни действия.

Президентът Байдън направи най-голeмият подарък за националния празник на Украйна – нови повече от 3 милиарда долара помощ. Това е най-големият еднократен пакет американска помощ  за изпаднала в беда украинска страна, жертва на руската агресия.

И всичко дотук-само в международен аспект. А в самата Русия Путлер тоже жъне подобни успехи.

От Русия бягат още западни гиганти. Най-нов е случаят със заводите на Мерцедес, които са обявени за продажба. Fсвен всичко друго ( отлив на капитал, съкращаване на работни места, технологичен срив за изостаналата Русия, нов спад в автомобилната индустрия, спихнала се вече с 80 на сто от началото на агресията) това е и силно имиджов удар с бранда “мерцедес”.

След започналия вече самолетен канибализъм за гражданската авиация, където се налага разфасоване на самолети за запасни части, канибализмът започна да изяжда по същия начин и хеликоптери в Русия. Ограничаването на въздушния транспорт, само една трета от която е свързана с пътища, означава в обозримо бъдеще разпад на огромната държава. 

Статистиката за юни показва спад на печалбите на руските предприятия с 31 на сто спрямо същия период на миналата година. 

Най-интересното предстои, дори и Путлер да бъде усмирен на бойното поле в Украйна. Защото валякът на санкциите тепърва ще набира скорост по нанадолнището. Няма как да бъде спрян още дълги години. Който не вярва, да се консултира с избягалите след 24 февруари в чужбина милиони поданици на самодържеца, който започна този ужас в Украйна заради ужасно силното си желание да се прослави и увековечи, сравнявайки се сам с Петър Велики, провъзгласил московското царство за руска империя. На практика Путлер постига обратното: превръща империята-или каквото беше останало от нейното съветско минало-в токсична държава, поставена под световна карантина.

 

 

 

 

22 мнения за “Най-нови данни за това как Путлер превърна царството си в токсична държава под международна карантина”

 1. Да хвърлим светлина и на още една прелест на Путлеристкия мiр. На Берлинския филмов фестивал е излъчен филм за робството в Русия, заснет по действителен случай. Филмът “Продукти 24” е за “Гольяновские рабы”:
  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8B
  и разказва за хора, държани в робство над десет години.
  Макар и вече освободени, тези хора не могат да получат справедливост.
  Една малка частица от съвременна Русия.

 2. “От Русия бягат още западни гиганти. Най-нов е случаят със заводите на Мерцедес, които са обявени за продажба. ”
  Току що минаха на предпоследно място-Dell ги удари. Биха си камшика безусловно и завинаги.
  На всичкото отгоре туй дето успяват да внесат, солено им излиза. На двойна цена.
  https://www.kommersant.ru/doc/5535403

 3. CNN имаха статия наскоро по въпроса:
  https://edition.cnn.com/2022/08/28/business/russia-economy-ukraine-six-months/index.html

  Руснаците може и да си имат “Вкусно и точка” но днешните икономики имат нужда от много повече от едни картофки за да са конкурентноспособни.
  Без високи технологии и чипове путлер е обречен така че продажните немски политици които мрънкат за “реалност” трябва да бъдат озаптени.

  Последното изречение от статията на CNN:
  Nechaev is even more definitive. “Right now, the economic decline has started,” he says.

 4. … когато популярен руски комик на шоуто си с череп в ръка на убит Азовец твърди, че се бие за: « Мы воюем не с людьми, мы воюем с идеей», от залата: «Как думаешь, он понял, что такое русский мир?» – «Да, я думаю, он понял»
  https://offnews.bg/sviat/ruski-stendap-komik-se-iavi-na-stcenata-s-cherep-na-ubit-zashtitnik-na-783902.html

 5. Ощи един интересен епизод от битката за Украйна:
  “Жителка на Москва е била задържана за палежа на BMW X6 на заместник-началника на 8-мо Управление на Генералния щаб на Русия, отговарящо за военната цензура в медиите, Евгений Секретарьов съобщи порталът Baza. Задържаната Елена Белова била въвлечена в палежа по сценарий, подобен на този на ало-измамниците у нас за „помощ на органите на реда“, като до последно жената била убедена, че по този начин подкрепя „специалната операция“ и се бори за победата на Русия.”
  https://offnews.bg/sviat/alo-izmamnitci-po-ruski-moskovchanka-podpali-kola-na-sluzhitel-ot-gen-783944.html

 6. Получи се потвърждение и от съвсем официален източник. Нашите победоносни войски са обърнали в бягство и опосранците и поддържащите ги одиозни руски десантници.
  Дет се редеше в “Парижките пойности’: “Сега, ние ги почваме”
  Много мина, мъничко остана.
  https://www.ukrinform.ru/rubric-ato/3560231-na-hersonsine-vsu-prorvali-pervuu-liniu-oborony-rossian-hlan.html

 7. Проруският блогър Алексей Дремов, който се сражава в незаконните военни формирования на т. нар. ЛДНР, потвърди настъплението на украинските въоръжени сили по посока Херсон. В канала си в Телеграм той заяви, че “украинците са полудели напълно”.

  Пропагандистът твърди, че в момента украинците стрелят с всичко, с което разполагат, а в момента разполагат с много.

  Ето какво пише Дремов:

  “Голямата ни грешка беше, че допуснахме такава интензивна и дълбока милитаризация на Украйна. Времето не е в наша полза, трябва да променим из основи стратегията си. Съществува голям риск да загубим Херсон. Има много жертви сред нашите хора. Радвам се, че Шойгу вече не участва в управлението на войната. Това е първата стъпка към промяна на фронта. Очакваме следващите стъпки”.

  И други руски канали в Телеграм съобщават, че Украйна провежда настъпление по почти цялата фронтова линия на юг и че от руската армия идва “тревожна информация”.

  Бившият руски депутат и известен журналист Александър Невзоров, който избяга от Москва след началото на войната и получи украинско гражданство, заяви, че днес ВСУ са успели да пленят огромен брой руски нашественици в Херсонска област.
  https://offnews.bg/sviat/ruski-propagandist-riskat-da-zagubim-herson-e-goliam-imame-mnogo-zhe-783967.html

 8. Фактите, които излага Иво ме изпълват с оптимизъм и надежда за нещо по-добро! Но да видим какво (не) се случва у нас! Защо не се сменят имена на улици на българомразци и анти семити като Граф Игнатиев, Иван Аксаков…или като на полския душманин и некадърен генерал Йосиф Гурко? Бул. Руски? Спомням си онзи идиотски стих от една глупава песен на рашиста Мишо Белчев-…”И на Руски започва денят…” , което е ясен намек,че българина трябва вече да се чувства почти руснак! И да ляга и да става с мисълта за “величието” на своята “освободителка”… Ами “МОЧА”, “альоша” и още много други монумента на робския позор, кога ще гътнем?! Тук не съм оптимист!За съжаление добрите неща , които се случват в Европа, за които заслугата е на Кагебиста, нас все още не ни спохождат. Петата колона тук, продължава тайно и явно да мъти много дебели български глави! Жалко и тъжно!

 9. Изоставени руски позиции при село Сухи Ставок;

 10. Georgi Nikolov,

  Михайло Подоляк: Переговоры с Россией в единственном возможном сегодня формате ведет специальная украинская делегация, в частности, на Южном направлении фронта. “Переговоры” проходят успешно. Ожидаем новые “компромиссы” в виде “жестов доброй воли(Twitter.18:38)

 11. Имах коментар преди няколко часа… ама не излиза! Не знам каква е причината. Дяволска работа

 12. The Rock,

  казахстанските доброволци, които се бият срещу орките в Украина ще са гръбнак на армията на Казахстан – там са готови да отстояват независимостта си от русия – https://www.youtube.com/watch?v=v66S-0mqI-s

 13. Моята голяма мъка за бъдещето на България е неспиращия поток от дечица които висят с часове пред музея на Вапцаров в Банско, доведени от учителите им за да им бъдат изядени мозъците чрез русофилска и прокомунистическа пропаганда…това е копиране на великоруската шовинистична кампания провеждана в путлерофашистка РаSSия за обезмозъчаване на поколенията по пътя на деобразоването. А деобразоването е най-ефективния способ за лишаване от разум.

 14. Добрите новини от фронта продължават:

 15. И на мен ми е мечта преименуването на улиците и паметниците, (дано!) един ден това да се случи у нас. А докато настъпи тези момент, нека не забравяме за руското „освобождение“ в България.
  Да се продължава все по-активно публично да се разобличават и сочат с пръст местните застъпници на фашистките орки.

 16. Когато говорим за символика се сещам за “великите” символи на РУСИЯ.

  Цар ПУШКА
  Това е оръдието с най-голям калибър и размер правено някога в света, което никога не е стреляло. Води се, че е паметник на руското леярско изкуство и е една от забележителностите на Кремъл.

  От Военна гледна точка това “произведение на изкуството” е абсолютно безсмислено, защото де факто, през 1586 г. едва ли са имали толко барут да го напълнят, а и е нямало с какво да се вдигнат гигантските гюлета за да бъдат поставени те в цевта.

  Пък и не е било ясно на колко парчета ще се разцепи цевта след подобен хипотетичен изстрел.

  Очевидно е, че това оръдие е направено с цел да каже: “На вижте колко ми е голям……”.

  То това добре, ама като е толко МУ голям, ОН не мое да го вдигне…… нали се сещате за какво говоря.

  Цар КАМБАНА
  Най-голямата камбана в света, която никога не е издала и един звук. Че даже се е разцепила с времето.

  Направена е през 1739 г., обаче НИКОГА не се е ПРЕДВИЖДАЛО тя да звъни, защото ако беше така щеше да има направен стабилен постамент, за да може камбаната да бъде поставена на него и да може да се поклаща и в крайна сметка да звъни.

  ОТНОВО ИЗХВЪРГАЦИЯ, КОЯТО КАЗВА:
  “Вижте ни колко ни е ГОЛЯМ……”
  Ама както и при Цар ПУШКА, Цар КОЛОКОЛ никога не е издал звук.

  Така де, в РУСИЯ пак не могат “да го вдигнат”……

  И преди, както и сега само се заканват, ама все не им достига кръв за да го вдигнат……

  ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД е подобна простотия проектиран и направен с ясна цел: Толко е огромен, огромен, та като стъпиш на него се почувстваш малък и незначителен.

  ПОРЕДНАТА РУСКО – СЪВЕТСКА ИЗХВЪРГАЦИЯ……..

  В Русия няма нито един дворец (с които много се хвалят РУСНАЦИТЕ между другото), който да е проектиран и построен от РУСНАЦИ, нито един.

  А за всички паметници у нас и в зоната на бившия Източен блок е ясно……. да се вижда от самолет КОЙ КОМАНДВА ПАРАДА…….

  МОЧА и АЛЬОША и разни други подобни НЕДОРАЗУМЕНИЯ (като паметници на изкуВството) и като символика на победителя пречат, ама на, никое правителство до сега НЕ МУ СТИСКА ДА ГИ ПРЕМАХНЕ………

  ВРЕМЕ Е….

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ПОСЛЕДВАМЕ ПРИМЕРА НА ЕСТОНИЯ…….

  ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ следва да се ПРЕМАХНАТ от лицето на България и да се съберат на куп, та да се знае и никога повече да не се допускат подобни грешки.

  Необходима е също и пълна замяна на имената на улици и площади, и градове села и паланки. Примерно като любимата авиобаза на другаря (п)Резидент на РФ в България другаря Радев наречена на “БАЩИЦАТА” на България “граф ИГНАТИЕВО”.

  ВРЕМЕ Е!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.