Рашистите нямат място на Шипка със символиката на путлеристката агресия

Голямо хлипане от самосъжаление долита от лагера на путлеристката пета колона у нас, която властите не допуснали да се развее байряка на връх Шипка във връзка с годишнината от боевете там през август 1877 година. Искат да знаят защо не са допуснати.

Нито знам какво точно е мотивирало такава забрана, нито съм нечий говорител. Но мога да кажа защо наистина не трябва да бъде позволявано повторението на рашистката демонстрация от тържествата на Бузлуджа. В присъствието на наместническата на путлеризма у нас Митрофанова забранените в страните от ЕС имитатори на рашистките “Нощни вълци” демонстрираха за пореден път, че България е резерват и развъдник на овълчения балкански вариант на рашизма. Под предлог, че отдават почит на миналото, те славят путлеристкото настояще.

 

 

 

 

Ако трябва да бъда кратък в обяснението и обръщението към самосъжаляващите се:вие сте рашисти и не трябва да сте на Шипка. 

Тези вълци вият на умряло срещу официалната европейска позиция на България срещу руската агресия в Украйна. Смятат за свое право да пропагандират любов към държавата, която открито заплашва света с ядрена война. Развяват знамето й. А то, отгоре на всичко, няма нищо общо с руското от 1877 и 1878 г.

Знамето на руската империя, с което руските войски са дошли на балканите за своята поредна война за доближаване до Проливите, е било черно-жълто-бяло.

 

 

 

 

Цветовете му са заимствани от Свещената римска империя, т.е. от Германия, която след Петър Първи системно прелива германска кръв в жилите на руската империя. Жълтото, златното като основа, е заимствано от Византия. Това е бил бил цветът на московския флаг, под който през 1472 г. великият княз Иван III Василевич се е женил за София, племенницата на последния византийски император, приемайки двуглавия византийски орел за свой символ. Позовавайки се този брак от 15 век Русия и днес има налудничавата претенция да бъде продължител на Римската империя.   

Заимстваният от Германия трикольор е утвърден от Александър II с негов указ от 1858 г. Той заменя като държавен флаг утвърдения от Петър Първи  бяло-синьо-червения трикольор , видян от Петър I в Холандия. Прощъпулникът на това знаме на московска почва с холандски произход е на първия руски кораб “Орел”, построен в Холандия от холандеца Давид Бутлер. Петър I го утвърждава  като “флаг царя Московского” на построения вече в Архангелск кораб “Свети Петър” през 1693. Четири години по-късно Петър пристига и дефилира из Холандия именно под това знаме.

Въпреки тази създадена от Петър традиция на преклонението пред всичко холандско ( дори изобразеният на знамето андреевски кръст Петър I прекопира от герба на Амстердам, независимо от руската традиция да се почита Апостол Андрей като покровител на рибарите и мореплавателите) , черно-жълто-белият германски трикольор се запазва паралелно с холандския бяло-син-червен флаг в Русия – преди Александър II да възстанови първенството на германския вариант и армията му да марширува с избраното от него знаме с германските цветове.  Александър I утвърждава черно-жълто-бялото за кокардите на военните, а Николай I нарежда тези кокарди да бъдат носени от всички офицери.

Защо все пак Руската империя се връща по-късно ( след руско-османската война от края на 19 век) към бяло-синьо-червения вариант? Разривът със знамето, което прекалено се родее с германското, настъпва заедно с влошаването на отношенията на Русия с Германия и Австро- Унгария . Синьо-бяло-червената комбинация отива повече на сближаването на Александър III с Франция и той предпочита да имитира нейния трикольор, състоящ се от същите цветове, както в холандския вариант. Александър III го реабилитира през 1896 г. Разпорежда се декорирането на официални сгради в империята да става в бяло-синьо-червено. Така се стига до коронацията на Николай II, в навечерието на която знамето се налага като официално. 

Да повторя: утвърденият от признатия от всички историци за най-мракобесен руски император Александър III руски флаг няма нищо общо с руското знаме от 1877-1879 г. Но има много общо с възприемането му от балканските народи, които виждат руски кораби под този флаг в Средиземно море. Развяват  го сърбите, черногорците, хърватите и словенците. Цветовете се предават на чехите. В България руският трикольор е възпроизведен с максимално близкия до синьото зелен цвят на негово място – разлика, която често не си личи при избеляването на слънцето.

Колкото до червеното знаме, което рашистите веят в прослава на бившите ни окупатори, то също е крадено. Харесва се на болшевишкия вожд Яков Свердлов, който го препоръчва по аналогия с червените фригийски шапки на френските революционери. Така този цвят се превръща в емблема на комунизма и фон за държавното знаме на СССР със сърпа и чука.  

Рашистките папагали, които не се славят с познания за същността на онова зло, на което се кланят, подкрепят с развяването на червения съветския флаг и на трикольора антибългарската политика на императора, скъсал отношенията с младата българска държава през 1896 г. , която заплашва да окупира отново, подстрекавайки същевременно султана да се включи в подялбата на обединената след съединението България като наказание, че е нарушила Берлинския договор с това “своеволие”. 

В днешно време онези, които се наричат русофили, демонстрират солидарност със символиката на путлеризма и бойкотират общоевропейската солидарност срещу него. Ето защо нямат място на Шипка, където искат да извършат още един атентат срещу европейския път на България. Защото са рашисти.

 

12 мнения за “Рашистите нямат място на Шипка със символиката на путлеристката агресия”

 1. “Фригийската” шапка е всъщност ТРАКИЙСКИЯТ КАЛПАК, изобразяван в черно- и в червенофигурната вазопис на древна Елада.
  Тракия и Фригия са две земи-огледални близнаци от двете страни на Дарданелите и Бос-порос, населени с едно и също тракийско население от памтивека.
  Незнайно как този калпак е станал СИМВОЛ НА СВОБОДНИТЕ.
  Прави се от мека агнешка кожа във вид на конус, клюмнал напред. Дядо ми беше кожухар и ме осведомяваше за различните стилове в калпаците. В ателието му имаше репродукция на Свободата води народа на Дьолакроа, на която той ми показваше Тракийското калпаче като символа на Свободните.

 2. Чувствам се лично засегнат, когато видя рашисти да държат опънат този байрак на Шипка! Оскверняват, паметта на опълченците, които имат най-голяма заслуга османците да не спечелят и тази война срещу нашите “освободители”. Моят прадядо опълченец, би се обърнал в гроба образно казано ако види какво се случва на мястото, където в най-тжките боеве след 21 август 1877г. губи едната си ръка!….Заради тези субекти не мога да отида на Шипка , не на 3-ти март разбира се, а именно на 21 август да почета паметта на прадядо си! Дай Боже някой ден на тази дата там да не присъстват рашисти,т.е.национални предатели!

 3. А ето как украинските войници пленяват мъртвопияни руски войници:

 4. Добър вечер! Харесвам Иво Инджев, чета го редовно. Поздравявам ви! Тази вечер по первий канал, большая игра май е предавенато, гост: николай малинов “русофил”. Чист путлесит-фашист.

 5. Защо Украина е обречена да победи. Въпрос на няколко милиарда долара. За закупката на втора ръка танкове, бронетранспортъори, тежка артилерия, въртолетии и изтребители съветска направа пръснати къде ли не по планетата. Всичко останало е в достатъчни наличности в ЗСУ. Титри на инглиш

 6. Горбачов е починал. По-възрастните помним “перестройка” и последствията от нея.

 7. Размахване на флагове и на символики на чужди държави,особено на такива обявили ни за врагове и неприятели,трябва да бъде строго регламентирано и под разрешителен режим.Ако не е направено ,жалко,но ДБ може да го заложи в предизборната си програма!За да гласувам с желание….

 8. Хубава статия за руския аквафреш… )) Все още няма пълноценна контраатака на Херсон и призовават за няколко дни тишина. Днес е третия ден след като пробиха фронта на рашисткити свинчуги. Но в Херсон вече чуват стрелбата много наблизо, а точните попадения в рашистки складове и командни пунктове са през няколко минути. Даже и Гиркин признава и псува. По някои данни укринските части са на около 5 км вече, но не се признава официално. Продължават бавовнитe за т. нар. смекчаване на тиловите структури. Колоната от 400 машини от т. нар бързосформиран корпус на 3та армия идваща от Крим, няма как де мине на десния бряг. Снощи/30,08/ бяха последните довършителни удари по Антоновския мост и съединените баржи до него, които искаха да ползват като понтон.
  Много прасета станаха на мезета, защото явно вече има доста ракети хаймарс в запас и започнаха да стрелят с тях и по опорни пунктове за унищожаване на жива сила и техника, а несамо складове. За тези които не знаят, единия вид ракети които ползва хаймарс системата работи тип боеприпас пушка помпа-на 100 м над земята се взривява и пръска над 250 титанови топчета в радиус горе долу като футболно игрище. Много блогери вече призовават херсонци да тъпчат и свалят руския аквафреш/признавам готина метафора и върви точно със статията/ и да приготвят жовто-бланкитния прапор.
  Слава Украине!

 9. Аз имам забележка към украинския посланик. Той трябваше да се качи на Шипка и да се поклони на костите на падналите защитници от Орловския и Брянския полк, защото техните внуци и наследници живеят в Украйна и вероятно сега водят битка с руските нашественици. Не трябва да се дава възможност Митрофанова да монополизира тези събития.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.