Личният ми социо(пато)логичен провал: читатели от всички страни, извинявайте! (ОБНОВЕНА)

 

 

 

 

 

Поредно социо(пато)логическо съобщение дава преднина на ГЕРБ за предстоящите парламнетерни избори. Не само дава преднина, но и я обявява за нарастваща до цели 5 процента пред втората ПП.

Не бързам да упреквам, подозирам и предозирам ролята на социо(пато)логията. Това е все едно да упрекваш патолозите за състоянието на пациента от избирателната (ди)секция. Възможно е (пак) да грешат нещо, но нека приемем за вярна тяхната диагноза за моментното състояние на пациента.

Говорим за суверена на терена. Мачкат го, лъжат го в периода между изборите, но зададат ли се пак състезания по надлъгване за неговото доверие, той махва с ръка и пак им гласува. На лъжците и крадците. В случая – на ГЕРБ. 

Щеше да бъде изненада, ако не се беше случвало нещо подобно с предшествениците на тази партия от БСП. Нима другарите и другарките от тази партия не спечелиха въпреки всякаква логика първите плуралистични избори през 1990 година и не повториха успеха си след това с абсолютно мнозинство, качвайки на власт през 1994-та Виденов, довел държавата до закриване като продължение на управлението на проруската корпорация Мултитруп?

Царе са да излъжат суверена. Доказаха го и с техния цар,който (пре)роди с цезарово сечение царския слуга Бойко Методиевич първо в милиционерски пъдар, а после и в дългогодишен господар на поданиците на тази царщина. Тъй че суверенът ни може да изненада някакви европейци, като англичаните от “Икономист”, които пак да напишат, че българите отново са пожелали “още от същото”, но не и мен.

Пиша в лично качество защото съм никой. Статистиката за моите публикации в този блог го доказва.

Публикации:

 • Best ever неделя, 27 февруари, 2022
  42 755
  разглеждания
 • От началото
  54 544 867
  разглеждания179 704
  коментари
 • Какво съм постигнал с тези 8655 свои публикации, 54 544868 влизания в блога и – както разбрах буквално тези дни- 50 000 последователи във Фейсбук ( където самият аз не съм си последовател, доколкото не следя какво става там)?

Говоря от първо лице и само от собствен опит. Моята гледна точка няма значение в България. Тя е за сведение на интересуващите се. Понякога служи и за параван на медиите, за да покажат, че все пак има нещо като “друга” гледна точка към медийното скопяване, довело до неспособност след това да се роди нещо ново на българското политическо ложе.

Фактът, че ГЕРБ изобщо държат главата над водата и я надигат пак над нея се дължи на истината, че дълги години натискаха моята глава водата. Не само моята, но както вече отбелязах, говоря само от свое име. Честно е да си поема собствената вина за този неуспех.

И не става дума само за ГЕРБ. Това е същият феномен в умален нашистки мащаб като случая с Путлер. Злодеят нападна съседна Украйна, изправи планетата на нокти със заплаха от ядрена война, но въпреки това  продължи да се харесва на голяма част от своите поданици, както и на техните побратими по путлеризъм в България. В това отношение Бойко Методиевич е копие, модификация със специфична туземна мутрификация на Путлер у нас. Дългогодишната пропаганда го обезсмърти в очите на пациентите на соци(опат)ологията. Те отказват да надникнат в същността на политическото му туловище, подложено на дисекция от неговите критици.  

Илюстрирам този факт със собствения си социо(пато)логичен провал да постигна обратното. Не че съм си въобразявал друго, нито ще се откажа, но да си го кажа.

Читатели от всички страни, извинявайте!

 

П.С. Както съм отбелязвал и друг път, не посочвам изключенията сред медиите, които  не заслужават да попаднат в кочината с останалите, именно с цел да не бъда заподозрян, че се изживявам като селекционер на добрите и лошите.

20 мнения за “Личният ми социо(пато)логичен провал: читатели от всички страни, извинявайте! (ОБНОВЕНА)”

 1. Всеки обявен % в повече от реално сметнатите от цоциолозите им носи 100 хилки. Малко но от сърце. На последните избори разликата до последноо бе миниум 3% за герба МУ.
  В късния следобед на изборния ден с блеснали очи и трепет в гласа, вместо да се гръмнат, сите агенции ревнахаа гороломно: “Очаквайте големи изненади”.
  ДГД и ПНХ!

 2. Малко е кофти да се говори неуважително за суверена, но ще го направя с почти свито сърце.

  През последните 30 и кусур години нашият недвусмислено показа, че уменията му да прави разумни политически избори са силно корелирани с наложената му диета. Две прословути зими го накараха да решава почти умно, а последствията от присъединяването към ЕС видимо намалиха когнитивните му способности.

  В тази връзка силно се колебая каква зима да си пожелая.

 3. изборите през 1990 г. не бяха спечелени от БСП,а бяха манипулирани резултатите.Народа гласува против тях,но броенето беше направено от БСП.

 4. Борисов, Копейкин, Радев са все проекция на нас българите, такива хора с власт ни харесват, такива искаме да бъдем, ако бяхме на тяхно място. Нормалните хора не гласуваха за ГРОБ и през 2009, но те са политическо малцинство и няма как да задават курса на цяла държава. Г-н Инджев няма как да се е провалил, когато публиката не узряла за политика, политически анализи и файлетони.

 5. “Какво съм постигнал с тези 8655 свои публикации, 54 544868 …”

  Господин Инджев, на този въпрос неможе да бъде отговорено точно, защото още няма мерна единица за будителство, но може да се отговори сравнително – Вие сте постигнал най-много от всички /малко на брой!/, които го правят! Бъдете здрав! Продължавайте все така!

 6. Най-четената статия изглежда е на 22 февруари не март. Статията е:

  Разбрахте ли сега защо Москва поощрява изкуственото създаване на руско малцинство в България?

 7. И аз малко не гледам на 27 февруари са най-четените статии и са 3 на брой.

 8. Вие Г-н Инджев сте много значим човек .Мисля ,че Юкио Мишима беше писал:
  “Аз имам най – малобройната ,но най- силна армия по дух”
  И най голямата тъмнина не може да издържи на най- слабата светлина

 9. Първи кадри от разгрома на руските войски при Херсон:
  Russians destroyed in Kherson – “They are dead here, they will go home in a black bag”

 10. Тази нощ над Белгород – Русия:
  При изстрелване на ракета, вероятно от комплекс “Искандер”, същата е паднала в града:
  The Russians hit their own city by mistake

 11. Позиции на разгромените руски войски край Херсон:

 12. Кога такива анализи по българските продажни телевизии:

 13. Дами и господа,

  Нека да не забравяме, че партията СТОлетница е тази, която е спечелила най-много “свободни” избори през последните 32 гАдини РУСКА ДЕМОКРАТИЯ в България.

  БКП и всичките й метастази през годините на “демокрацията” като движението “ЕКО гласност”, СДС, БСП, АБВ, ДПС, БЗНС, НДСВ, ВМРО, Ма(га)решки, Валката Симеонович, Атака, Изразждане, ИТН, ГЕРБ, ВИС, СИК и прочие, печелеха избори след избори.

  ЦИК винаги е манипулирала протоколите от пристигащи от провинциалните и столични МИР, понеже в ЦИК винаги и всякога са били назначавани от “наш’те Убави момчета”.

  Всъщност бюлетини никой никога не е броил. Имаше там едно броене по места, ама то беше само за парлама.

  Проблема с изборните измами винаги е бил поставен така, че като минат изборите върви доказвай, че е имало манипулация. И по-интересното е, кой точно от силовите структури какво ще доказва, като и те са в далаверата.

  В началото прекаляваха с манипулациите (особено на първите “демократични” избори), ама се усетиха че ще ги усетят и оттогава много внимават какви проценти да пишат в изборните протоколи.

  Има промяна и в тактически план:
  – Внимателно пазаруване на избиратели на килограм, в резултат на което за 30 сребърника бедния български пенсионер продава бъдещето на децата и внуците си;

  – Създаване на колонии от крепостни селяни по местоживеене, както прави ДПС примерно;

  – “Натискане” на администрацията под страх от “бъдещи уволнения” от страна на политическите противници, които евентуално ще дойдат на власт.

  – “Натискане” на силовите служби. Примерно полицията, чийто редови състав над 70% е назначен по времето на ГЕРБ е много склонен да подкрепи партията закрилница, че “като додат онеа от ПРОМЯНАТА……. леле мале…………”

  В момента всички политкомисари на БКП от нейните НЕОФИЦИАЛНИ метастази (повтарям да не стане грешка) като СДС, БСП, АБВ, ДПС, ВМРО, Ма(га)решки, Валката Симеонович, Изразждане, ИТН, ГЕРБ, щъкат по села и паланки, омайват и обгрижват определени социални групи (пенсионери, цигани и други социално слаби пък и не само).

  Това се прави и в малките и големите градове. За столицата, да не говорим.

  Лъжат и мажат щото т’ва им е хляба на политкомисарите или както казват те “Дай Боже за години напред”.

  ЗАЩОТО.

  Както знаем изборните гласове “не миришат”.

 14. С качването многократно на власт през последните 32 години на БСП, ГЕРБ и НДСВ, българският избирател доказа политическия си мазохизъм. Това дава кураж на същите да вършат кражби в особено големи размери заплащани от многострадалния български данъкоплатец.
  Неслучайно лицето, подписало анекса за АЕЦ Белене, чрез който руската страна осъди България да плати милиарди, впоследствие беше назначено за представител на държавата в Лукойл.
  Днес никой политик не смее да скочи на енергийната мафия и служебното правителство на Газпром да предложи наложителните мерки за намаляването на консумацията на газ в България.

 15. Посредством изборни и предизборни манипулации отрепките на БКП печелят избори.
  Един от начините за това са социалогическите проучвания. Не ми се вярва централите им да правят фалшификации.Манипулациите се извършват долу по места от тяхните агенти.
  Един от тях 72 годишен бивш главен счетоводител на предпиятие ми разказа за своята работа.Той бил съдебен съветник,за което му плащали. Освен това бил агент на агенции по социалогическите проучвания.Подсигурявал около 30 гласа на агенция и получавал по 3 лв на глас. Това е пример какви хора взимат за социалогическите пручвания.
  Логично е тези агенти да си имат познати и близки до тях лица по политически пристрастия.
  Така формално всичко е наред.Неформално е -манипулирането на мозъците на милиони избиратели.

 16. Понеже всички споменават изследването на Тренд почувствах непреодолима потребност и аз да се изкажа, макар и да ми липсва езиковата култура на стопанина на този блог. Накратко – никой не държи сметка на качеството на продукцията на въпросните социологически агенции. Това лично мен много ме ядосва и държа да припомня на публиката каква беше последната прогноза на Тренд точно преди предишните избори:

  https://rctrend.bg/project/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%bf%d1%80%d1%8f%d0%bc%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f-8/

  Открийте 10-те разлики както се казва.

 17. Не съм го формулирал аз, но: ” Едно време светът го управлявали умните. Умните заставяли тъпите да се учат. На тъпите им било тежко. Сега светът го управляват тъпите. Това е честно, защото сега тъпите са много повече. Сега умните се учат да говорят така, че тъпите да ги разбират. Ако тъпият нещо не разбира, това си е проблем за умния. Едно време са страдали тъпите, а сега страдат умните. Страданията станаха по-малко, защото умните стават все по-малко и по-малко.”
  Горното е формалността за да пусна най-новия линк от сайта на Марк Солонин, в който рускоговорящ американец анализира пътя на войната в Украйна :

 18. “Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения.” Бъртранд Ръсел

 19. @Явор

  Благодаря ви за линка. Добре е да си го припомняме винаги при вида на кънчовците и стойчовците, изнасилващи науката социология в услуга на сарайско-библиотекарското задкулисие.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.