Рамзан Кадиров, чеченският главорез на Путлер, имитира Тодор Живков със сонда за лоялността на приближените му

 

 

 

 

 

Наместникът на Путлер в Чечня Рамзан Кадиров днес обяви собственогласно и с физиономията си чрез запис от своя телефон, че е осъзнал колко се е заседял на поста и обмисля да си ходи в “дълга безсрочна отпуска”.https://trud.bg/кадиров-заяви-че-е-седял-твърде-дълго-начело-на-чечения-видео/

Предстои да видим доколко тази новина ще се окаже истинска, макар да се разпространява и в нормални медии, а не само от путинофилския нашенски “Труд”. 

Подобна сонда за проверка на лоялността на приближените му пусна и Тодор Живков преди да бъде свален от върха на НРБ със съветски преврат година след като си беше депозирал оставката като Държавен глава, знаейки, че никой няма посмее да му я гласува. Но точно тази формална оставка беше активирана като повод за онзи пленум от 10 ноември 1989 -та, на който беше детрониран с пълно единодушие – с благодарности за дългогодишната му служба и с аплодисменти на изпроводяк.

Нека ми е позволено да припомня също, че му я поисках през пролетта на 1989 г. на младежки форум в НДК и свалиха…мен от публични изяви в медиите. Още същата вечер спряха записано преди изказването ми интервю за телевизията. Явор Цаков, който днес отказва да ме “познава” на улицата, беше шеф на телевизията и председателстваше въпросния форум в зала 11 на НДК ( днешното кино “Люмиер”) когато го изненадах с изказването си от микрофона. Споменавам го за автентичност, а не с надежда да потвърди.

Кадиров не е откривател на номера с проверката за вярност, което не значи, че няма да последва съдбата на Живков.

Фон на тази интрига са събитията в Южна Украйна, където верните главорези на Кадиров са затънали ( и в кръвта на украинските им жертви) в рамките на неуспешните им опити да спрат подема на украинската съпротива. Според редица сведения неговите екзекутори са въвлечени все по-често и в сблъсъци на етническа основа с военни от бурятски произход, както и че биват употребявани от командването на окупаторите за наказателни акции срещу руски дезертьори. 

 

4 мнения за “Рамзан Кадиров, чеченският главорез на Путлер, имитира Тодор Живков със сонда за лоялността на приближените му”

  1. В Чечня циркулират слухове, че генерал-лейтенант, академик рк е подушил, че или Шефа скоро гушва букета или е подучул от Който трябва за предстоящето поражения във войната и че се гласят да го набедят за основен виновник и овреме и при двата варианта си бие камшика. Ще да видим.
    Колкото до явор цаков имам ярък спомен как през 1988г. интервюира някакво бг семейство доскорошни щатнии сътрудници на РСЕ. яц се опитваше дълго време да ги накара да омаскарят доскорошните си работодатели. На тях им писма от тъпите му въпроси и”мимоходом” споменаха, че месечната им плата е аж … 14 000 марки.. Камерата “невинно” показа лицето на гендиректора. По увиснали джуки не съм никога виждал и едва ще видя.
    И те, така.

  2. Според мен този “обществен сондаж” (за добив на емоции, а не на полезни изкопаеми) е поръчан от Кремъл, за да се види какви биха настроенията и при евентуална рокада по върховете в самата Москва. Президентът на Руската федерация е запознат и с историята, а и с пресния факт, че първият и последен президент на СССР – Горбачов, доживя до достойни старини именно защото подбра момента за предаване на властта. Пускаш заека Рамзан по пътечката в гората, за да видиш от кои храсти (лобита, среди, групировки) те дебнат с пушката на пусия. След това (т.е. след няколко случайни падания от шестия етаж на правителствена болница на хора от тези лобита, среди и групировки) минаваш и ти по вече “разминираната” пътечка.

  3. през 1988 г.Явор Цаков е вече няколко години таен сътрудник на Държавна сигурност,така че е ясно какво е кредото му.

  4. Uадировците от Ахмат- Сила, тн тик-токер войни са всъщност заградителни отряди на Путлер. В Херсон предната седмица продължиха да унщожават тезик оито отказват да си продължат договора т.нар контрактници. При размяната на пленници те са първи, които са поисквани. Т.нар мобики-демек тези хванати от пътя ДНР.ЛНР-овци-никой не ги иска и не стават за размяна, но виж кадировците казват е друга работа. Но времето им е изпято. Настъплението върви макар и не както всички си го представят. Бавно, без много жертви, с постянно смилане на тила, упорните пунктве, складовете и командните пунктове. Отново работят байрактарите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.