На бойното поле или на фронта на енергийния шантаж ще се провали РаZия най-напред? Рашистката надпревара по наклонената плоскост продължава

В ращисткия свят се случват ужасни неща. 

Падат цените на петрола, основният източник на средства за рашистката икономика и войната на Путлер срещу Украйна.

Усмирени са и цените на обвързания с петрола руски газ.

Няколко държави в Европа вече сложиха усмирителна риза на руския ценови газов шантаж, определяйки таван за неговия растеж. Ще има и нови участници в укротяването на руския газов рекет.

Газохранилищата, който с вероломни хватки “Газпром” се опита да задържи преди агресията срещу Украйна под обичайните им нива на запълване, за да може по-лесно да шантажира Европа, днес чупят рекорди по предварително достигане на максималния си капацитет.

В държави, като съседна Гърция, спрямо която се чувствахме горди да горим по-евтин бензин ( все пак), нивата на горивото паднаха за първи път под 2 евро за литър от началото на руската инвазия в Украйна, причинила по веригата ценовия скок.

У нас тази тенденция се усеща също:откровеният лобист за руските интереси у нас, министър Росен Христов, който пледираше за преговори с “Газпром” като панацея, покрусени констатират сега, че самият “Газпром” не иска да си говори с тях. https://www.capital.bg/biznes/intervjuta_i_komentari/2022/09/09/4388204_rosen_hristov_ima_politichesko_reshenie_v_rusiia/

Всичко това се случва на фона на потвърдените вече от различни източници сведения за успешното контранастъпление на украинските въоръжени сили в Източна Украйна. Появиха се и първите клипове от освободените украински селища, където жителите посрещат освободителите си така, както в Кремъл се лъжеха, че именно нейната  завоевателна армия ще бъде приветствана.

 

В самата РаZия вербуват за пушечно месо затворници, а недостигът от снаряди попълват със снабдяване от Северна Корея. Тя щяла също да доставя и работници за възстановяване на сринатите от същата тази руска артилерия и окупирани украински селища. Най-вероятно ще се окаже толкова вярно, колкото и сведенията, че се очаква корейският комунистически режим да изпрати направо войска да спасява руската в Украйна.

Интересният въпрос е на кой от двата фронта ще потърпи голямото си поражение РаZия най-напред: на бойното поле или на енергийното. Или на двата едновременно?

Има и трети, вътрешен фронт на недоволството, но според официалната рашистка статистика, телевизионното зомбиране на голяма част от населението все още го държи в неведение за провалите на енергийния и военния фронт. Докога ще успява да го заблуждава, това не е известно. Вижда се само, че телевизионните говорители на рашизма, като Соловьов, са изпаднали в истерия и заговориха за …неравва битка с украинската армия, която била …8 пъти по-голяма от руската в украйна . Факт е, че са мобилизирани повече от 800 000 мъже и жени в украинска униформа, но те са пръснати да бранят най-голямата по територия държава в Европа, през която фронтът е разтеглен на 2400 клм, колкото е разстоянието на картата от върха на Апенинския ботуш до балтийско море.

Но на страха очите са големи колкото нахалството на Соловьов и компания, които обещаваха на своите зрители “Киев за три дни”.

 

 

 

Ще бъде интересно да се види как това ще се отрази у нас. Каква ще бъде политическа (с)цена за несгодите на рашизма навсякъде, но не и у нас след 

25 мнения за “На бойното поле или на фронта на енергийния шантаж ще се провали РаZия най-напред? Рашистката надпревара по наклонената плоскост продължава”

 1. Грях ми на душата, но тази война май ще е най-хубавото нещо за България от 2007 насам.

 2. Глупаците от служебното правителство на Газпром още не са разбрали, че Русия ще води преговори с Булгаргаз, когато България излезе от ЕС и НАТО и премахне санкциите срещу режима на Путин. Нито едно от тези 3 условия не е изпълнено днес. Много официални руски лица, в това число и руският посланик, ясно и разбираемо определиха България за враг на Русия.
  С молбите за доставка на руски газ, служебното правителство на Газпром стана за кашмер на руснаците и цяла Европа.

 3. Някой здраво е нацелил пропагандона соловьов по канчето! Сигурно е имало и шут в г*за след това!
  И други интересни неща има в това видео на Гончаренко:

 4. По темата.
  Максим Кац с титри на инглиш за контранастъплението на нашите победоностни войски.

 5. Най-вероятно и на двете полета едновременно. В светлината на последните бойни дейтвия – руZките павиани за пореден път бяха извозени, очакваха удар по Херсон, а го получиха по Харков. А контра-разузнавачите от СБУ са им вързали много тенекета (между 12 и 15 по-точно), които яко дрънчат по цял свят. За “Хаймарсите” е думата – заедно с доставените действащи има и почти двойно повече фалшиви “патици” от шперплат и пластмаса. Но върху истинско шаси и с метализирана боя, та на антибатарейните радари са съвсем като истински. Сетне передавоето ГРУ гълта въдицата чак до макарите, а передаваята и несакрушима стреля последите си передавъйе и високоточкови /по гунчэто/ “Сармати” и “Калибри” по цена средно $5,000,000 и нагоре срещу макети под $10,000. Повече тук – https://www.washingtonpost.com/world/2022/08/30/ukraine-russia-himars-decoy-artillery/?fbclid=IwAR0TCnYrq3pqFsvejwF3NG1qgLLqxFIxUfcVRrkW6FiIgNPUCFf-11jATA4

  Тази уникална операция е предложена от един български офицер-доброволец, който уми лицето на държавата ни от рэзидент-възрождэнската помия, щедро лискана от родни руZки подлоги. Освен преките военни и морални щети СБУ залавя и куп предатели, които докладвали на “магучаята” координатите на дървените “Хаймарси”, за тях трибунал и бързо правораздаване. Когато го попитах кога и с нашите родни рэзидент-възрожденци по същия тертип, само ми се усмихна радостно, което разчетох като “Скоро, много скоро”. Е, хаирлия и наслука!

 6. Не зная защо но от много време не се говори за това, че ние плащаме най-ниския акциз в ЕС. Това дава възможност на руzzнаците да прибират по-голямя печалба и същевременно да няма достатъчно пари за пътища.

 7. Уникално видео показващо що за измет е руската армия:

 8. Най-интересното ще дойде след 10-15 години. Радев не случайно мънкаше за зелен водород. Я стане, я-не, но има план да се тури кръст на метана, който сега тече по тръбите и да потече водород. По-взривоопасен е, но е чист. РаZия ще го гледа през крив макарон, бъдете живи да видим.

 9. Слушайте този украински свещеник и си опичайте акъла:

 10. Руски танк возещ руски войници се опитва да избяга от украинските войски, такова нещо не сте виждали, руснаците бягат като зайци:

 11. Украински войници публикуваха снимка пред кметството в Купянск:
  https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/2022/09/fcrgvkdwyai0-px.jpg
  Изглежда руската група край Изюм е обкръжена.

  Купянск и Изюм имат ключово значение в снабдителната верига за руската армия. Купянск е транспортноснабдителен хъб за цял Донбас. Две железопътни линии стигат до него от северна посока: едната води през Волчанск до Белгород, другата през Валуйки до железопътни възли в Белгородска и Воронежска област. А от Купянск има линии, които го свързват с групировките на руските войски, действащи в района на Харков, в славянското, бахмутското и донецкото направление, тоест с ключови зони на бойни действия в Източна Украйна. Загубата на Купянск и дори редовното му обстрелване ще постави руските въоръжени сили в този регион в много трудна ситуация.

 12. Купянск освобожден, Изюм на очереди! Оккупанты уносят ноги на всех порах

 13. Мисля, че думите на Джохар Дудаев не се нуждаят от превод:
  Джохар Дудаев, цитата из книги «Атака Ичкерийского волка»:
  “Самая большая ошибка — это пренебречь украинцами. Посчитать украинцев слабыми. Обидеть украинцев. Никогда не обижайте украинцев. Украинцы никогда не бывают так слабы, как вам кажется. Не дай Всемогущий Аллах изгнать украинцев или отобрать что-то у украинцев. Украинцы всегда возвращаются. Украинцы вернутся и вернут своё. Но когда украинцы возвращаются, они не умеют рассчитать силу и применить её пропорционально. Они уничтожают всё на своём пути. Не обижайте украинцев. Иначе, когда украинцы вернутся на землю, где похоронены их предки, то живущие на этой земле будут завидовать мёртвым”

 14. Лицемерите от МАГАТЕ и техните “съвети”:

 15. Най-сигурният начин в Европа да гарантират спокойна зима е като увеличат помощта си за Украйна. Когато рухне последната империя, репарациите може и да са в натура и да има газ за всички до насита. Европа, Великобритания и нейното дете САЩ, заедно с цивилизована Русия, Япония, Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия ще управляват света този век, стига са ни промивали мозъците разни анализатори на 4000 лв заплата за възхода на Китайския тигър, Руската мечка, Индийския слон и разни такива измишльотини. Ама след последните успехи на фронта от страна на украинците, от поглед.инфо нещо спряха да дрънкат за войната и почнаха да говорят за енергийните протести в Европа. Европа я чака хубава Коледа с Глювайн, помощи за братска Украйна, която не е само реципиент, а дава жито и енергия, както е в една нормална връзка – взаимоизгодна е. Догодина – развръзката. Много искам коментаторите, които плашат със зимата, да ги тричат май месец 2023 с въпроса “Що стана бре, Костадине?”. Догодина май месец вече ще излизат статиите – “Българинът на кое море ще ходи – Гърция или родното Черноморие?” и никой няма да помни “газовите плашила”. Впрочем в Русия много обичат новини от сорта на “Българите са впечатлени от …”. Но така е с комплексираните мъже – когато не видят обожание в очите на изгората си, обичат да я бият. Докато изгората с малка кама или с големия топор не прекъсне нездравословната връзка. Не ме разбирайте погрешно – нямам търпение да отида в Белгород, но когато той е станал център за хуманитарна помощ за Украйна и хъб за контрибуциите към нея. Дотогава – кафе с канела, чай с ром, греяно вино, подсладена ракия и военните ни заводи ни да бичат продукция за Украйна, а Кроношпана в Бургас вместо гардероби да прави сандъци за превоза им. Амин.

 16. Както братушките обичат да цитират “западни” “авторитети” в полза на своите тези, аз се изкушавам да цитирам “източни” “източници”, като това заглавие от агенция ПИК ме възрадва (да ме прости Иво, че цитирам агенция ПръЦ, ама е по хубав повод):

  ПАДЕНИЕ! Руски генерал, преоблечен като подполковник, се опита да избяга от фронта:

  https://pik.bg/%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0-news1127566.html

 17. Армия России разбита и бежит | ВСУ взяли огромные трофеи | В Москве шок, а у бояр вопросы к Путину.
  Докато Украйна чака Ленд-Лиза, русия й уреди най-големия Ленд – Лиз, при това съвсем безплатно 5:00
  Пленените пишман – окупатори са толкова много, че украинците се чудят къде да ги държат!
  С една дума : К Р А С О Т А !!!!

 18. Преди малко разбрах, че рашисти от БСП вчера отново са се събрали около МОЧА, за да се докажат като национални предатели, каквито са били откакто съществува престъпната им партия! Отново да потвърдят робското си преклонение към онази отвратителна държава, която разпали безумна война в сърцето на Европа в края на първата четвъртина на 21-ви век! Наивно си въобразявах, че след случилото се през последните 7 месеца, срамежливо ще отминат датата на комунистическия преврат през 1944 г., който нанесе непоправими беди на малко останалите нормални хора в БГ. Да, ама не! – Както често казваше покойния доблестен и талантлив журналист, Петко Бочаров…Те отново доказаха, че са непоправими вредители на българското достойнство! Четох още, че някакъв техен човек, след Валпургиевото мероприятие, били го понабили….Не съм привърженик на подобни средства за превъзпитание, но явно чашата е преляла и след като няма политици, които да постъпят достойно като европейци /каквито явно не са/, такива прояви ще зачестят! Наближават поредни избори, но да си кажа право, настроен съм крайно песимистично! Не вярвам, че нещо може да се промени в Българистан при наличието на толкова голям процент дебили! Така стоят нещата според мен, пък нека някой да ме обори аргументирано, бих го поздравил , посипвайки главата си с пепел!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.