Рашистите бягат по бели гащи. Не е метафора

НА СНИМКАТА: Пред кметството на превзетия от украинците град Купянск

 

 

 

 

 

Когато украинското командване мълчи тактически за стратегическата промяна на самия характер на войната, наложена от рашистите, е някак неприлично някой от дистанция да говори от името сражаващите се украинци за техните успехи. Продължаващото мълчание на Кремъл обаче е достатъчно потвърждение на “слуховете” за успешното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна ( ВСУ) в Харковска област. 

Разбира се, президентът Зеленски съобщи лаконично, но категорично, че ВСУ освобождават селище след селище на това направление. И все пак е видно, че Киев избира да държи в неведение врага и доста скъпернически коментира собствените си постижения на фронта през последните няколко дни.

А знаете ли защо практически липсват традиционните видеоклипове от украинска страна? Не е само заради факта, че населението дисциплинирано откликва на призивите да не помага на окупаторите с документални кадри. 

Истината е едновременно банална и шокираща за “втората армия в света”. Бойни действия в буквалния смисъл практически липсват. Завоевателите бягат пред настъпващите в боен ред, но с бързината на пешеходна крачка украинци, които напредват с по километър на час. Демонстрират смазваща увереност в своето превъзходство. Става все по-ясно за отбраняващите се вече нашественици, че имат насреща си непреклонна, дисциплинирана, добре въоръжена и най-важното – страховито мотивирана армия, решена да прегази деморализираните редици на сбирщината, каквато представлява в мнозинството си рашистката сган от наемници, заминали да убиват хора в чуждата държава срещу рубли, каквито не биха спечелили с честен труд в самата РаZия.

Мога да цитирам много украински свидетелства за изоставените в паника рашистки позиции с току-изпрано бельо, но ще се въздържа от съображения “ ucrainans first”. Нека  те сами решат кога и колко да разкажат.

 

 

 

Не е метафора да се каже, че рашистите бягат по бели гащи, без дори да се опитат да повредят изоставеното си оръжие. Но нека почакаме още малко, когато многозначителното мълчание на Москва, потвърждаващо невъзможността да опровергае убийствените новини от фронта, бъде заменено от признаването на истината за поражението. Тя не може да бъде скривана вечно и ще бъде далеч по-убедително да бъде споделена някак от самите московци. Рано или късно.

 

А засега можем да вярваме на очите и ушите си, когато стотици украински войници, смесени с граждани в освободения град Балаклея, пеят украинския химн. Скоро и в други украински градове…

47 мнения за “Рашистите бягат по бели гащи. Не е метафора”

 1. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/09/10/4389036_radev_zashtiti_ruskite_dostavki_na_petrol_s/?ref=home_mainStory

  Тук имаше един “тервел” (абе що не пишете с истинските си имена като сте такива патриоти и разбирачи?) който ни убеждаваше да гласуваме за това човекоподобно радев..

  “”Цената на бензина е под 3 лева на бензиностанциите на “Лукойл”. Това е началото на процес, който изисква мерки, така че това да е постоянна тенденция. Очевидно е, че три десетилетия след демократичните промени, в България има политици, които са готови да жертват икономиката и благосъстоянието на хората в името на идеология. Нито българския бизнес, нито българското общество могат да търпят повече такива експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости”, каза Радев, говорейки и от името на обществото, като не уточни какво има предвид, а и не бе попитан.”

 2. Докато нашите победоносни войски си възвръщат ключови селища едно подир друго, раашистите с мръсна газ се изнасят през глава за Мордорстан.
  Много мина, мъничко остана.
  https://twitter.com/sgorlovki/status/1568528772281810944

 3. Чакам Другаря Копейкин и олигофрените които е събрал, също да погнат по бели гащи от “политиката”. След тях и другите червени буболечки. Пази Боже България от червената рашистка сган!!!!!!

 4. Максим Кац с титри на инглиш все за същото.
  Слава Украина!
  На героите слава!

 5. Не мога да пропусна И Великия Марк Солонин

 6. Изюм уже наш, Лиман наш, Ямполь наш , Сватово они оставляют, наши под Лисичанском – подошли с северо-запада.. Дальше – на Луганск.

 7. Не сам автора, но ще го споделя:
  Шойгу се обръща към Путин:
  – Владимир Владимирович, Зеленски и няколко военни искат да говорят с вас.
  – Подай ми телефона- казва Путин
  – Но те са пред вратата на бункера- отвръща Шойгу

 8. равносметката от днес: Купянск, Изюм, Лиман, Ямпол(чака се официално потвърждение от генщаба на ЗСУ).
  В друга статия намекнах за околностите на Белогоривка, сега пак ще кажа- Хора, там има един град, нещо като лисица…вече са там 🙂 Чакам потвърждение. Херсон-пробиви на няколко места, с дълбочина от 2 до 10км.(според някои източници 20 км, но аз предпочитам да бъда по-скромен). Групировката там ще бъде разсечена и от 3 посоки ще се атакува гр. Херсон.
  П.С. ЗСУ направиха десант и пресякоха река Северский Донецк, при Хотомля. Волчанск и колаборантите вече бягат към родната кочина

 9. Ако ВСУ успеят да прекъснат руските комуникации с Изюм, това ще срине отбраната му и в обкръжение ще попадне група от 10 000 души. Западни неофициални източници съобщават за “покрити” от ВСУ вече 2500 км2. Позовават се на проучване чрез геолокация на публикувани снимки от украински войници. Говори се за много пленени и се предполага, че това са “прочиствания” на остатъчни джобове в украинския тил. Прокремълски руски блогър дори е съобщил още вчера за украински войници край Камянка, което е на десетина колометра от руската граница.

 10. Няма логика да атакуват Донецка област, след като те вече влязоха в Луганска област- до часове ще падне Лисичанск!

 11. Чудесни новини, предоставени от Иво! Да не забравяме обаче, че “змията хапе най-лошо когато умира”!…Чувал съм, че през втората световна, зад настъпващите части на СеСеСере, са се придвижвали специално обучени убийци от НКВД, които са застрелвали всеки войник, който уплашено тръгвал назад! След два стакана водка и предупреждение,че всяка крачка назад носи сигурна смърт, има ли руския солдат избор! В определени моменти съотношението между орки и германци е било 5 към 1 в полза на първите! И въпреки това, нямаше да отблъснат добре обучените и дисциплинирани германци, ако не получаваха всякаква помощ от САЩ и Великобритания! Да не рече някой, че съм привърженик на германския национал социализъм! Опазил ме Господ! Но сега от дистанцията на времето трябва да разберем, че раZисткият империализъм е равнопоставено зло! Не изключвам коварният Путлер да приложи всякакви средства, като примерен ученик на световния килър Джугашвили, само и само да се отърве от очакващото го възмездие! Пример-обстрела в крайно опасна близост до най-голямата атомна електроцентрала в Европа!!! Няма да му мигне окото да заповяда да отстрелят някой реактор, като разбира се обвини за това Украйна! И все пак-да се въоръжим с търпение и оптимизъм и да очакваме повече добри новини!

 12. Georgi Nikolov
  10.09.2022 в 15:14 Жоро засега само Лиман, но още не е потвърдено официално. Другите са следваща стъпка, но верятно първо Вовчанск/на границата с Раззия, където избягаха генералите от Купянск/, за да отрежат напълно жп връзката за снабдяване на ЛНР. поне аз така си мисля, иначе амереликанските експерти казват в цитираното видео по-горе на Иван Яковина за други градове, но до сега логиката на украинската армия за водене на бойни действия на мен ми говори Вовчанск, а и преди малко е потвърдено едно село в тази посока на север е превзето днес следобед.

 13. Украинската армия е на входа на Изюм, навсякъде има разхвърляно въоръжение, оборудване и техника на панически прегрупиралата се руска сган:

 14. Украинската пехота почива на завзетите руски позиции:

 15. Кремъл може и да мълчи, но вече имаме документално доказателство за жертвите на проссия във мръсната ѝ война срещу Украйна и цивилизования свят.

  “Михаил Ходорковски публикува в Туитър секретно писмо на на руското финансово министерство, изтекло в социалните мрежи. Според документа към 28 август на семействата на загиналите във войната с Украйна руски войници са изплатени 361,4 милиарда рубли кръвнина. Или цената за мъртъв руснак е 7,4 млн. рубли., а общият брой на жертвите са 48 759. В документа ясно се посочва, че в тази статистика не влизат безследно изчезналите както и бойците на ЧВК “Вагнер“ и на измислените от Кремъл Логанска и Донецка републики.”

  Това означава, че над 60 000 рашистки мародери ръкопляскат на Кобзон в ада.

  https://faktor.bg/uploads/Images_3/H/hodorkovski_dok_jertvi.jpg

 16. Губернаторът на Белгород съобщава за струпване на бежанци на пункта край село Логачевка. По този повод коментиращ под съобщението се пошегува, че това е “руски триатлон – пристигане с автомат на танк, плуване в кръг в Днепър, бягство към Русия на откраднат автомобил като бежанец”. 🤗
  А друг се пошегува със “съобщение от руското МО”. “Храбрите руски войски се изтеглят, а ВСУ страхливо тичат зад тях”

 17. Към Schopenberg:

  Вече помолих да не се разпространява в личния ми блог какво пише в сайта, където съм лично забранен да бъда споменаван и цитиран заради критичната ми позиция към властелина на простите, виновен за окопаваното на рашизма в България в годините на автократичното му управление.

  Написаното там е вярно по правило, но НИКОГА не пишат нищо вярно за “греховете” на руския орденоносец от Банкя.

  Информацията, която споделяте от този сайт, е достъпна и по други източници.

  Ако някой е пропуснал, нека повторя: Фактор е автентично антикомунистически и русофобски, но точно по тази причина е особено токсичен като платформа за атакуване от антикомунистическа и русофобска позиция на конкурентите на ГЕРБ от десни и русофобски позиции. Легитимират ББ като “евроатлантик” като нападат евроатлантици в негова угода. За да блести като първенец във фалшивата роля на евроатлантик именно Той, най-големият виновник за вакханалията на рашизма през годините на неговия управленски чадър за същия този рашизъм.

 18. @ Иво Инджев 10.09.2022 в 19:50
  И аз се дразня от това очевидно платено от бб двуличие на сайта и мноого по-рядко го отварям, но не знаех, че до такава степен ви ненавижда и откача от мнението ви тлъстия, корумпиран гьонсурат и проссийски лъжец от Банкя, чак да изнудва финансово подлогите.
  Ще го имам предвид. Благодаря за разяснението.

 19. ВСУ сегодня, вероятно, вошли в Донецкий аэропорт, — об этом сообщает 24 канал со ссылкой на источники в разведке

  СМИ и депутат Гончаренко утверждают, что ВСУ зашли в Донецкий аэропорт.
  По неподтвержденной информации, Пушилин спешно уехал из Донецка в Горловку.

  ВСУ проводили наступательную операцию силами, которых было в четыре раза меньше, чем у оккупантов, – Арестович

 20. Украинские ресурсы сообщают о том, что ВСУ вошли в Северодонецк.

 21. Georgi Nikolov
  10.09.2022 в 21:29 Жоро верно се оказва, успели са да вземат рафинерията пред Лисичанск и са в предверието на града..невероятно……засего все още в дийпстейтмап не го показват обаче, но както ти писах на път са към Вовчанкс форсира ли са от малко по-нагоре в Харковска област реката и се взели доста голям плацдарм пред Вовчанск. В Луганска над Лисичанск, Кремина също разбирам щурмуват.

 22. Нека федералните канали започнат излъчването на “Лебедовото езеро” сега. Погледнете Фнимателно езика на тялото при ввХУЙЛО и баш генерала герасимов. Умрели са!

 23. Според Коношенков тази вечер РФ направили прегрупирование и не бягали от Изюм и Купянск, обаче по изfставеното желязо на това видео не личи да е някак си така ))))

 24. Много добри новини от фронта, дай боже още и още и още!

  Адаш, клипа от кръчмата е монтаж.. но става 🙂

  А БОЕЦ както винаги в десетката:

  https://www.boec-bg.com/archives/6200

 25. “Само да спомена, за да задълбоча парещата болка, в седалищните части на русофилите, че 11 армейски корпус го няма вече. Пуф! Нищичко. Руски източници потвърждават! Подкрепленията са разнищени и се изтеглят през Луганска област назад.”

 26. Позорный побег россиян с Донбасса и уникальные кадры работы артиллерии ВСУ: свежий выпуск Фронт news
  Доблестната украинска армия храбро се бие и разкатава рашистката сбирщина от бандити, мародери и насилници по всички фронтове!
  Идите на хуй, бляди ёбанные!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=mqICMoK9O1A

 27. ВСУ захватили сотни российских танков, САУ, БМП и другой техники всего за несколько дней.
  Будем считать это Ленд – Лиз от россии…

 28. Поездка На Фронт. Боевой Дух Высокий, Вкус Победы. Гари Юрий Табах

  СЕГОДНЯ ВСЕ МЫ УКРАИНЦЫ!!!

  ПРОДАМ ТАНК,
  а русский военный корабль
  ИДИ НА ХУЙ!

 29. Сообщают о прорыве российских войск под Изюмом. Русским солдатам все же удалось сломить сопротивление кадыровских заградотрядов и прорвать кордоны

 30. Много му се искаше на кремълското джудже парад на Крешчатик.
  Получи се все пак, но не точно такъв…парад на смъртта!

 31. Време е България да изгони гнусната рашофилска сган която досега ни тормозеше. Тези платени русокурвички от Израждане и т.н. дето развяваха рашистки знамена пред столична община и парламента трябва да бъдат забранени със закон а гнусните паметници на орките бутнати завинаги. Смърт на джуджето и армията му от орки!!!! Съд и конфискуване на имуществото на всички негови последователи в България и Европа. Да не остане нито една червена буболечка в България. Трябва да бъдат забранени като терористични групировки, които заразяват населението със преднамерени лъжи и измами. Другаря Радев да каже ясно чий е Крим или да се изнася. Под образа на Левски в Президенството не може да стоят национални предатели и отрепки. Омръзна ми да обяснявам на измамени хора че Украинския Президент Зеленски не е взел изборите със преврат. Цяла България е наводнена с рашистки лъжи и е време разпространителите на тази отрова да си носят наказанието според закона. Събудете се българи и изгонете кремълските бълхи, които са ни полазили и ни тровят живота.

 32. ДОБРО УТРО, СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!

  “москва” потъна, кремъл фалира, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!

 33. Вместо да си ги мерят на терен, братушките продължават с енергийния шантаж: Запорожката АЕЦ спря напълно. Другите мерки в отговор, които може да докладва Конашенков, са, че са отвлекли една яслена група деца в Русия в стил Османската империя – еничарството/кръвния данък; и са изнасилили някого (може и коза, ако се касае за Ахмак Сила). Единственото ми притеснение е, че в безсилието си могат да използват тактическо ядрено оръжение, но това ще развърже ръцете на НАТО и ще накара и най-върлите привърженици, в лицето на Китай и Иран, да се стреснат накъде отиват нещата и да се отрекат три пъти преди първи петли от сегашното ръководство на Кремъл. В Русия има скрито силно либерално крило, което чака своя час, неслучайно Навални все още е жив – той е козът в ръкава, който deep state може да извади, ако писмата на общински съветници за импийчмънт вземат да послужат за сюжет ала Бай Тошо и някой трябва да спасява страната.

  https://segabg.com/hot/category-the-war/zaporozhkata-aec-sprya-napulno

  https://segabg.com/hot/category-foreign-country/i-moskovski-deputati-se-razbuntuvaha-sreshtu-putin

 34. Целият свят е свидетел как “героите” панически бягат, зарязвайки техниката, боеприпасите и дори накраденото!!!

 35. дааа..техниката се оказва доста, че има явно тук таме и по-нови екземпляри от онези дето са от 78%те процента обновлено в раззийската т.нар. армия, от който явно еленовъда Шойгу е хранил любовницата си в Лондон

  https://www.youtube.com/watch?v=FwiRJtGg96M

  а иначе на друго видео гледам на поезда към Украйна като подкрепление стари урали, брониран хлам май вече няма работещ

 36. Г-н Инджев днес украински новинарски сайтове съобщиха, че рашистите са си признали отстъплението от цялата Харковска област.
  Министерството на отбраната на Рашистката федерация #призна загубата на почти цялата територия на Харковска област, окупирана от руснаците от началото на пълномащабната война.
  По време на ежедневен брифинг в неделя, 11 септември, руският военен говорител Игор Конашенков, който редовно лъже на глас публикува карта с нова фронтова линия, която минава по река Оскол.
  Ако данните се потвърдят, това означава, че украинските военни са превзели #Волчанск и гранични селища северно от #Харков. По този въпрос нямаше официална информация от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.
  По-рано местните власти докладваха за бягството на руската армия от #КазашкиЛопан. Също така украинското знаме беше развято над #Изюм. Според журналиста Юри Бутусов окупаторът е влязла в “казан” там, обкръжени са много рашисти. Ръководителя на Луганск ОВА Сергей Гайдей на 11 септември, каза че боевете продължават в близост до града.
  На 11 септември главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери #Залужни заяви, че от началото на септември над 3000 квадратни километра са върнати под контрола на Украйна. 50 км остават преди да стигнат до държавната граница в Харковска област.

 37. 💙💛
  Слава на героичния украински народ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.