Най-духотровената нация

Не си мислете, че РаZия отстъпва в момента на бойното поле в Украйна. Тя просто демонстрира, че наистина може всичко. В случая може и да отстъпва, а не само да напредва на чужда територия, когато си пожелае. Ако й се прище, отстъпва. Не е длъжна да дава обяснения.  

Това е и отговорът на въпроса защо РаZия  води специалната си настъпателна операция в Украйна вече седми месец. Както настъпва специално, така и най-специално отстъпва. Прави го нарочно. Иска да покаже, че може да напада само 7 дни, както в случая с онази нейна отбранителна операция на грузинска територия през август 2008 г. А може и седем месеца да си напредва колкото си реши в Украйна. Героичното бягство на рашистките храбри бегълци в Източна Украйна върви по план.

РаZия гордо показва и друго в това отношение. Доказва, че може да не газифицира 80 на сто от населените места в империята, но да се подиграва на газифициратната Европа, че зависи от нейния газ. По-важно е да залива с газ загниващия Запад, за да може да му се присмива какъв социален пожар ще подпали, когато руZкият газ внезапно бъде спрян.

Западът се опитва да имитира РаZия в завръщането към миналото си и това също е източник на руска гордост. Принуден е да преразгледа затварянето на електроцентрали на въглища и да рискува ядрена катастрофа с притоплянето на стари ядрени реактори. Какво по-ярко доказателство, че без РаZия западът деградира. Така му се пада щом отказва обгазяването с нарастваща зависимост от “Газпром”. 

Това предизвиква “чувство на удовлетворение”, както обичаше да казва Брежнев, откривател на “седмото чувство”, при когото беше поставено началото на обвързването на Европа с руските енергийни източници.

РаZия нарочно кара повече от половината от населението да тича и посред нощ до външните клозети при минусови температури. Така постига две цели едновременно. Калява милиони поданици в държавата, която разчита на Генерал зима да й печели войните. В същото време тези чеда на руския свят имат мечта за човешки условия при удовлетворяването на нуждите им в човешки нужници ( да не се бърка с удовлетворените от Мата Хари други “човешки нужди”, за които сподели в германско интервю Човекът от Бояна). По този показател руският свят се отличава от еврогейския, където хората нямат към какво да се стремят и затъпяват духовно. Не би им стигнал акълът да товарят откраднати тоалетни чинии върху натовските танкове. Иначе в НАТО открай време кроят планове да нападнат Русия, за да сбъднат натовската си мечта да отнесат руския нефт, газ и висок жизнен стандарт със себе си. 

Западът си мисли, че санкционира РаZия. Истината е обратната. Самозакопава се като се лишава от руските природни изкопаеми. А ограниченията за руските туристи само ще влошат още повече и без това нездравия морал в Европа, лишавайки я от личния пример на спретнатите, винаги трезвите, тихите, скромни, изключително възпитани и духотровени рожби на руския свят.    

Подкрепата на Запада за Украйна, при това без абсолютно никаква причина и заплаха за страната от Русия, само показва правотата на руските твърдения колко лош, злонамерен и вероломен е той. Злобно не позволява на РаZия да избива безнаказано комплексите си и колкото си иска украинци.  РаZия отново се оказва права в своята аргументация за проявената спасителна доброта спрямо “украинският въпрос”, опитвайки се най-добронамерено да го реши с ракети, артилерия и прочее високоточни освободителни аргументи. 

Дефицитът на западни стоки и услуги след позорното бягство на западни компании и капитали от благоденстващия руския свят е най-хубавото нещо, което се случва на руското водачество – духовно и световно. Заместването на вредната кока кола с полезния “Иван чай” ( който лично препоръча Путин, макар по руска традиция тази билкова отвара да се дава от ветеринарите за болните добичета) и на “Макдоналдс” с патриотично вкусната верига “Вкусно.точка” е истински апотеоз на победилото руско кулинарно величие. “Блин вам”, би казал всеки руски патриот ( в свободен превод е нещо като мек тестен вариант на “таковайте си таковата”).

 

Резкият спад на полетите в страната и чужбина е сред най-радостните за РаZия събития. Поданиците на Путлер се заседяват сега повече у дома пред телевизора. Това е стратегически успех за продължаващата вече повече от две десетилетия специална операция по телевизионно управление на почти цялото население, обладаващо от най-чистите, най-промитите мозъци на света.

Същото се отнася и до спада в производството на автомобили с 80 на сто поради паническото оттегляне на някакви си “Рено”, “Мерцедес” и прочее търгаши от свещената руска земя. Сега ще намалее трафикът по нейните и без това ограничени ( поради екологична загриженост срещу замърсяването с изгорели газове) пътища. Току виж здравословният ефект се отразил и на т.н. демографска криза и поданиците на империята започнат да умират по-малко млади в рамките на века, когато постепенно се възродят чисто руските традиции на руската тройка като основно средства за транспорт.

Междувременно милионите заблудени да емигрират на Запад чистокръвни руснаци ще се възползват от предоставената им там възможност за гнездене. След като се разплодят за чужда сметка те неминуемо ще пожелаят да се върнат на обитаемите 36 процента от руска територия, която не е вечно замръзнала.  Прелетните руснаци няма как да са загубили инстинктите си да се завръщат към миналото си в естествената си среда – без пътища, газификация, течаща топла вода, но със здравословни външни тоалетни, в които всеки ползвател може да постигне безплатно ефекта на замразяването за радост на бъдещи посетители в собствения му мавзолей по подобие на онзи на Червения площад.

Световните рекорди по смътност от китайската пандемия, които РaZия постави, доказаха нагледно, че тя може да е номер едно по преждевременно измиране на населението и без помощта на украинската армия, която си приписва заслуги за някакви си около 50 000 поданици на Путлер, чиито живот е прекъснат в най-ранна репродуктивна възраст. Грижите на руските власти за умножаване на погребенията ( и на производството на ковчези, което единствено процъфтява през последните няколко години) са далеч по-ефективни от прехвалените украински оръжия, с които Западът се надява да влоши демографските показатели на най-духотровената нация на планетата.  

Не на последно място по значение е фактът, че руZките денацификатори са образец за съвременните нацисти. И в това отношение, както във всяко друго ( видно от горните примери) РаZия е номер едно. 

 

42 мнения за “Най-духотровената нация”

 1. Русия за пореден път отлага “референдумите” за анексия на окупираните земи – от април първо са отложени за май, после за днес 11 септември заедно с изборите в Русия, после за 04.11.2022 – Деня на на народното единство… Сега няма да бъдат проведени и докрая на ноември. Щом така се решили… очевидно правят “каквото си искат”.

  https://segabg.com/hot/category-the-war/rusiya-otlozhi-referendumite-za-aneksirane-na-ukrainski-teritorii

 2. Андрей Илларионов внася трезвост във всеобщата еуфория от значителните успехи на ВСУ – за опасностите от превръщането на войната в продължителна и изтощителна!
  “Тази война ще е дълга”- ген. В. Залужни
  Путин не против затянуть войну.
  Стратегия Кунктатора.

 3. Ако Путин наистина иска да денацифицира, нека отскочи до Италия и да се разправи с Джорджия Мелони – Копейкин с пола. По пътя може да денацифицира и Костя, той е готов на всичко за майка Русия.

  https://www.dw.com/bg/sledvasiat-lider-na-italia-eto-koa-e-dzordza-meloni/a-62729437

 4. Тайм-кодовете към интервюто на Андрей Илларионов, проведено на 09.09.22.
  00:32 – вопрос об итогах 6 месяцев войны на фоне украинского наступления
  01:42 – ответ ХЭБа – это первое настоящее наступление ВСУ, но общее преимущество пока остается на российской стороне
  06:06 – ХЭБ о тексте Залужного и Забродского
  14:23 – вопрос ведущей о Рамштайне и о том, пытается ли таким способом Украина надавить на своих союзников
  15:25 – ответ: значение этой статьи намного превышает значение Рамштайна
  17:03 – вопрос о том, наступил ли коренной перелом в войне и насколько эффективно Россия использует свои ресурсы
  19:31 – ответ: эффективность действий ВСР повысилась; ремарка ведущей.
  22:36 – относительная эффективность по сравнению с февралем-мартом несомненно повысилась
  23:34 – разное качество подготовки разных частей РФ; примеры ударов ВСР
  26:55 – ХЭБ о текущей ситуации; 20% территории Украины по-прежнему оккупировано; мы находимся на ранней стадии войны
  31:04 – о пакетной сделке в Стамбуле по зерну и удобрениям и планировании Путиным действий на 3 года вперед
  33:21 – пакет военной помощи 24 августа от Байдена и подводные камни в нем; по планам союзников война может длиться 3-5 лет
  36:36 – вопросы ведущей о состоятельности прогнозов
  38:34 – ответ: нужно исходить из самого худшего варианта развития событий; об ошибках в прогнозах прошлой осенью и зимой, в чем они были правильны, а в чем нет
  46:27 – вопрос: выгодна ли Путину долгая война с Украиной?
  47:44 – ответ ХЭБа: Путину не против затянуть войну, он готов вести войну на истощение
  49:29 – захват людей и их русификация как одна из главных целей Путина; демографическая политика Путина
  54:24 – кто придет после Путина в России, и какие от этого последствия могут быть
  58:12 – вопрос о влиянии экономического положения в РФ на войну и ответ ХЭБа
  01:02:17 – вопрос и ответ, почему не объявляется всеобщая мобилизация; исторические примеры
  01:08:07 – вывод: в условиях тоталитарного режима примеров выхода армии из-под контроля нет
  01:08:37 – о том, что способно пошатнуть режим Путина, и о степени использования российских войск
  01:09:21 – ответ ХЭБа на второй вопрос; оценка численности участвующих войск ВСР
  01:11:05 – о военных маневрах «Восток-2022» и 50 тысячах их участников; почему Путин не использует этот резерв
  01:14:02 – о маневрах «Запад-2022»; резервы у Путина есть
  01:18:30 – работы Лиддел Гарта, стратегия Кутузова в войне 1812 года, стратегия Квинта Фабия Максима Кунктатора во второй Пунической войне как примеры для Украины

 5. Днешна Русия отговаря на повечето от критериите, от които според историците се състои фашизмът :

  – Култът към един лидер – Владимир Путин.
  – Култът към мъртвите – победата във Втората световна война
  – Мит за някогашното величие на империята и желание за възстановяването му
  – Мощна пропагандна машина
  – Визуални символи като знак за принадлежност (Z и V)
  – Масови действия в подкрепа на лидера
  – Реч на омразата към определена група хора

  Сходството между Хитлерова Германия и Путинова Русия е поразително. Колкото и да е трудно за мнозина да го приемат, Русия повтаря същия път, като всява хаос и оставя разруха навсякъде след себе си.

  Грешка е да се смята, че страна, която веднъж е победила фашистите, не може да бъде фашистка, смята авторът. До определен момент от историята фашизмът не е бил особено неприятен на Съветския съюз, както става ясно от договора за съюз между СССР и Германия от 1939 г.

  Речите на нацистките лидери се препечатват в съветската преса. На свой ред германските власти приветстват ефективността на съветската политика на депортиране на малки народи.

  Известният нацистки философ и мислител Карл Шмит казва, че фашистката политика започва с идентифицирането на врага. Не е ли това, което Съветският съюз е правил през цялата си история, и не е ли това, което Путин прави сега, използвайки термина “антифашизъм” като прикритие.

  Украинците са нацисти за руския президент, защото не се признават за руснаци и се осмеляват да се съпротивляват. А всеки, който се противопоставя на плана му за унищожаване на Украйна, се явява съучастник на нацизма/фашизма.

  Войната срещу Украйна е не само завръщане на фашисткото бойно поле, но и завръщане към традиционния фашистки език и практики:

  – Други хора съществуват, за да ги колонизират
  – Русия не може да бъде обвинявана в нищо заради уж героичното си минало
  – Съществуването на Украйна е било международна конспирация
  – Войната е единственият възможен отговор,според путлер.

  Има само един изход от ситуацията: фашисткият лидер трябва да бъде победен – окончателно и безвъзвратно.

 6. СВО върви по план,затова един руски У 34 се е излупал над Крим,а пушачите са изпушили един голям склад с боеприпаси в Нова Каховка,безаналогов план…

 7. Иларионов винаги е трезв и доста сдържан дори в позитивните прогнози. Но все пак – след като дори семействата на въздушните “кацапи”, извършвали военни престъпления срещу цивилни, обмислят как да се скатаят в Ю. Америка по примера на национал-социалистическите геносета в 1945, значи нещата са ОК за Украйна и зле за блатната джамахирия (https://ukrainetoday.org/2022/09/11/russian-pilots-plan-to-escape-to-south-america-due-to-the-impending-victory-of-ukraine-intelligence/?fbclid=IwAR0ce2W6ZMK7XiKEd4RKzQZhfgmCSvwdynTQtRP9hEEe6vn0YBYqxalrU5k). Новината я препотвърждава и “Вашингтон пост”, а там не си падат по сензации и жълтории. Па и тъжният катър лавров пак се пъне да “преговаря”. Значи над блатата се носи мирис на пърлено.

  Ха хаирлия!

  И респект, Стопанино!

 8. Респект! Точен, както винаги! Само една поправка – Оръжията са високоточкови, по Гунчева.

 9. Прекрасен коментар от някоя Олеся:
  Никто вообще не понимает, что некоторые люди имеют ввиду когда говорят, что России нужно было убедительно и внятно предоставлять другую модель поведения и другие ценности. Показывать ей другой образ развития. Вот тут трудно сдержать ненормативную лексику. А чем бл*дь занимался последние 30 лет цивилизованный мир? Разве он после распада СССР не спасал эту страну от голода и гуманитарной катастрофы, не поддерживал их на плаву кредитами, не показывал пещерным имперским людоедам что можно жить и развиваться не убивая себе подобных, не устраивать войны без которых эти людоеды просто не могли существовать раньше? Западный мир их интегрировал в глобальную экономику, открыл для них свои границы, дал технологии, дал свои западные товары в неограниченном количестве, закрывал глаза на их военные преступления в Молдове Чечне Грузии Украине и Сирии, закрывал глаза как эти людоеды убивали своих граждан взрывая их в своих домах, убивали своих врагов в цивилизованных странах, травили их полониями и новичками, как расправлялись с неугодными журналистами, бизнесменами и политиками у себя в стране, как торговали героином и кокаином. Закрывали глаза на то как Россия коррумпировала западных политиков и проводила шрёдоризацию ЕС, покупала политиков в США и поддерживала всех людоедов диктаторов в мире. В результате запад своими руками вырастил и вскормил монстра который развязал в 21 веке кровавую бойню не против Украины как все это себе представляют, а против того же запада и его ценностей. Украина просто приняла первой удар на себя и огромной ценой остановила этих людоедов. Напомнить им слова Рябкова в адрес НАТО “Забирайте свои манатки и возвращайтесь в границы 1997 года”? И теперь вот эти всепрощающие толерасты хотят что бы Россию и её биомассу не изолировали, не лишали эту биомассу возможности и дальше демонстрировать свои пьяные рожи, своё исконное хамство и наглость на европейских курортах? Очень хочется что бы человечество наконец то осознало что невозможно никакими усилиями, никакими примерами убедить людоедов не есть человечину и расширять свой лепрозорий. Единственный правильный вариант существовать рядом с ними, это взять огромный камень и завалить вход в эту пещеру, пусть они уже там наслаждаются своим собственным мясом, пожирая друг друга, так как россияне это делали на протяжении всей своей паскудной и преступной истории. Второго шанса не будет, куриные окорочка не приедут. Страна рабов, унылых терпил, тупого быдла, непуганых воров и вечно будущего счастья. Россию как и СССР никто не победит. Она убьет себя сама. СССР 2.0. снаружи медленно опускается железный занавес… Все буде Україна !!!💙💛

 10. Г-н Инджев, путлерастката раZZийская пИдеРаZZия не е NAZZIя, това е империя !
  Това е голямата разлика между източната и западната римски ИМПЕРИИ!
  Западна Европа има някакво закърнели традиции останали от старата цяла Римска Република!
  Докато източнокривославната Римската империя , никога не е имала традиции останали от старата римска Република!
  Източните римски провинции са наследници почти изцяло на Римската Империя, и още по-точно на Константинополската източна империя, която НЕправилно наричат Византийска империя!
  Не, правилното название на Източната римска Империя е – Константинополска Империя!!!!!!….
  Така че путлерасткия рай(Х) , не е трети Рим, това е большевишкия наследник на втората Константиннополска Империя!
  Така че Путлерастката ФЕЙКдераривна ИМПЕРИЯ е императорска “наZZия”!!!

 11. В общи линии руските войни гордо отстъпват, украинците позорно ги гонят.

 12. @Димитър

  Западните високоточни оръжия си вършат работа, плюс грамотните и мотивирани украински войници. Моите уважения към генералите Залужни и Забродски, но РФ и сега имат преимущество в жива сила и техника. И не искаха да отстъпват, но им се наложи. Мисля, че го казват за да няма отпускане и лекомислена еуфория. Правилно, врагът е силен!
  Всеки войник на фронта се надява, че следващия снаряд/ракета няма да го улучи, има си военен термин за вероятност от попадение. Сега в ерата на интернет и руснаците знаят, а и на гърба го изпитват, какво значи западно високоточно оръжие. И ако си танкист, батареец, ракетчик (СМЕРШ), шофьор на амуниции знае, че той ПЕРСОНАЛНО вече е цел, защото някой сателит/дрон ВЕЧЕ го е фиксирал! И знае, че няма да мине много време и нещо ще го удари. При това положение войната се превръща в персонална. Вероятността да умре този руски войни се увеличава многократно И ТОЙ ГО ЗНАЕ!
  Така, че “беж лиске да бягаме” остава често единствена възможност.
  Защото каквито и стратегии да мислят в щаба на руснаците, накрая войниците имат последната дума. А и да не забравяме, че щабът на УА е в Щутгарт и там има много грамотни натовски стратези, не еленовъди.

  Слава Україні!!!

 13. Иларионов е закален тръмпист и беше на хранилка в един американски университет. След идването на Байдън го уволниха, сърдит е на сегашната власт. Той ще приказва винага контра това е ясно. Но освобождаването на територия равна на половин България за една седмица, каквото и да ми приказват си е успех, така че стига сте се прехласвали по този тръмпист. Ще видим идващата седмица как ще се развиват нещата, но вече май тръгват към Луганска област, след пълното освобождаване днес на Харковска. Освен това от изстреляните преди 3 часа 15 ракети 9 са прихванати. От нанесените поражения в 2 от областите електричеството е възстановено в рамките на 2-3 часа, остава в Харковска до утре ще е пуснато.

 14. https://twitter.com/christogrozev/status/1569044030272454663?t=mWC7a7wARaCySALVBdhq0g&s=19

  Още ли мислите, че сме “един народ”?
  Все още ли мислите, че можете да ни изплашите, пречупите, да ни накарате да направим отстъпки?
  Наистина ли нищо не разбрахте?
  Не разбирате кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
  Четене по устни:
  Без газ или без теб? без теб
  Без светлина или без теб? без теб
  Без вода или без теб? без теб
  Без храна или без теб? без теб
  Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето “приятелство и братство”.

  Но историята ще постави всичко на мястото си.
  И ще сме с газ, светлина, вода и храна.. и БЕЗ вас!

 15. @Stoilov Ivan
  11.09.2022 в 22:23
  “освобождаването на територия равна на половин България за една седмица, каквото и да ми приказват си е успех”
  Нека все пак да уважаваме фактите такива, каквито са. И на мен ми се иска това, което пишете да е вярно, но истината е, че от началото на септември ВСУ са освободили 3000 km² от окупираната територия на Украйна, приблизително колкото територията на Смолянска област.
  Половината територия на БГ е 55 500 km².

 16. @димитър

  Тръмпист взел да говори за факти, ти да видиш!
  Благодаря на Stoilov Ivan че обърна внимание на факта кой всъщност е този “cool” Иларионов в чиято чест сте публикували цял чаршаф тайм кодове.
  Господин Инджев е доста настоятелен когато става въпрос за Фактор, ще ми се подобно здравословно отношение и към тръмпистите.. просто защото няма какво да се дискутира с врагове на демокрацията..

 17. @ димитър
  Благодаря за чудесния коментар на украинката Олеся, който имах удоволствието да прочета и напълно го подкрепям:
  “…Единственный правильный вариант существовать рядом с ними, это взять огромный камень и завалить вход в эту пещеру, пусть они уже там наслаждаются своим собственным мясом, пожирая друг друга, так как россияне это делали на протяжении всей своей паскудной и преступной истории.”
  За себе си отдавна стигнах до същия извод, че единственото решение на проблема с орките е пълната географска и цивилизационна изолация на Империята на злото, защото е НЕПОРАВИМА и всякакви усилия (като преговори за вразумяване или щедри компромиси) за приобщаването й към цивилизования свят са безсмислени. Последните 30 години го доказаха.

 18. „Странно изглеждащото бягство на руската армия в Украйна вече се е случвало. Това е руска традиция, която не се преподава в училище. Но тя съществува… Поради присъщия си хаос, лъжа и бутафория СССР загуби Студената война. По същите причини днес Русия губи Украинската война…(Евг.Дайнов, offnews/zashto-rusnatcite-biagat-)” – нищо ново от 1-вото превземане на Крим и радостните потьомкински кримчани…
  С окупирането на България от червената армия , още на 12 септември1944г., се създава министерство на пропагандата по съветски модел за тотално превъзпитание на обществените нагласи – Министерството управлява печата, радиото, киното, театрите, библиотеките и музеите – всички средства за влияние върху емоционалните настроения, за да се убеди обществото в необходимостта от случилия се преврат.Към министерството на пропагандата са печата , културните връзки с чужбина, информация и документация и служба Цензура – поема координацията на всички контролни и забранителни мерки в няколко социални области – информация, печат, изкуство, обществено възпитание, радио,фотография, кино и филмопроизводство – иде реч за пропаганда като управленски метод – това е тотална намеса в духовния живот на българина с цел да го видоизмени и за да не срещне съпротива,се действа по невидим и неподозиран от обществото начин – за мащаба и чудовищното въздействие и резултата не се говори и до днес, но злокобния резултатат вече е разпзнаваем. Още през първата учебна година 1944-45г са отстранени учебниците за основните, прогимназиалните и гимназиалните училища – следва 4 годишна чистка сред учителите и университетските преподаватели и с радикални съдържателни промени в учебните програми на всички нива – цензурни са учебната, детската, литературата за младежи – изваждането на предмети от учебните програми, актуализация на букварите, читанките, учебниците по литература, история и т. н. – учебници за долния и средния образователен курс са в списъците на забранена литература от 1952 г. насетне. Пълен контрол върху издаването на книги, списания и вестници за деца до 18 годишна възраст със Закон от 1946 г.гарантира държавно „надеждно възпитание на телесно и душевно незакрепналите” млади читатели – има обща програма за прочистване на книги от библиотеките през 1945 г. От септ.1948 г. Репертоарно бюро планира репертоара и налага контрол над представленията в странатекстове (вкл. оперни и оперетни либрета и циркови текстов + нагледни материали, декори, костюми) и набавя “подходящи”творби– цялата репертоарна политика е ориентирана към съветска драма и бълг. „нова млада драматургия.” с политическа “правилност” . РБ работи с щатни рецензенти. Темите са антифашистката/всщ.терорист./ борба, кооперативното движение на село, трудово-производствените “успехи” на новите заводи, американските войници и работници, които искат да станат комунисти заради тежките условия на работа, продажността и подкупността на властите в западните страни, бригадирското/потьомкинско/ движение, времето на национализацията, преодоляване съпротивата на кулашките “елементи”. . .
  12 септември 1951г. МС преименува Дирекцията на печата заедно с всичките й служби в БТА, според съветския „челен опит” – Кремъл праща добре за¬познат с работата на ТАСС другар, който оказва „помощ” на БТА. Започват да излизат ултрасекретните бюлетини „С” в 5 екземпляра, за които населението трябва да е в пълно неведение. ЦК на БКП взема решение още 1964 г., с което задължава БТА да създаде център за следене на „антибългарската пропаганда” в чуждите издания и радиостанциите и да снабдява печата, радиото и телевизията с разобличаващи запада материали – екипът преминава проверка за „благонадеждност” до десето коляно – 2 пъти дневно се из¬дава поверителна сводка. Двама цензори изчитат всички материали и опра¬вят “пропуските”. Темите табу са: заплати¬те на големците, броя на затворниците, убийствата и грабежите, губещи предприятия, външния дълг. В началото на 80-те БТА пуска и бюлетини, в които кореспондентите от страната отразяват т.нар градските легенди и слуховете, сред „широките народни маси”, т.е. доноси, за всичко „чуто и изречено” и някои репортери са светнали с “бдителността” си. Пратениците на БТА в западните страни изпращат секретни материали до БТА или политбюро, или директно до ДС и не е изследван ефектът от страничната/всщ.основна/ дейност на тези т.нар. „лейтенанти” и на още десетки ка¬дри на БНР и БНТ, “разработвани” и “водени” от ДС-офицер… една подмолна полицейщина – всеки следи, цензурира и самоцензура и отчита успехи… всяка държава русия/ссср приобщава по една и съща схема от времето на 1-вото ”освобождаване” на Крим1771г – отглежда си пета колона, нахлува с войска , следва масова кървава чистка, депортации , джуркане на историите на тези народи, пропаганда и отрицателен подбор и потьомкинска бутафория – русия никога не става Великобритания …
  ”След като руснаците осъзнаят размера на катастрофата в Украйна, Русия също ще се разпадне. Надяваме се – пише г-н Дайнов – както се надявахме в началото на 1990-те …”

 19. – на 26 септ. от 18:30 ч. в зала 3 на НДК , проф.Веселин Методиев представя новата книга на г-н Иван Костов ”Политиката отвътре”- анализ на двигателите на прехода и силите, които успяват с/у опитите за демократизация на страната ни – тази премиера може да се проследи във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/479039657181714

 20. Много се извинявам на тези с нежните души, за които Андрей Илларионов е някакъв си тръмпист, да вземат да се запознаят поне с част от богатата му биография и след това да дават оценки за него. На първо време да надникнат в Уикито.
  Ама като знам колко ГХ обича да чете, нямам кой знае какви надежди!
  Той обича само да пише. Също като в онзи виц за чукчите: “Чукча не читатель, чукча – писатель”.

 21. @димитър

  Като човек който обича много да чете е хубаво да прочетете малко повече за злото Тръмп.
  За нас по-умните отдавна е ясно положението с този лъжец.
  Не ни пробутвайте тръмписти тук с “ботати биографии”..

 22. По П.Р. Славейков:
  Гошо бре, чети! Гошо не чете.
  Гошо, работи! Гошо пак не ще…
  Гошо го мързи, гледа да лежи –
  Ходи, та се май, дири да играй…
  Време се мина, Гошо порасна,
  иска да яде, няма откъде.
  И замина Гошо в Англия мъглива.
  Там, където социални служби има.
  Други да работят, други да четат,
  Гошо си живей също като бей!

 23. ..някои хора съвсем изплискаха водата..

  До 2021 е бил свързан с Cato Institue но го уволняват когато прави тъп коментар относно събитията на 6-ти Януари.
  В момента Иларионов получава парички от Center for Security Policy.


  The Center for Security Policy (CSP) is a US far-right,[5][6] anti-Muslim,[7][8] Washington, D.C.-based think tank. The organization’s founder and current president is Frank Gaffney Jr. who is known for promoting falsehoods about former U.S. President Barack Obama being a Muslim.

  Не съм и очаквал тръмпист да работи за нормална и свестна организация.

  Още веднъж, моля не ни пробутвайте мненията на тръмписти тук.
  Тук сме за да градим демокрация!

  Между другото, на български се пише Андрей Иларионов.
  Нали така, начетеният?

 24. И нещо май се опитват да ни пробутват руският тук.. дали под формата на мнение на “Илларионов” или коментар от “украинка” няма значение..
  Не мерси!
  Руският си остава езикът на орките!
  Докато не си оправят държавата не смятам че този език трябва да бъде популяризиран.
  Нека не забравяме какво сториха с руският и самите украинци..

 25. “за по-умните” като ГХ
  Малък ликбез
  Илларионов го пиша с двойно “л”, защото така е на руски, също както и Анна Политковская. Има и български фамилии с двойно “л”.
  Относно това как някое чуждо име се пише на български, мога да дам пример с “Lamborghini”. Повечето хора в БГ го изговарят като “Ламборджини”, но това не значи, че така е правилно. Правилното е “Ламборгини”, тъй като след “g”следва “h”. Ако го нямаше “h”, тогава щеше да се произнася така, както го произнасят повечето хора в БГ. Същото е положението с “Luciano”, макар, че там се греши по-рядко.
  Имаше едно време един генерален секретар на комунистическата партия на САЩ.
  Казваше се Gus Hall, но на български го произнасяха “Гюс”, защото щеше да бъде много конфузно, ако го произнесат така, както го произнасят американците “Гъс” или “Гас”. Как така такъв човек (и то от нашите) и с такова име?! То положението и с путин, чуркин, куропаткин и подобни е не по-малко конфузно, но горе-долу свикнахме.

 26. що не си завреш тоя “ликбез” там някъде?
  Аман от руски мекерета които го раздават про-европейци..

 27. Харизанов,
  Може ли да ни дадете разрешение поне да гледаме украинския канал “Frеедом”, който предава на руски?
  Ако отговорът Ви е “Да”, от мен – благодаря!

 28. Харизанов,
  Да не би да са ти спрели социала, та толкова си се запенил?!
  Ако те видя, ще те черпя едно “бургаско”, произведено в Хасково.
  GFY!!!

 29. @димитър и Георги Харизанов

  Братя, защо не разрешите конфликта си като мъже, т.е. като курнелия нинова?

 30. Няма голяма разлика между тръмписти и путинисти – еднаква заплаха са за демокрацията и едните и другите!
  Така както Фактор ни омайва с анти-руски статии но мълчи за тиквата така тръмписти разни ни омайват тук с анти-руски постове докато ни пробутват другият голям враг на демокрацията – Тръмп.
  Няма да мине, намерете си друг блог за подмолната си дейност!

 31. @симпатизант/ка на ДСБ

  Поставям на мястото им тръмписти и QAnon пропагандисти.
  Не че имам нужда от помощ но ще ми бъде приятно да видя че и на други тук им пука..

 32. @Харизанов,
  AMF – Adios, motherfu***r…cocktail (ти да не си помисли, че съм станал грубиян)
  Cheers!!!

 33. Spread your Qshit somewhere else, агент “димитър”..

 34. Към Георги Харизанов:

  Надявах се все някой от вас двамата да спре този дуел, който измества фокуса от основните теми в блога. Колкото и да ми е неудобно да се намесвам, призовавам ви да пощадите читателите на коментарите тук.

 35. Контраофанзивата на украинците на бойното поле е факт. Време е в България да започне контраофанзива срещу Путлеровата пропаганда. Време е за контраптопаганда! Много хора, много наивни хора тук се хванаха на евтините им пропаганди и изгубиха представа какво имат, кави благини има, които там при руzzнаците ги няма. И какво могат да загубят. Не разбират каква опасна игра играят.. Как си режат клона или потапят лодката си насред океана Хора с доходи с пъти по-високи от руските, заради ЕС и САЩ, ползващи интернет, Фейсбук, Ютуб и тн, заради САЩ и ЕС. Имащи право на мнение и протести, зарди ЕС и САЩ, да плюят срещу тях е идиотизъм. Не ги оневинявам хич, но трябва да им се помогне да им дпйде акъла в главата. Дори кучето знае, че не се хапе ръката клято те храни. Време е за контраптопаганда, защото идат избори и да не става така, че с кръв да си взимаме свободата после…

 36. Цяло село чака отговори за скандални монахини (рускини), превзели вековен манастир

  “…Хората питат лицето Зоя Крушкова (известна като схимонахиня Серафима) в кой български манастир и под чие духовно ръководство е преминала своето послушание и изпитателен срок? Съответно КОЙ духовник е гарантирал пред Бога за нейната духовна зрялост и кой я е възвел под мантия? Съмняват се в нейната праведност и дали първоначалното й пострижение е извършено в пределите на БПЦ. Как са подстригани за монахини само след 6 месеца в обителта две РУСКОГОВОРЯЩИ девойки ,тъй като традицията е всеки послушник да бъде изпитван поне 3 г.?
  Подозират икономически интереси и опит да се сложи ръка върху манастирските сметки, гори и земи. ”

  https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/12517180

 37. Николай Христов,
  тези хора дори не си дават сметка за света, в който живеем, а именно в света създаден от САЩ, защото къде другаде, ако не в САЩ са измислили:
  хладилник, климатик, микровълнова, автоматична пералня, бойлер, миялна, сушилня,
  прахосмукачка, ел.крушка, тостер, котлон, миксер, фритюрник, яйцеварка, смесителя
  компютър, монитор, телевизор, дистанционно, грамофон, магнитофон, говорител,
  LCD-екран, лаптоп, телефон, мобилен телефон, вентилатор, машата за коса, калкулатор,
  асансьор, електрически двигател, масовия автомобил, чистачките, въздушните възглавници, безжичните дрелки, флексове, моторната резачка, инфрачервените термометри, химикалките,
  електрически мотриси, масовия автомобил, самолет, хеликоптер,
  5 дневната работна седмица, Кока кола, KFC, Макдоналдс, кетчупа, 1-ви май
  транзистор, диод, светодиод, интегрална схема, процесор, операционната система,
  фотоволтаичната клетка и панели, химическото чистене, памперсите, фулмастрите,
  ксерокса, лазерния принтер, електронни и компютърни игри, електронната книга-ебук,
  ядрените реактори, лазеритe, сублимационното сушене, обезледяването на самолетите,
  пейсмейкърите, хемодиализата, прозрачните брекети, димните сензори, конвейра,
  течно горивните ракети, радиоизотопният термоелектрогенератор и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.