Долновидната рашистка пропагадност

Мълчанието, с което дни наред рашистката пропаганда посрещаше успешната контраофанзива на украинската армия, постепенно отстъпва място на обичайното нагло лъготене, което се опитва да очерни истината за бялото знаме на предаващите се и бягащи злополучни завоеватели. Преди смяната на режима в Москва друго не можем да очакваме.

И все пак е направо куриозно как храброто бягство на руските нашественици се обяснява от великоруската пропаганда. С комсомолски фанатизъм “Комсомолская правда” обяви, че клетите руски военни се били сблъскали с НАТО, а не с някакви си украинци. За “доказателство” московските пропагандатори и техните български подгласници употребяват видео с тържествуващ на английски език боец в превзетия от украинците град Изюм. 

По същата “логика” може да се твърди, че Украйна воюва с Чечня и Бурятия, а не с Русия. Но да не подсказвам, че като нищо  руските пропаГАНДОНИ ще измародерстват идеята ми, за да обяснят руския провал като чеченски или бурятски.

В същата статия на таблоида с комунистическото название се съдържа закана, че след украинската контраофанзива  руските войски можели да загърбят “рицарското” си поведение. Кои ли рицари визира?  Синеоките арийци? 

Техният пример на безогледна война вече е копиран от рашистите в Украйна. Те се различават от “синеоките рицари” главно по едно: сблъскват се с по-висша цивилизация, която разполага с тоалетни чинии и перални за крадене, докато онези арийци гнусливо констатират факта, че в СССР живурка изостанало племе, тероризирано от собствените си управници, поради което милиони съветски поданици посрещат “синеоките рицари” първоначално като освободители, преди да се уверят от личен опит в тяхното варварство.

Или може би става дума за рицарите, който потапят безпощадно в кръв и разграбват на 13 април 1204 г. християнската столица на Източната римска империя в рамките на тяхната “освободителна операция” на път за Божи гроб? И това сравнение си го бива спрямо претендентите да бъдат наследници на “Третия Рим”, изпратени на 24 февруари тази година да “освобождават” чрез изнасилване с огън и меч майка си ( нали Киев е  признат за майката на руските градове в ранното средновековие).  

В съчиняването на защитни небивалици от подобен род се напъват да се проявят  и нашистките рашисти. Прихванали са от новата оправдателна версия, лъжейки на вересия как слав(е)ната доскоро “втора армия в света” всъщност се натъкнала на бойното поле на “колективния” Запад и неговия монстер НАТО. Да ги пита човек що му трябваше на слабоумния им фюрер да се закача с такъв могъщ батко, че сега да реват заедно с подсмърчащите в тон с тях нашистки сополанковци.  

Един от тях хлипа днес в Пеевския “Блиц”, че “колективният” Запад се изправил в Харковска област срещу доблестните руски бегълци. В същото време прогнозира, че Зеленски няма да го бъде до Коледа. Щял да бъде сменен от друг “шоумен”. Същият Боян Чуков може да е забравил, но архивите помнят, че вещаеше как Зеленски ще бъде свален до дни след 24 февруари. 

Една Чукова другарка по “верни прогнози” от СУ ( да не се бърка с руския  самолет, макар че на такова вони), направо си лъжеше от телевизионния екран в компанията на съгласния с нея водещ Петър Волгин, че Зеленски е избягал и е предал народа си при първите взривове в Украйна. https://ivo.bg/2022/08/02/спомен-за-телевизионните-лъжи-на-чети/

Другарка на тази другарка приписва днес в Блъсковия “Труд”  проблемите на рашистката инвазия на “световното правителство” и лично на близо 100 годишния американски евреин Сорос. Излиза, че американските старчоци, като него и Байдън, яко пердашат нейния кумир, младенеца от Кремъл, който навършва едва 70 години на 7 октомври. 

Слабоумието на тези устати оплаквач(к)и на рашистката неволя, които са си плюли в устата,  личи от факта, че пустосват хорово западните оръжия като предсказуем победител. Ами да ги бяха предвидили чекистите на Путлер, а не само да обикалят света в търсене кого още от личните му врагове да отровят с новичок за отмъщение на US старчоците. 

Какво ли щеше да се случи, ако лъжата за пряка намеса на НАТО, с която оправдават рашисткото героично бягството, беше истина, а не жалко оправдание? Но и в това отношение са били долновидни, както и в очакванията си заплашените от изнасилване украинци да им се зарадват и да ги посрещнат като дългоочаквани осеменители.

 

 

 

27 мнения за “Долновидната рашистка пропагадност”

 1. Когато Украйна победи, ще може ли после да ни освободи и нас от рашистите?

 2. “Но да не подсказвам, че като нищо руските пропаГАНДОНИ ще измародерстват идеята ми, за да обяснят руския провал като чеченски или бурятски.”
  Аз това го очаквам, както и казаха (Скавеева беше), че те не воюват с Украйна, а с НАТО!
  Но аз нямам претенции, да се оправдават ако искат и с марсианците или с клингонците. Само да е по бързичко. 😉

 3. @P1 Освобождението е наша отговорност и има нужда да бъде предшествано от изявено желание. Понастоящем се вижда от наличието на стърчилки издигнати в прослава на руските мародери и символи на припикана територия по цяла България, че подобно желание определено липсва. Даже пред Народно Събрание се вири паметник на руски “освободител” и хората даже не се замислят откъде му е дошъл прякора. Това е положението – свободата никога не е била приет подарък. Свободата е извоювано желание. Накратко – освобождаването от рашисти, путинисти и прочие копейкаджии майкопродавци си е чисто наша българска отговорност!

 4. До Р1
  Ако не го направим сами ще стане като с привнесената ни олигархична демокрация от рашиски тип. Свободата и демокрацията искат борба. Ежесекундно и без компромиси.

 5. Ето го тук един Ленд – лиз… От… руснаците!
  Украинските въоръжени сили превзеха голям склад за боеприпаси!
  Но тъй като те са честни хора, ще върнат всичко това на рашистите.
  Но по малко по-различен начин…

 6. 18 годишно момче, изчезнало в нощта на 09.09.2022г. в гр. Ловеч, е открито обесено на 12.09.2022г. в землището на града.
  На 12.09.2022г., в гр. Ловеч отново бе паркиран джип с надпис Спецназ до Съдебната палата, на няколко метра от билборд за изборите на 02.10.2022г. на партия ГЕРБ.
  Рашистката пропагадност добре върлува при служебното правителство на Газпром.

 7. Всичко върви по план, само дето това не е планът на кремълското плешиво джудже

 8. Пишман – окупаторите от един котел – в друг, по – топъл!!!
  Следва епично преплуване на добра воля през Днепър!!!

 9. Време е и тук да приемем вежливия грузински метод на общуване с нахалните руснаци…
  И не само с тях, но и с мильовците трябва да се приложи грузинския метод!

 10. “Като се има предвид, че киевските войски разполагат и с оръжия, изпратени от Запада, се оказва, че не самата Украйна воюва с нас, а екипът на НАТО.” т.е. на източния фронт през ВСВ са воювали и Великобритания и САЩ.

 11. Случка в Грузия:
  Езжайте в проклятую Россию, оккупанты! У Грузії росіян ВИКИНУЛИ з маршрутки

 12. Приятели, дайте да се организираме и да гласуваме в анкетата!
  Разчитам на вас!
  Срамно е иZZродителите да водят на ДБ почти три пъти в тази анкета!

  https://www.dnes.bg/polls.php?id=743&page=1

 13. в тази връзка един виц:
  Путин заявил, что Россия фактически находится в состоянии войны с НАТО.
  – И как идет война?
  – Россия потеряла десятки тысяч солдат, технику.
  – А НАТО?
  – НАТО еще не вступили…

 14. Докъде стигнаха според най-обективния сайт от руско езичния ресурс the insider нашите победоносни войски
  https://theins.ru/news/255012

 15. Пожертвовал ФЕРМОЙ ради свободы! История украинца, который делает все возможное ДЛЯ ПОБЕДЫ

 16. доколкото собственикът на ресурса, г-н ИВО ИНДЖЕВ, ако не греша, сам си модерира нашите мъдрости, емоции и глупости / чат-пат/, си признавам незабавно, че постът ми е адресиран преди всичко към него и има за задача да му предостави четири градирани линка, за съжаление, на руски, но засягащи световната тема – УКРАЙНА. ясно ми е ,че г-н ИНДЖЕВ постоянно е потопен в нашенската реалност и е възможно да няма време НАВРЕМЕ да попадне на точно тези линкове. а като универсален войник, смятам, че няма да съжали за инфото зад линковете и съответно, надявам се, няма да ми тегли една…, че му губя времето.
  първият линк е от сайта на дмитро чекалкин, привърженик на порошенко от 2014 г досега. но на руски може да се слуша от 4м. 15 сек. и засяга тежката корупция в обкръжението на зеленски в доставките на оръжие и боеприпаси. включително за кражби, равнозначни на саботаж: пристигат на фронта контейнери с джевелини, приети от украинска комисия и пломбирани с украински пломби, а всички джевелини били с откраднати акумулаторни батерии, без които нямаме оръжие. батериите са уникални за точно това изделие…/ да, УКРАЙНА , освен помощите, и сама купува оръжие за милиарди долари, предполагам, че ги взема като кредити /
  https://www.youtube.com/watch?v=1PvLe_WIgMw
  вторият линк е за последното от МАРК СОЛОНИН. от 18 м. 34 сек. почва да говори негов резонен консултант от САЩ, на руски, явен тръмпист, което е без значение, защото дава втора гледна точка за вятъра от америка за УКРАЙНА. преди него говори МАРК и “черно-на бяло” разтяга темата за ДОГОВОРНЯКА – като обяснение за последните успехи на ВСУ.
  https://www.youtube.com/watch?v=ojJ002Fc4Uk
  третият линк е аудиоверсията на статията на АНТИ- КОЛОРАДОС от ресурса “линия обороны” / според мен, той е украинският дон кихот..,в аспекта, какъвто сте вие, г-н ИНДЖЕВ, за българия! / статията му е бойна и дори жлъчна реакция на тезата на МАРК за договорняка. немалко хора във вашия форум отдавна знаят този украински ресурс.
  https://www.youtube.com/watch?v=UHH2tM_XCC8
  четвъртият линк е за “успокоение на нервите” – класика от дежурният коментатор от САЩ, бивш еднокурсник на “фаса”/ окурок, Ю.ШВЕЦ :

 17. Малко извън темата, ама не съвсем.
  Имаме служебно правителство и премиер с чудното име Гълъб. Той беше доста незабележим като социален министър, но откакто долетя и кацна в кабинета на министър-председателя, много му порасна работата!
  Питат го за газа, той казва: “Водим преговори с газпром.”
  “Кой ги води?” – пак го питат.
  Той: “На много високо ниво са преговорите.”
  “Добре, ама, кой ги води?” – пак същия въпрос му задават.
  Гълъбчето, обаче така и не дава конкретен отговор.
  Отказаха шест от седемте танкера с втечнен газ. Сега каква я мътят, никой не знае.
  Онзи гларус, дето ни се води енергиен министър и той го увърта, ама много простее горкият!
  Кой знае какви ще ги забъркат, та после нито ще можем да съдим газпром за незаконното прекратяване на подаването на газ по действащия до края на тази година договор, ами дори руснаците със съдействието на нашите продажници, ще ни искат и някакви неустойки!
  Да казват веднага кой и какви преговори води с газпром и кой му е дал пълномощия!

 18. Украинска офанзива се очакваше. Мястото на тази офанзива се оказа неочаквано. В така наречената специална операция Русия загуби повече от 90% от високотехнологичните си сухопътни бойни платформи, загуби флагмана на Черноморския си флот. Чрез връщането на Крим от Украинската армия към Украйна, вероятно ще се преследва много по-голяма политическа цел – дезинтеграция на Русия, последвана от изключването ѝ от постоянния състав на Съвета за Сигурност на ООН.
  Не е ясно в какво качествено състояние се намира руският ядрен арсенал.
  Макар и със закъснение ние следва да предоставим това което имаме и е необходимо за военната победа на Украйна. Иначе негласно ще бъдем поставени и поставяни в следващите 50 години в групата на загубилите тази война! България няма адекватен военен инструмент, за да бъде гарант не само за своята, но и за сигурността на непосредственото и близкото си обкръжение
  Това казва за Фрог нюз Илия Налбантов, експерт по сигурност и отбрана, началник на кабинета на трима военни министри.
  https://frognews.bg/novini/voeniiat-ekspert-iliia-nalbantov-pred-frog-rusiia-tarsiat-vinovnitsi-katastrofata-sposobna-proizvejda-savremenni-orajiia.html
  ==========
  Защо не виждаме Вас и такива като този военен всеки ден по телевизиите, а гледаме муцуните на рашистките пропагандатори????

 19. сВодка от Грузия:
  Преди 3 дни се завърнах от Грузия, където навсякъде по улиците се вижда украинското знаме и/или текст в подкрепа на украинската кауза. На един от електронните билбордове периодично се появяваше надпис на английски “Бъди смел като Украйна”. (Съжалявам, че в коментарите не може да се качват снимки, за да покажа някои от тях.)

  Грузинците, особено по-възрастните, не говорят английски, и на няколко пъти имах неблагоразумието да започна разговор директно на руски. Доста криви физиономии получих, но по разваления ми руски след това разбираха, че не съм руснак и обстановката се разведряваше, питаха ме откъде съм и т.н. Грузинците са сърбали попарата на руснаците и не ги любят, а на всяка бутилка грузинско вино пише, че 20% от грузинската територия е незаконно окупирана от РФ. Държавата е малко по-бедна от България, въпреки че са преживели война и не са в ЕС (с потоците от еврофондове), но се движат в правилната посока и прогнозата ми е, че ще ни задминат, така както го направи Румъния.

  Друго, което ми направи впечатление – полицейските участъци са като молове. Прозрачни прозорци отгоре до долу. Всичко се вижда. Идеята е че щом има прозрачност, няма да има корупция. Знаех за уволнените 15 хил. пътни полицаи, но горното го бях пропуснал.

  Слава на Украйна!

 20. Преди да бъде свалено последното редовно правителство, имаше едни редовни мрънкачи и оплаквачи, които от сутрин до вечер бяха по всички телевизии да вият за тоя пусти газ.
  Дойде служебното на Гълъб, но те вече сякаш ника не се притесняват от проблема!? Няма ги и синдикатите с онова маце григорова, която също беше много загрижена за това какво ще правим без руския (естествено, той е добрият) газ. Не се показва вече никакъв онзи бизнесмен васил велев, дето много прилича на гълъба! Събориха правителството на Кирил и Асен и вече проблемите им се решиха!

 21. Горчиви истини говори Муждабаев!!!

 22. Не трябва ли да се искат оставките на премиер и енергиен министър заради това, че не знаят КОЙ води преговорите с газпром, т.е. с путлер – или най-малкото, че знаят, но крият? Кой да знае ако не те?! КОЙ всъщност управява България, щом не са те? – питаме от 2013 година.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.