Без Втори фронт няма да се освободим от рашизма. Уви

Ако Държавният департамент на САЩ спази обещанието си да изобличи купените от Русия агенти за влияние ( по света и) у нас, този ход най-после може парадоксално да потвърди фалшивата до момента музика на латерната, според която Америка се била превърнала в нашия нов “голям брат”. Само че ще стане по възможно най-неприятният и опасен начин за онези, които въртят ръчката на латерната. Защото ще бъдат разкрити. Ако бъдат наистина разкрити, а не само “загатнати”.

Тъжно е да се признае, но става все по-очевидно, че без външна помощ няма да се освободим от хватката на руската мечка, която държи в лапите си безброй лакомници за нейните подкупи в България. Те така са се окопали на ключови позиции за формиране на политика, включително в икономиката, че “изчегъртването” им удря на камък и дори дава откат, както “изчегъртването” на Борисов, превърнало се в негово реанимиране чрез минирането от страна на “изчегъртващия” го Слави Трифонов. 

Предпочитаният от Москва български слуга се оказа с изкуствено удължен срок на годност по този начин. Доказа се както никой друг туземен властник у нас като ударник по прокопаване и окопаване на руските интереси чрез подаръка си от 3 милиарда лева за опъване на руската газова примка за Украйна през българска територия без капка газ от суровината да остава в България.  

В опит да прикрие очевидното, руският орденоносец от Банкя се напъва да се представи предизборно като новопокръстен противник на руската политика. Най-нахалното от негова страна е, че “контраатакува” конкуренцията на електоралния фронт у нас въпреки огромните си заслуги за стратегията на Путлер да заобиколи Украйна и да я нападне след подсигурения от неговия васал в България тил за финансиране на войната му от газовия поток за Сърбия и Унгария. Но какво друго да очакваме от разпасан наглец, който не се свенеше да ни натяква “ имате късмет, че аз съм ви премиер”. 

Обещаните от Вашингтон разкрития за 300 милиона руски подкупи по света , макар и със забележката на Байдън, че това е само върха на айсберга, този път трябва да съдържат много повече конкретика от оповестяването на имената по закона “Магнитски”. България беше сред рекордьорите по брой на споменатите имена по този закон. Макар това да беше косвен удар по едноличния собственик на държавата от Банкя, все пак беше достатъчен, за да го извади от равновесие ( по опънатото въже между Москва и Вашингтон) и от властта. А какво ли би станало, ако този път американците решат да кажат нещо повече и то не във връзка със закон, чиято цел е да предпази самите САЩ, а да отрезви нас, техните съюзници.

Ако можех да ги посъветвам, бих им казал нещо от рода: не си правете труда, ако не добавите конкретика. В противен случай само ще налеете газ за горене в пропагандната им кандилница с обвинения, че се месите в нашите дела, но “нямате доказателства”.

Самият аз имам честта да бъда споменаван по обратния начин в такъв престижен документ, ориентир за състоянието на демокрацията по света, като годишният доклад на Държавния департамент в частта му за свободата на медиите.  Един път през март 1994 година за политически мотивираното ми уволнение от поста Главен директор на БТА през лятото на 1993 г.. Втори път през март 2007 г. като напуснал БТВ през октомври предходната година под политически натиск. И какво? Никому не накривиха тук ушанката. Дори и в “Америка за България”, където два пъти опитах да кандидатствам за подкрепа на блога след като си загубих работата в БТВ, се намери българска подводница, която да торпилира без никакви обяснения моята кандидатура. Ленко Ленков се казва.

А на българските служби, ако наистина ( са започнали най-сетне да ) се противопоставят на руската подривна дейност у нас, както се опитват да докажат тези дни, бих обърнал внимание върху нещо, което те със сигурност знаят с факти, за разлика от мен. Само “подозирам” и съдя по външни белези.

 Не кражбата на натовски тайни е приоритет за руския шпионаж тук. Какво толкова тайно и невидимо има на наша територия, което да откраднат? Данни за бълващите оръжие по съветски стандарти заводи ли? Или ще научат повече за символичното присъствие на натовски съюзници, ограничавано системно, упорито и самохвално от премиера Бойко Борисов, в резултат на което страната ни изглежда и днес по-скоро като някаква все така бедна, но бутафорно неутрална “Швейцария на Балканите”, членуваща формално в НАТО?

Истинският инструмент на руската политика в и спрямо България е формулиран още от император Александър III, скъсал дипломатическите отношения със Съединена България за наказание, че е нарушила Берлинския договор. Той се свежда до фразата “в България действайте с пари”, т.е. с подкупи. Това е наредил Александър III на външния си министър Николай Гирс.

Изключение от тази практика правят само съветските окупатори, които подкупват своите протежета в завладяната България с постове, от които да се обогатяват под железния съветски чадър. След разпада на СССР възстановят традицията да пазаруват агенти за влияние в медиите, съдебната система, службите и прочее български на хартия институции. А най-перверзното е, че го правят с отчисленията от ограбената от руските корупционери българска икономика.

Докато не се разбие тази арматура на рашисткото влияние у нас, няма да се изкатерим по стълбицата на прогреса, на чието последно стъпало устойчиво пребиваваме благодарение на факта, че си имахме дузина години премиер, който обясняваше какъв късмет имаме да ни държи бетонирани на европейското дъно. 

Питам се дали само информацията, изтекла в медии, като Washington post, ще трогне руския шпионаж в България и онези, които са му на хранилката. Следвайки линията на Путлер да инвестира милиони за влияние от десни политически позиции в Европа и по света те отново ще кажат, че ставало дума за “левичарски” медии, както и до днес  пеят в дует с путинолюбивия  Тръмп. https://www.washingtonpost.com/politics/us-russia-spent-300m-to-covertly-influence-world-politics/2022/09/13/a8964f8e-3389-11ed-a0d6-415299bfebd5_story.html

Те са толкова нагли, поради гарантираната им безнаказаност от десетилетия, че като нищо ще използват недомлъвките, за да си подправят с тях мръвките. Че и в контраофанзива ще минат, изисквайки документи и факти ( точно както рашистите тропат с крак и подвикват “докажете, че Левски е казал за Русия, че ще ни пороби, ако ни освободи”). Но дори и да им покажат снимки как взимат пачки от руските си господари, пак ще се троснат, че това е монтаж. Справка: чекмеджетата с пачките евро и златни кюлчета край “спинкащия” Борисов.

Освен това е трудно да бъдат преубедени фанатиците, вярващи в праведния рашизъм. На Германия й отне близо две десетилетия, за да регистрира спад под 50 на сто на симпатиите спрямо разгромения “Трети райх” . Шокиращо е да се припомни, но е факт. При това германците принудително ги разхождаха сред доказателствата за варварството в концлагерите и ги караха да гледат в киносалони филми за зверствата ( на снимката). 

 

 

 

 

 

 

А у нас как е с разкритията за резултатите от съветския комунизъм? Ами пак е така, както с недомлъвките, за които стана дума по-горе. Прие се закон, който вече 22 години служи за посмешище, защото няма власт, която да го прилага. И се “оказа” ( както съм твърдял не веднъж), че МВР е поело ангажимент към руското посолство да охранява МОЧА от българите. Охранява го, както Охранителят на Тодор Живков е поел съответните ангажименти да ни управлява и разиграва, настоявайки да му се възхищаваме по този повод.

Без Втори фронт няма да се оправим сами. Уви. 

 

20 мнения за “Без Втори фронт няма да се освободим от рашизма. Уви”

 1. Ние и с втори фронт няма да се оправим.
  Какво като покажат американците слугите на Кремъл?
  Та да не би българинът да не ги знае?
  Знае ги много добре и си ги обича!
  Кои двама президенти избра българският народ за втори мандат?
  Първанов и Радев.
  Е, какво да коментираме повече?
  Та има ли друг народ, който да празнува националния си празник, като развява чуждо знаме?
  Няма!
  Затова и с втори фронт няма да се оправим.
  Може би с трети фронт – да са живи и здрави украинците!

 2. Наистина надеждата е в Украйна и нейните храбри бойци!
  Бившата посланичка на САЩ беше обещала да разкрие някакви руски шпиони, а то се оказа някакъв жалък съдия, който пуснал един руски жополиз да си получи медала от джуджето в кремъл. После казаха за пеевски и божков, но не назоваха най-важния от тройката с името му.
  Дано сега да чуем нещо по-конкретно.
  Днес папа Франческо е в Казахстан. Очаквам този път да назове агресора в тази мръсна война, а не както преди четири месеца се измъкна лицемерно като призова украинците за примирение! С кого?! С тези, които нападнаха Украйна, разрушиха толкова градове и села, избиха и изнасилиха невинни хора!
  Преди четири месеца на Разпети Петък в Рим папа Франческо определи борбата на украинците като бунт!? Как може да се възприема борбата на украинците за свобода и независимост като бунт?!

 3. Забавен поглед върху разпадащата се Руслямска държава:

 4. В България и Унгария битката за демокрация и национален просперитет ще е най-трудна, защото са най-успешно съветизираните и комунизирани страни, извън границите на бившия СССР.
  Войната в Украйна разкри без маска и грим същността на СССР и неговия наследник Русия.
  В Естония, Латвия и Литва, въпреки че са били в границите на бившия СССР, битката е по-лесна, защото хората там са по-интелигентни. В тези страни има изключително много читави журналисти и непримирима по отношение на руския свят проевропейска интелигенция.

 5. Либерализмът и демокрацията все още нямат ефективно оръжие срещу такава чума като руската.Или може би злокачествен тумор е по-точно. Необходимо е всяка една клетка да се унищожи безжалостно.Това е инвазия, война на живот и смърт. България е най-тежкият случай в Европа и Западът трябва да го разбере рано или късно. Ще си позволя мнение за коментарите тук , които се позовават и използват руски източници и материали , руски език – това е руски начин на мислене, най-малкото. Той достатъчно ни е превзел. И затова България не е западна страна, няма и да бъде…

 6. Днес е 15 септември и си мисля за образованието, което получават нашите ученици по история.
  Практически почти нищо не е променено от това, което съм учил преди повече от 60 години.
  Когато разговарям с млади хора като кажа нещо лошо за раzzия почти винаги ми се случва да ме контрират с “лошата” Америка. На въпрос знаят ли кои са Макгахан и Удроу Уилсън обикновено ме гледат с недоверие като им обяснявам.
  Когато децата научат в училище какви ги е вършил мордор в България камък върху камък няма да остане от стърчащата измама навсякъде в страната, а няма както сега да се чудят защо искаме да се премахе този срам.

 7. Безкрайно е прав г-н Инджев.
  Днес, гледайки и слушайки новинарската емисия на националната ни телевизия бнт в 18.00 часа, за пореден път установих колко е прав!

  Няма да преразказвам съдържимото и, погледнете и вие, има я в архива за днес, стига да не сте гнусливи!

  Който разбрал – разбрал…

  До Иван

  Здравейте! За много неща в коментара си сте прав. Не мога обаче в едно нещо само да се съглася с Вас, А именно, че България И Унгария са “най-успешно съветизираните и комунизирани страни, извън границите на бившия СССР.”
  За Унгария не съм съгласен! Спомнете си как я наричахме преди 89 г. – “Най-веселата барака в социалистическия лагер”! Спомнете си Omega, Locomotiv GT…Балатон..марковите дрехи, козметика и шоколади, които роднините ни, успели да “прескочат” до там, носеха…Имах шансът да пътувам през Унгария през есента на 1991 .. Пътят Будапеща – Сегед беше току-що обновен, асфалтиран изцяло с черен асфалт, перфектна маркировка, с “котешки очички” по цялата дължина…с уютно оформени паркинги и мотели от двете страни, с kioski…После, след Nadlac, започна мизерията и нищетата…
  Та така. Нещо се случи през последните години на управлението на Орбан…Демокрацията и нормалността бавно и постепенно отстъпиха там…

 8. Тодоров ни казва, че руският език е руски начин на мислене. Да, руски са говорили и говорят злодеи като ленин, сталин, путин и подобни.
  Но има и такива като:
  Академик Андрей Сахаров, Виктор Суворов, Владимир Буковски, Борис Немцов, Анна Политковская, Валерия Новодворская, Галина Старовойтова, Андрей Тарковски, Елдар Рязанов, Борис Пастернак, Сергей Довлатов, Василий Аксьонов, Василий Шукшин, Илф и Петров, Иван Бунин, Александър Пушкин, Антон Чехов, Лев Толстой, иколай Гогол, Иван Тургенев, Фьодор Достоевски, Андрей Платонов, Варлам Шаламов, Игор Бунич и т. н.
  По същата логика трябва ли да намразим и най-музикалния език – италиянския, защото на него е говорил мусолини, немския – заради хитлер, испанския – заради инквизицията и кой знае докъде ще стигнем така?!. То по тази логика и български трябва да спрем да ползваме като знаем на какви престъпници е роден език!
  Езикът, който и да е той, няма никаква вина за характера, мисленето и действията на всеки един човек!

 9. Ами г-н Инджев за пореден път Ви казвам, че имам оръжието за събаряне на руската окупационна власт с книгата ми “Социализмът”, в която още в 1990г. доказах и написах в прав текст, че бившата “социалистическа” власт в България на “другарите”, инсталирани от Москва, е фашизъм. И на 24.02 тази година те ясно го доказаха. Това за съмняващите се досега. С моя анализ аз го написах преди повече от 33 години! И точно затова убиха книгата ми с мълчание! Руският империализъм като форма на фашизъм! Та рашизмът не е от днес!

 10. към димитър:

  46% от т.н. руска “класдическа литература” не е писана на руски (например Толсой пише на френски), продължавайки традициите на някоя западноевропейска държава, поради което културолозите поставят руската култура в графа “Паразитна култура на подражанието”.
  Останалите пишат на диалект на българския език, както преди 3 години стана ясно от изявление на Лингвистичния отдел на Руската академия на науките, че след 8 годишно изследване са установили, че руският език е диалет на българския, точно кокто македонския. Ние сме им дали език, четмо и писмо, но тъй като не е тяхно, те не са го развили.

 11. Все пак истината си проправя път в българското съзнание като китайска капка. Преди да започна да чета ivo.bg, не знаех нито истината за асвабаждьеньето, нито за Съединението на България и зловещата роля на руZия още тогава. Допускам, че и много хора са като мен – започнали са да се ограмотяват тук и разпространяват наученото в своята среда. Tази година на 6-ти септември като никога ми направи впечатление, че дори сред путлеро-комунистическите човекоподобия, които бай кольо охотно кани всеки ден да мътят главите на селянията, не се намери някой да отрече, че руZия е била против Съединението. Давам го като пример, но и в останалите медии беше същото. Затова нека никой няма съмнение, че имат смисъл усилията на всеки съвременен будител – истината си проправя бавно, но сигурно път. Ние сигурно няма да доживеем падането на МОЧА, но един ден той ке падне също като мавзолея с мумията. И дори по същите причини…

 12. Езикът е фундаментална част от “русский мир” който орките днес се опитват да наложат в свободолюбива Украйна.
  Да не забравяме че под предлог “Пушкин, Достоевски” и т.н. този език бе наложен в българското училище до 89-та.
  Така Русия създаде руският “свят” у нас който ние днес тук се тюхкаме как да разрушим и вразумим потъналите в него сънародници.
  Езикът е основното средство на пропагандата!

  Езикът е светоглед, култура, начин на мислене както Тодоров спомена.
  По време на тази грозна война според мен е неудачно да се пропагандира езика на агресора.
  Когато руското общество покаже че е наистина миролюбиво в мнозинството си можем да го приемем отново като нормален език.
  Французите които са били освободени от Американците до ден днешен се мръщят пред английският.
  Ние искаме освобождение от “русский мир” но продължаваме да мислим на руски.
  Сигурно половината поствания под статии в този блог са на руски.
  Не мисля че това е добре за “българската демокрация”.
  Интересното е че тези постове са точно от хора които уж живеят на запад.
  Или може би това е целта?

 13. Можем ли да си представим какво общество ще е българското ако 40-50% от него разбира малко английски вместо руски?

  Така че радетели за демокрация – пропагандирайте английски вместо руски!

 14. до георги харизанов :

  възразявам! езикът не е “основно средство на пропагандата”, а единствено при РАШИЗМА и то като повод. хитлер беше се вманиачил в “кръвта”, в “расовата чистота” и това му беше повода за експанзията и злодеянията.
  езикът НЕ е “светоглед, култура и начин на мислене” – езикът е фонетичният ИНСТРУМЕНТ за изразяване на светогледа / на говорещия/, културата / според наученото, взетото от човешката култура – морал, правила за поведение, всевъзможните знания и т.н./ начинът на мислене е вътрешният свят на човека и зависи от вкараното в тази глава от раждането до сегашния момент. ИНСТРУМЕНТЪТ да извадиш от себе си и покажеш на събеседника как МИСЛИШ, какво МИСЛИШ и мислиш ли въобще, е езикът. човешката раса е една, а говори на няколко стотин езика. орките, защото са кухи лейки от векове, а царят им днес го виждаме какви го може и прави, направиха своя РАШИЗЪМ върху манията за руския език. просто не ми се говори за тази страна на идиоти! пишат се славяни, а генетиката доказа, че АМА ВЪОБЩЕ НЕ СА НИКАКВИ СЛАВЯНИ!!!нито са нация, нито са народ – това е СБИРИТОК! чукчи,казахи, татари, киргизи и т.н по списъка от трите синджира с НЕруски роби, имат свои корени, реална история, език, етнографска култура и най-важното- своя генетичен паспорт за принадлежност към своя етнос. СБИРИТОКЪТ НЯМА НИЩО ТАКОВА! при тях всичко е крадено! чуждо! руснакът никога не се е трудил да го създаде и затова всички са от тъп по-тъп! може да си съчиняват всякакви фантазии, но реална, своя ценност нямат! затова се хванаха за това, което чуват ушите им от плювалниците – “руския език”. ей така се появи рашизмът! “другото” те си го имат всички в главите. БУЧА, примерно, го показа!
  относно постванията на руски тук, грях ви на душата! знам, че сте наш човек, но не пречи да ви напомня, че в европа тече и бавно се търкаля към много нежелан финал третата световна война. споделят се видеа и информации от театъра на военните действия и то тяхната част, която е на руски, за да се разбере у нас. да, факт е, че не малко от възрастното поколение у нас, говоря за образованите, поназнайва в някаква степен руски. би било прекрасно, повечето българи да знаят английски. ще стане! първо трябва да си извадим петолъчките от задниците, а после ще понаучим и английски. ако това ще ви усмихне, руското училище, където беше директор фандъкова, сега е английско, при това суперуспешно. / 73 уч-ще/
  запазил съм за накрая крошето: езикът НЕ Е основно средство на пропагандата! ИДЕОЛОГИЯТА е това средство. тъпите орки ползват”методички”. когато някой в мордора ги събере в книга, това ще е идеологията на РАШИЗМА. / по света има шепа руснаци и те се самооблъчват с рашизма НА РУСКИ ЕЗИК. несравнимо повече хора по света се облъчват с рашизма на най-различни езици – увреждането е далеч по-голямо! така че, руският език е грешна цел. занапред от него дори ще има повече полза: няма да е нужно да се окача на всеки руснак в чужбина табелата “бясно куче” – като заговори на руски това ще е достатъчно предупреждение.

 15. до георги харизанов :

  по-добре късно, отколкото да попадна в основателна излагация : споменатата 73 гимназия НЕ е английска, а НЕМСКА.
  сипя си пепел на главата, защото там учи дребосък от моята фамилия и защото може, там той учи английски, от което се самоподведох…
  като съм взел думата, ще допълня мой пропуск в горния ми пост. давате пример как французите се мръщят на английския на американците…май искахте да кажете, че французите “не си падат” по американците? верно е! но защо месим тук английския? аха, защото по този “изразен инструмен” франсето УЗНАВА, че пред него стои американец. а франсето мрази американците и когато те не са пред него.
  и накрая, представете си, че се пръкне тук българо-сръбския крали марко, удари по масата и заповяда де що има руснаци из българия, да се експулсират час по-скоро в мордора. ако те се наговорят да не обелват нито дума, как ще ги изловим? хаха, ще ги изловим! – къде срещнем мълчащ или мучащ човек, хайде в камионетката. та, толкова за ЕЗИКА на орките!

 16. към ” димитър ” : Казвам нещо , доста различно от вашата интерпретация и не искам да засягам никого, мислещ като руснак.

 17. @Тодоров,

  На бургаското пристанище, точно там, откъдето тръгва корабчето за остров “Св Анастасия”, има една скулптура, подарена от Вежди Рашидов. Бихте ли споделил Вашето мнение за нея?

 18. @мрачен,

  Разбирам аргументите Ви но ще кажа следното:
  Езиците не са еднакви.
  Не напразно казват че да научиш нов език е като да живееш още един живот.
  Една от причините е точно факта че светът е описан различно с другият език.
  Английският примерно се смята за доста ефективен и е де факто езикът на международното право.
  Българският народ се е произносел доста мъдро по въпроса – “има две форми на живот – жизнь и лайф” 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.