ГЕРБ набеждават гузно конкуренцията си от ПП за руска зависимост. Обратно на това БСП щади другарски рашистката си конкуренция

Каква е основната причина ГЕРБ и разноликите на вид публични помагачи на партията да превръщат ПП в свой главен враг? Как така Кирил Петков и Асен Василев изместиха Румен Радев от запазеното му години наред място в жлъчката на Бойко Борисов? 

Причината не е само в гузната съвест на подобните на слънчогледи гербери, чийто лидер системно обслужваше руските интереси. После чашата на западното търпение към него преля след като прокопа рекордно бързо руския транзитен газов поток през България. Българския крал-слънце помръкна на западния хоризонт. След години на преклонение пред Путлер, наблюдавайки провала на агресията му в Украйна, се престраши да се обърне срещу него. А заедно със своя вожд-слънце към западното сияние се извъртяха и слънчогледовите гербери, на някои от които и преди се позволяваше критична позиция спрямо Кремъл, но само в рамките разпределението на ролите между доброто и лошото ченге в ГЕРБ.

За тези слънчогледи е жизнено важно да затъмнят абсолютно безспорния факт, че тъкмо от ПП ги засенчиха на евроатлантическия небосклон по линия на двата небивали в българската история от времето на Стамболов решителни хода за еманципиране от руското влияние върху България. Оглавяваното от ПП правителство на Кирил Петков не се съобрази този път с рекета на коалиционния си партньор БСП и лично на Нинова, както в случая с изпращането на българско оръжие за Украйна и скъса пъпната връв на токсичното захранване с руска корупция, инжектирано чрез газа на Газпром. След това повтори операцията по изрязване на руския тумор с прогонването на 70 руски шпиони. 

За всичко това от ГЕРБ тактически и нетактично мълчат, за да се чуват обвинителните им викове за злоупотреби с руски посредници от страна на бившата власт при осигуряване на алтернативните доставки на газ. Главният пъдар редовно се провиква с такива обвинения от Банкя. Озвучава със своите фалцетни упреци ПП по партийни форуми и импровизирани медийни изяви пред камери и микрофони. Но лицемерният му напън да предупреждава селяните за европейско развитие за вълка в кошарата ни, който той обслужваше толкова години, върши работа колкото и на овчарчето от приказката. 

Това е зле прикритата истина. Ясната причина за пренасочването на гербаджийската омраза от Радев към Петков и партията му е очевидна: ПП е основен конкурент на приблизително същия терен, на който вълкът от Банкя си точи зъбите за предстоящите избори. Видно е за всеки, който се интересува поне малко от българската политика. 

Споменатата БСП обаче не следва същата логика в поведението си. За нея би трябвало най-големият враг да са човеците на Копейкин, който употребява нацисткия термин “подчовеци” за българите, несъгласни с него. Именно те засмукват червения планктон с надежда да се превърнат в непреодолим парламентарен кит, върху който да стъпи рашизоидната политика в България. Т.е. да изместят БСП от досегашната й роля в този аспект.

Вместо да се възмутят от фашизоидността на конкуренцията си и от факта, че им крадат левия електорат с деснеещата си платформа, консервативните леви “антифашисти” от БСП си налягат парцалите. Защото са толкова леви и антифашисти, колкото и подобията на копейкаджийте в Европа. А общото между крайно бесните в Европа, БСП и копейкаджиите у нас, е в тяхната прокремълска ориентация. https://www.svobodnaevropa.bg/a/32034041.html

Знам какво отвръщат на тази констатация гербаджийските слънчогледи, включително и гравитиращите в тяхната орбита тълкуватели на политиката у нас. Те вкупом навират в лицето на конкуренцията си сред прозападните избиратели чаршафите от 7 месечния управленски брак по сметка на ПП и ДБ с БСП. Гръмко се възмущават, но избягват да споменават, че въпреки тази противоестествена връзка правителството на ПП натири с ритник по дирника рекордния брой руски шпиони и натри носа на руския великан “Газпром”. Фактът е толкова огромен, че няма как да бъде скрит зад прозрачната за камара от злословия на гербаджийските слънчогледи.   

НА СНИМКА: Рашисти позират в РаZия войнствено в духа на своите нацистки предци

 

14 мнения за “ГЕРБ набеждават гузно конкуренцията си от ПП за руска зависимост. Обратно на това БСП щади другарски рашистката си конкуренция”

 1. Уважаеми г-н Иво Инджев !
  Следя с интерес антигерберския патос с който изразявате любовта си към прорадевчетата !
  Изненадана съм , че не Ви видях в инициативния комитет на др. Радев като някои други , любими Вам люде ! “Радев е нашият президент !” – лозунг на “променящите се ” ! Прави ме доволна / да не кажа щастлива / кресчендото на Вашите вопли ! Знам,че само Вие ще прочетете написаното , но е добре да знаете , че съм една от многото ! Останалите просто не искат да Ви обръщат внимание ! И може би са прави !

 2. Към Дора Йорданова:

  О, напротив, нека читателите видят паденията на герберизма във Ваше лице.

  Спрях предишния Ви отвратителен коментар заради опита Ви да интимничите с мен като лекар, лекувал една от дъщерите ми някога, което смятате за основание да ме назидавате днес, да ме четете, за да ме кълвете. А иначе не искате да кажете защо гласувате за ГЕРБ, било лично.

  Доста нахално е да ровиш в личния свят на другите без разрешение и в противоречие с етиката на собствената Ви професия, но да смятате за свещено собственото си лично пространство.

  Оказва се, че да си лекар не те спасява от това да си не просто прост, но и влюбен в простотията на вожда на простите.

  Освен етиката и логиката Ви куца. В момента Радев се радва на все по-явното сливане на позициите с вашия прост кумир. Би трябвало да Ви е срам от тази колаборация, щом сте толкова против др. Радев и убедена в правота на вожда си, др. Методиевич, руски орденоносец, най-заслужилият деец за потискането на антикомунизма и антисъветизма у нас през този век, известен с хвалбите как е мачкал ушите на др. Тодор Живков, когото нарича още свой най-голям “университет”. Излиза, че и Ви се домогвате до диплома от него, щом Методиевич е Ваш вожд и учител.

  За щастие познавам достатъчно много лекари, за да си позволя да обобщя нещо по адрес на тази уважавана професия за интелигентни хора. Нищо, че претендирате да сте “една от многото”.

  Продължавайте да ме четете ( превратно, явно, щом Ви разочаровам, че не съм сред близките на Радев – вменявате ми несъщестуваваща вина, за да съжалите, че се оказвате излъгана от собствената фикция).

  Продължавайте да ме четете все така фанатично, щом това има лечебен ефект за наранената от провалените Ви очаквания душа. Но дръжте за себе си радостта си.

  За диагнозата си ще трябва да се обърнете към някой колега с нужната квалификация, но и без него е ясно, че страдате от някаква форма на мазохизъм.

  Не смятайте тези няколко изречение за покана да продължавате. Не очаквайте и аз да съм мазохист.

 3. Вчера реших да загледам дебата между Надежда Йорданова и гербаджийката екатерина захариева в лице в лице при цветанка.
  Дебат нямаше имаше брутална сеч на простащината. Всяко изречение на Надежда беше прекъсвано и апострофирано от гербаджийската простакеса под благасклонния поглед на цветанка.
  Побеснели са от гроб! И ако и след тези избори са извън властта това ще е пробив в развитието ни в положителна проевропейска и натовска посока.

 4. Кака дора в миналия си коментар изтъкна, че г-н Инджев бил близо до ДБ. Напомням й, защото като редовна читателка на ivо.bg (каквато се оказа, че е) ще го прочете: ДБ имаше свой (най-качествения) кандидат за президент Лозан Панов. Тогава какъв инициативен комитет за издигането на радэв, какви пет лева?!

  А от дебата между Надежда Йорданова и экатерина захариэва си заслужава да се чуе краят, когато “с нейните камъни по нейната глава” на гербаджийcката кофа беше доказано със собствените й думи, че главна прикриватура не работи, т.е. има нужда от основен ремонт, какъвто иска ДБ респ. Надежда Йорданова. Гербаджийката кофа освен че повтори шест пъти едно и също язвително изречение по адрес на рашков (на когото не съм фен), нищо не каза.

 5. Аз чета само ПИК и иво.бг. Другите са скучни. Чат чат Дачков, ама той се прави на интелигентен и е досаден.

 6. Шапо за анализа, Стопанино!

  Апропо, гэн. янэв, чрез спипаната крадла комитовна, днес рязко свърна къмто атлантизма, натовизма и европеизма. В смисъл, ще се борим за горното, и ще сме там, щото сме били там винаги. Само мъъънинко по-здраво ще работим нашите представИтели в тея институции да “защитават по-усърдно националния интерес”. Демек, целим се в синьо-розаво-бозавия планктон и се разграничаваме от руZкия мангау от Варна. Може и некоя заблудена овца негласуваща да прелъжем. Туй в предаването на мюлюционерката свэтла пэтровна от БНР, “мама” на отлежаващия в испански пандиз сводник и трафикант на плът.

  Обидно е някак си, с микро-изключения сичкоту политикан на Задунайския Мюлюционеристан ни смята за еуглени…

 7. “..,но е добре да знаете ,че съм една от многото”- ГЕРБ ЛЕЛИ,които винаги сме заставали решително на страната на ГОСПОДИН БОРИСОВ и не сме давали и косъм да падне от главата му!!! Мишо Бирата, банкенските записи, магистрали на хармоника, свлачища, срутища, метростанции, Руско-турски поток, Барселона, жипки, кюлчета, шкафчета, прекрасни госпожи, мисирки, тулупи… даже и видната членка на организацията ни ПКП не го предаде, въпреки че всеки на нейно място би се почувствал зверски обиден. Не е нужно да споменавам всичко. Ние знаем че, макар и полубожество,ГОСПОДИН БОРИСОВ е човек от плът и кръв, а в гърдите му бие сърце юнашко, така че сме склонни да го браним до последния си дъх!!!

  с Уважение,
  “една от многото”
  (яростен борец с антигерберския патос)

 8. Г-н Инджев, чест и почитания!
  И нацистите и фашистите, по делата си, са били леви партии.
  Защо сегашните се опраделят като десни?

 9. Аз ще поверам, че гражданите за развитие на большевизЪма са евроатлантици, когато техните кметове в Сафия, Филипополись и Бургась и Варна бутнат МОЧИте и на тяхно място поставят статуи на Свободата(Либерти), по подобие на Ню Йорк!

  Слава на НЕзависими и свободни(ЛИБЕРТИрални) Украйна……. и България…….!!!!…..

 10. Важното е да не забравяме окупацията (1944та) и сега да си мислим, че “на нас не може да се случи такова нещо”.

  Преразказвали са ми само, признавам, че настроенията тогава са били с голямо недоверие, че ще станем съветска плячка, поради хилавата реално БКП в комбинация с настроенията и ориентацията на хората, че е можело изобщо да се случи такова нещо с нас ( в контраст с Гърция тогава, които са били много по комунистически настроени). А какво стана…

  Рускиня вярвала в Руският мир, но след като унищожили града й Мариупол, най-накрая видяла руската същност

 11. @”АЭРОФЛОТ”

  Какво имате предвид със “спипаната крадла комитовна”? Какъв е случаят!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.