Шефът на БНТ откровено призна за клиентелата

Както знаем, смяната на властта у нас е по-лесна, отколко да се отстранят метастазите й в институции, като Прокуратурата, ВСС или БНТ. 

“Илюстрацията Кошлуков” е нагледен пример. Правителствата и парламентите се сменят като изхабени накладки на спирачките на автомобил, каран с бясна скорост от рецидивист под полицейски чадър. Не и точно този шеф на БНТ. Той е безценен кадър на статуквото. Щяха да го изчегъртват, но удариха на (дялан) камък с депесарско-герберско тефлоново покритие ( макар и под прикритие). Уж все гори, но манджата му не загаря, защото навреме е загрял къде е келепира на държавата в ефира.

От върха на този айсберг, под който тържествува ревашизма на сарайско-банкянската групировка, Кошлуков пак показва среден пръст. Този път символично. По повод скандал между кандидати за депутати в “Панорама”, стигнали до бой, Кошлуков упражнява чувството си за хумор в мрежата по следния начин:

Може би трябва да припомним, че според последните промени в Изборния кодекс, в БНТ сме длъжни да предоставим еднакво време на всички партии. Това е член 189-ти, алинея трета в закона. Така че работим с материали на клиента този месец. Каквито участници ни пратят централите, такива трябва да показваме. Или както обича да казва Остап Ибрахимович в подобни ситуации, тук определено не е Рио де Жанейро”.

Самият Кошлуков, преминал от сините редици, през царския антураж в парламента  и откровено рашистката телевизия на “Атака” , за да се загнезди на върха на БНТ по волята на депесарско-гербаджийската комбина, е живо копие на споменатия от него Остап Бендер. И е много (само)доволен от този факт.

Не е неочаквано. Но е интересно да се види откровението му, че в БНТ работят с “материали на клиента”. Уж било само заради един нов член от закона, твърди бившият член на споменатите по-горе партийни гнезда, в които си е носил за отглеждане яйцата. Само че истината е, че никакъв член не им е виновен за обслужването на клиентелата, създадена от самите тях.

Водещият на “Панорама” Бойко Василев е много по-напред от него с материала ( на клиента). Утвърди се на също така несменяемата си позиция вече цели 22 години. Фактът, че е начетен и борави добре с няколко чужди езика не е оправдание за неговия дял от обслужването и създаването на клиентелата. Тъкмо обратното. Ако беше прост, както мнозина от онези, които обслужва дълго и търпеливо, щеше някак си да бъде разбираемо. Но той напълно съзнателно и ловко жонглира с “ на всекиму по нещо”, за да се задържи толкова дълго на арената. Истински гладиатор. В смисъл, че гали по главичката когото и колкото трябва, изобразявайки спрямо галениците си по някое и друго несъгласие, за да не заспи публиката.

Сега вече знаем от най-високо място в БНТ, че под “всекиму” се подразбира клиентелата. Клиентелата, разбира се, няма нищо против.

Направо си е косвен комплимент, че не попадам сред тази клиентела. Вижда се качеството й. Оставам си “клиент”, макар и не чест, на други телевизии, две от които с доста по-голяма аудитория от държавната, за която не се класирам поради липсата на централа, която да ме “изпраща” в Панорама. Изключението през  през януари 2013 година, когато наистина бях изпратен в “Панорама” да опонирам на ядреното лоби в лицето на Андрей Райчев ( навъртял преди и след това десетки участия в предаването), е потвърждение за клиентелисткия подход в избора на участници. Бях излъчен от групата противници на АЕЦ “Белене”, допусната по закон до медиите, а Бойко Василев направо се извини от екрана ( той си знае на кого), че се намирам там, защото не е могъл да откаже да ме допусне. 

  До ден днешен клиенти, като Райчев, Волгин, Александър Симов и прочее мои антиподи ме водят с метафорично казано, но вероятно близкото до истината съотношение от 100 на 1 ( сто на едно). За общо 22 години. Головата разлика вероятно ще се увеличава в полза на приемливите за Василев клиенти защото все така съм сирота откъм централа, която да се грижи за моята поява в този храм на телевизионния клиентелизъм, че да се отъркам малко около централните клиенти на водещия и на БНТ изобщо.

Нямам си централа, но пък и централата в Белене не заработи. Не че е резултат от скромното ми еднократно участие в “Панорама”, но поне (ми) показва, че съм на страната на победилата справедливост. Дано не се обърне централно политическата ситуация, че като нищо пак ще се окажа сред губещите в битката срещу срещу клиентелата на БНТ, където за противниците на рашистките проекти в България, зад които стои само личната им позиция, няма място. 

НА СНИМКАТА: Моята клиентела ми благодари

 

 

 

7 мнения за “Шефът на БНТ откровено призна за клиентелата”

  1. съжалявам, но макар и неработеща, централата в белене сме си я купили, платили /комисионните трябваше да се приджобят и от двете страни, има си хас! /, че и един камион с пачки ГЛОБА плати тъпото ни население / не всички са тъпи : за загубеното дело няколко нашенци също получиха тлъсти комисионни от доволната страна / писал съм вече тук, вероятно под друг ник, че в белене си лежат прилежно паркирани на сушинка двата броя атомни реактори по 1000 МВ, руски, разбира се. чакат да бъдат превърнати в паметник на глупака от 21 век…
    малко “вляво”: сериозно се активизира работата по турската атомна централа, която е на един хвърлей от нашето царево. пак руска безаналогова техника…
    г- ИНДЖЕВ, съчувствам ви, че трябва да си омърсявате ресурса с особите от текста ви по-горе. слава богу, имате с какво и сте го използвали за компенсация в края на материала си. бяха вълнуващи дни и вие + съпругата ви бяхте нашите реални, достойни звезди на “мероприятието”. особено съпругата ви!!!…
    да, тогава вие бяхте на своето си ниво. и днес сте, но като самотен войн! много скоро субектите, които споменавате по-горе, ще изчезнат в небитието заедно с потока човешка маса, която хилядолетия тече през времето. но не и вие! вие вече сте елемент от човешката култура, от българската клонка в световната култура – със своите монографии, възстановяващи ИСТИНАТА за нашия исторически път! по дяволите – това го няма още в днешните ни учебници! но и двамата знаем защо е така. няма смисъл дори да се обсъжда. то е реалността ни. каквото- такова. главното в пейзажа е, че вас ви има в него! не просто вие, а вие + вашият културен принос във вече неунищожимо състояние!

  2. Отричайки възможността хората да се променят, не Ви ли се струва, че е лек автогол, г-н Инджев?

  3. Към Кольо Колев:

    Къде точно съм отрекъл правото на хората да се променят? Или виждате някаква промяна в споменатите от мен герои от текста ми?

  4. Към Кольо Колев
    18.09.2022 в 07:48:

    Г-н Колев, кошлуков наистина се променя, още когато предаде ОДС, а след това и Кобурга, кошлуков предаде дори ченгесарите , които го вербуваха за шпионин на ДС и БКП!
    кошлуков козината си мени , но гасударите и клиентите си – НИКОГА!
    Той е един от най-зависимите шутове на казионното задкулисие и статукво!!!
    Когато кошлуков изчезне от сцената, това ще е един от признаците, че Булгаристан ще се превърне в нормална европейска държава!

    Долу кошлуков и кукловодите му, долу новото му време!
    НЕзабавна оставка и унищожение за кошлуковите калинки!

  5. до RICOшетниковъ:

    пишете за задкулисието и кошлуков. звучи даже респектиращо. но дали?
    връзките му с дс отдавна не са водите в които плува неговото кану. много е прозаично, но ще ви насоча към едно друго “задкулисие”, което след краха на соцЛАГЕРА много успешно функционира, в случая, у нас, но и навсякъде по света.
    кАмунистите отдавна се трансформираха, позиционираха и запросперираха – т.н. наш “преход”.
    сега визирам тази общност в страната, която има за байрак цветовете на дъгата. когато у нас се организира надеждно и АНОНИМНО тестиране на желаещите да се проверят дали не са ХИВ- носители, хората, които ВИНАГИ стоят зад мишеловката “анонимно”, узнаха картината на тази популация. просто числено, лидираше министерството на външните работи, следваше факултетът по българска филология в су, а “бронзовия медал” бе за …позитано. не става дума за болни от спин, а за проверили се млади мъже дали не са серопозитивни. ерго, говоря за гейове.
    тази общност използва архитектурата от връзки, характерна за всяка мафия или конспирация. но главното, което се използва в нея е ролята на социален асансьор . инфото ми е от преди 25 години. но нищо не се е променило, освен, че въпросната общност е нарастнала. в тези води се извиси социално кошлуков. това е неговот днешно задкулисие.
    отдавна сте забравили кога сметището на софия беше в горубляне. всички са забравили как на сметището се намериха много чували с адресирани за лотарията в САЩ писма на наши граждани. хиляди НЕИЗПРАТЕНИ писма ! години след 1990г агентите на дс в централна поща си работиха . както и тези в самите ни служби! и сега е така! пиша го “за обща култура на форума”. нали тук сме елита? всички сте чували или дори ползвате ТЕЛЕГРАМ на орката дуров. знаем, че мордора не умее нищо, но лъже неуморно. този дуров изкопира американските оригинали и произведе своя “телеграм”. след това ФСБ с много грижи и пари му създаде ЛЕГЕНДАТА, че това е супер-пупер анонимен инструмент за комуникации. НЕ Е ! всичките му кодове са във ФСБ, която спокойно следи глупаците, но не ги закача масово, за да не развали легендата. за съжаление , цяла украйна и украинската армия ползват “телеграм” в телефоните си. / дуров има гражданства в русия, франция, обединените емирати и на един офшорен остров. беше в САЩ, но янките го погнаха и той здравословно избяга.чист и лъчезарен ОРКА! /
    чували сте и за “дарк нет”, за луковицата “тор”, където се подвизава тъмната част от човечеството, убедена, че е анонимно и сигурно място. ами НЕ Е! “който”, когато му потрябва, влиза безпроблемно в този уж таен свят и си върши задачите.
    всички знаем, че интернет всичко помни. това става чрез хилядите СЪРВЪРИ по света. тази брутна информация от милионите компютри, телефони, лаптопи, таблети, не от вчера, е една невидима индустрия. знаете ли коя информация, кое компютърно съдържание е неизменно с най-висока цена? това, което всеки един от нас ТРИЕ от компютъра си, т.е. съдържанието на “кошчетата” ни. не е кой знае колко оригинално – всеки нормален следовател изследва кошчетата около местопрестъплението. но не пречи и ние да сме осведомени.

  6. Несъмнено, всеки има правото и -може би – се променя. За жалост, кошлуков беше и си остава “Сиси дългото бедро” от политическия отряд в соцпандиза на Ст. Загора. А проф. Янко Янков, обявен за политзатворник № 1 на Европа, направо му викаше “гл. фэлационист на рЭспубликата”. Толкова за променливостта, зависимостите и “талантите”. На Стопанина респект…

    PS Колегата/колежката “симпатизатка на ДСб” се интересува с няколко дни закъснение какво съм имал пред вид под “спипаната крадла комитова” – ами имотните й далавери по морето заедно с щерка й, които стигнаха до ОЛАФ и ЕК. Повече – в Гугъл

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.