България май си има гений, но не завистта, а роден от нея

 

 

 

 

 

 

Ок, предавам се. На Иво Прокопиев. А дали да не му се и продам? Ще обясня.

От години чета в жълто-кафявите медии колко е велик. И понеже са жълто-кафяви, все не им вярвам. Но (не)вярата ми взе да се пропуква.  

Разклати се напоследък от поименното му споменаване в парламента ( и извън него в публични изяви) от шефовете на ДПС. Техните сайтове надуват същата гайда вече до степен, че започвам да се замислям. Ако е наполовина вярно, че и една десета да е истината, според която Прокопиев е движещата сила, универсалният демон на най-новия етап от българския преход, този младеж ( какъвто ми изглежда по моята пенсионерска скала ) ще да е гений. Макар и адски зъл, според добродушковците от ДПС и техните вакли кучета от кервана и сарая, които охраняват с неистовия си лай.

Знам, знам – ще бъда заподозрян, че пиша по поръчка. На самия Прокопиев, разбира се. Щото са му малко собствените медии.  Или се прави на интересен. Не им заръчва да му се подмазват с хвалебствия, каквито можете да прочетете за Борисов,  Пеевски и депесарската кам(ар)ила от въпросния керван-сарай в техните си агитационни табла. 

В същите за премиера Борисов пишеха, че е най-големият геополитик на света. Съвсем сериозно го обявиха за такъв. Но в “Капитал” и “ Дневник” не се хванаха на въдицата. Отказаха да отговорят, че всъщност техният издател Прокопиев е по-велик. Хитреци. Какви други да са, щом са избирани от самия гигант на изкуството на хитруването?

За величието му на върховен манипулатор, главен политически инженер, водещ кукловод на републиката и изобщо за същността му на господар на България в сянка от години тръбят тревожно от лагера на ГЕРБ-ДПС. Лъжа, лъжа, ама повторена 100 пъти започва да се превръща в истина. Според Гьобелс, комуто приписват това невероятно откровение ( невероятно е, защото не е бил такъв глупак, че да се определи сам като патологичен лъжец, но е бил достатъчно мразен, за му се припише подобно “самопризнание”).

Щом Прокопиев качва и сваля правителства, пазарува си системно системни партии или части от тях, за да му служат лично, диктува на Държавния департамент на САЩ и на брюкселската бюрокрация какво да пише в докладите си за България, логиката на тези твърдения за свръхестествената му сила и влияние от тук до Вашингтон и Брюксел изисква да признаем планетарния по своя мащаб гений на тези българин. 

Байдън пасти да яде. Пардон. Все едно, че не съм пожелал това, че ще вземе да ме сполети съдбата на Мария Антоанета, на която пък приписват онзи съвет за пастите.

Дори да не харесваме Иво Прокопиев, ако за него е вярно горното, колкото и да е долно, не може да се отрече мястото му до десницата на Господ. Или до лявата му страна – щом адашът ми е баща и на лявата десница, както жълто-кафявите медии упорито наричат конкуренцията за десните гласове на Борисов в България.

Според Елин Пелин, ако се роди български гений, това ще е геният на завистта. Гений, оказва се, си имаме. Толкова всемогъщ, че враговете му го признават за такъв. Защото им се ще всичко това да беше истина и да важеше за онези, които му завиждат на образа, който му създават пожелателно с подсъзнателната надежда всичко това да се окаже поне частично вярно, но за собствените им олигарси.   

 

12 мнения за “България май си има гений, но не завистта, а роден от нея”

 1. Така е Иво, Прокопиев е зъл гений, ама втори в списъка. Първи е Иван Костов. Това място му е запазено за Костов, даже и като си отиде от тоя свят.

 2. Щом тези талисмани от ДПС толкова лаят, че чак се пеняват с/у Иво Прокопиев, това ми е достатъчно за да бъда добронамерен към него, без да го познавам. Но редовно чета Капитал и Дневник, а не жълтурките, знаете кои.

 3. Неотдавна излезе един док. филм от Арте – ”Ставаме ли по-глупави”:
  https://www.youtube.com/watch?v=_dAtdSVeiLM
  Интересното е от мин. 16:06 нататък. Съвременната пропаганда се базира точно на този факт и залива целевите си групи с всевъзможна информация като целта е съществената информация да бъде удавена в нея. За съжаление пропагандата води с 1:0 на този етап.

 4. Сещам се, че преди година-две Прокопиев беше писал в Дневник, че, докато се рахождал с жена си и кучето в парка, палето се мушнало в някакво заградено място и вътре питбули, или други едри кучета го разкъсали.
  Ама аз друго чета между тези редове. Олигарх (медиен, според ДПС), който се разхожда с жена си и малко куче в парка, без охрана.

  Капитал правят доста добра журналистика, впрочем. А Дневник имат много силен форум, какъвто не съм срещал в друга медия, дори в чужбина.

 5. Сорос е американския Прокопиев. Ама нашият е по-велик. Иначе – правил е някакви гнусотийки, ако трябва да доказвам, наши приятели ще представят документ. Но ако го сравним с тоя и оня – няма голяма разлика.

 6. Към Димитър Рачев:

  Това с гнусотийките си е гнусотийка. Особено като бъде сравнен със Сорос, от когото нашият бил по-велик( щото иначе Сорос е най-гнусният евреин на света, според доста фашизоиди и у нас).
  Може ли да кажете кои са приятелите, разполагащи с документи за гнусотийките?

  Като Ви гледам мейла, който завършва на ru, не се учудвам особено…

 7. Като гледам етно-свинските параZZити от ДПС, начело с генетичните мулташките олигархични мафиоти доганЮ и пееVVVzZZки, в компанията на генетичните им слуги МЕНТАТА и карадъйЪ, не мога да се хванат дори на малкото кутре на Прокопиев!
  Всичко ,до което се докопат депесарите, винаги фалира или води до чудовищна корупция и злоупотреба! Десетки и стотици милиарди и трилиони!!!
  Примери – Булгартабак, Южен поток, Турски поток, контрабанда с ИДИЛ, КТБ, ДАНС, ZZаZZароV, геЙшев, КОНПИр, лаФката, ВАС, “следствието”, милицията, БЕХ, НЕК, ЕСО и ….навсякъде!
  Магнитски , RICO ЕП, ЕК, Европрокуратурата и т.н.

  А Прокопиев ,вместо това , получава , даже, американски грантове.Което е най-голямата индулгенция в негова полза!
  Тоя Прокопиев дори успя да разработи приватизираното от него предприятие, и е на печалба, докато етнобандитите- доганЮ и пееVVVzZZки успяха да фалират всичко заграбено , 100% ТОТАЛитарНА щета! ТОТАЛщета!
  Само комунистическите большевики от БКП ги надминават каръка , които успяха да свалят дори собственото си правителство, преди месец!

  Долу етноченгесарските бандити от МУТРИгруп!
  Долу популистките большевишки фашисти от БКП!
  Долу политкомисарските парашутисти в реZZидентският фатмашки щабь!
  Долу червенокожите мутри от Банкя!
  Долу путлериотските рублояди !

  Слава на Украйна!

 8. дьепсьету беше позабравило Прокопиев, но в момента, когато излезе списъкът “Магнитски”, го извади отново от торбата с лъжите, защото контраатака не се прави срещу вятъра – врагът трябва да има лице.

 9. Аз си имам много прост, но в общи линии – ефективен метод за това кой от коя страна на русофилския вододел е. Задавам си следния въпрос: “Този човек пропсперирал ли е (финансово най-вече) от времето на тройната коалиция до наши дни или е бил ‘черна овца’ ?”
  Ето списък от няколко общо известни имена:
  Иво Инджев
  Кирил Домусчиев
  Делян Пеевски
  Бойко Борисов
  Иво Прокопиев
  Недялко Недялков
  Петьо Блъсков
  Илиян Василев
  Георги Георгиев (БОЕЦ)
  Георги Първанов
  Валентин Златев
  Андрей Райчев
  Горан Благоев
  Христо Иванов
  Емил Кошлуков
  Слави Трифонов…
  списъкът може да се продължи до безкрайност почти

  Ето и моята класификация:
  Черна овца:
  —————-
  Иво Инджев
  Иван Костов
  Илиян Василев
  Георги Георгиев (БОЕЦ)
  Горан Благоев
  Христо Иванов…

  Проспериралите:
  ————————
  Кирил Домусчиев
  Делян Пеевски
  Бойко Борисов
  Недялко Недялков
  Петьо Блъсков
  Георги Първанов
  Валентин Златев
  Андрей Райчев
  Емил Кошлуков
  Слави Трифонов…

  Ясно е и за децата, че за да си в групата на проспериралите трябва да си изпечен русофил и дупедавец.

  Да са живи и здрави черните овци!

 10. “Капитал правят доста добра журналистика, впрочем. А Дневник имат много силен форум, какъвто не съм срещал в друга медия, дори в чужбина.”
  Това добре, но дали достатъчно силно разобличават ГЕРБ? Щото има една антикомунистическа агенция, дето по този показател толкова я няма, че не искам да ѝ споменавам името…
  Аз всъщност дойдох за друго. Да кажа колко се зарадвах на новината, че при първата си среща след последните стълкновения външните министри на Азербайджан и Армения са седели от двете страни на Блинкен (чух го по радиото и не съм сигурен – може и от едната му страна да са били). Путин вече и на постсъветското пространство не го бръснат за плодно дърво…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.