Доброволната украинска и принудителната руска мобилизация казват всичко кой кой е във войната

Руски бегълци от войната задръстват с километрични опашки границите на Финландия, Казахстан, Грузия и дори Беларус-само и само да не са в Русия, където ги очаква всъщност поголовна, а не частична мобилизация за насилствено изпращане в месомелачката на “невойната”.  Частична е мобилизацията само на хартия. На практика хартийките с призовките се разпращат вече безразборно, а не само да гражданите с “военен опит”. Системата така работи, че да ги обработи, “лице в лице”. Когото хванат…

Драстичната разлика между украинската мотивация и руската демотивация е достатъчна илюстрация за това кой кой е в тази конфронтация. Едните защитават не просто понятието Родина, но и самото право на живот и оцеляване от руската агресия. Другите подписват договори да мрат в чуждата страна срещу точно определени суми, които предварително фиксират бонусите при смърт и инвалидизация. Това поражда зловещия разговор в интернет за роднини, които отказват да приемат, че някои от смятаните първоначално за убити руски войници и офицери са всъщност живи, за да не връщат получените вече бонуси за тяхната смърт. 

НА СНИМКИТЕ : Украинци се тълпят доброволно пред пунктовете за мобилизация

 

 

НА СНИМКАТА: Това не е опашка за записване в армията, а московското летище Домодедово след обявяването на мобилизацията

 

 

 

 

В резултат на фрапантната разлика в отношението на воюващите от двете страни на фронта се оказа, че Украйна разполага с по-голяма и далеч, далеч по-боеспособна армия от Русия, която е повече от три пъти по-голяма по население. Само че този факт беше “забелязан” от руската пропаганда едва, когато и за слепите и глухите за истината стана ясно колко безнадеждно е затънала в украинските простори “втората армия в света”. Съответно от нагли закани към украинците пропагандистите превключиха на хленчене. 

Отгоре на всичко “прозряха”, че срещу тях се бие “колективния Запад” с неговите огромни ресурси.” Късно е чадо”, както може би е казал Иван Грозни, когато синът му го е молел да го пощади ( или пък Петър Първи, когато е инквизирал лично сина си да си признае, че иска да го сваля от трона).

Още едно прозрение очаква Москва на международния фронт. Трите най-важни фактора извън западния факт, които Кремъл се мъчи някак да привлече на своя страна ако не като активни поддръжници, то като пасивни съюзници на анитзипадна основа, все по-ясно дават да се разбере, че не одобряват ескалацията с мобилизацията и референдуми.

Турският президент Ердоган в прав текст подкрепи териториалната цялост на Украйна като реакция на въпросната руска ескалация.

Индия “решително потвърждава необходимостта от незабавно прекратяване на бойните действия и връщането към диалога и дипломация”, рече индийският премиер Нарендра Моди. Това не може да бъде епоха на война, отсече той. Инициаторите на тази епоха в Москва без съмнение са разбрали посланието на своя най-голям клиент в търговията с оръжие.

Пекин също даде да се разбере, че държи на териториалната цялост на Украйна. По този начин отхвърли спекулациите, че др. Си Дзинпин е дал зелена светлина за референдумите и мобилизацията  при срещата си с Путин в Самарканд на 15 септември в рамките на конференцията на Шанхайската организация за сътрудничество ( ШОС). Колко ли още ще търпи Китай номерата на Путлер да създава впечатление, че се “консултира” винаги с могъщия си съсед, преди да подпали военен пожар? Така беше при посещението на Путлер в Пекин във връзка със зимната олимпиада, след което нападна Украйна. Така е и сега след форума в Узбекистан. 

Дали ще има трети път, свързан с употребата на ядрено оръжие, е нещо, което се питат мнозина международни наблюдатели. Има единодушно мнение сред всички, че Китай никога не би санкционирал подобен сценарий за разпалване на ядрена война, а още по-малко би допуснал да бъде представен като съучастник в нейното предизвикване. Иначе казано, след страха от ответен ядрен ( и не само ядрен ) удар от страна на НАТО, Путлер най-много го тресе от опасността Китай да се обърне срещу него. Вече се случи по “дребен” повод този януари, когато китайското външно министерство скръцна със зъби и руските “умиротворители” се ометоха от Казахстан броени дни, след като бяха изпратени там да потушават бунтовете срещу властта.   

В крайна сметка, ако се върна към началото на този текст като повод за него, решаващият фактор в тази най-голяма война в Европа от края на Втората световна война, ще бъде човешкият фактор. В Украйна той е изцяло на страната на националноосвободителното движение. В Русия предстои да се изявява.

Колоните бегълци от мобилизацията и първите хиляди протестиращи срещу нея в руските градове са само предвестници на големи ядове за режима. Околните държави, в които се опитва да бяга руското потенциално пушечно месо, не са очаровани да го приемат на своя територия. Чехия вече го направи декларативно. Макар да няма обща граница с Русия Прага оповести, че няма да издава визи за руските бегълци. Бягащите от мобилизацията ще трябва да насочат гнева си към причинителя на техните страхове. 

Единственото, което не знаем, е кога ще се случи това.   

 

 

 

 

 

42 мнения за “Доброволната украинска и принудителната руска мобилизация казват всичко кой кой е във войната”

 1. Е…не напълно поголовна мобилизацията – чиновничеството и синовете на баровците от кагебистко-олигархичното управление на Кремълската федерация НЯМА да бъдат мобилизирани , а те са милиони.

 2. Някой журналист ще се сети ли да попита пРезидента Радев и Гълъбът на правителството му България дали ще приема “братушки” бягащи от мобилизация.

 3. Путлер успя за 20 пъти по-късо време да достигне броя на американските загуби във Виетнам!
  САЩ за 10 години имаха по-малко загуби, отколкото Путлер за половин година!!!!
  И тогава Кисинджър се договори с Мао да не дразни Китай , и затова САЩ напуснаха Виетнам!
  Ета такива реалполитици предадоха Южен Виетнам, за сметка на сделките с Мао!
  А, 20 години преди това, Труман не предаде Южна Корея, и тя все още е демократична държава!
  Загубите на САЩ в Южна Корея са също по-малки от сегашния разгром на Путлер в Украйна!

  Слава на НЕзависима и свободна Украйна!

 4. “Ядреното оръжие” с което ЛилиПутин плаши целият свят е налице, но е в изключително НЕИЗПРАВНО техническо състояние. Руснаците като цяло са мързеливи и немарливи, поради което вероятността РУСКИЯТ ядрен арсенал да е в пълна техническа изправност не е особено голяма.

  В случая говоря за годните за експлоатация ракетни носители, които могат да носят ядрен боен заряд, и които са в състава на Космическите войски на РУСИЯ. Реално техният брой (на изправните технически ракети) е доста малък и никой няма представа (дори и в самата РУСИЯ) колко от тези “технически годни” ракети ще излетят. За поразяване на целите на противника изобщо не говорим.

  Така че, всичко е предният РУСКИ блъф, чрез който ЛилиПутин се опитва да извива ръце.

  Всички сме свидетели колко безпомощна е РУСКАТА армия на бойното поле, и която видиш ли, има претенциите да е ВТОРАТА по бойна мощ в света.

  За мощта на “непобедимая” се знае само от РУСКИТЕ маршове. Всички виждаме, че на бойното поле ядат шамари, щот’ руснаците са мързеливи, дебелоглави, прости и нагли боклуци.

  Пък и през последните 50 години твърде много се надценява силата на ядреното оръжие. Не е чак толкоз страшно и разрушително. За справка вижте Хирошима и Нагасаки – след 77 години изглеждат стотици пъти по-добре от матушка РОZZИЯ като цяло.

  При ядрен взрив има разбира се и радиация, и детонация, и разрушения и поражения, но чак толкоз страшно не е. За това ще сравня опасността от ядреното оръжие със световните медийните истерии около КОВИД 19.

  Де факто е вярно, че има такъв вирус, но не, не е толко страшен и опасен. Медиите го правят толкова опасен. И при употребата на ядрено оръжие е така – всичко е преувеличено до безкрайност.

  ЗАЩО ЛИ?

 5. Както вече споделих, “ядреният шантаж” на ЛилиПутин няма да мине и той го знае.

  За това момчето от КГБ се опитва да привлече възможно най-голям мобилизационен ресурс – за да може официално и силово да управлява всички политически, икономически и обществени процеси в страната т.е. всичко, всички и навсякъде.

  Това е отчаян ход на РУСКАТА олигархия, който ход може да доведе до непредвидими за самата РУСИЯ последици. Никой от настоящите “велики” управници на РУСИЯ не знае как ще свърши цялото това безумие, но всички те тайно се надяват че ще им се размине безнаказано.

  Историята на света многократно ни е показала и доказала как и защо завършват подобни безумия.

  Нищо ново под слънцето.

 6. Може би трябва да се спомене, че на границата с Монголиия също има много желаещи да преминат от другата страна. Имало също големи опашки от желаещи да си сменят пола. Много мъже открили, че в мускулестите им тела се е крие женска същност, но това ще го отнесем към бликащтот остроумие. България щяла да приема бежанци от Русия също.

 7. След днешното изказване, как трябвали да бомбардират Лондон с атомна бомба по време на погребението, се чудя кое повече им отива като определение на тях: агресори или терористи?

 8. Ivo nikoii ne zadava vaprosa za 300 000 zapasniaci ami primer 100 00 sa za voinata i putkin a drugite 200 000 se obarnat sreshtu putkina i komandvaneto? vce pak minimo avtomat i granata

 9. Kak мислите се воюва с подобни безаналогови оръжия:
  https://static.dir.bg/uploads/images/2022/09/23/2396015/orig.jpg?_=1663907061

  П.П. Според агенция Синхуа, в кулоарите na Общото събрание на ООН, в разговор с Жозеп Борел китайският външен министър е заявил, че Китай подкрепя ЕС в усилията му за мир. За мен това е отдръпване от Русия.

 10. В Буратия, Якутия….. мобилизацията е поголовна, пишат местни активисти. А за рашките хукнали да се крият в Беларус….нямам думи. Ето нещо за усмивка:
  2008: Таджики думают как купить российский паспорт
  2022: россияне думают как купить таджикский паспорт.

 11. Към Спартак:

  Има и друго, конкретно за Украйна. Тя не воюва с голямо струпване на войски, за да бъдат атакувани като военна цел.Пък и военните, за разлика от обикновените граждани, биха се защитили в окопи и със средства за защита от радиация по-добре. Т.е.едва ли може да бъде унищожена украинската армия с ядрено оръжие.

  Градове биха представлявали ефективна цел на ядрен удар, но наистина не е за вярване, че Путлер ще си причини предизвикателството да му се върне ядрения бумеранг, че и унищожителни конвенционални удари да задейства в отговор.

 12. Спартак е написал нещо, призовавам всички, които се подведоха от пуснатите в последно време статии, как ядреното оръжие не било толкова страшно, да се сопикясат.
  “Пък и през последните 50 години твърде много се надценява силата на ядреното оръжие. Не е чак толкоз страшно и разрушително.”
  Разрушително може и да не е чак толкова, но има един случай в САЩ, когато филмов екип снима филм, на снимачната площадка са поканени и членовете на семейства. На 280 км се произвежда експериментален ядрен взрив. Вятърът духа в посока на снимачния екип. В следващите години абсолютно всички заболяват от различни форми на рак и измират в различни години.
  Линк не можах да намеря, всичките търсачки както обикновено пускат само тъпотии. Случаят е широко известен, така че може и без линк.

 13. Господин Инджев,
  моля Ви прочетете ( и коментиращите тук ест.) тази статия от ваш украински колега – това мисля е 99 процента от всичко което може да се каже
  по темата – е, на руски е естествено, но мисля че всеки българин трябва да е наясно с това което е написано там… :
  https://defence-line.org/2022/09/k-vam-idut-oborotni-chast-1/

  Слава на Украйна!

 14. Дори първоначално Путин можеше да разчита само на пирова победа. Но вече и такава победа няма да получи. Мисля(и дано да съм прав) че до употреба на атомно оръжие няма да се стигне. И не заради друго, а защото натискането на копчето не зависи само от Путин. Преди малко гледах поредния “бисер” на Копейкин-как ако ИZраждане не спечели ще бъдем въвлечени във война. Тая глупосто няма да я коментирам, а само ще изтъкна факта, че при ядрена война неутрални няма да има! Освен, ако радиацията не признава държавни граници, но това може да е сила в някоя паралелна вселена. До момента можем да благодарим на факта, че Щатите са демократична държава и че решиха да не се разграничават от агресивната война на Путин.

 15. Аз пък искам да коментирам изказването на така наречената кукла на кремъл скабеева. Тя се изказала, че трябва да пратят ядрена бомба на погребението на Кралицата в Англия. Това е едно към едно с кървавия атентат в България в Църквата Света Неделя в която е затрит цвета на българското офицерство по заповед на подобни червени червеи и отрепки от масква.
  Тази сган, трябва да бъде горена на масови клади до пълно унищожение 10 поколения напред. Те отдавна си спечелиха място в пъкъла, остава просто да ги пратим там по-бързо.

 16. (П)реZидентамутрофанов продължава да нарича войната в Украйна конфликт – на срещата за сигурността МУ обърна внимание на борбата с безхаберното пушене, санкциите на ЕС не работят в интерес на България и на началството в масква – СП на митрофанова удължи концесията на летищата във Варна и Бургас с 5 години …
  https://mobile.twitter.com/Christo_Komar/status/1573062450815160320?cxt=HHwWgMC-5d390dQrAAAA
  Честито на Руската ТИМ

 17. Колоритни коментари прочетох! Но според мен няма много място за хумор! Войната пълзи по неведомите пътища на нейните закони! Тази вредна държава, оглавявана от нов опасен диктатор, може да причини непоправими беди на цивилизацията, изградена от умовете на ренесанса и просвещението ,минали през кладите на мрачното средновековие и след това през 2 унищожителни безсмислени войни! И ето отново-никаква поука! Този кретен, вместо да се опита да направи Империята си държава, с добра икономика, на базата на огромните природни ресурси, с които разполага, следва старата практика на агресия към държава, която бавно и мъчително поема пътя към нормално осъществяване на демократично европейско развитие…Опасно е! Ако не бъде спрян навреме, Бог знае какво още ще му скимне да стори! Не мислете, че онзи идиот Шойгу, ще му мигне окото да натисне ядрените копчета! И след това-идва ня ред фантастичния хорър за края на света и апокалипсиса….но в реални измерения! Все пак се надявам да съм прекален песимист!

 18. Julian A,

  кацапські кукушата розповзаються по світу, а це дуже небезпечно🎯
  – в България идват още 1905 г. , нo след 1917 г след разгрома на Бялата армия, тези които водят по въздух, суша и вода война срещу България, акостират с кораби като бежанци – трийсетте години на 20-и век в България около 20 000 руснаци живеят в сплотени общности и успешно русифицират и София и Варна, но на практика са из цялата страна – и в градове и в села – четвърт от населението на Перник, напр. е руско, като разполагат със собствен свещеник, отделна служба в църквата, собствено училище… след 1944г студенти и т.нар. бригадири в матушката се връщаха масово с руски булки, които никога не проговяряха български и деца възпитани от руски майки – да не говорим за новите собственици на голяма част от бълг. черноморие при мутрата-премиер – и явно още ще приемаме – путин ги докара до “ради Бога помогите”(и ще са обгрижени от държавата, за разлика от украинските майки, деца и възрастни, бягащи от руските ракети) – така вирусът на РАШИСТКОТО Zло, като метастази, се разпространява не само в България , а по цялата планета, но ние все още нямаме защита срещу тази ZараZа

 19. Lyubomir Nikolov,

  депутати от Демократическата и Републиканската партия в САЩ са внесли законопроект за кодифициране на политиката на САЩ за наказване на руското правителство и руски служители за нарушения на човешките права и военни престъпления в Украйна – санкции, които да държат русия отговорна за ужасяващите зверства, извършени от русия в Украйна със възпиращо действие срещу по-нататъшни руски престъпления срещу човечеството
  https://thehill.com/policy/international/3656851-bipartisan-lawmakers-introduce-bill-to-sanction-russian-war-criminals/
  … как ще ги стигнем американците като избираме мутри, шутове и шапкари да управляват държавата ни

 20. избистрере мозъците си! нещата в европа станаха такива, каквито ги направихме всички ние, европейците. винаги е така. в началото на 30-те години миналия век, САЩ индустриализира , за пари, разбира се, парцаливия съветски съюз. към края на ВСВ четирима английски пикльовци, по на 20-25г, но с кеймбриджско образование и умни глави, заради които участваха в проекта МАНХАТЪН в САЩ, подариха на ссср всички тайни на атомното оръжие. поради “комунистически съображания”…това е простата предистория. путлер нямаше да е путлер без ядреното си оръжие. но както сте чували сто пъти – в историята няма условно наклонение! днес: каквото- такова. надъндуркахме си злодея и стоим пред неизбежното. ако путлер не бъде превантивно убит, прекрасните термоядрени оръжия , които създадоха най-умните, най-титулованите човешки глави сред цялото човечество, ЩЕ БЪДАТ ЗАДЕЙСТВАНИ за това, за което сме си ги направили.
  горното не е прогноза, а уведомяване!

 21. Към г-н Иво Инджев,

  Напълно съм съгласен с Вас.

  Може да се каже, че жертвите сред военните на фронта ще бъдат многократно по-малко отколкото сред цивилното население, защото основните цели за поразяване ще бъдат големите градове и/или ядрените централи. на Украйна.

  И ако ЛилиПутин изперка до толкова, че да натисне “ядреното копче”, едва ли ще му се размине, понеже ответният удар ще бъде унищожителен за РУСИЯ.

 22. Втората армия …на третия свят, е направо жалка в сравнение с мотивираната и боеспособна армия на Украйна!
  България спешно следва да си затвори границите за бежанци от русия!!!

 23. Към Димитър Рачев,

  Сигурно си прав, но черната статистика сочи, че алкохола и цигарите са убили стотици пъти повече хора отколкото ядреното оръжие………

  Шегувам се, разбира се.

  Напълно съм съгласен с информацията, която си цитирал и не я оспорвам, но в рамките на един кратък коментар, който съм написал по повод материала на г-н Инджев, едва ли би могло да бъде обхваната цялата тематика относно употребата на ОМП.

  Акцентът на моите коментари е друг. За това ти препоръчвам да ги прочетеш още веднъж, но този път “чети между редовете”.

 24. Почти сигурно е, че използва ли някакво ядрено оръжие Путлер, това ще е края на Руzzия. Руzzия, ако загуби войната без използване на такова оръжие, просто ще продължи да иска войни и да търси начини и местоположения за тях. Няма да си снени нрава, а едва ли и част от кожата дори. Това не ни устройва. Ако цената която трябва да платим е някъде, някакво ядрено оръжие и ликвидиране на Руzzия, съм напълно съгласен. Такива хубави неща без висока цена не стават. Свят без Руzzия и български русофили, ще е страхотен свят за бъдещото поколение. Длъжни сме да им го дадем! Както са се жертвали революционерите ни, за да живеем свободно, длъжни сме и ние!

 25. Николай,

  държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди китайския външен министър за “последиците” при китайска помощ за русия – САЩ са за сътрудничество с Китай, където интересите им “се пресичат” – да се поддържат отворени линии за комуникация и “отговорно управление” на отношенията между Вашингтон и Пекин – Блинкен заяви, че мирът в Тайванския пролив поддържа сигурността …

 26. @よ
  През 20-те години на минлаия век България приема три вълни от руски бежанци. Първи пристигат семейства от дворянството, индустриалци, банкери и др., които навреме са предвидили как ще се развият събитията след болшевишката революция, те идват с парите и скъпоценностите си, живеят в хотели (на чемоданах) и за тях България е е само транзитна спирка по пътя към Западна Европа, където имат роднини, най-вече във Франция , а по-късно децата им емигрират в САЩ. След тях идват на кораби белогвардейците на Врангел, Кутепов и други генерали, около 26 000 въоръжени военни, лекари и свещеници, предимно мъже, които правителството, въпреки разбираемото съчувствие на царското семейство, принудително разоръжава и разселва на малки групи из цяла България, за да не допусне формирането на компактни етнически анклави. Повечето белоемигранти се женят за българки и остават в България, онази част, която отказва да се разоръжи, напуска страната и се заселва в Сърбия и други съседни държави.
  Третата емигрантска вълна са представители на интелигенцията – лекари, инженери, учители, учени, които пристигат в последния момент, почти без документи, без никакви средства, изгубили в суматохата семействата си, с които някои се събират след установяването си у нас. Тази трета вълна, благодарение на образованието и уменията си, се интегрира най- бързо и успешно в българското общество. Потенциална опасност от подобен смесен етнос винаги съществува, но мисля, че по-голям риск за европейското бъдеще на България са отрочетата на смесени бракове между български номенклатурчици, преминали различни “квалификации” в Мацква, с вербувани от КГБ руски проститутки, с които днес гъмжи политическият, управленски и работодателски “елит” на България. (Полезните идиоти от Коми, навлекли тениски с лика на Путин и Ленин, се използват предимно за масовка на маймунските сборища край язовира Копринка.)
  Но най-голяма опасност за суверенитета и териториалната цялост на България в момента са около 400 000-те постоянно пребиваващи руснаци (шпиони и терористи) с имоти по Черноморието, чието заселване ТЪПИЯТ Борисов разреши, защото те са важен елемент от окупационния сценарий на Путин за реставрация на съветската империя и превръщането на Черно море във вътрешно “руско езеро”.
  Ако правителството, назначено от пРезидента, допусне заселването на България с още руснаци, този път уж “бежанци” и “дисиденти”, това ще бъде ГЕНЕРАЛНОТО национално предателство, защото ще застраши самото съществуване на 1300- годишната Българска държава! Това поредно заселване ще предизвика размирици между украинската и руската общност на българска територия с непредвидими последици, ще дестабилизира допълнително отслабените от енергийната криза и епидемията български институции и ще натовари с непосилни разходи държавния ни бюджет.
  Затова руските “бежанци” от войната да заминават директно за Германия! Четох, че там даже ги канят!

 27. наситени сме с руски шпиони,стигат ни,покрай някои действително антипутинци ще ни се пробутат и нови купища шпиони и кандидати за референдум…

 28. към Николай Христов:

  “Ако цената която трябва да платим е някъде, някакво ядрено оръжие и ликвидиране на Руzzия, съм напълно съгласен. Такива хубави неща без висока цена не стават. Свят без Руzzия и български русофили, ще е страхотен свят за бъдещото поколение.”

  Напълно подкрепям написаното от Вас!
  Не знам защо всички говорят за Путлер! Той е само лицето на злото! Злото е русия и ако не бъде смазана, точно като нацистка Германия, нищо добро не може да последва!

  Смърт на русия – свобода на Украйна!

 29. sms,

  Kremena Kuneva: …. В България вече има #руски граждани, които искат статут на #бежанци. Сега не са много, но сме напълно неподготвени, ако и така вълна ни залее, без да сме се справили с първата. Да не говорим, че между руснаци и украинци може да възникнат конфликти заради шока от войната и натрупаните страх, недоверие и омраза.Щабът, създаден от Калина Константинова се разпадна и никой не пое функциите му. Имаме 24000 бежанци, настанени по бази и почивни станции, а само 7000 места, годни за ползване през зимата. Какво ще правим с останалите 17000?
  Състоянието на всички обществени системи, с които като организация имаме досег – #здравеопазване, #образование, #социални грижи – е драматично! Администрацията, изградена от “#Борисов” работи за себе си, не за гражданите. Партийните назначения и калинковщината спират всеки опит за реформа…
  https://www.youtube.com/watch?v=Q9vIYxe0tNg
  ——–

 30. @ よ
  Споделям 100% размислите и изводите на тази госпожа (Kremena Kuneva) !

 31. よ,
  Писал съм го преди и пак ще повторя. За бежанците от Украйна трябва да приложим румънския опит. Те дават по 28 лв на бежанец на ден и те самите си намират квартири – и бежанците са доволни, и тези, които ги приемат – също. В Румъния има много повече бежанци от Украйна отколкото в БГ, но никаква криза с тях няма!

 32. @sms

  Кой, кога и къде е казал, че Германия кани руски бегълци? Моля за линк, защото аз живея в Германия и такова нещо не съм чувал/а или чел/а.

 33. По начало, колкото по-малко руснаци дойдат или са в България, толкова по-добре. Това защото всички те са с трайно промито мозъци още от времето на октомврийската им революция.
  Аз понавах няколко белогвардейци, бях дете или юноша тогава, и нямам лоши впечатления от тях.
  Те бяха странни, единият начетен антиквар на книги който ни учеше да четем и разбираме прочетеното.
  Бяха работливи единияти дори женен за българка. Жненият говореше по-свестно, другите повече на руски. Това ми е останало като спомен, но предполагам, че белогвардейците бежанци все пак са били от по-висока категория относно бит и култура.
  Имах чувството, че те се държат като чужденци, вероятно защото са контактували повече помежду си.
  Този контакт като чели го ползват почти всички в чужбина, включително и българите в странство. С това си обяснявам и високата избирателност на славея. След работа, не ползващи добре чуждият език, те се събират при такива които имат сателитни тв- канали и са попивали всяка дума на чалгаря, както и руската подлизурщина, която също широко се шири по екраните. Това е положението!
  Вчера гледах Илиян Василев, където той в интервю даде много висока оценка на руски елитарни индивиди (начетени руснаци) с който е имал възможност да контактува по време на посланичеството си. Но все пак подобни индивиди са рядкост и възможността такива да се преселят тук е нищожна. Поради това по- добре е да не идват никакви нови.
  Освен това, трябва да се справим преди това и с тази напаст, която сега благодарение на Тиквоций се е заселила тук.
  Мозъците са нещо много важно и когато те са дълго промивани, в повечето случаи те се оказват увредени. Това го виждаме преди всичко при нас и на това се дължи робската психика на мнозинството. Нужна е карантина!

 34. Положението в Грузия с бежанците от русия става обезпокоително, но като знам колко са борбени грузинците, те ще се справят, въпреки че в момента имат проруско управление! У нас положението е подобно, но не мога да кажа с чиста съвест, че БГ населението е борбено като грузинското и следователно нашите проблеми с руските нашественици ще бъдат по-големи!
  Чуйте какво говори депутатката от грузинския парламент Нона Мамулашвили:

 35. “Русия е първата държава в историята, от която хората бягат не защото някой е нахлул в страната им, а защото те са нахлули в друга страна”. Колко вярно!

 36. Към Росен Стефанов:

  А също така е първата страна, чиито граждани ръкопляскат при излитане, а не при кацане на самолета, както отбелязват зевзеци в мрежата.

 37. @ симпатизант/ка на ДСБ
  25.09.2022 в 13:18

  (@sms

  Кой, кога и къде е казал, че Германия кани руски бегълци? Моля за линк, защото аз живея в Германия и такова нещо не съм чувал/а или чел/а.)

  Три пъти Ви пускам връзки (линк-ове) към тази информация, но постовете не излизат, вероятно заради многото копирани връзки.
  Просто изпишете в търсачката на Google.bg ключови думи като напр.Германия ще приеме руски бежанци от мобилизацията или нещо подобно и ще Ви излязат поне 7-8 връзки.
  Дойче веле – DW са най-подробни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.