Започна ли състезанието у нас по разграничаване от губещия Путлер и как това ще се отрази на изборите?

Имам(е) новини.  Добри, все пак. Поднесени бяха най-напред на празничния 22 септември от Илияна Йотова. Както може(ше) да се очаква, нейният призив Путин да бъде спрян получи логичното си продължение със следното изявление на президента Румен Радев: 

“Решението на руския президент Владимир Путин за частична мобилизация ще ескалира конфликта и представлява заплаха за сигурността с трудно предвидими последици”. 

Каза го след ИЗВЪНРЕДНА среща на работното си място. Заяви, че е недопустимо три десетилетия след края на Студената война отново да се разиграва ядрена заплаха. Според него, колкото и абсурдно да изглежда тя, не може да бъде пренебрегната. 

Заяви също, че България няма да признае резултатите от референдумите, които Русия провежда в превзетите украински територии. Въпреки че няма пряка заплаха за националната сигурност ( а най вероятно и поради аналогиите, които могат да се направят с хипотезата за откъсване на територии от България от съседни държави чрез инспирирани референдуми от позицията на военната сила).

 

Не стига, че вече нарича войната в Украйна именно война, президентът Радев  твърди, че рисковете от тази война не се изчерпват само с военната сигурност.

„Като отговорен член на ЕС България подкрепя санкционната политика“, заяви държавният глава. Така за пръв път той лично обявява ,че санкциите не вредят на нас, както в един глас с орденоносеца от Банкя заявяваше години наред.

Според Радев Европа трябва да търси ефективни механизми за минимализирането на последиците от санкциите за собствената си икономика и граждани.

Питам само: започна ли най-после у нас състезанието по разграничаването от губещия Путлер? Дали този път разузнаването му е поднесло вярната картина, която показва, че руската инвазия е обречена на провал, а не на успех за няколко дни, както чухме Радев да казва веднага след 24 февруари?

Избирам да илюстрирам този текст със снимка на… Тръмп. 

 

 

 

 

Вдигнатият юмрук на Радев беше главен елемент от символиката, обявена за чисто болшевишка. Това е грешка в интерпретацията, която многократно съм посочвал. Тя му помогна да събере подкрепа от въодушевените болшевики, но и от десни избиратели, които искаха да спрат реванша на мимикриращия рашист от Банкя чрез подставеното лице Герджиков. 

Завоят на Радев срещу Путлер би трябвало да се отрази на рашисткия вот на предстоящите избори у нас. Рашистите сигурно са стъписани, а критицита на Радев – слисани. Ха сега, де! 

Не обичам руското клише, но по изключение: “поживьом, увидим”.

 

https://twitter.com/VALMICHEL7/status/1572718142279028737

https://mobile.twitter.com/igorsushko/status/1573295447053066240?cxt=HHwWgICzhfP3u9UrAAAA

29 мнения за “Започна ли състезанието у нас по разграничаване от губещия Путлер и как това ще се отрази на изборите?”

 1. Речта на Радев се състоеше от 2 части. Вие сте описали първата. Иска ми се да кажа нещо за втората – андрешковщина.
  Mila maikqa Balgariyo!
  20 минути каканизане на тъпотии. Предимно се задаваха въпроси:
  “Как ще стане това?
  Ще допуснем ли онова?
  “Сега е моментът да разберем това, после – онова.
  Какви ще бъдат решенията за това, а за онова?”
  И още много от същия бълвоч. Човек може да предаде Богу дух от скука.
  За запълване на времето и за разкош образованието пак го направиха стратегическо направление. *)
  Но главното!!!!! ГЛАВНОТО!!! – младите да престанат да пият алкохол и да не пушат. С тази тъпня запълни цели 40 секунди. Ашколсун!
  Вие, уважаеми читатели, пиете ли алкохол и пушите ли цигари? Моля за ясен и честен отговор!
  Останалото е за хора, извършващи международна търговия.
  Не търгувам много, но периодично попълвам документи, че не развивам бизнес с Крим, Куба, Сирия, Северна Корея и Иран.
  А този тъпак се изтресе в Крим още в началото на кариерата си. С това си затвори всички врати, завинаги.
  Ще разкажа един случай. Звъни ми непознат, хъката-мъката, искам 21 тона еди-какво си масло марка Шел за Иран. Това не е лъжица за моята уста, насочвам го към друга фирма, не искам комисионна, а само скромна почерпка. 2 месеца пълно мълчание. Питам в удобен момент: Какво стана? А те ми отговарят: Ами маслото било за Иран. Бяха го отрязали като кисела краставичка на секундата. Така, че помнете: без Иран, Крим, Куба, Сирия, Северна Корея, а сега вече и Русия.
  *) Много от сериозните ВУЗ-ове са откровено празни. Няма студенти, поради тази причина няма и пари за заплати на преподавателите, затова те са съкратени.
  Сигурно за последен път ходих до ХТМУ преди повече от година. Все едно бомба беше паднала. Входът на столовата за преподаватели беше тревясал. Един асистент води почти всички курсове. Май ми споменаха по 5-6 студента по специалност от курс, но до не бъркам. Май и капанчето отпред не работеше. В ТУ София беше същата тъга. Обмисляха вариант да обучават ученици от техникума, за да се понатоварят. И Зеления Чорап тръгнал да ми се отваря.
  Лицето Радев сигурно е завършил в Долна Митрополия, вероятно с отличен. Само че има една мисъл: винаги и в бъдеще ще има нужда от хора, които могат да учат. ДА УЧАТ, не да завършват в Долна Митрополия.

 2. Костя Копейкин ще се класира последен в състезанието. Съща Ева Браун, останала вярна на фюрерчето в потъващия му кораб.

 3. Интервю на френския актьор Ален Делон с президента на Украйна Володимир Зеленски:

 4. Малката разлика във вдигнатите юмруци е, че Тръмп жестикулира на път към офиса на главния прокурор за да го разследват…

 5. Подобни изяви имаше и Орбан, когато трябваше да го избират. Нещо подобно на байтошовото приземяване и снишаване, докато минат изборите. България има нужда от нулево доверие и окончателно изхвърляне от политиката на кемтрейлса, накуп с гравитиращите около него социалисти ментета, копейкаджии, атакаджии и учиндолски газови хрантутници, изобщо всички, които обгижват руското влияние в замяна на подарена власт!

 6. Аз мисля, че мероприятието по нахлуването в президентството беше само и единствено с цел да бъде преизбран, невзрачният и с изключително нисък рейтинг към онзи момент резидент. Гешев успешно приключи активното мероприятие, което постигна и друга една цел:
  Беше отвлечена инициативата на дясното, която допълнително беше притъпена от вкарването в играта на друг резервен проект, а именно чалгаджийско-псевдопатриотското туморно образувание на барда на мутрите от Учиндол.

 7. М. Подоляк – желязна логика! Водещите, обаче някак си доста плахи и неуверени.

 8. @SMS,
  Благодаря за интервютос с Ален Делон! :”Ако бях 50 години по-млад и аз бих се записал в Украинската армия!”

 9. според мен има две най-заслужаващи внимание причини за пезиденсткото салто;по-дълбоко законспириране и легендиране като натовец и евроатлантик и другата-видяли най-накрая че са залагали на губеща карта и гледат да се спасят ,защото след това ще има чистка на Орбановци и подобните му….

 10. @симпатизант/ка на ДСБ,
  Копейкин от Максуда и всички, които гласуват за него да си вземат повиквателните от руското посолство и да заминават да се сражават за техния недорасъл фюрер!

 11. Тази пророческа песен на Игор Талков е написана през 1990 г,, а на следващата – 1991-ва, той е убит по време на негов концерт в С. Петербург! Сякаш е провидял напред във времето! Почти всичките му песни бяха пророчески, сигурно затова и го убиха! Сигурно затова го няма по телевизиите и радиото и до днес.
  Преди 15-на години слушах от Щашингтон нощния хоризонт с водещ Николай Атанасов, който тогава говореше за Висоцки. В момента на предаването му написах по ел. поща, като му предложих в някое от следвщите си предавания да разкаже за Игор Талков. Той ми прочете тогава поста, но след това не направи нищо. Аз му написах пак по ел. поща след 10-на дни и той ми отговори, че не могъл дса намери нищо за Талков – оказ се, че той дори не беше чувал за него! Изпратих му линкове, но той повече не отговори!
  Ето я песента на Игор Талков “Родина моя”;
  “Родина моя, скорбна и нема,
  родина моя, сошла с ума
  над куполами люциферова звезда, сошла, сошла”

 12. Николай,

  Дженифър Зенг, китайскя активистка, която живее в САЩ, публикува видео в което се твърди, че Народната освободителна армия се придвижва към Пекин – военен преврат след като трима високопоставени служители , които са срещу Си са осъдени на смърт -президентът Си е под домашен арест ден след като китайски съд осъди бивш високопоставен служител по сигурността на доживотен затвор, заради “политическата клика”, която той ръководи срещу Си – всичко това е седмици преди решаваща промяна в Комунистическата партия, която ще даде на Си почти неограничена власт – https://www.youtube.com/watch?v=-cPXsqEdOvA

 13. Още една от песните на Игор Талков – актуална и днес:
  Я вернусь:

 14. sms 💙💛,

  Ален Делон към Зеленски: “… започнахте като актьор, както и аз. Има и по-добър край на кариерата отколкото моят – вие сте президент – гениален президент…”
  а ние по миризливия чорап, който уважаемия бг избирател предпочете за президент на България пред достойната кандидатура на г-н Лозан Панов, можем да се ориентираме откъде го духа вятъра … и нас и цялата ни държава – https://twitter.com/Christo_Komar/status/1573062450815160320?cxt=HHwWgMC-5d390dQrAAAA
  … след 3 мандата мутропитек за премиер, 2 мандата агент гоце за президент …
  в туитър една жена от Украина ни е написала: “… надявам се, че всички ще гласувате на изборите и спасете страната ви…” – https://www.facebook.com/VeselinDremdjiev/photos/a.1694074780854045/3200240273570814/

 15. А тук 22 от песните на Игор Талков – съвестта и пророкът на страната си:

 16. Невероятно е как работи Общественото (ни) мнение, ако наистина тези Лупинги на резидента работят. В бъдеще лакмусът за всяка Демократична партия и Коалиция на Власт трябва да бъде съдебна отговорност на Радев за Нарушения на Конституцията. Илияна Йотова (комунисти)-вице на б.г. : залягане на паважа пред руснака -чекист гундяев…
  .

 17. Путин е на път да сподели съдбата на О.Б.Ладен, Заухири, К.Солеймани, Кадафи-то и т.н. изроди, сред които джуджето ще се нареди като най-опасния терорист на планетата и Дай Боже, скоро да честваме изпращането му в пъклото при събратята му, за претопяване на бесния му дух. Малоумниците, които изпълзяха, като дрогирани зомбита от дупките си, да възстановяват СеСеСеРето номер 2, също бива да ги изпратим при господарите им.

  https://youtu.be/OIcLcdBv8PI

 18. Eдин от главните пропагандони също “критикува” хода на моГилиZZацията:
  https://t.me/s/margaritasimonyan

  Все пак отбелязва, че “Многое лет у нас велись разговоры о необходимости развития «гражданского общества». Ну что ж, мобилизация в России наглядно показала, что оно не только имеется в наличии, но и достаточно активно действует.”
  🤧🤧🤧🤧🤧🤧

 19. И той като Боце се сети за евроатлантизЪма… сега половин атлнатик… до година цял… И на двамата другари им лъснаха руските ***ници… но дали е късно либе за китка, ще се види на изборитеи… апропо Волен е много болен без руските траншове явно и директно обяви другаря Копейкин за фалшификат и агент на ЦРУ… 78 години народна власт, 78 години цирк…

 20. Г-н Инджев, мисля си че посещението от лукоил наскоро беше за да предадат на Радев на кой кон са заложили в кремъл, а именно на Борисов. За това и смъкнаха цените на бензина. Дано се появи разкритие по тази тема.

 21. caststone,

  радев демонстрира неотчетна и безконтролна власт като свика не среща в конституционен формат , а среща със себе си, за да блесне с размахано натовско и европейско пръстленце с/у матушка раша и … тютюнопушенето – та , след дълбоко потресно мълчание, червен румен ни се яви сериозно загрижен от ескалацията на конфликта!? в Украина – но пак нищо не спомена за пътната карта на руския турски поток на мутроекспремиерина – иначе герборисов отиват на кино – ,а обяви търг за ДЕСЕТ годишен договор за газ , без да изброяваме едноличните смени и назначения на ключови позиции за времето на несанкционираното си управление/ – правен абсурд са за радев референдуми в окупирани територии, но радев не подкрепя съдебния иск на Украина с/у бруталните руски разрушения на цивилни райони, екзекуциите, изтезанията, сексуалното насилие – вкл. деца са били изнасилвани, измъчвани и незаконно затваряни и масово изселвани в русия – ПОЗОРЪТ е за България – поредицата СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА на /П/резидента трябва да осигурят масирано мнозинство руски еничери в НС – гумен печат на московското началство

 22. Рано е да се забравя, късно е да се прощава. Толкова за резидента и лупингите му.

 23. Защо от ДБ или ПП си трайкат относно липсата на дебат с Борисов?
  Дебатите са едно от основните качества на западните демокрации.
  Както и парламентарният контрол.
  капуткин се радва точно на липса на дебати в предизборни кампании и липса на парламентарен контрол.
  ПП и ДБ във всяко второ изречение трябва да настояват за дебат и да усмиват страхливата тиква че се крие.
  Ако искате по-нормални общества, ДБ и ПП, не се задоволявайте с балкански стандарти!

 24. Ха-ха-ха, това ми хареса (по адрес на Буци и Радэв): “таз` година половин евроатлантик, догодина цял”…

 25. Георги Харизанов 💙💛,

  дебат с борисов!? Или с енергийната, пътната, горската, лекарската, на зърнарите , на … … … мафия!? Или със СИТЕ СИТИ ПКП-и под него!?
  – за 3 мандата на мутропремиерина България изпадна не просто след Румъния, с която по времето на Костов беше обидно да сме в пакет при преговорите за ЕС – Румъния е последната по развитие от държавите в ЕС, но сега Румъния е с 15 места пред нас с личен доход 30 027 долара годишно, а мутрата борисов строи тръбопровод на путин и на сърбите – време е да се „дебатира“ в бълг. съд Страсбургската присъда на борисов за злоупотреба с власт и превишаване на правомощия още като главсек в МВР … … та до днес – и не ДБ, а гешевтурата си трайка , защото борисов не е за осмиване, а за съд
  https://e-vestnik.bg/16071/prisadata-ot-strasburg-sreshtu-borisov-e-samo-nachaloto/

 26. よ,

  Съгласен съм че тиквата е за затвора, друго мнение няма.
  Смисълът да се иска дебат е да спазваме демократичните традиции.
  А на този дебат доста от нещата които Вие споменавате може да бъдат припомнени на аудиторията.
  А и е хубаво да се види контраста между млади, образовани и усмихнати политици срещу стари, дебели, вечно намусени мутри.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.