Все по-трудно е да бъде скривана тайната за общите действия на тандема Радев – ББ

 

 

 

 

Има причини да се разсъждава над хипотезата, според която президентът Румен Радев изпраща послания в полза на ГЕРБ за предстоящите избори. Връща услугата на орденоносеца от Банкя за това, че на два пъти му изпрати неизбираеми конкуренти на изборите за президент и дори се похвали, че нарочно го е направил с Цецка Цачева, защото бил голям демократ и не искал да съсредоточи прекалено много власт в ръцете си. Това да видиш ти-вълкът подарява на мечката ( руската) доброволно част от плячката си, но не от страх, а в пристъп на хищническо благородство!

Предизборното зарибяване на електората от страна на ГЕРБ е неразличимо от постулатите на Румен Радев за “хаоса в държавата”. Ако има някаква разлика, това е само във факта, че Радев формулира тази теза по устав. Декламира пред камерите стегнато, сбито, без ръкомахания и паразитни езикови средства. Докато баджанакът му в плашенето на българите с “хаоса в енергетиката” си кара по неговия си начин пропагандната джипка: с 200 по утъпканите магистрали на партийните събрания сред предварително подсигурените аплодисменти на простите, с които се разбира.

И Радев, и Борисов акцентират от различни трибуни, но общо по смисъл върху енергийната криза. Надуват страховете от нея като шотландска гайда ( тя е три пъти по-обемна от родопската и изисква три пъти по-силно духане). Надуват бузи и разпалват този огън с всички сили въпреки прогнозите за предстоящо поевтиняване на газа. Дисекцията на социопатолозите показва, че основните страхове на населението се свързват именно с опасността от енергийна криза. С общи усилия двамата плашипутинци успяват да изместят дори опасенията от войната, която бумти на един конвенционален ракетен изстрел от България.  

До не много отдавна президентът обвиняваше управлението на ГЕРБ, че е протакало изграждането на газовата връзка с Гърция. Днес двамата вождове по електроорално одобрение са се превърнали в негласни съюзници и по този въпрос. “Не забелязват”, че буквално до дни ще потече най-сетне алтернативният газ през Гърция. 

Двамината имат общ враг в лицето на ПП и Кирил Петков. Демонизират го и чрез медиите, в които имат влияние ( а и вложени от ГЕРБ средства за очерняне на врага, което вече е добре дошло и за Радев ). 

Сближиха си позицията дори по темата за агресията на Русия. И двамата избягваха да я окачествяват така. Първо орденоносецът от Банкя се престраши да премине тази своя розова линия на говореното в полза на мира, дипломацията и преговорите без споменаване на виновника. Сега вече и тъмно червената досегашна траншея на Радев е прекосена в розова посока с призива му Путин да бъде спрян, огласен от вицето му Илияна Йотова. Военният му министър Димитър Стоянов, подобно на самия ББ , вече нарича войната война и агресията агресия. Стиснаха си ръцете с ГЕРБ някъде по средата на пътя след дългото обикаляне около истината.

Сдушаването на двамата политици с най-високи рейтинги минава за голяма тайна, но става все по-видимо. Само трябва да наблюдавате симптомите,  да снадите 1+1 и ще ви се получи двойка, тандем. А и орденоносецът се издава фройдистки с непрекъснатите си извинения, че никак не си е близък с Радев, но трябва му признае правотата по един или друг въпрос. Взе този завой от няколко месеца насам, през които “чудодейно” и Радев зарови томахавката срещу почитателя на Винету. Винетката им за заедност ( по Доган) в пътуването  по магистралата на дружбата между тях става все по-прозрачна.

Социо(пато)логията поставя диагноза в същия дух. За момента рисува производна на това сближаване картина. Регистрира хипотетичен възход на ГЕРБ, негласно подкрепена от (Р)умен Радев, както и спад на подкрепата за ПП, (едино)гласно атакувана от дуета, който пее заедно на върха на рейтинговото състезание срещу общия враг. 

Това, което предизвиква “леко учудване” в мен, е че тандемът ПП и ДБ не разобличава заверата между проекта “Радев” и проекта “Борисов” след края на дългогодишната бутафорна война между тях, прераснала в срамна, но неопровержима истина за дружбата им. Няма как ПП и ДБ да не забелязват отвътре в политиката същото, което виждам отвън. Остават им броени дни да разобличат двойката, за която става дума по-горе. Ако не искат да стане  като в онази съветска картина “Опять двойка” на изпита в училището по политика на 2 октомври.  

 

6 мнения за “Все по-трудно е да бъде скривана тайната за общите действия на тандема Радев – ББ”

 1. Точно така, спомнете си какво беше това височайшо посещение от Лукойл – шефове на частна компания пристигат изненадващо у нас и се срещат с … Пезидента, разбираш ли. А там си говорят разни общи приказки и прочее протоколни нищо не значещи дрънканици. Трябвало е да му предадат нещо от Москва. Касаещо един местен изпечен шмекер.

 2. Е, к’во се учудваме?!?
  Нали и двамата са “дженерали” , или по-точно назначени “генерали” по партийна и политическа линия, и даже по кукловодска им зависимость!
  Което показва , че най-точно е да се определи, че и двамата са бутафорни “генерали”, висящи на марионетските въженца на своите начальници, на своите командующим , на своите водещи аФицери и на задкулисни им кръстници, нали!

  Срам е , че ни “избраха” двама фатмаци начело на България!
  През последните над 20 години от прИхода!
  А сега готвят нови фатмаци начело с фатмака Янев, заместникът на реZZиЛдентът!

  Долу бутафорната фатмащина, бутафорната ченгесарщина и бутафорната милЮционерщина!
  Затова трябва да се гласува масово и….и задължително!

 3. след мамата цецка на нацията за елиминиране на ястреба Плевнелиев имаше едно знаменателно изреждане на радев и борисов на килимчето пред путин – тогава радев обяви,че “първата решителна крачка е направена.С президента путин направихме стратегически преглед на нашите отношения. Разгледахме всички възможности, всички добри традиции…В резултат на моята визита имаме положителен импулс на българското правителство, което се зае по-сериозно с българо-руските отношения…” и боисов след клизмата в москва заговори направо за газов хъб, КОЙто се оказа турски поток за сърбия –
  апропо, радев продумал ли е дума за превоза на руско оръжие за Сърбия през бълг. небе
  – актуален коментар под публ. на г-н Инджев “Виден русофил потвърди приликата между Румен Радев и Бойко Борисов”:
  тихият
  13.11.2016
  Комуниста Радев президент!
  Комуниста е конекрадец,мандрокрадец,
  банкокредец,имотокрадец,автокрадец,
  апартаментокрадец,еврофондовекрадец,
  субсидиокрадец,златокрадец,
  бизнескрадец,и животокрадец!!!
  Българи,бъдете бдителни!!!
  Скрийте си парите!!!!
  Готвят ни пак балтията!!!!
  На шумкарите децата ще ни ръководят
  отново!!!
  … Гутериш пред Общото събрание на ООН: “… нашият свят е в опасност и е парализиран , но все още има надежда, защото нито една сила или група не може да решава нещата сама… ” 1:1 с предизборното послание на Христо Иванов в „СТЪЛБИЩЕТО“ на ДАРИК вчера – https://www.youtube.com/watch?v=p77wwo6xkRY&t=373s

 4. Christo Grozev
  For months, on of the most-frequently asked “When…” questions on Russia’s Yandex search engine was “When will mobilization begin?”.
  Now its place has been taken by “When will mobilization end”.
  But a new unexpected entry is: “When are the next presidential elections in Russia?”
  – само дето и изборите са им като референдумите в окупираните територии
  https://twitter.com/the_ins_ru/status/1573731895975854082
  – а тук ДБ са привикани в РУ на полицията в Панагюрище по сигнал на секретарката на общината,която е от квотата на гербб в общинската избирателна комисия , защото обучават хората да гласуват с машини – на билбордовете до борисовия кандидат са и кметовете на Септември, Варвара и Лозен – та, мутрофановия служебен кабинет има грижи за чистата изборна победа на мутрата м/у евроатлантическите напъни на резидента

 5. Ще припомня отказа на банкянския простак да уволни командващия на ВВС фърчилкоф за забранена по закон политическа дейност в армията и полицията. Това беше казано от тогавашния военен министър Николай Ненчев.
  СЛАВА на УКРАЙНА!

 6. Румен Радев осигури хаоса в българската енергетика с отказа за доставка на 6 танкера за втечнен газ и лафмоабета с Лукойл. Сръбският министър на енергетиката заяви преди 2 седмици, че е осигурил неговата държава, която не е член на ЕС и НАТО, от 01.11.2022г. да не ползва руски петрол.
  Трябва да си изключително прост, за да не забележиш промяната на Румен Радев: през 2020г. заявка “Мутри вън!”, през 2022г. действия, които накратко могат да се обощят с “Мутри вътре!”.
  Тази двойственост е забелязана от западните журналисти и политически наблюдатели след посещенията в Португалия, Испания, Германия и особено Чехия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.