Новина: сайтът Фактор публикува критика за мутрата

9 въпроса, от които Борисов избяга като отказа дебат с лидерите на Промяната

Асен Василев, Кирил ПетковАсен Василев, Кирил Петков

Поканихме Борисов на дебат. Той се скри. Ето въпросите, от които избяга:

Защо не ви стигнаха 12 години да увеличите достатъчно пенсиите, след като на нас ни стигнаха само няколко месеца?
Защо България се превърна в най-бедната държава в ЕС?
Защо чуждестранните инвеститори отбягваха България по време на Вашето управление?
Защо няма движение по разследванията за корупцията по високите етажи на властта, които всяка година ЕК посочва в годишните си доклади?
Защо в България няма нито една изрядно построена и завършена магистрала, въпрекивсички раздадени публични средства и Ваши обещания?
Защо поддържахте монопола на Газпром и Лукойл и никога не направихте диверсификация на енергийните доставки?
Защо построихте Турски поток с 3 милиарда държавни средства, а 10 години не ви стигнаха, за да довършите газовата връзка с Гърция?
Как ще помогнете на хората да преминат по-леко през зимния сезон, след като в мотивите си за сваляне на правителството излъгахте, че бюджетът е на червено?
Последен въпрос: Не ви ли е срам? Кога ще се пенсионирате от българската политика?”

П.С. За протокола. Това е първата критика срещу руския орденоносец от Банкя, която се появява от някоя и друга година насам в доказано антикомунистическия и “русофобски” сайт Фактор, който обслувжа(ше?) мутрата от антикомунистическа позиция, за да громи конкуренцията му сред прозападните българи .

Може и да е платена предизборна публикация. Не личи.Не е посочено изрично. Но е вдъхновяващо.

Мутрата ББ ми развали приятелството с много съмишленици, преминали на негова страна.

Всяко  тяхно завръщане от неговата мутренска кочина е приемливо за мен. 

Очаквам потвърждение на моето предположение.

26 мнения за “Новина: сайтът Фактор публикува критика за мутрата”

 1. Наистина е вдъхновяващо! Дано повлече крак (статии) във Фактор…
  Ще видим! Следим го отблизо и ежедневно. Вре,ето ще покаже.

 2. Има един лаф: “Накъдето и да се въртиш, задникът ти винаги остава отзад”……

  Другаря Борисович са го галили по главичката трима папи, кланя се угоднически и на Ердоган, и на Путин и на кого ли още не.

  Преди време, даже има наглостта да се “нахвърли” и да прегръща свойски Ангела Меркел, с цел да демонстрира един вид “Ний с гус’жата сми мнооо гъсти, ве” …..

  Другаря Борисович не блести с интелект, но бавно, плавно и с голям страх започна да осъзнава смисъла на този лаф…….

  Ще го повторя специално за него, че “Супермена от Банкя” има слаба памет: “Накъдето и да се въртиш, задникът ти винаги остава отзад”……..

  Няма да е зле да запомни лафа, щот’ съм чувал, че при Бай Ставри много, много не си поплюват…..

 3. Борисов и Радев са обслужили плановете на кървавия режим на Путин да нападне Украйна напълно информирано и съзнателно и с нашите пари – класифицирана информация с гриф „Поверително“, чиято 5 годишна давност изтича след няколко седмици – въпреки предупреждението от службите Бойко Борисов и Румен Радев не са защитили българския национален интерес и са се навели пред условията на Кремъл.Цвета Караянчева е чела справките с информацията за позорните за България условия, но не е информирала Народно събрание – https://bird.bg/dans-potok-borisov-radev/

 4. Престанах да чета “Фактор” преди много години, всъщност от момента, в който си дадох ясно сметка, че ме облъчват с бойковщина покрай другите текстове, които публикуваха. Управлението на това лице, пропагандирано от “Фактор” в един или друг контекст, ще бъде записано като една от най-срамните страници в българската история наред с комунистическите извращения отпреди това. Тепърва предстои да се разкрият и анализират всички “бели”, които това лице причини на системата на държавното управление, на гражданското общество и на свободната икономика. Да не говорим за това, че с Турски поток той подпомогна войната на Русия срещу Украйна. Не мога да повярвам, че този позорен анахронизъм още се напъва да управлява и има наглостта да се показва. Потресаващо е, ако партията му бъде първа политическа сила. Това ще означава, че обществото ни ще трябва дълго и продължително да се лекува от глупостта си и невежеството си.
  П.П. Знае се, че когато изчезва един народ, най-напред изчезват неговите най-висши слоеве и книжнината заедно с тях.

 5. Първите два въпроса са некомпетентно зададени. Явно във “Фактор” са настъпили съкращения. Защото увеличението на пенсиите, приписвано на дуто от ПП изобщо не е достатъчно. И защото за последните 4 години от управлението на Божеството минималната пенсия се увеличи два пъти. Друг е въпросът дали това е заслуга на Пъзльото, избягал от ТВ дебат с двамцата от Харвард. Вторият въпрос е взет от арсенала на г-жа Техноимпекс. Той е нелеп. България никога не е била на по-предно място в класирането по всякакви икономически показатели през последните 50-60 години( с изключение на годините, когато румънците се напънаха и си изплащаха външния дълг по идея на диктатора си, а в същото време построиха 11 реактивни пътнически самолети). Да попитам на свой ред – по какво “Фактор” се отличава от ТВ “Европа”? Заради смяната на инвеститора, европейската телевизия си смени фокуса и престана да обслужва Божеството….

 6. Но и ПП си повтарят мантрата за най-бедната страна в ЕС…както други ни вменяват комплекс за малоценност като говорят непрекъснато за “малка” България. Една Белгия (недостижима в стандарт все още за нас) е 1/3 от нашата територия. Огромен процент от българите живеят в собствени жилища, българина взема много малко кредит и то добре обмислен (в повечето случаи). Ако сравним това със същите показатели в ЕС далеч не сме най-бедните, а по скоро към средата. Не бива “новия” Иван Костов да прави такива елементарни съждения. Някак си започва да губи почва според мен с тия романтични приказки за борбата с мафията, бедността. Така избори не се печелят и това ще се види съвсем скоро.

 7. Георги Георгиев,

  да сте чували за мажията на лекарите, на зърнопроизводителите, пътищарите , за дърводобивната мафия , енергийната мафия .. според иконом. растеж, продължителност на живота, достъпа до образование, лични доходи България е единствената в ЕС, която не е сред най-високо развитите държави в света – Румъния е последна по развитие в ЕС, но Румъния е15 места пред нас с 74,2 г. средна продължителност на живота(в България 71,8) и личен доход 30 027 долара годишно(тук е 23 071) – България по качество на живот е след Албания, но ние строим газопроводи на русия с личното участие на премиер, президент и председател на НС – та, не че сме малка държава или бедна, но тук се краде по руски – ние сме на първо място по корупция в Европа и нищо романтично няма в бг мафията, която владее държавата , ниския ни стандарт и тоталното опростачване – да си умен, красив, да си учил в Харвард ТУК Е ОБИДА, старозагорския владика наградждава митрофановна, докато русия води война в Украина, а бг шофьорът, убил човек на околовръстното се изцепва патрЕотично: “Вие какви българи сте, че сте загрижени толкова за тези чужденци” – патрЕотично https://www.facebook.com/121315945168759/photos/a.158290891471264/1116659078967769/
  като сравним Япония, Нидерландия или Финландия с русия
  https://clubz.bg/16387-dva_svyata_snimki
  – не е до размера …

 8. Аз все пак ще изчакам по отношение на Фактор. Доверие на кредит след толкова сФиркi на тиквата не давам! Sorry. Ще трябва да се понапънат. 😉

 9. Георги Георгиев ме изпревари… Аз по-скоро имам претенции към глагола “превърна”. А не си ли беше? И ми е интересно, на коя страна от ЕС пожелаваме да стане по-бедна от нас?
  Не е проблем, че сме най-бедни в клуба на богатите, а че не сме ги догонили достатъчно. Което засягат останалите въпроси…

  Извън темата.
  Често съм се шегувал, че руснаците по морето не са петоколонници на Путин, а бежанци от него…. Май ще се окаже, че е така… Дано да е случайно съвпадение, че като си помисля за какво още съм се шегувам…

 10. Парвенюшките “суперменски” ПОПУЛИСТИ от ПП надминаха по надлъгването своите идейни таварищи от БКП и казионните им “синдикати”!
  Популизмът с пенсиите е огромен и чудовищно ОПАСЕН!
  Защото още мутрата вдигна предизборно пенсиите и добавките с около 20%, преди 2 години!
  А , миналата година, заради 5 предсрочни и редовни избора, се раздадоха още 40-50 %, за пенсии, за да подкупят пенсионерите, след всеки избор! Това стана от реZZидента и от популистите в парламента , от всички партии, но начело с БКП, ДПС, и харвардките суперхерои!
  А тази година раздадоха още 20% за пенсии, за предизборна КАЗИОНна корупция!
  Така че , само за 2 години бюджета за пенсии се увеличи с около 100%, заради изборна КАЗИОНна корупция, заради 6 избора!
  И така цялата пенсионна система ще гръмне, и няма да има дори пенсии от 200-300 лева!
  ,араби предизборна корупция на пенсионерите се раздават десетки милиарди, за да се купи власть на ВСЯКА цена! За Вся власть советов!
  Начело със суперхеройските КАЗИОНни ПОПУЛИСТИ от всички партии, за всеки следващ извънреден избор!
  Така че пенсионният КАЗИОНен популизъм на ПП е по-долен дори от БКП и казионните им синдикати!
  И това ще взриви пенсионната система , или цялата държава, чрез огромни допълнителни заеми или извънредни данъци и осигуровки!

  Долу Парвенюшкия суперменски комунистически ПОПУЛИЗЪМ!

 11. @zhenen,
  Съгласен съм с някои от нещата, но има и неща, на които ще възразя:
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/09/08/4388243_bulgariia_izpadna_ot_grupata_na_nai-visoko_razvitite/
  Да, не сме били по-богати от другите, но разликата за тези години се увеличи. За Фактор какво да кажа. Никога не са били мой източник на информация. И сега не са. И, най-вероятно, няма да станат.
  А ТВ Европа не просто беше партийна телевизия на ГЕРБ. Тя беше свързана и с ДПС и Пеевски. И сега като Евронюз има дори връзки с Кремъл. Но това е друга тема.

 12. RICOшетниковь,

  България е сред страните с най-бързо застаряващо население е в Европа и пенсионерските гласове са важни, за да не се налагат коалиции с бсп руменгечева икономика – високите пенсии ще са естествено следствие от антикорупционни управление, реформи и привличане на инвестиции и възможност за социална, а не за социалистическа политика “равни в бедността”

 13. Леле… Каква ББ пропаганда се вихри тук! Браво, г-н Инджев! Фактор се врътнаха, но празно няма. ПП били парвенюта, казва коментатор един. Пенсиите ББ ги дигал, даже два пъти. И сега вече са колкот’ една надница в малка Белгия. Беге никога не била била по-добре. Живеели в собствени жилища и не зимали заеми… Боже мили! Ми те и собствени коли карат!!! Я, колко хора нямат ни лизинг, ни кола под наем зимат… начи сме по-добре, не ли?
  Първо – не е важно чие е жилището ( ако на това у нас може да се каже жилище), а какви са разходите за живот спрямо дохода. Второ – нивото на заемите е най-ниско в най-бедните държави и обратно. Заем се дава на онзи, който МОЖЕ да го върне. А не онзи, който няма пари.
  Но – речем, че икономиксът е трудна работа, оставяме го настрана. Ние сме прости и той е прост – така няма начин да не просперираме. Харвард-марварт … не на нас тия. Икономисти разни са се навъдили…

  Сам ББ ви дава залъка в устата… през телевизора.

  Може да сме последни, може да изоставаме все повече, но никога не сме били по-близо до върха. Айнщайн беше формулирал нещо за относителността, а ние го доказахме.

  Така е. Заслужено е почетното последно място. И още може, още може. До пълно оскотяване. Ще ръфате кучешка радост от 20 годишно аржентинско още сто години и ще тропате казачок с изкривени стави, защото така искате. Западът е лош, лош, лош! А в Харвард учат само лекенца на богати родители! Нали? Да!

  Какъв срам!

  Белгия, за протокола, е по-голяма от бегето по население. Освен по площ, по всичко останало е по-голяма. Препоръчвам на пенсиите да отидат да погледнат. ( но не в Нидерландия – там шокът ще ги убие) Наборите им в момента са на Канарските острови или на круиз, но все ще срещнат някой 87 годишен с колелото по улиците. Ааа… нямате пари за билет и за хотел? Няма и да имате. Но си имате ББ и той ще ви дава кучешка радост. То колко му трябва на човек… Все е радост.
  А комплексите – няма такива. Вие сте си натурално малоценни.

  Изгонете харвардските парвенюта! Да се връща бай То… грешка, да се връща ББ и да има стабилност.
  На дъното.

 14. @К.Ганев,
  Удоволствие беше за мен да прочета Вашия пост!

 15. Към

  26.09.2022 в 10:01:

  Тогава , каква е разликата между тях и БКП, които нямат никаква политика , освен да раздават и крадат чуждите данъци и осигуровки?!?
  Това си е КАЗИОНнен популизъм!
  А казионния популизъм винаги разчита на казионна корупция, за да подкупва гласоподавателите за жълти копейки, и да получат цялата власть , за да могат да царуват постоянно, за Вся власть советов!
  Така че основната черта на всяка КАЗИОНна популистка ТОТАЛитарНА власть е казионният популизъм генериран от казионната корупция, която от своя страна пак възпроизвежда казионен популизъм! Те се възпроизвеждат взаимно, и са взаимносвързани и неделими!
  Ето такива казионни конкуренти са БКП и харвардските казионни парвенюшки популисти!
  “Разлика” няма!
  Ако изборната поредица от извънредни предсрочни избори продължи и след 2 октомври, то казионните популисти в парламента, ще продължат да дават още по-голями казионни подкупи за казионните пенсионери, и това ще взриви пенсионната система, или ще доведе до огромно увеличение на пенсионните данъци и осигуровки, които трябва да се плащат от все по-малко работещи данъкоплатци!
  Това се случи от несъразмерните казионни подкупи за пенсионерите през 2020-21-22години, заради извънредните предсрочни 6 избора!!!
  А това ще взриви система и ще доведе и до огромна дългова спирала, като в Гърция, но за много по-кратко време от 5-10 години!
  Така че , няма как да се оправи пенсионната система, чрез огромни данъци, огромни осигуровки и ОГРОМНИ дългове!
  Ето докъде ни води инфантилното пенсионно надлъгване между комунистическите и харвардските ПОПУЛИСТИ, заедно с казионните им “синдикати ” !

  Долу парвенюшко-комунистическият КАЗИОНен популизъм и “синдикати “!

 16. @Николай
  26.09.2022 в 09:57

  И Вие сте забелязали, че има “нещо гнило” в Евронюз…
  Има, има, и още как! В рамките на няколко процента е, между 8 и 10%…Толкова държат от неговите акции руснаците там.
  Достатъчно катранена лъжичка в кацата с мед.

 17. Пишете,пишете,драги мои.Нищо,че до сега сте писали есно,сега оратното. До сета бяхте добри към едни-сега към други,нали трябва да се печелят избори.Пишете за мантрата на двамцета от Харвард,че сме най-бедната страна.За “новия” Иван Костов,който прави такива елементарни съждения.
  Изборите са след 6 дни и трябва да обясните,че с романтични приказки за мафия и бедност те няма да бъдат спечелени.Това ще се види тогава.
  Ще се види тогава,че с казионните супер херойски казионен популизъм и вдигане на пенсиите по далече дори от БКП ще се взриви цялата държава.
  Пишете,пишете,драги мои за да ми напомняте лафа на Спартак: Накъдето да се въртиш задникът ти винаги остава отзад.

 18. И аз нямам отношение към Фактор, затова ще се спра на нещо друго, което ме вълнува предизборно, а именно: прави ми лошо впечатление отсъствието на Кирил Петков, ген Атанасов и Христо Иванов от предизборни дебати по телевизията. Добре, че е Владислав Панев да спасява честта на “нашите”, и то по един изключително достоен начин. Бат`ни Бойко си го знаем, че не участва в предизборни дебати поради вродената си тъпота, но не намирам извинителна причина евроатлантиците да предоставят терена на рубладжийските мекерета.

 19. Към
  Асен
  26.09.2022 в 14:58:

  Имате някакви “предложения “?!?
  Имате нещо да кажете?!?
  Моля!
  Целите сме в слух !
  Говорете за борците с мафията, и за казионните популисти и за суперхероите, ще се опитаме да ви разберем!

 20. Към
  Асен
  26.09.2022 в 14:58:

  Пишете, пишете драги Асен!
  Ако имате какво да “обясните”?!?
  Ако имате какво да кажете ?!?
  Моля!
  Целите сме в слух!
  Говорете и за казионните популисти, и за суперхероите срещу мафията и бедността , и за новия Костов! Очакваме Ви!

  Но аз бих бил любопитен какво ще кажат харвардците, особено вашия адаш Асен Василев , за техния колега – румен гечев, който също , като тях е учил дори в Илинойс и Аризона!
  Та тоя суперхеройски комунистически казионен популист с американски тапии успя да докара пенсиите до 1-2 долара! Така че двамата харвардци няма смисъл да слушат съветите на такъв “ерудиран” икономически колега , като гечев!
  А вместо това, те дадоха цялата икономика, селското и горското стопанства, туризЪма, еврофондове и социалните плащания на гечев и провалената приватизаторка ниновНа!!!
  И пенсиите, разбира се! Които преди 27 години комунистическия казионен популист срина до 1 долар!!!
  И много друго, също!
  Така че харвардците също трябва да отговарят на много въпроси, и най-вече за коЙалицията с казионните большевишки от БКП!

 21. към К.Ганев:
  сега е времето, преди изборите, да се каже на подобният на Бойко българин на какво точно да обръща внимание.
  Браво господин Гаанев, написали сте го отлично!!!
  Не съм такъв, но като коментатор, би трябвало да Ви завидя за точното перо.
  Бъдете здрав!

 22. Към Рикошетниковь
  Благодаря за офертата. Разговорът вече е започнал.

 23. към К.Ганев

  г-н Ганев без да се заяждам. Съгласен съм, че комплекс за малоценност няма и не трябва да има, но непрекъснато се насажда през разни медии. И то като така почне да мисли човек няма как да има самочувствие. Ние сме стар народ, имали сме империя (двете български царства), относително голяма територия за ЕС, оформяща се средна класа. Материално живеем в пъти по-добре от преди. Вярно, е че е важен разхода спрямо дохода, но моята теза беше че тук имаме много по-голям разполагаем доход (махайки задължителни разходи за наем, заеми, лизинги и т.н.). И ако се върнем към примера ми за Белгия с по-голямото население, там да отидеш на ресторант е лукс, който си позволяват само в петък и събота, за разлика от тук дето кръчмите са пълни постоянно. Там са по-богати по други показатели – здравно състояние, психично ако щете, спазване на правила, върховенство на закона – това са много по-важни неща от големината на дохода и на кое място сме по този показател в ЕС.

  към Тодор Тодоров:
  Не всяко изразяване на някакво мнение е тролщина. Дебат трябва да има, за да се достигне до истината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.