Отмъстителната ръка на службите провокира Иван Костов в мое присъствие

Тази вечер в препълнената зала №3 на НДК се състоя представянето на новата книга на Иван Костов “Политиката отвътре”. Той я определи от трибуната като свое политическо завещание. 

Сигурно ще се появят различни гледни точки към събитието. Включително и със снимки. Но като очевидец ще избягам от стандартния репортаж заради един детайл от картината.

По една случайност пристигнах заедно с Иван Костов и семейството му на паркинга. Придвижихме се заедно към служебния вход. Упътиха ни служители, очевидно осведомени откъде ще се появи и как ще се придвижи г-н Костов. Попаднах в компанията на семейство Костови и след кратко колебание от страна на служителите дали да ме пуснат да мина, бях разпознат от тях. При видимото съгласие на Иван Костов ме поканиха да се отправя към асансьора.

Първоначално не разбрах защо не им се искаше да ме пуснат да влезна заедно със сем. Костови. Минути по-късно разбрах, че без да искам с присъствието си съм нарушил сценария. 

Беше случайно, че се качих и появих заедно с Костови на 7 -мия етаж “в гръб на залата”, както се изразиха очакващите на партера служители. Но никак не беше случайно, че тъкмо в тъмния коридор, където нямаше нито един представител от организаторите, отлично осведоменият къде точно и кога ще се появи Иван Костов, причакваше Николай Бареков. Беше въоръжен с предварителна информация, с оператор и репортерка, която, както се видя от публикуваното след това видео в ПИК, подгряваше провокацията с поднесени към Бареков отговори на съгласувани въпроси.   

От видеото е видно как Бареков  се опита да извади от равновесие Иван Костов. Но не се разбира главното: КОЙ  е подсигурил логистиката на тази засада? 

КОЙ има властта и интереса, да бъде злепоставен авторът на книгата, като бъде причакан там, където никой друг не го чакаше в тъмницата?https://pik.bg/горещо-в-пик-tv-екшън-пред-ндк—николай-бареков-разпитва-иван-костов-за-иво-прокопиев-цял-news1130942.html

Снимките от разпространеното от т.н. агенция ПИК видео са мътни като  самата същност на “журналистиката”, която обслужва дъното, на което се спотайва въпросният КОЙ. Но въпреки това ги публикувам. Разпознаваем съм на тях. Правя го, за да удостоверя истинността на написаното от мен тук като очевидец.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще каже някой вероятно, че Бареков гениално се е досетил сам как и кога да заложи капан на най-демонизирания през десетилетията на прехода български демократ. Само че работата смърдеше не само на алкохол, както вметна самият Костов, а и на поръчка, осъществена с помощта на “осведомени източници”. Същите захранват със снимки и прочее материали за дискредитиране кафявите медии, горди винаги да изкрещят в заглавие , че първо при тях се появява някоя “сензационна” снимка без подател или прочее база за дискредитиране на врагове.

Службите продължават отмъстително да обслужват статуквото чрез очернянето на Костов дори и когато самият той отдавна е вече само писател, автор на мемоари.

Същата схема действа през годините в услуга на борещото се в момента за реванш статукво. Прилага спрямо политици, преценени като опасност за поръчителите в сянка.

Не знам колко дълга е ръката на тези професионални преследвачи, че да имат и в днешно време силата, волята и ролята да си вършат черната работа по очернянето на “демона на републиката”. Но тази вечер я видях лично в действие. 

16 мнения за “Отмъстителната ръка на службите провокира Иван Костов в мое присъствие”

 1. Zachary Karabashliev
  Фигурата на Костов има необяснимата сила да галванизира — да разпалва въображения, да раздухва омрази и фобии. През тези 8 години, откак съм главен редактор на “Сиела” сме издали около 1600 други книги. Никоя от тях не е срещала такава истерия колкото предишната книга на Костов “Свидетелствата за прехода” и то още ПРЕДИ тя да бъде отпечатана. Тогава изданията на Пеевски заработиха не просто против книгата, а против издателство “Сиела” — публикуваха безплатна книга-двойник със същата корица като оригиналната, но с друго съдържание вътре, напълно скъсвайки цели алинеи от законите за авторско право, за защита на конкуренцията, както и всякакви морални закони. Трескаво заработиха като че ли цели колективи от тролове… Не бях се срещал дотогава с така добре координирана машина на омразата. Да, вече бях наясно, че държавата е отвлечена, но нямах представа колко далеч е била отвлечена. И колко на изток. Сега знам. А войната в Украйна отвори на всички ни очите за злото, с което се налага да живеем ден след ден.
  Фигурата на Иван Костов обаче има и друго свойство — за немалка част от гражданското общество, тя носи надежда(не знам доколко оправдана, но все пак надежда), че след като само допреди 20-ина години сме имали държавници, които не се интересуват от популизъм, а от реформи вероятно не е невъзможно да имаме и други такива. В някакъв момент. Впечатлението ми дотук е, че тази книга на Костов (както и самото му присъствие в медиите 3 години по-късно) среща някак по-различен прием. Няма я тази организирана омраза, кафявата атака не е така координирана, въпреки категоричните му позици против Путин, против войната в Украйна, Газпром, президента и други такива… Имам усещането, че нещо се е счупило в машината на мафията, или просто големите пари не стигат, за да се поддържа ниво. (Копейки, разбира се винаги ще се намерят, но това е друга тема.)
  За книгата …Тя е четима, информативна и интересна — колкото с неговия разказ за прехода, толкова и като наръчник за всеки, който има нещо общо с политиката. (А в България ние всички щем-не щем имаме, защото и да не искаме, политиката има нещо общо с нас.) Има една великолепна песен на Васко Кръпката “Злите сили не спят”, чуйте я.
  https://www.youtube.com/watch?v=1q0wnICxvjg

 2. Последното гостуване на командира “В десетката с Иво Инджев” ми се е запечатило в паметта, в което даде много важно и просто пояснение за политиката, че за да върви напред една държава, трябва да се движи на два крака, ляв – десен, и държавите които са най напред в състезанието на света, прилагат този най базов принцип от човешката биомеханика, или култивирана и неприкрита диалектика! В момента в който започне да стъпва само с единият крак, започва въртенето в кръг.
  Мисля че в днешни дни света е зациклил, защото стъпва само с левият крак, навсякъде и постоянно, левичарски се закопава катo свредел на безумството!

  Костов винаги обясняваше нещата просто и ясно, на простият българин, но поради чугунената алчна природа на бациликус булгарикус, не намери разбиране и добра среда! Да говориш на българи за десни идеи, свобода и отговорност е като да поиш свиня с кладенчова вода, комунизмът тука е кодиран на генетично ниво, с поколения натрупвания и омесвания!

  Силно уважавах Костов до преди пландемията, след 2020 дори и той си показа рогата и В.И – К.Маркс образованието, с модерният левичарски колективизъм “АлАнгро”, хвана се и той на пропагандата, засрами се от простият недоверчив българин, който не вярва на “науката”(и “цял свят”) не че няма основание, но този път Иван Костов се оказа простият и доверчивият… Не му отиваше да се хване на тази въдица, отдавам го на годините!
  Дано книгата е хубава, миналата за свидетелствата беше прекрасна, тази няма да я чета…нямам му доверие и нямам сертификат 🙂

 3. Много бих искал да видя бардакOFF да вземе някога от някого “интервю”, защото нито е журналист , нито е репортер, нито е оператор…. ….. той е портиер на сводниците , които го онождат, ежесекундно!
  Много бих искал да видя и как ще вземе “интервюта” директно , като обдухва “микрофоните” на агенть Гоцье, агенть Сава, Гергов, винету и пееVVVzZZки, или поне на шлюхата нИдялко !

  А на всички рублояди, които искат да плащаме на ГазПутин и Газпром в рубли, им предам да започнат да получават заРплатите си по трудовите им договори в “конвертируеми” рубли и копейки, а не в левове и стотинки!
  Същото се отнася и за заРплатата на реZZиЛдентът , копейките на шлюхата Копейкин и т.н..

 4. Към Niki
  Това, което сте написали е типично за гербаджийски трол!
  Схемата е следната: първо няколко добри слова и накрая си идвате на “думата”. Пускате миризма, с която тарикатската агитирате да не се гласува.

 5. Ив.Теpзийски 💙💛,

  случайно ли, но точно пролеттта на 2014г по бТВ бареков споделя, че изпитва носталгия по комунизма, но всъщност си е десен: На мене почна да ми липсва комунизмът, защото при комунизма имаше една елементарна сигурност поне за младия човек. Капитализмът беше ли с човешко лице?
  … и е повод да поменем Десислав Чуколов, с думите му от трибуната в НС(2014): Между ГЕРБ и Бареков разлика няма. И тук призовавам мутрата да си сложи капута и да изчезва от нашата политика!
  или история за бг дудуци – https://baricada.org/2018/10/10/barekov-siderov-vnl/
  … бареков(2020): „Южен поток” ще се строи от мен и Ангел Джамбазки, не от „Атака” и БСП
  https://skandalni.eu/2020/12/12/nikolaj-barekov-dzhambazki-i-karakachanov-gi-vzeh-ot-ulitsata-a-te-mi-zabiha-nozh-v-garba/
  – ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК будният журналяга бареков сметна как само за 6 месеца и 1седмица кражбите на Кирчо и Кокорчо надминават 8 милиарда евро …
  та, борисов ни ожали: Крадат ви бе, хора! Убиват ви!Даже не се опитват да ви излъжат – ей така да ви стане драго като ви лъжат. Те ви лъжат безсрамно
  … та, верно: разлика няма

 6. Това, че проф. Веселин Методиев представи снощи “Политиката отвътре” на Иван Костов не е случайно и по повод първия въпрос към г-н Иван Костов , да припомня , че чак при правителството на ОДС хората насмеляха и започна разкриване на „незнайни” масове гробове от времето след руската окупация и горянската съпротива – установяване на имената на убитите изписани на мемориала на жертвите на комунистическия режим – в основите на параклиса има пръст от лобни места из цяла България – траурната церемония и откриването му е 1999 г. на дискусията за 70-та годишнина от т.нар.”народен съд”, която събра бивши лагеристи и горяни , не е мутропремиера , а бившия министър- председател Иван Костов:”…времето не показва бързо възстановяване на справедливостта, а обществото ни няма истински герои, което е основната причина то да изостава . Не може общество без мъченици на вярата и на политическата идея. Ако обществото не знае кои са разликите, не може да върви напред, защото няма на кого да подражава…” – тогава на пресконференцията г-н Костов говори за Украйна и за ЕС – та, не случайно на тази кръгла маса в Казанлък като бивш вицепремиер и министър на образованието от кабинета „Костов”е и г-н Веселин Методиев: Народният съд от преди 70 години изряза издълбоко корените и ценностите на българското общество и сега, в 21 век това ни идва като камшичен удар. Нямаме нагласа като общество да гледаме ужаса на нанесената драма и затова се делим…
  – при татовия бодигард и следовник такива “провинциални”събития се споменават в местните новини , но компенсирам с тази публикация от 2019г – https://kultura.bg/article/275-prehod-i-postkomunizym-razgovor-s-veselin-metodiev и актуалното https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/veselin-metodiev-putin-za-kratko-vreme-sasipa-strashno-mnogo-mitove-svarzani-s-rusija.html?utm_source=Btvplus&utm_medium=RSS&utm_campaign=traffic_from_articlehttps://demokrat.bg/archives/4080
  … верно е сладкодумен 🎯

 7. @RICOшетниковь

  Много ми допадна находката с изписването на името Бареков: БардакOFF ! 🙂

 8. Към
  sms 💙💛
  27.09.2022 в 12:27:

  Аз отдавна съм го писал в блога на г-н Инджев, поне от 2013-14г. , когато беше правительството на ОБРЪЧгархски , и неговите ченгесарски кукловоди , които назначиха дибила пееVVVzZZки за шеф на ДанС, когато обраха КТБ !
  Можете да проверите, ако имате време и желание!

 9. @Niki

  “Силно уважавах Костов до преди пландемията…”

  Бихте ли обяснили какво имате предвид след пандемията…?

 10. Ив.Теpзийски 💙💛
  27.09.2022 в 14:46

  Той го е казал – Костов е “прост и доверчив”.
  Явно за Niki 10-20 милиона спасени живота чрез мерките и ваксините са нищо.
  Сталин ряпа да яде..
  Някой тук спомена за “балкански тарикатлък” и колко сме “непреметяеми”.
  Гледам таблицата за брой на жертвите – там сме, на върха.. след Перу..

 11. Към
  Niki
  27.09.2022 в 00:25:

  Какво ще кажете за над 1 милион убити само в САЩ???
  А в примитивния Булгаристан официозно са потвърдени над 40 000 убити, а неофициално са над 2 пъти повече, около 120 000???
  Разни “доценти”, като мангърски ли се казваше , или пък дали не беше Менгеле , ги убиха!
  Заедно чалгарският учЕн чорбарски!

  Искам да ви кажа , че убийството в концентрационните газови камери на нацистите почти не се различава от убийството от коронавируса, и при двете убийства смъртта настъпва по сходен начин, така че разни антиваксърски “доктори” по нищо не се различават от “доктор” Менгеле, Нали!
  Долу варварските короновирусни
  Менгеле-та!
  Долу короновирусните неонацистки убийци в “бели” престилки!

 12. @Георги Харизанов, RICOшетниковь

  Не случайно България и раzия са първенци по умрели от Ковид19. Концентрацията на УМНИЦИТЕ и тук, и там е най голяма.
  Да ви кажа, приятели, не вярвах, че така яко ще се осерем с тая пандемия. Мислех, че гърците ще са “първенците”. Преди 100-на години България е била първенец по ваксинирани. Имаме и собствена ваксина срещу детски паралич на проф Димитър Пасков.
  Как стигнахме до тук!?

 13. Ив.Теpзийски 💙💛,

  още в Османската империя е имало и карантина и caнитaрни кoрдoни от медицински екипи на султана при избухвaнeтo нa тези eпидeмии – какво e правил султанатът например за децата, едни от най-бързите жертви на епидемиите – в Истанбул е вторият световен конгрес по епидемиология. Конгрес, има здравни служби в големите градове за борба срещу бича на епохата – инфекциозните болести и грижите за населението е била сериозна
  В предприетата от османските власти кампания за ваксиниране на децата срещу смъртоносната едра шарка и давали по една сребърна пара и по една кърпа на всяко ваксинирано дете, та работата със заразата се оказала добре изконтролирана – в бойкоборисовата европейскаразвита Българиякоронавирусът коси наред, ама много масово, хората не се ваксинират. щото руските опорки “ни пазят” от джендъри и 5джита, а и нали друсаме потури в ледените води на Йорданов ден по новозобретената 2001г традиция – ваксинираните възрожденски анти-ваксъри-патрЕоти предизборно вече надцакват рейтинг с ДПС

 14. Посланикът на ЕС в Украйна Мати Маасикас (днес): ”Икономиката (БВП) на Русия падна с 10% тази година – инфлацията е около 22%. Те са много зависими от западните технологии. Руските банки са откъснати от света. Над 1000 чуждестранни компании напуснаха Русия. Това ми напомня за състоянието, в което беше Съветският съюз, когато бях дете: никакви чужди стоки, никакви международни новини, преминаване на границата само по суша (днес дори и това вече става невъзможно). Ако “някой” искаше да възстанови СССР, той постигне целта си … ”
  – в потвърждение на анализа на г-н Иван Костов
  ” … за това как стигнахме до пълномащабната война в Европа, кои грешки не можем да си позволим да повторим, какво да имаме предвид още сега, когато трябва да подготвяме следвоенната си политика спрямо Украйна, а също и спрямо Русия. 2014 г. Саймън Купер пише: „Историята на запад често служи като забавление, нещо, на което да се наслаждавате от удобно разстояние, по-скоро като филм на ужасите. Това е духът на много западно възпоменание от 1914 г. тази година. На Балканите обаче историята е по-свежа, по-злобна, винаги на път да изскочи и да захапе настоящето” . Източноевропейците от моето поколение имат опит от първа ръка в голяма история – освобождението, донесено от разпадането на Съветския съюз. Знаем, че историята може да се случи, за добро или за лошо. Не може да се пренебрегне, като криете главата си в пясъка…” – https://lmc.icds.ee/when-reality-bites/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.