Всяко тържество на газовата ни диверсификация е смърт за Русия ( ОБНОВЕНА)

ОБНОВЕНА В 15.23 Ч.

Лошите новини за рашисткото статукво в България не могат да бъдат удържани в тайна. Но в стила на пропагандата от времето на НРБ, когато покачването на цените беше обявявано за “ коригиране”, така и сега лошите новини за предстоящото понижаване цената на газа биват представяни от говорителите на гореспоменатото статукво като удържане на цената. Или “одържане”, както пишат в ПИК, чийто собственик Недялко Недялков обича да се подиграва за правописа и правоговора на враговете на неговия Бойко ( не и когато вождът на простите изтърси поредната си неграмотна езикова простотия).

Ето как “внимателно” съобщават по терлици  новината за определената днес по-ниска цена на газа любителите на “сензации” и “бомби” от сензационно-бомбастичната “агенция” ПИК:

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: КЕВР обяви цената на газа за октомври

“За октомври се пречупи тенденцията за повишаване на цената на природния газ и тя ще бъде под 250 лева за мегаватчас, а това е прагът, над който българският бизнес настояваше за помощи. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

Шефът на енергийния регулатор бе категоричен, че цената на прородния газ ще бъде одържана под 250 лева.

Иванов заяви още, че с въвеждането на интерконектора с Гърция, България един път завинаги се освобождава от един-единствен доставчик, който и да е той”. https://pik.bg/от-последните-минути-кевр-обяви-цената-на-газа-за-октомври-news1131309.html

Предстои да видим какви шедьоври на дебелашката пропагандна повратливост ще ни сервират защитниците на коалицията “Газпром” у нас във връзка с неизбежното вече включване на отлаганата от техния Бойко гръцка връзка. Опитвам се да позная, но не мога да си представя как ще обявят този факт за манипулация, ако не и направо за лъжа. 

Признавам си, че ми е бедна фантазията. Вероятно ще наблягат на отчаяния гербаджийски рефрен, че дългоочакваният ( но дълго БОЙКОтиран на практика по-евтин азерски газ ) е всъщност руски. Ще рекат пак, че виновниците за неговото доставяне действат чрез посредници ( гадовете му с гадове – ползват посредници за по-евтината суровина, вместо да се преклонят директно пред Газпром за по-скъпата му стока).  

Но да не избързваме. Днес многострадалният интерконектор получава своя акт 16 след близо толкова години на БОЙКот. Страдалците от рашисткото статукво все ще измислят как да обърнат с хастара нагоре добрата новина при самото откриване на съоръжението в съботния ден за размисъл на 1 октомври преди парламентарните избори на следващия ден. 

Да се заредим с пиканки, пардон – с пуканки пред телевизора и да се насладим на пропагадните им гърчове.  

Както е казал московският шеф на славянофилите Иван Аксаков, всяко тържество на България е смърт за Русия. 

П.С.

Малко по-късно споменатата по-горе “агенция” допусна друга, този път буквена, т.е. незначителна грешка. Вместо ГЕРБ написа ГУРБ. Или не е грешка?

Граждани за украинско развитие на България? От гузно престараване да се демонстрира проукраинска позиции от страна на съучастника на Путлер в задушаването на Украйна с газовата примка на руския “Турски поток”?

“Позицията на ГУРБ е, че, ако ние сме в управлението, всеки, който не иска да убива и да бъде убиван в тази война, ще има убежище в страната ни”. https://pik.bg/първо-в-пик-tv-борисов-отсече-правителство-трябва-да-се-състави-лидерът-на-герб-посочи-раз-news1131434.html

Друг е въпросът, че тъкмо днешният лидер на “ГУРБ” се подмазваше на Ердоган, автократичния колега на Путлер, като му предаваше издирвани от турския режим политически бегълци от Турция. Сега вече обещава да се поправи и да не играе играта на битата карта Путлер. 

10 мнения за “Всяко тържество на газовата ни диверсификация е смърт за Русия ( ОБНОВЕНА)”

 1. Вижда му се краят на онзи, дето се крие в тоалетната, пардон бункера. От началото на следващата година в Проссия се увеличава цената на водката. Тогава нещата стават сериозни. Наздраве!

 2. Така значи, имаме следния казус. БСП каза, че се замисля дали да не признае откраднатите от руската кочина земи на Украйна. От друга страна ППП и ДБ твърдо заявиха, че БСП ще им е основния партньор в следващото управление. Както знаем от математиката ако A=B=C, то A=C. Това не трябва ви учудва. Все пак партиите на позора са единствените в целия цивилизован свят, които подкрепиха Путин с отказа си да помогнат на Украйна. И сега просто затвърждават мерзостта си. Да се замислят, колко са морални, тези които в неделя ще гласуват за тях?!

 3. Ще кажа само едно: има фирми, на които цените играят непрекъснато нагоре-надолу. Адски изнервящо. Други предпочитат, като се постигне една цена, да не свалят, ако продуктът поевтинее. Когато обаче поскъпне, пак не бързат да качват, докато не се уверят, че покачването е много трайно.

 4. @Rado,
  Разбрахме кои са неморалните! Сега да ни кажете кои са моралните, та да можем да гласуваме все пак?

 5. Так шутят на монгольской границе с мигрантами из РФ :

  – Ну что, не понравилась вам Киевская Русь? Вернулись на родину!?

 6. Към Rado
  Това, което сте написали показва, че сте гербаджийски трол.
  Като искате страната да се управлява от евроатлантическа коалиция призовете герб да се освободят от всички гюведжари, измекяри и рубладжии (геройкото, д.добрев, т. дончев, т биков, д. митов, е. захариева и още много други измамници) и ще може да се направи прекрасна евроатлантическа коалиция с конституционно мнозинство, което ще даде възможност на страната ни за кратко време да отлепи!

 7. Да си кажа право, не вярвам много на този “миекащ” чичко Иванов. През неговото твърде дълго КЕВЪР – ско битуване съм бил свидетел /впоследствие и потърпевш/ на доста несбъднали се и противоречиви негови изказвания…За добро или зло, не съм от онези, повярвали без да видят /или усетят/… Нещо лично, в косвена връзка с горното – преди три месеца получих изравнителна сметка от топлофикация 998 лева и стотинки! Естествено подадох рекламация, на която и до този момент нямам отговор! “Така е то….” ,често възклицаваше в един от романите си големият Вонегът…Аз ще добавя – в държавата кочина всичко може да очакваме! Ще се оплача на арменския поп, не виждам друга алтернатива! Спомних си, че тази сутрин по една от телевизиите , Маямито, т.е. Мая Манолова, убедително съветваше електората да не си плаща сметките…Чудя се само – защо итервюиращият не я попита – какво да прави съвременния Станоя, когато на вратата му потропа някое ЧСИ при положение, че Андрешко не е успял да го зареже в блатото, та да има възможност той да покрие това онова от мизерното си имущество… Дали да не помоли Маямито да му стане безплатен адвокат!? ХА-Ха….Но да не занимавам публиката с такива дреболии…
  А мръснитеи игрички на Кремъл и на тяхните подгласници в БГ вървят с пълна сила! Дали е възможно да не дават па телевизиите мръсната физиономия на онзи тип ПЕС-ков! Едва ли, кой знае как Рашистите му се радват и благовеят пред сатанинското му изражение! И вярват на гнусните му лъжи и манипулации!
  Слава на Украйна! Поклон пред паметта на онези, които загинаха за свободата и честта на Родината си, осквернявана от мръсни окупатори!

 8. @Rado
  Ех герберски троле – много ти се иска свежата кръв на ПП да пристане на сбръчканата мутра ГЕРБ. Почти колкото на самата банкянска мутра да се овъргаля с някоя Мата Хари.
  Ама няма да стане – които е легнал с ГЕРБ не е станал същия. Тъй, че ако обичаш запази си изводите за някъде другаде.
  Със Здраве…
  Слава на Украйна.

 9. Шефът на енергийния регулатор бе категоричен, че цената на прородния газ ще бъде одържана под 250 лева.

  удържа — Речник на българския език
  1. удържа̀ — преходен глагол от свършен вид ( тип 179tt ) Значение, удържѝш, мин. св. удържа̀х, мин. прич. удържа̀л, св. — вж. удържам . Грешни изписвания (7) одаржа, одаржъ, одържа, одържъ, ударжа, ударжъ, удържъ, Словоформи, С дефиси (къси тирета) са показани възможностите за сричкопренасяне. Лични глаголни форми, Изявително наклонение,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.