Първа добра новина след изборите: Фактор публикува коментар за хибридната позиция на ГЕРБ

 

 

 

 

 

Има и добра новина след края на изборите и началото на изтрезняването в евроатлантическото пространство у нас. 

Сайтът, който може да бъде определен като най-антикомунистически и антирашистки сред популярните медии в мрежата, но дълго обслужваше косвено орденоносеца от Банкя от такива позиции, поникна небивалата на неговата територия истина за ГЕРБ като  “хибридна пронатовска и проатлантическа партия, която има умерена позиция за войната в Украйна и за нашата ориентация по принцип”.

Това твърдя от край време. 

Сайтът на моя приятел Стойко Стоянов, с когото отношението ми\ни към руския орденоносец от Банкя ни развали отношенията,  напълно изолира за дълго време каквато и да било критика към ГЕРБ и собственика на партията. Но форсира атаката от антикомунистически и “русофобски” позиции срещу конкуренцията на ГЕРБ в евроатлантическото пространство. Аргументирал съм се с примери, но няма да чопля раната с връзки към публикациите ми по въпроса.

В ролята на адвокати на разобличената  от мен истина за тайната връзка на Фактор с ГЕРБ, видна от редакционната политика на сайта, скочи Константин Мишев, друг мой стар приятел. Обяви ми война, с която щял да ме разруши заради критиката ми към Фактор. Присъедини се към него и още по-древния ми приятел Евгений Михайлов. Похарчи с лека ръка близо половин век познанство и приятелство. Нападна ме в защита на Фактор – все едно, че не знае истината, за която пиша. 

Самият Фактор запази мълчание ( вероятно поради моята относително малка тежест в такъв спор, в който обикновено на “малкия” не бива да се прави “реклама”). Но в същото време в сайта постепенно започнаха да се появяват публикации с доста по умерен тон спрямо конкуренцията на мутрата в дясното пространство. 

Не беше лично от моя страна да посоча как Фактор щади руския орденоносец от Банкя, но безпощадно громи неговите съперници по евроатлантическа линия – при това с помощта на текстове на достойни за уважение автори, които, уви, нямат нищо против да бъдат употребени за тази деструктивна цел. Просто исках да обърна внимание на не особено внимателните читатели да внимават, за да не ги подвеждат. Но за мен се оказа лично. Освен самият Стойко ( който поне си спести личните нападки срещу мен), загубих като приятели Косьо и Евгений. 

И всичко това заради отношението към мутрата от Банкя!

Текстът във Фактор, за който споменах в началото като повод за тези няколко реда, е авторски. Подписан е от Димитър Попов. Но чрез публикуването му във Фактор забелязвам пробив в непробиваемото мълчание за двойната, проруска на практика игра на орденоносеца от Банкя.

Съдете сами:

“В новия парламент ясно се очертават три групи партии според геополитическата им ориентация.

Първата са евроатлантическите, които твърдо са за НАТО и обявяват Русия за неприятел. Това са ПП и ДБ, с ясна позиция за войната в Украйна и за нашата ориентация по ценностен принцип.

Втората група партии са хибридните, които са по същество пронатовски и проатлантически, но имат умерена позиция към Русия и избягват остра конфронтация с Кремъл. Това са партиите на „двата стола”, които искат някакъв баланс между Вашингтон и Москва. Такива са ГЕРБ, Български възход и ДПС. Те имат и подкрепата на Румен Радев.

Третата група партии са промосковските. Те са Възраждане и БСП. Там нещата са ясни – Русия е приятел, а НАТО е съюзник само по невнимание, който не заслужава лоялност, защото нашия интерес тегли към Русия…”https://faktor.bg/bg/articles/sled-izborite-ima-shans-za-redovno-pravitelstvo

17 мнения за “Първа добра новина след изборите: Фактор публикува коментар за хибридната позиция на ГЕРБ”

 1. Поздрав специално за “Фактор” песента на АББА “Пари, пари, пари” (Money, money, money)!!

  Времената са трудни, но само за тези, които имат ЧЕСТ!

  Фактор се из-по-на-годиха….

 2. Мисля, че мястото на Български възход (коалиция с АБВ на Румен Петков, ССД, основан от Софиянски и др.) е в Третата група, групата на промосковските рептили “Възраждане” и БСП.

 3. Струва ми се, че “Фактор” е публикувал текста на Димитър Попов заради финала:

  “Ето защо е малко вероятно да вървим на нови избори веднага. Правителство ще има в един от двата описани варианта. Трудно ми е да отгатна в кой, но бих заложил на коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ. Тя ми се струва по-възможна, защото едва ли съюзниците ни ще рискуват, пред лицето на световна война, България да остане детска градина, в която недорасляци си чешат егото за сметка на стабилността на НАТО и ЕС. По тази причина очаквам силен натиск върху трите партии да се разберат и знам от историята, че когато бъдат притиснати, българските политици лесно обръщат посоката.

  Разбира се някои персони ще трябва да преглъщат остри думи, но така е в политиката, особено когато си направил сметката сам, без кръчмаря.”

  Т.е. “Фактор” са отново в служба на Герб. Другото за хибридността май е сложено за цвят, за да може авторът да си изгради тезата.

  Но вече има ясен отказ за опцията на автора и от ПП, и от ДБ – https://offnews.bg/politika/promianata-i-db-otkazvat-na-gerb-i-dps-inache-horata-shte-izliazat-na-786419.html

 4. БСП (естественият партньор на ППП и ДБ според лидерите им) миналата седмица каза, че ще помисли след изборите дали да не признае откраднатите от руската кочина зами на Украйна. Иначе сте умни и красиви променители, нали младши другари?!

 5. евгени михайлов отдавна е разобличен като клеветник и гербаджия от Иво Беров. Ще припомня, че по нова някъде около 2016-17г. същия негодник размахваше папка (но не я отвори и не я остави в студиото) където твърдеше, че на координационен съвет на ОДС януари 1997г. г-н Костов е искал коалиция с комунистите.
  Това изказване принуди г-н Иво Беров да намери разпечатката от този съвет, където за компромис и съвместно управление с комунистите се е изказал Петър Стоянов.
  Аз също съм влизал в пререкания с този мръсник по време на протестите срещу орешарски. Единствената му цел беше да намери наивни слушатели и да плещи клевети и простотии.

 6. За мене най-добрата новина след изборите е фактът, че ГЕРБ спечели 67 мандата. Точно колкото депутата имаха ПП. Ха сега да видим комунистът Борисов, как ще състави правителство! Или както избягваше дебатите, отново депутатът Борисов ще избяга от Парламента. Както винаги.
  А за приятелите, народът го е казал:”Кажи ми кои са ти приятелите ти, за да кажа какъв си”
  За съжаление, не е уточнил за кои приятели се има в предвид. Минали, настоящи или бъдещи.

 7. Спорът за тази или онази позиция на в. “Фактор” ми е малко странен. Все пак какво е в. “Фактор”? Мил спомен, надуван “отвън” балон или средство за препитание на собственика му?! Ако е последното(а то е много вероятно) по-скоро би трябвало да се гледа на изявите му със снизхождение. Пак да попитам какво е в. “Фактор”? Дали е фактор в българското медийно пространство? Дали е четиво само за тесен кръг от хора-замесени в неговото стартиране, а сега разочаровани?! Дали по начало не е отроче на много баби?

 8. Гледам че тука пише един много нагъл лъжец под името Радо. БСП може да е естествен делови съюзник само на ГЕРБ, доколкото и двете формации, са от мафиотски тип. Две враждуващи мафиотски структури, които винаги са готови да се съюзят срещу държавата. Помня как Боко даваше депутати на БСП, като чували с картофи, да направени правителство. И двете банди виждат в Демократична България основен враг. Фенът на дебелите и простите много добре знае това, защото долните си лъжи го потвърждава.

 9. Препоръчвам на всички това интервю на М. Подоляк:

 10. Видьо Видев,

  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/idva-goliamoto-pliuskane-borisov-radev-geshev-galab-karadaia-kak-shte-upravliavat.html
  “… Всичко това ще бъде щедро коментирано и анализирано от социолози, политолози, египтолози, патолози, криптозоолози, антрополози, имунолози и пр.
  А мисирките, ах, мисирките … (Огнян Стефанов)”
  … Видовден винаги идва

 11. и една предвидима новина – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/prezidentstvoto-s-poziciia-za-vlizaneto-na-ukrajna-v-nato-2326316
  Radan Kanev – Вярното заглавие е: Президентството БЕЗ позиция
  “Ще подкрепим #Украйна за #НАТО, ако #Русия се съгласи” е пълна безсмислица, която изчерпва “позицията” на ⁦@PresidentOfBg
  Отделно – това е работа на парламента и правителството. Ама си нямаме…

 12. Фактор си свършиха добре пъкленото дело. Да горят в ада!

 13. Не ми се коментира Фактор, а още по-малко олигофренните партии в България. За мен по-голямо внимание заслужават нелепо развалените отношения на полит-основа, между хора с еднаква политическа визия. Разбира се, че може да има скърцания, но моля ви се, очаквам да дойде време да ви използваме като “Таран” на нацията в решаващата борба за мястото на България в света. Застанете под едно знаме. Защо само лошите трябва да са единни?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.