Генералско примир(ен)ие

В сянката на изборите, на правата на всевластието си при поредния парламентарен вакуум, президентът Радев се опозори с едно  изречение.

“Решение за присъединяване на Украйна към НАТО трябва да бъде взето едва след изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна, които да бъдат приети и приложени и от двете воюващи държави”, посочи Радев в отговор на инициативата на 9 президенти на страни от НАТО да бъде подкрепено искането на Киев за приемане в алианса по ускорена процедура.

Радев поставя знак за равенство между агресора и жертвата. Освен несправедливо, това приравняване е и тъпо в контекста на реалната ситуация на терена на войната. Прави го в момент, когато целият свят вижда нещо, което Радев не искаше да види, вещаейки бърза победа на РаZия над Украйна: украинците обръщат в бягство окупаторите и отвоюват земята си от тях педя по педя, село по село, град след град. 

 

 

 

 

 

 

 

Позорът да бъдеш срещу Киев и на практика на страната на интереса на Москва в нейната агресия срещу Украйна беше причината за априлския разрив на публично ниво между Радев и лансираните първоначално от него водачи на Продължаваме промяната, управляващи по онова време. https://offnews.bg/politika/pozitciata-na-radev-e-pozorna-pp-se-obiavi-za-orazhie-za-ukrajna-775507.html

По онова време Радев, истински скаран вече и с електоралната си майка БСП ( по други причини) или не, беше в един окоп с вицепремиера Нинова. Заедно стреляха с халосни пропагандни патрони срещу предоставянето на български патрони и друга военна продукция на Украйна. Обединяваше ги лъжата, че това щяло да ни въвлече във война(та).

Днес Радев е сам на стълба на позора. Не защото Нинова е отстъпила от позициите си. Тя е все още едни гърди пред него в това отношение от страх да не си загуби окончателно бягащия от нея и от партията й електорат ( че може скоро пак да дойдат избори и тя съвсем да остане зад парламентарнния борд, както е тръгнало). Нинова обаче вече е никоя. 

Радев е обратното на Нивова в този смисъл. Коли и беси сам в държавата от нейния връх. Отговорността за враждебния жест спрямо Киев вече е ЛИЧНО негова. 

Но знаете ли кое е най-интересното?

Това е мълчанието на Радевия побратим на политическия тепих от Банкя, който от скоро полага неистови усилия да се пише пръв приятел на Украйна. Уж вече е номер едно в развяването на украинското знаме – повече украинец от украинците и по-натовец от натовците, но дума не обелва срещу безобразното изказване на Радев срещу членството на Украйна в алианса.

 РаZия и Украйна са много далеч от – цитирам Радев- “ изработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта”.

Генерал Радев и милиционерският генерал  явно са уредили генерално отношенията си. Пактът им за взаимно ненападение вече не може да бъде скрит. 

 

 

 

11 мнения за “Генералско примир(ен)ие”

 1. Утре 05.10. от 18.00 ч. БОЕЦ организират протестпред президентството под надслов “Да на Украйна – Не на Радев”. Ще следим да видим дали по-атлантикът от атлантиците, по-натовецът от натовците и по-украинецът от украинците ще бъде на протеста.

 2. “Финландия премахна днес последния паметник на Ленин на своя територия, предаде АФП.
  Десетки хора дойдоха, за да гледат демонтирането на монумента в югозападния финландски град Котка, като някои от тях отбелязаха събитието с шампанско.”

  За едни шампанско, за други сълзи.
  За едни свобода, за други рашизъм.
  За едни Европа, за други Евразия
  За едни демокрация, за други Путлеризация
  За едни справедливост, за други Гешевизация
  За едни живот, за други Г(е)РОБ.

  Изборът е наш! Всеки глас има значение. Време е да се пробудим!

 3. Grigor Lilov
  По същество от името на България и в нарушение на Конституцията Румен Радев заявява национална позиция за преразглеждане на решения на среща на върха на НАТО, понеже противоречат на желанията на Кремъл.

  Tiffany Aching
  Накрая ще приемат Украйна в НАТО на наше място.

  Boris 🇺🇦
  Така както приеха Хърватска в еврозоната и Шенген преди нас

  Г.А.Ангелов
  Хубавото на опитите за обяснение на Радев и вицето му защо не се включват в декларацията за подкрепата на Украйна е, че много хора откриха, че решенията в НАТО се взимат с пълно мнозинство на страните членки, а на “каквото решат НАТО и САЩ”

  Bill Nye the Tiger Guy
  И че правим каквото кажат от Брюксел, а едновременно България блокира македонците сама!?

  Станислав Христов
  И както казваше д-р Филипов (светла му памет!): “И пак стигаме до Платон -Този град е такъв, защото такива са неговите граждани – Няма на кой да се сърдим…”

 4. Медиите продължават да прислужват на Борисов!

  Обвиняват ПП, че няма да има правителство.
  Никой в медиите не попита гастролиращите от ГЕРБ,
  защо не съставят правителство
  Коалицията ГЕРБ-СДС+ДПС+„Възраждане“?
  След като имат 135 депутата, при необходим минимум от 121.
  с Янев стават 147!

  Защо ГЕРБ-СДС+ДПС+„Възраждане“ свалиха ПП,
  а сега не искат да управляват?

  Защо в медиите се спестява на Борисов
  този прост въпрос?

 5. Путин заповядал да ударят град с ядрено оръжие за да наплашат НАТО
  Седнал Шойгу да реши кой град да бъде, но звъни телефона, а отсреща Песков:
  – Сергей, нека да не е Лондон, защото там са децата, нали разбираш.
  – Добре. По Великобритания няма да удряме. – и затворил телефона.
  Но телефона пак звъни, а отсреща Лавров:
  – Сергей Кожогетович, нека не удряме Ню-Йорк иии … изобщо САЩ, там са дъщерите, внуците, нали разбираш
  – Добре. По САЩ няма да удряме. – и затворил телефона.
  Но телефона пак звъни, а отсреща Мишустин:
  -Шойгу нека не удряме по Швейцария, че там са децата нали разбираш?
  – Добре. По Швейцария няма да удряме. – и затворил телефона.
  и така минали няколко часа и стотици обаждания.
  Накрая звъннал Путин и казал:
  -Серьожа реши ли къде да ударим с ядрената бомба, нали не е в Холандия, че там е едната от дъщерите.
  -Не, не е там Володя. Реших да ударим по Воронеж.
  -Но защо по Воронеж, той е руски.
  -Само там няма наши – отвърнал Шойгу.

  А ето и 7-те погрома на руския дебилизъм.

 6. ПП nicodile

  Много е мил и диалогичен Борисов сега когато стана ясно, че е направил ужасна глупост сваляйки кабинета Петков. И когато е ясно, че Русия ще загуби войната. Но когато си построил стратегическо оръжие за Путин, турски поток, когато десетилетие отглеждаш медии и прокуратура по путински тертип, не може просто с една пресконференция да се покажеш като евроатлантик. Ето неща, които ГЕРБ може да направи след откриването на парламента без да има кабинет, да заздрави геополитическата ориентация на България:
  – да гласува законите свързани с приемането на еврото.
  – да гласува военната помощ за Украйна
  – да предложи и гласува адекватен закон с който се забраняват преговори с газпром
  – да обяви режима на Путин за престъпен, да подкрепи мерки за забрана на нацистката
  – да намери, заедно с другите евроатлантически партньори подходящ начин да върже ръцете на Радев и евентуални служебни кабинети да вършат глупости по Украинската тема
  – да подкрепи декларация за изгонването на митрофанова и дори затвярянето на посолството
  – да създаде комисия за разследване на връзките на Радев с руското разузнаване.
  – да каже истината за Капитан Андреево и да подкрепи мерки за радикално решаване на проблема за да можем да влезем в Шенген.

  яни
  още малко ще поискаш да отиде да направим самопризнания пред прокуратурата 😀
  иначе има няколко точки, реалистични, чрез които може да отмие малко срама. но ме съмняват, толкова са затънали в селските им игрички

  БОЕЦ до Борисов ТУК – https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10227313092749135&id=1114802068&sfnsn=mo

 7. Зеленият чорапогаЩник отдавна трябва да се изхвърли на боклука.

 8. Видьо Видев,

  и “случайно” все избират снимка на Христо Иванов с червена вратовръзка
  https://www.dw.com/bg/hristo-ivanov-pred-dv-borisov-e-tozi-kojto-zatrsva-vratata/a-63337410?s=09

  от коментарите:
  Nikolay Nikolov Е, то пък щото ДБ са подкрепяли ГЕРБ когато и да е и не са се опитали (неуспешно) да ги свалят от власт през 2020-та
  Ако идеята е да се разчистват стари сметки то диалогът е безсмислен

  Gradinko което е последователно поведение защото ДБ не са показали и минимално желание да управляват с ГЕРБ
  … иначе правителство на ПП, ДПС и ДБ е хубав начин ГЕРБ да видят че разпищолването води до наказание — ще им позволи да правя реформи с нова лъскава етно-толерантна визия, само на цената няколко бея от ДПС да са щастливи

  Христо Иванов: Това, че България не може да излъчи управление и че имаме такова разделение между политическите сили, че институциите ни са проядени от корупция, е фундаментален проблем на националната сигурност … като основно действащо лице в мандатната процедура и по отношение на националната сигурност, президентът има компетентността да свика партиите и да проведе консултации, докато се стигне до изясняване на този въпрос… да използваме конституционно предвидената платформа на президентската институция, която в Основния закон е предвидена да бъде посредник и да има инициативата за сформиране на обща позиция
  – та, идеята не е да се разчистват сметки …

 9. Типичен руски измекяр е Радев. Първо говореше, че Крим бил руски, сега изплю камъчето, че първо не трябвало да има военни действия в Украйна и с това трябвало да се вземело под внимание и мнението на Русияѝѝѝ1
  Моля ви се, мнението на един окупатор на чужда територия, за което говори цялата ООН, с нищожните две-три изключения.
  Ако говореше от юристична гледна точка, тябваше преди да започне тъпотията си и да спомене моралната такава (защото не е юрист а льотчик), с което да обяви, че агресора трябва първо да напусне територията на Украйна, след което да бъде прието украинкото желание за влизане в НАТО, Сигурно това не му е убягнало, защото със санкцийте го желае цяла Европа.
  Това е последното доказателство, че този индивид не милее и не действа в полза на България. Днес на протестите против него, това трябва да се отбележи окончателно и да бъде изхвърлен на боклука. Импичмент!

 10. Българските избиратели (поне тези, които сме над 40 годишни) имаме вече богат опит да бъдем лъгани от политическите си избраници (аз лично – не, защото от 25 години съм костовист/ка). Но да се върна към излъганите: cтранно е, че въпреки горчивия си опит, някои все една и съща мотика настъпват. Като тази: когато изневиделица се появи някой нов политик, комуто жълтите медии и социолози помпат рейтинга, това със сигурност означава, че работата не му е чиста. Такива примери бол в българското политическо блато, а румэн радэв (с гривестото илиянчэ отзаде) в момента e най-овластеният сред сред тях, докато най-новият е стэпáн янэв, който тепърва ще позори България. Обещавам ви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.