Ина Тодорова, живуща в една “софийска кутийка”, свърши работата на медиите, МРВ и прочее разследващи изборните далавери

ОБНОВЕНА (  със свидетелство на Полина Якимова от същото място на престъплението)

 

Да ме прощават колегите журналисти, но репортажът на Ина Тодорова от София, публикуван в OFFNews, печели първото място за разследване как се прави изборна далавера в България. Според моя скромност. https://offnews.bg/ot-vas/kmetat-poli-deputatat-stefcho-i-krepostnite-seliani-ot-dolno-osenovo-786564.html

Журналистически екипи, зад които стоят телевизии с големи аудитории ( и големи възможности да мобилизират ресурс за подобни разследвания), се опитват от години да изобличат изборните измами. Искрено или не съвсем, а за отвличане на вниманието.

С риск да си навлека още неприязън сред колеги от някои телевизии, а най-вече сред техните началници, твърдя, че неизвестната ( не само за мен) Ина Тодорова, публикувала своето свидетелство, е успяла да постигне успех в това начинание, който сборът от подобни усилия на журналистически редакции в България не е успявал да достигне.  

Големият въпрос не е защо това, което една сам(отн)а в това усилие жена, без никаква закрила и подкрепа, успява да свърши само  чрез личната си борбеност, не се получава толкова убедително с помощта на скритите камери на телевизиите и на колективните действия на телевизионните екипи при опитите им за разобличаване на изборните измамници. По-важен е въпросът как Ина Тодорова, живееща в “една кутийка” в София, успява да свърши работата на всички останали по отношение на очевидното, скандалното, повтарящото се престъпление с манипулирането на изборите в населено място, прочуто вече като инкубатор на изборното “величие” на едно рецидивиращо и доказано нищожество ( видно от видеото на “Господарите на ефира” как срича неграмотно от парламентарната трибуна).

Загледано в големите доказателства за отказа на прокуратурата от преследване на далавери за милиарди, разногледото ни общество получава възможност да се фокусира върху един конкретен, но важен за разплитане на миризливия чорап случай на изборен феодализъм, емблематичен за начина, по който се формират победители на изборите. В случая чорапът е на ГЕРБ, но със сигурност това се отнася и до ДПС,  партията с гарантирана султанска ложа в театъра при раздаването на порциите в държавата.

ГЕРБ и ДПС са си разпределили порциите по места в избирателните ловни полета на България. В някои зони спорят за правото на отстрелване на електоралните бизони, препускащи в търсене на паша в контролираните от тях граници. Но накрая кожодерите делят заедно и мръвките. 

Докато вождовете на тези две племена не бъдат “скалпирани” от пазителите на закона, няма да видим друго, освен триумф на избелените за пред лековерната публика червенокожи екскремисти. 

НА СНИМКАТА ( незаслужено, защото текстът трябваше да е илюстриран със снимка на Ина Тодорова): Шампионът по сричане в парламента и по култово гласуване за него в България Стефчо Апостолов от Симитли.

19 мнения за “Ина Тодорова, живуща в една “софийска кутийка”, свърши работата на медиите, МРВ и прочее разследващи изборните далавери”

 1. Поздравления за Ина Тодорова, но това е само един частен случай.
  По важното е, че вече 33 години в България има гласуване, но няма избори.
  И гласуващите все повече ще намаляват.
  Защото не желаят повече да са овце с бюлетини!
  Изумен съм!
  Как така никой не вижда, че вече 33 години в България,
  изборът на депутата се предрешава от това дали е подставен предварително на избираемо място, а не от дадените за него преференции./ Изключенията са пренебрежимо малко/
  Как така никой не вижда, че вече 33 години в България,
  абсолютно всички водачи на листи на партиите прескочили 4%,
  автоматично влизат в НС. Заради привилегироването им с гласовете на неотбелязалите преференции.
  Как така никой не вижда, че вече 33 години в България,
  няма избран нито един независим непартиен кандидат, заради абсурдния праг на преференциите!
  Как така никой не вижда, че вече 33 години в България,
  че продължава диктатурата на задкулисниците,
  благодарение на механизма на избираемите места и гарантирания избор на водачите на листи,
  на партиите прескочили 4%!

  Изумен съм!
  Как така никой не вижда, че за избор на правителство са необходими 121 депутата,
  а ГЕРБ, ДПС , Янев и Израждане имат много повече!

  А иначе- поздравление за Ина Тодорова,
  макар това да е само един частен случай.

 2. Проблемът на домакинът на този блог, читателите му и на Ина Тодорова е че искат да живеят в нормална демокрация но голяма част от техните съотечественици не знаят какво е това. Освен че не знаят те не проявяват и желание да научат.
  Но най-големият проблем мисля е че на държавно ниво никой не обяснява ЕЖЕДНЕВНО какво е демокрацията и какво ТРЯБВА да се прави за да работи тя.
  (Пресен пример е пасът на ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ относно фашистчето копейкин)
  И никой не НАКАЗВА тези които работят СРЕЩУ демокрацията.
  Да, по селата е див феодализъм и това е с благословията на държавата/властта.

 3. А ето още една още по-грандиозна измама:
  Люба Кулезич: Изклатени сме всички ние, наречени за удобство на социолозите електорат
  Някаква безлична маса от тъпаци, подмамени към урните от лъжеводачи, подобно на стадо, готово вкупом да скочи в пропастта. Е, добре, скочихме за пореден път в безпътицата. За да могат чобаните с гегите да си приписват някакви жалки проценти победа и пак да си разпределят лапачката в тъмни пазарлъци за наша сметка. Този път с фалшив евроатлантически етикет.
  Оказа се обаче, че сме били нахендрени в една мазна и хлъзгава изборна измама. И това стана ясно буквално 24 часа след обявяването на резултатите. Били сме пратени за зелен изборджийски хайвер, ето как: От ЦИК най-сериозно ни обясниха, че имащите право на глас у нас в момента са малко над 6 милиона и 602 хиляди български граждани над 18 години. Тази внушителна цифра, ура! Може и да е зарадвала наивниците, че новината за измирането и за топенето на нацията е силно преувеличена. Но не би. Като гръм от ясно небе дойде решението на Националния статистически институт да публикува данните от последното преброяване на населението през октомври миналата година, и при това само ден след края на изборите.
  Защо оповестяването стана именно сега, а не месеци по-рано, след като информацията е била вече готова и обработена? Това е въпрос за истинско разследване, а не за оправдания с ковид епидемията и други словоблудства, каквито чухме. Кой е наредил на шефовете на статистиката да си траят, докато изборите се проведат по остарелите данни от преброяването отпреди цели 11 години? Да не забравяме, че НСИ е на подчинение на Министерския съвет. А той в качеството си на служебен кабинет по закон трябва да осигури честното и прозрачно провеждане на вота за парламент. Това му е работата, не кадрови чистки. Но гълъбарникът, въдворен на „Дондуков“1 от президента Радев, е направил точно обратното, май.
  Развързал е ръцете на ЦИК да съставя избирателните списъци по вече неактуалните данни от по-миналото преброяване през далечната 2011-а година. И това прилича на саботаж. А замитането на скандала под килима от мрънкащите медии навява мрачни мисли. Защото информацията, оповестена следизборно от статистиката, се оказа катастрофална. Реално общият брой на българските граждани от пеленачетата до столетниците е 6 милиона 519 хиляди.
  https://frognews.bg/novini/liuba-kulezich-izklateni-sme-vsichki-nie-narecheni-udobstvo-sotsiolozite-elektorat.html

 4. Извинявам се.. ДБ излезнали с позиция.. по фейсбук..
  https://faktor.bg/bg/articles/demokratichna-balgariya-s-kritichna-pozitsiya-kam-kostadinov-i-vazrazhdane

  Ето една идея за тях – организирайте специална пресконференция по случая, вдигнете патардия до небесата и обяснете на селяните в България защо сте толкова бесни.. че без свободни и професионални медии отиваме всички на кино! Че медиите са една от основите на свободните общества.. че в момента в който ги изгубим губим СВОБОДАТА СИ!

  И те така ДБ, достатъчен повод ли е това за пресконференция (където да си вдигнете рейтинга) или предпочитате все още да сте на бюрата и да тракате по фейсбук?
  Копейкин ви сервира толкова добри топки но вие спите вместо да вкарвате голове.. и затова ви издухаха и на тези избори..

 5. ДБ, ценностите са ценни.. бранете ги.. желателно е не по фейсбук..

 6. Бойко Борисов ни показва среден пръст на всички нас като за пореден път се отказа да е депутат.. до кога ще търпим? До кога този ще се подиграва с народа?

 7. А Румен Радев за трети път ни предложи за 16-та република на Путин! Честито на печелившите!

 8. В линка към статията на Offnews има видео на Господари на ефира, в което се вижда капацитета на ГЕРБ – същия този Стефан Апостолов чете текст за законопроект в НС. Оказа се че този кретен не може да чете дори, камо ли да твори закони. И това са депутатите на ГЕРБ. А една друга гербаджийка чете т.VII , като “точка Ви ай ай”. Боко за пореден път отказва да влезе в Народното събрание след като е водач на 2 листи. Пълна подигравка с хората. Хайде във “феодализма” разбирам – хората гласуват за ГЕРБ по принуда и безизходица, но що за идиот трябва да е човек за да гласува за тази пародия на партия в големите градове като София, Пловдив, Варна и т.н. още повече, че всички освидетелствани идиоти гласуват за Копейкин. Очевидно и в големите градове има кметски феодализъм засягащ служителите в кметството и свързани фирми в тази типично мафиотска структура.

 9. The Rock, Иванка

  борисов и радев са изпълнители на един и същ ДС-КГБ проект за корупционно управление на държавата ни – превзети медии , блокирана съдебна система, неработещи институции – все повече гласуващи заради зависимости, лъжлива пропаганда и пари на ръка за една почерпка , а радев репризира “тънките” места с хората на герБ и ДпС …
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/07/01/4363746_prevzetata_durjava/

 10. Ето го и финалното доказателство, че Радев и Борисов са в един отбор – отборът на мафията: Уволняват човека, който рискува всичко да разобличи корупционната схема на Капитан Андреево и опита за подкуп от хора на бв и герб. И за “благодарност” го изпъждат по най-мутренския начин
  Уволненият от служебното правителство проф. д-р Христо Даскалов е в ролята на Терминаторът във филма “Златната граница: Капитан Андреево” – https://www.youtube.com/watch?v=PVwJHFAsMNc – да уволниш Терминаторът, изправил се срещу цялата мафия, разобличена перфектно във филма, е най-голямото предателство към народа и цяла Европа.
  Точно тази очаквата реакция на мафията, възстановила си контрол върху държавата, срещу директора на БАБХ – проф. д-р Христо Даскалов , беше причината да откажа да оглавя отново Агенцията по горите към същото земеделско министерство и края на 2021 и при новото служебно правителство на Радев. Просто професора беше по-смел, може би дори един от най-смелите и всеотдайни българи, които познавам. Респект, професоре! Ще ги преборим рано или късно!
  Александър Дунчев·https://www.facebook.com/alexdountchev2/

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/07/01/4363746_prevzetata_durjava/

 11. До Георги Харизанов 💙💛
  06.10.2022 в 20:35

  Поредното погазване на Конституцията на РБ!
  ЦИК е лош ЦИРк!
  ЦИК си присвоява правомощия на НС!

  ЦИК може единствено да обяви дали един кандидат е избран за депутат, или не е избран!

  Според Конституцията на РБ, вече избраният депутат е длъжен да се закълне в НС!!!
  Единствено НС може да освобождава вече избран депутат, както и да снема имунитетът му!

 12. Бойко Борисов плащаше през 2020 г. 1 млн EUR/седмица от нашите пари, на израелската фирма K2GC за ноухау по промиване на мозъци, кантора за черен пиар.
  ( същите евреи са обслужвали Нетаняху преди това, когато беше в батака) През 20-та тиквата беше на власт и имаше козметични проблеми в сравнение с 2022-ра, когато е на кантар. Колко получават K2GC сега ??? Но това е само подробност от дейността на коалицията Гаzпром – русия.
  https://petel.bg/Lyuba-Kulezich–Borisov-nae-piar-ot-Izrael-da-mu-spasyava-reytinga-sledkompromatite-sreshhu-honorar-ot-1-milion-leva-sedmichno__383470

  https://mignews.info/evrei-poeha-piara-na-borisov-gerb-im-plashta-po-1-mln-evro-na-sedmitsa/

 13. До Видьо Видев
  07.10.2022 в 10:20

  Абсолютно сте прав!

  https://defakto.bg/2022/10/06/%D1%86%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8/

  Въпроса е защо ние като общество продължаваме да търпим своеволията на институците (ЦИК в този случай)?
  Първото което може да се направи е журналисти да притиснат ЦИК да аргументират на базата на какви правила и закони правят тези освобождавания.
  Граждански протести срещу ЦИК също биха помогнали.
  Ние сме тези които трябва да изискваме институциите да работят според предназначението си.
  В това отношение БОЕЦ са доста полезни.
  Само така ще се изгради непримиримо гражданско общество и ще се излезне от дивият феодализъм който действа в момента в България.
  Очевидно е че в ЦИК слагат послушковци които обслужват феодалният модел!!

 14. Дами и господа,

  НАСТАЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!

  Ако вземеш синьото хапче – край на историята. Ще се събудиш у вас и ще вярваш в каквото искаш.

  Ако вземаш червеното хапче – ще разбереш колко е дълбока заешката дупка.

  Само за справка: https://www.youtube.com/watch?v=0GGh0Q89s4U

  В нЕкои ЕВРО-БГ партии (‘щот мноооого обичат ЕВРО-то, не че са ЕВРОПЕЙСКИ) хептен ‘земаха народа за мезе.

  И те така от 32 гАдини………..

  То, нииий нъл’ сми свикнали ‘се късата клечка да теглим………..

  Мъ, на ‘уго му пука, веееее!

  Че в Ивропата, и даже и по целиот свет ни се биле смеяли………

  Миииииииии……… голЕм праз, веееее!

  Мноооооо важно!

  Нииий ши си избирамИ и пре-избирамИ с 99,9% ,за кой ли пореден път, нЕкоя от “живити лигенди” на “човекОт от нЪрода”, другаря Тодор Живкоу.

  Ами……….. честито!

  Хак да ни е!

 15. Само персони с феодален манталитет могат да гласуват за партия с лидер – отвратителен простак.
  Малко са страните по света, в които премиер /Бойко Борисов/ и президент /Георги Първанов/ не могат да говорят и не разбират английски. За това са виновни шашкъните, които са ги избрали на тези постове, за да правят България за смях на нормалните хора.

 16. Днес ЦИК потвърди това, което вече предварително бяхме ви казали: Изборите в България са противоконституционен фарс:

  БЕЗ активна регистрация. С фалшиви избирателни списъци със стотици хиляди “мъртви души”!

  С ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ и “избираеми места”!

  С противоконституционно привилегироване на водачите на листи.

  БЕЗ ДИСТАНЦИОННО гласуване! По Интернет и по пощата!

  От РЕШЕНИЕ № 1564-НС на ЦИК е видно:

  – Както вече предварително бяхме ви казали!Абсолютно всички водачи на листи, на партиите прескочили 4%, влизат в Парламента.
  — Както вече предварително бяхме ви казали!Изборът на депутатите не зависи от преференциите на симпатизантите на партиите.
  Депутати стават тези, които предварително са поставени на избираемо място.Изключенията са пренебрижимо малки.
  — Както вече предварително бяхме ви казали!Отново, както в последните 33 години, няма нито един независим непартиен кандидат.

  Всеки сам може да провери истинността на гореизложеното

  Централна Избирателна Комисия

  РЕШЕНИЕ
  № 1564-НС
  София, 7 октомври 2022 г.

  ОТНОСНО: обявяване на избраните народни представители в Четиридесет и осмото Народно събрание

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.