” И да паднем, и да бием, пак ще се скрием”. Криатурата на задкулисието бяга системно от мобилизиране в парламента

 

 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който водеше листите в 25-и избирателен район в София и в Пловдив, отново е поискал от Централната избирателна комисия (ЦИК) да не го обявява за избран за депутат”, потвърдиха пред “Дневник” от комисията.

Има един известен запалянковски лаф: “ И да паднем, и да бием, пак ще се напием”.

В случая с бягството от депутатската скамейка на нашия политически Херакъл от Банкя този лаф може да бъде променен така:

“И да паднем, и да бием, па че се скрием”.

Криенето му не е само от задължението да ходи на работа всеки ден, като всеки друг депутат. Иска си правото да няма задължения.

Крие се от дебатиране с който е да било политик. 

Крие се от подобно пряко съизмерване откакто се е появил на политическия хоризонт.

Крие(ше) се когато беше “малък”. Така се определяше спрямо големите в бранша, като Иван Костов. Казвал го е пред мен и зрителите на “В десетката”. Криеше се от комплекс за малоценност по онова време.

Крие се и откакто му порасна работата и взе да се определя сам като най-добрия, най-подготвения и да ни съобщава, че сме щастливи, че ни управлява. В този период се крие(ше) от комплекс за превъзходство.

Крие се сега ( в поредния парламент, в който бива избиран,но отказва да се зачисли като депутат) защото има какво да крие, когато биха го попитали от трибуната без да може да си говори сам и да си излъчва в интернет казаното, какъвто навик има от близо две години насам.

Играта му на криеница го утвърди като “скрита лимонка” без аналог в съвременната ни политика. Криатура е на задкулисието ( както някои наричат мафията). 

П.C. Като ученици си измисляхме декламации от рода на “Софокъл грабнал един кокал, ударил Херакъл и той се наакал”. Направо сме били като пророчицата от Делфи по отношение на нашия днешен херой от сой, който се прави на ударен, бягайки вечно от отговорност.

7 мнения за “” И да паднем, и да бием, пак ще се скрием”. Криатурата на задкулисието бяга системно от мобилизиране в парламента”

 1. Познавах един, когото наричаха житния бегач.
  Познавам друг, когото наричат бегачът на дълги разстоания
  Нашият човек не е такъв.
  Е, бега от парламентарет контрол. Бега и от телевизионен дебат,
  но той го прави това от скромност.
  Едни добри хора искат да му направят затвор в Банкя за да му е близо.
  Но вие като сте го заяли, ще рече да избега и от Банкя.

 2. Не му е за пръв път на Борисов да бяга от Парламента!
  Сега Борисов бяга и от публичната власт, но не и от задкулисната!
  Защо Тулупът Борисов не прави правителство???

  ГЕРБ,ДПС и Израждане имат
  135 депутата.
  При необходим минимум от 121.
  с Янев стават 147!

  При необходим минимум от 121!!!

  147 е повече от 121, нали?
  Когато цифрите говорят,
  и Боговете на Олимп онемяват!

  Гербаджии и прислужниците им,
  стига са лъготили, че е възможно правителство само с ПП!
  Тогава защо ги свалихте?

  Стига диктатура на задкулисниците и корупционерите!
  Стига 33 години подмяна на промяната!

 3. From Ukraine… with FUN :)) :

  Ну и не могу не отметить тупость генералов. То, что на роzzии генералы дебилы – уже общеизвестно. Достаточно посмотреть и послушать один раз ордынского конашенкова. Но оказывается и среди генералов стран НАТО есть тупые. Я про генерала Радева, целого президента Болгарии. Генерал Радев за то, чтобы Украина была в НАТО. Но не сейчас. А только после того, как настанет мир. И не просто мир, а мир с параметрами, одобренными роzzией. Но и это еще не вся позиция генерала! Генерал отказался подписать декларацию, осуждающую аннексию новых украинских территорий Россией.

  Что тут сказать. Генерал Радев так до сих пор и не понял, что уже никто и не собирается просить роzzию о мире. Когда наступит мир, и каким он будет, определяет ВСУ и генерал Залужный. А генерал Радев или неизлечимо туп, или наоборот, очень умен, и усиленно скирдует бабло, пока мордор платежеспособен.

 4. бб не иска да е премиер, ни министър , ни депутат – което спомня онова направо 1-во априлско интервю за Нойе Цюрхер Цайтунг(2018г), в което бб като миска се бори за световния мир:” Искам да върша добрини за обществото… каратето определи моя политически стил. При каратето не става дума за съобразителност и ценности…” – за тоя точно„мис”стил още тогава треньорът му по карате го прякоросва на Пунта Мара, та по онази 9-то септемврийска гешева закана: „да видите как се управлява с кундурджии”, след “на Мара мъжа” и тая Пунта Мара ни отсрамва по света и у нас над 20 години … барем кундуржии да бяха и да бяха само те, а то и сюрия нагаждачи край тях

 5. ПП – фандъкова дава гаранция – ще бъде сформиран международен експертен съвет в търсене на решение как да се пренаредят отново жълтите павета пред НС. Другата набелязана мярка е вземане на повторни проби от разместените участъци. В експертния съвет ще бъдат поканени най-добрите експерти от София, които да дадат становище за начина на нареждане , така и експерти от чужбина , с които фандъкова работи в добро партньорство и препоръката на този международен съвет, преди да се реализира, ще бъде съгласувана … проблемът е, как да пренаредят паветата така, че да не шават

 6. @Uncle J:
  пРезидент РР успя да ни посрами пред цял свят!!
  Но пък ние си го избрахме, уви….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.