Путлер днес е чичо сам

ОБНОВЕНА

Преди 16 години на този ден Путлер получи на тепсия главата на  Анна Полтиковская. Журналистката се беше откроила като негов най-опасен критик в Русия. Убиха я точно на рождения му ден.

Чудех се какво ли ще поднесат на владетеля си неговите убийци на кръглата му годишнина днес, когато навършва 70 години. По украински данни, споделяни като достоверни от западни разузнавания, убитите в Украйна руски окупатори надхвърляха преди седмица 61 000 души и броят им расте с всеки изминал ден. Скоро ще станат 70 000 хиляди – с темповете, с които гинат. По една дивизия за всяко десетилетие от живота на Путлер. Или по един туман,  ако вземем за единица мярка бойната единица от 10 000 души, приета в армията на Чингис Хан.

Путлер е днес това, което е армията му. Вместо с цветя, овации и международни почести, каквато очакваше тя в Киев, получава горчиви новини в Москва.  Посреща юбилея си морално разбит, победен на полето на честта. Близки съюзници (по документи) му отказаха посещение в Москва във връзка с личния му празник.

Откакто нахлу в Украйна той е самотен на световната сцена. Но поне в началото се надяваше да бъде самотен, но победител. Сега е само самотен. И не се знае докога ще удържи и този фронт, преди да се окаже сам и срещу собственото си обкръжение и да попадне в котел, от който не може да избяга, а само да се застреля или да се предаде.

Чичо Сам!

А как само наперено яздеше до неотдавна своите поданици!

 

 

 

.

 

 

П.С. На 7 октомври 1900 г. е роден Хайндрих Химлер. Друг нацист.

 

 

17 мнения за “Путлер днес е чичо сам”

 1. “масовата мобилизация на цялото общество разрушават границата между цивилни и военни, в резултат на което се появява „военно гражданство“, чрез което всички граждани са въвлечени във военните усилия.[7][8] Войната довежда до създаването на силна държава, способна да мобилизира милиони на фронтовата линия и във военната икономика и придобила безпрецедентни възможности за намеса в живота на гражданите.”
  Знаете ли откъде е цитатът? От определението за фашизъм в Уикипедия.

 2. моя подарък за хуйло…
  Загубите в жива сила и техника на орките:
  (данните са от 07.10.2022)
  -убити 61,330хил. руслямски войници.
  -ранени-над 160,000хил.(т.е извън строя)
  -пленени-над 7500
  -убити 12 генерала.
  -убити 48 полковника.
  -убити 180 офицера от лейтенант до полковник.
  -2449 танка (от общо 3300 танка,предвидени за нахлуването)
  средна цена на танк-6-7 млн.долара
  -5064 ББМ-бойни бронирани машини(почти 40% от общо 13,758 бр. в рф)
  -266 самолета-средна цена на самолет около 33-36 млн.долара.
  -232 хеликоптера.
  -15 кораби/катери-само загубата на ракетният краицер “Москва” е на стойност поне 2 милиарда долара.
  -321 цистерни.
  -1424 артилерийски системи.
  -177 ППО-(системи за противо-въздушна отбрана).
  -344 РСЗО-(ракетни с-ми за залпов огън)-средна цена около 8 млн.долара
  -3854-камиони,джипове и др.
  -1047-БПЛА-дронове.
  -87 ракетни установки-средна цена около 9 млн.долара за брой.
  -134 специална техника,радари и др.
  -246 крилати ракети-(цена на ракета “калибър” 6,5 млн.долара)

 3. golemi podaraci za putkik ot BG.radev ne raspisa Ukraiina xa NATO. boko izpratil tikveno seme imat c izobilie i taii natatak

 4. получи и 300000 живота на ”частично”мобилизираните.Колко им струва живота-например на Сахалин дават по 5 кг риба на семействата им,в Алтайския край дават по 1 кг сланина на мобилизиран,явно е дефицитна стока,за разлика от живота им….

 5. Да е жив и здрав Путлер дълги години , и в някоя килия да командва пълчища от хлебарки!

 6. Правозащитниците от украинския “Център за граждански свободи” (ЦГС) днес получиха Нобеловата награда за мир, но престижната награда беше дадена и на основателя на белоруския център “Вясна” и политическия затворник Алесь Беляцкий и на руската “Мемориал” – Нобеловият комитет сочи в съобщение, че лауреатите са от съседни страни – Беларус, Русия и Украйна – и въплъщават Нобеловата идея за мир и братство между народите – “братство” на народите на фона на войната, която русия започна в Украйна с помощта на Беларус .Опорката за “братските народи” ползва руската пропаганда. Освен това руския представител получи тази награда и миналата година. Това предизвика бурна реакция в социалните мрежи – споделянето на наградата за мир с “добрите руснаци и беларуси” показа колко много светът не разбира какво се случва, но това не намаля признанието за работата на ЦГС Украйна.
  Центърът работи от 2007г. и по време на Революцията на достойнството участва в Евромайдан SOS – защита на жертвите на Майдана и войната(която светът се правеше , че я няма – един от ръководителите на ЦГС прекарва 2 год в плен на терористите от “ДНР”)
  и опитва да оповестява фактите на международната общност и правозащитни организации. Сега след 24 февруари центърът събира доказателства за “братските” руски военни престъпления , за да ги представи на международната общност и за инициативата “Трибунал за Путин” , която използва механизмите на ООН, СЕ, ОССЕ, МНС, ЕС , за да ги спре и да накаже извършителите. Нобеловата награда за мир е важна, за да остане Украйна във фокуса на международната политика, защото путинова русия си е напазарила много маши и “адвокати” – българското позорище ще е и за децата и внуците ни

 7. Тоя безграничен дИбиль реZZиЛдентът – лум(П)ен гаден, пак продължава да рие дъното, и даже не едно дъно, всички дъна е пробил, вече!!!
  А и неговият заместник-зильон фатмак Янев го следва неотменно….. в дибилизъма им!
  Добре, да решим , че няма да се праща военна техника, то тогава Украйна има нужда от ВСЯКАКВА помощ, дали двамата гнусни фатмаци биха дали парична помощ за Украйна????
  Нали са богати фатмашки пенсионери , могат да дадат няколко пенсии за Украйна!
  Освен това те могат да дарят на Украйна милионите , които противоконституционно получиха от мафията, за да си направят “партийка” , нали!
  Освен това отдавна съм писал , че до власт не трябва да се допускат разни шапкари, нито пушечно мЯсо от фатмашката БНА, нито “дженерали” от милицията, като бокоТИКВАТА, нито ченгесари от “службите ” и УБО!
  Типичен пример за особената , вОпиющата НЕкадърност е главния планетарен униформен дИбиль-Путлер! Той заграби властта в рАЗЗИЯ, дори повече от Сталин, и така се превърна от арттелчик в Дрезден в ХУНТАраторь на путлеристкият рай(Х)!!!
  Същата чудовищна простотия се вижда и от униформите му колеги и подчинени в НРБ, като – бокоТИКВАТА, лумПен гаден, неговия заместник Янев, геЙшев …. и т.н. …. и т.н..

  П.П. И тоя блядь – лумПен гаден не казва , защо не трябва да изпращаме някаква помощ за Украйна!
  Всички държави изпращат помощ и това не ги прави участници във войната.
  Още повече ,България вече е пращала тежко оръжие за Македония, преди 20години!
  Тогава и Украйна даде на Македония десетки хеликоптери и самолети !
  Така че пушечните мишени реZZидентът и янев могат само да мълчат и да изпълняват заповедите на Народното събрание и правителството, те са пушечно месо , защото по собствено желание са станали военни и са си дали газовете под наем, и трябва да изпълняват заповедите дори и да ги пратят в окопите в Украйна, или да защитават всяка държава-съюзник от НАТО! Дори и в турските окопи могат да ги изпратят със заповед на парламента и правителството!
  Това показва и , че не завършена деполитизацията на БНА, милицията и ченгесарите, те продължават да служат на БКП, КПСС, КГБ и ДС, 33 години, след 1989г.!!!

  Ако имат нещо против – ЧЕМОДАНь, ВОКЗАЛь, Путин!
  Но преди това трябва да върнат всички пари , които са им дали за безплатно военно обучение, жилища, социални привилегии, пенсии, заплати , семейни придобивки…….и т.н.. Особено тея двамата блядове, които са издигнати с политкомисарски , ченгесарски и шуробаджанашки протекции и пари от путинската и местната олигархии!

  Това показва , че за да се оправи НРБ трябва да се извърши пълна демилитаризация на българската политика , след бокоТИКВАТА, лумПен гадень, яневци, геЙшевци, агенть Гоцье, ДоГанЮ, и т.н..
  Последните 20 години фатмащина , след 2001г. го доказват!

 8. вече е късна вечер. всички путинофили са пияни и съответно вече хъркат под празничните маси.
  вместо да се занимавам с тези боклуци и техния юбиляр, ще ви разкажа информация, която е сравнително нова, но пък интересна. свързана е с войната в УКРАЙНА и високите технологии.
  днес често се пише по репортажите или чува в приказките на фронтоваците, че “артилерията е бога на войната”. то си е истина, но не съвсем откъм фактологията. първите оръдия са стреляли с каменни гюлета, скоро заменени с чугунени. после правят гюлетата кухи, пълни с барут и фитил. след изстрела гюлето лети, фитилът вече гори, гюлето тупва при врага и изправя косите на войниците наоколо , докато фитилът не вкара огъня вътре в гюлето. гюлето се пръсва на няколко парчета, които поразяват врага и толкова. гейзерите пръст и камъни към небето са холивудски измислици. господинът НОБЕЛ ще се роди в едно далечно бъдеще.. тогава оръдията “ще мятат” снаряди, пълни с динамит, а не с барут. и да, вече ще има гейзери от пръст, камъни и човешки останки към небето. но още преди нобеловата иновация, в епохата на гюлетата, се появява ХЕНРИ ШРАПНЕЛ, който прави свой принос в артилерията: елементарна прецизност по отношение на дължината на фитила на гюлето, пълно с барут. променя и ъгълът на оръдието. така се получава летящо гюле, което се пръсва не на земята, а още във въздуха и осколките поразяват малко повече жива сила.
  както е известно, апетитът идва с яденето. ХЕНРИ ШРАПНЕЛ започва да размесва в барута на гюлето оловни топчета, които поразяват ужасно много противници. припомням, тогава са воювали в строени в блокове по 50 или 100 войника. взривяващите се гюлета на ШРАПНЕЛ високо над тях, е причинявало ужасяващи загуби. точно поради това , започват да наричат самия ХЕНРИ ШРАПНЕЛ – “богът на войната”.
  днес всяко оръдие има различни видове снаряди, според какво искаш да поразиш сред врага. но на юбилярската трапеза в москва ,тази вечер путлеристките генерали се изпонапиха скорострелно поради една НОВА МЪКА : проклетите пиндоси дали на УКРАЙНА от своите “суперсекретни”, от 2013г, шрапнелни снаряди за дваж по-проклетите ХАЙМЪРСИ!…освен че могат да те уцелят право в темето, насочвани от спътник, тези снаряди се пръскат на височина над теб и чрез суперсекретно бризантно взривно вещество, изстрелва 180 000 съчми колкото малко грахово зърно, но направени от волфрамов карбид и летящи със скорост над 8 000 м/ сек / днешните пистолетни куршуми летят с 300 – 400 м/сек, а куршумите на карабините – с 700 – 800 м/сек /.
  тази космическа скорост на поразяващите елементи на хаймърсите се получава от високотехнологичната химия на бризантното взривно вещество, което ги разпръсва. то развива такава висока температура за толкова кратко време, че ако в ракетата имаше натъпкани стоманени топчета, те щяха в миг да се стопят като чудовищно голяма капка и провал. затова поразяващите топчета са от волфрамов карбид, който има температура на топене 2730 градуса целзий. докато желязото се топи при 1400 градуса, плюс-минус. в резултат на тези високотехнологични решения, живата сила и лекобронираната техника стават буквално на решето. М30А1 е сигнатурата на тази ракета за хаймърсите. тя е точно за тъпаците-генерали, воюващи чрез заливане на бойното поле с жива сила. “стила” на сталин и неговия фен путлер.
  е, как няма да се напият ОТ МЪКА путлеристките генерали?! няма кой дори да ги упрекне, че са облевотили мундирите – нали е празник на фюрера!!!

 9. ПП путин хуйло ТУК не е сам – ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ: копейкин иска журналисти да се разхождат с табелата “чуждестранен агент”, соросоидите и грантаджиите да бъдат изобличавани като отродители и отцеругатели – резидента(П) е ИЗумен, че ДБ бърза да тласне страната във войната, още преди да е свикано НС:
  “Как може тази формация да си служи с такива откровени лъжи и манипулации. С пълна убеденост не подписах декларацията за присъединяване на Украйна в НАТО, защото това означава война Русия-НАТО.”

  – Всъщност, ако русия е била някаква величина в политиката, в момента путин я занулява – това каза в Панорама г-н Иван Костов в деня на бункерния юбиляр

 10. … и Кримският му мост пошел на хуйло – горит цистерна грузового поезда, автомобильная дорога на мосту повреждена, движение транспорта остановлено…

 11. Българските медии и по-специално онлайн изданията спят.
  Кримският мост гори и се разпада и CNN вече имат статия.. (CNN са едни от най-бавните)

 12. Този човек адекватен ли е?
  “Били дошли” сигнали при тях че ГЕРБ и ДПС купували гласове..
  Така.. първо се изложи че не познава г-н Инджев.. сега се държи сякаш вчера е пристигнал в България.. каква курупция бориш, бе, КП след като не знаеш какви ги вършат онбашиите от ГЕРБ и ДПС? ГЕРБ и ДПС купуват гласове откакто мутрата е на власт.. същите се отказват от местата си веднага след изборите.. няма друга държава в Европа където изборите и демокрацията като цяло да са такова посмешище както в България..

  https://offnews.bg/politika/kiril-petkov-dojdoha-signali-do-nas-che-gerb-i-dps-kupuvat-glasove-786769.html

 13. https://twitter.com/francis_scarr/status/1578659441159057408
  Bozhidar Bozhanov – Мостът беше руски, какъв да е бил?
  руменгумен – Изумително е, че на фона на кризата, ДБ бърза да тласне страната във войната. Как може тази формация да си служи с такива откровени лъжи и манипулации.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.