Още един натовски генерал с изтекъл руски срок на годност в българската политика чака “оферта” за върховната власт

 

 

 

 

 

България показа, че е солидарна с позицията на Украйна като жертва в този конфликт, като страна, обект на агресия от друга държава. България е солидарна с ЕС и наложените санкции и помага на Украйна по отношение на бежанците, предлага различни видове помощ. Въпросът с предоставянето на оръжие има различни нюанси. Когато говорим за такава помощ, може да има две страни. В единия случай става въпрос за помощ от българската отбранителна промишленост и тук е крайно време да стане ясно, че България може да помага директно на Украйна. А може да става дума и за помощ от инвентара на българската армия. Това е специфичен въпрос и съм против предоставянето на такъв тип въоръжение, при условие че няма възможност за неговата замяна. Ако има оферта, добре, бих подкрепил”.

Можете ли да познаете кой е казал днес това по БНР? Не можете, освен ако не сте слушали предаването.

Говоря за предаването на старите му позиции. И на щафетата, която се опитват да му предадат в аванс, за има правителство, приемливо за мнозинството българи и всички съюзници в чужбина.

Това е неузнаваемият в качеството му на омекнал путинист Стефан Янев. Заради придържането към путлеристката гледна (опорна) точка, че Русия не води война в Украйна, Янев се раздели с властта като министър на отбраната. Сега го готвят да се завърне обратно в нея направо като премиер. Нещо повече – като обединител на партии, с които категорично се размина  именно в оценката на руската агресия.

Да припомня още веднъж известното като основа за сравнение.

Военният министър Янев се противопостави на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” със същите доводи, каквито продължават да изтъкват и днес от БСП и израждане. 

Първи с ясно становище на страната на Украйна и необходимостта тя бъде снабдена с българско оръжие бяха от ДБ.

Два месеца по-късно се присъединиха и от ПП. През април вицепремиерът Асен Василев взриви Кримският мост с президента Радев. Обвини го основателно, че заема позорна позиция срещу предоставянето на българско оръжие за Киев. Премиерът Кирил Петков най-напред се солидаризира с Василев, но след това беше принуден да лавира в декларативната подкрепа за износа на оръжие за Украйна, за да не му се разпадне кабинетът, шантажиран от БСП по тази тема. Кой можеше да предположи тогава, руската кама в гърба му ще бъде забита от Дългия, най-дребния коалиционен партньор!  

През цялото това време Янев беше изчезнал от реалната политика и витаеше само в социологическите изследвания с първоначална “оферта” за предстоящ стремителен негов “Българския възход”. Едвам, едвам оправда тази инвестиция. Влезна с малко, но сега прави най-голямата заявка и най-острия завой до момента в нагласите на който и да е от “овчарите”, рипнали над парламентарната бариера. 

Традиционният рецидивист като претендент за пастир се е снишил. Дава вид дори да се е примирил, че няма повече да пасе стадото от прости поданици. Завоят му към подкрепа за Украйна е подобен на Янев, но с много по-стари и отровни като резултат за позорното позициониране на България в ролята на най-лабилния член на НАТО по отношение на заплахите от руската мечка. 

Както се е случвало и с други алкохолици, които вече пият само с отвращение, изтрезнелият руския орденоносец от Банкя днес е най-гласовитият борец на думи срещу вредата от руското опиянение. Не му стигаше собствения гласец, та покани авторитет, чийто глас наистина се чува в чужбина. Успя да наметне евротлантическото кожухче и да изтръгне от Гари Каспаров възклицанието : “Я, виждам най-големият евроатлантик в България, направо единственият приятел на украйна тук”!

Самият Каспаров тръгна да се оправдава, когато явно разбра, че са го преметнали. Обясни припознаването си в толериращия руските вълци години наред местен руски вълк единак, с признанието, че не познава в дълбочина какво се е случвало в българската гора през годините. И препоръча да гледаме кой какви позиции заема днес. С други думи, обяви се против лустрацията в българската политика по признака на принадлежността към путинизма в миналото. 

Голяма е вероятността нашият вълк единак отново да измами с мимикрията си всички, които му поверят отново кошарата. Но ето, че вече си има и спътник, който също загърбва на думи досегашната си открита си прокремълска нагласа. Вече не само се съгласява да даваме оръжие за Украйна, но и “прозря” възможностите да се превъоръжим ( по модерни натовски стандарти). 

От тези две личностни метаморфози на гъсениците, които започват да пърхат със синьо-жълти крилца, произтича за други опасността на ефекта на пеперудата, привлечена от пламъка на справедливостта на украинската кауза много преди това. Парадоксално, но партиите, заявили ясно нежеланието си да пълзят заедно с токсичните проруски гъсеници , сега изпадат в оправдателен режим. Пада им се да обяснят защо продължават да отказват да хвърчат с онези, които се пръкнаха от въпросните гъсеници.  

На всичко отгоре около този новосформиращ се рояк кръжи хищно винаги готовият да грабне своята порция Сокол, който се храни с всичко що пълзи и лети. Точи клюн и този път. 

Откроява се на този фон единството по руската писта на (д)войнствения в опита си да изпъкне като отделна величана тандем Нинова- Копейкин.Той я напада криминално с обвинения в кражби за милиони от продажба на оръжие за западни правителства ( о, анатема- вместо да продава на Русия, Нинова продавала на Запада!). Тя му му отвръща с другарско премълчаване. (Дру)Гари Каспаров е положението, но с обратен знак – знаят се, по митинги заедно си ходеха и сканадираха, а Копейкин даже се надявал другарите да го издигнат за кмет на София ( както го издаде наскоро един другар от БСП ).

Как ще откажат на пеперудата Янев да полетят заедно на Запад прозападните формации в парламента, без да постигнат ефекта на пеперудата като залязат в сянката на изгрелия от Изток (пореден) генерал, е въпрос с повишена мудност засега. Защото още не се стигнало до фактическо номиниране на Янев за премиер.Изглежда  (не)вероятно.

В България, обаче, която дари политическите науки с оксимороните монархически социализъм и ляв консерватизъм, няма невъзможни неща.Нищо чудно да се сдобием и с натовски премиер с кремълски произход – още по-явен от Борисовия, но също така подлежащ на (р)еволюционна промяна в името на властта.

Янев, както сам казва днес, чака оферта. Явно не само за модерно западно оръжие, което да замести предоставеното на Украйна съветско желязо. Неговата оферта е към негласната подкрепа на Запада и автонтично прозападните партии у нас да преглътнат овластяването на поредния български натовски генерал с руски изтекъл срок на годност в българската политика. 

 

23 мнения за “Още един натовски генерал с изтекъл руски срок на годност в българската политика чака “оферта” за върховната власт”

 1. За мое най голямо съжаление , наблюдавам отново в българската политика Щирлиц 1.0, Щирлиц 2.0….Кючук Щирлиц…….Щирлиц 7,0…..и т,н…Съжалявам за минорното ми настроение , но то е следствие от впечатленията от тазгодишната ми отпуска ….Половината ми познати знаят ,че украинците 8 години изтребват руснаци , аз съм либераст , защото живея в гейропа , най добрите ми познати са соросоиди , а България – бън от НАТО и ЕС….Как се стигна до това ?!!!!!!…..

 2. Към Accept:

  Не Ви упреквам какви приятели имате, но щом питате, ще отговоря: другарувайте с другата половина приятели. С такива, които прихващат руzката срамна болест или са си били заразени, но са си прикривали срамотиите досега, не си струва човек да си хаби времето и нервите в опит да ги лекува. Фанатиците не приемат аргументи. Те “просто знаят”.
  Лично аз прилагам тази санитарна практика и знам, че помага. Поне на мен. Ограничава ми кръга от приятелства, но при заразите е така. Нарича се карантина.

 3. Плевнелиев и Паси са параванът на ГЕРБ за скриване подмяната на промяната.
  Стефан Янев е смокиновият лист,
  зад който прозират срамотиите на Борисов и шайката му.

  Престъпления!
  “В името на народа”!

  При комунистите, двигателят е ПОДМЯНАТА.
  На смисъла на думите.
  -Концлагерът Куба е “Островът на свободата”.
  -Ленинските съботници и ангарията по всевъзможните бригади, е усъвършенстваното фашистко “Арбайт махт фрай”.
  -При социализма заплатите са мизерни, защото предварително са ти удържали за всичко.
  Не само за привилегиите на “Борците срещу капитализма и фашизма”.
  И до сега комунистите твърдят, че всичко било безплатно.
  Дори и сиренето в капана за мишки.

  И до сега България се управлява по комунистически!
  Изборите във всяка държава, са най-важното, определящо всичко останало след това!
  Избраните депутати ще определят личностите и правилата по които ще функционира държавната машина.

  Отминалите избори отново доказаха, че България продължава да се управлява по комунистически!
  Продължава ПОДМЯНАТА на промяната.
  Отново депутатите, определящи съдбините ни, се избират от партийните върхушки, поставящи ги на “избираемо място”.
  Изборът на “народните избраници” се определя, не от преференциите на народа.
  Изборът на депутатите не се определя дори от преференциите на симпатизантите на партиите!

  И това го доказва Централната Избирателна Комисия.

  РЕШЕНИЕ
  № 1564-НС
  София, 7 октомври 2022 г.

  ОТНОСНО: обявяване на избраните народни представители в Четиридесет и осмото Народно събрание

  Продължават в България,
  престъпленията срещу народа!
  “В името на народа”!

 4. Г-н Инджев, явно вие и другите наши коментиращи не сте проверявали последните простотии, които словоблудстваше пушечното мЯсо Янев, нали?????
  Той казал преди няколко си дни, че който искал можел да отидел доброволец в окопите в Украйна! Проверете!
  Това го беше казал във връзка с последното изхождане по темата за помощта за Украйна на командира му от Дондуков2- реZZиЛдентът лумПен гаден!
  Оня му е командира-фатмак , а тоя е заместник-ZZильонь фатмакь! Или просто глашатай, тъпанар и рупор ,за да повтаря командирското ехо на пропутинската пропаГАДност и зависимости, и на двамата!
  Аз по този повод написах и коментар , за тях , преди 2 дни!
  Така че не вярвайте на сегашните им мимикрии, те никога няма да пожелаят да помогнат на Украйна, дори с една девалвирана копейка, дори от вече бутафорните савецки пушкала и самальоти!
  Те затова си ги пребоядисват и смазват,регулярно, за да ги сакрализират навсегда!Те са им талисмани и свещени мощи останали от великите савецки таварищи, макар и да са закупувани от данъците на пролетарските роби на НРБ!
  Те няма да си ги дадат, дори и да се превърнат в ръждив прах, никога!

 5. Дневник,Цитат на деня: …правителство за зимата звучи като една приятелка навремето си търсеше гадже за лятото(Радан Кънев,бтв)
  … български генерал е готов – на всякаква коалиция във всяка позиция

  ТЕО УШЕВ В СЕДМИЦАТА ПО ДАРИК – https://www.youtube.com/watch?v=rSUTGA0QP_E

 6. Ще припомня нещо важно случило се не много отдавна. Шмекера от банкя не беше приет от Посланика на САЩ Херо Мустафа! А двамата георг георгиев и даниел митов се орезилиха на презконференция показвайки незнание и сервилност говорейки с пренебрежение и неуважение за изявлението на двамата сенатори от двете партии републиканската и демократическата, че България е корумпирана държава.
  Герб са брутални “евроатлантически измамници”!
  ст. янев играе същата пиеса разчитайки на късата ни памет.

 7. Марк Солонин-съвсем прясна политинформация

 8. Все пак да поздравим путлеристките “дженерали” , като шиБиковичь, самандата, яневичь,радевичь……. да не се бъркат с Радован Караджич, ….. или все пак може и да се окажат съмишленици, кой го знае, а?!?!?
  Та, да поздравим, все пак , фатмаците от балхаро-савецката БНА по най-новия повод :
  – Кримский мость, иди на хуйло!

  Долу савецките фатмаци, които козината си “менят” , но ZZильоният си цвят – никагда!

 9. Както сполучливо някой каза по тв през този уикенд, след като слуша няколко минути събеседниците си да говорят за стэфан янэв: “не разбрах само защо през цялото време бъркате името на радэв с “янэв””.
  Едва ли вече може да се намери някой, който да се хване на бас, че третият мандат няма да отиде от единия при другия съветския генерал.

 10. Georgi Nikolov,

  Проплясал Филипп на кресте, и началось …

 11. Както писа наскоро г-н Инджев наскоро, без втори фронт от вън …
  Северна Америка и воденият от нея NATO/OTAN, както и EU ,като се осъзнае че е във война, е наложително В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ да нанесат тотален, унищожителен удар на Руско-българската комунистическа МАТРИЦА по Цялата (ни) територия. Изключителният политик и човек Роналд Рейган, президентът , би разбрал това и нямаше да губи никакво време. Във време на война демократичните правила не важат. ДПС-та, БСП-та, ГРОБ, телевизии , оракули и т.н. (как беше)- сволоч – НЕУТРАЛИЗИРАНЕ . На някои им се струва като комикс?
  – Ще си каже.

 12. ПП – утин провел специальное шоу с обвинением Украины в терроризме
  Михайло Подоляк: Путин обвиняет Украину в терроризме? Это выглядит слишком цинично даже для России. Не прошло и 24 часов, с тех пор как российские самолеты выпустили 12 ракет по жилому кварталу Запорожья, убили 13 человек и травмировали более 50. Нет, здесь только одно государство-террорист, и весь мир знает, кто это
  – путин е направил спецшоу с обвинением Украины в терроризме
  https://dariknews.bg/novini/sviat/kremyl-kamionyt-bomba-za-krimskiia-most-e-trygnal-ot-bylgariia-2326875

 13. ПППолската журналистка Кристина Курчаб-Редлих за вовка преди да стане путин и президент – за Грозни, Грузия и Алепо , за които западът колективно си затвори очите
  до войната в Украина днес – https://www.youtube.com/watch?v=_umSMEOMf4c
  … они нас (не)боятся – они нас (не)уважают

 14. до георги николов:

  съжалявам, че се налага да го кажа, но моето мнение е ,че вашето видео за корчевников е чистопробно замърсяване на атмосферата на този форум. не вие, а самото видео! не трябва да ги слушаме всички тези московски помияри.
  вчера гледах видеото на АЙДАР МУЖДАБАЕВ, журналист, кримски татарин, в което той ЕДИНСТВЕН НАДИГА ПРОТЕСТИРАЩ ГЛАС срещу мнозинството украински журналисти, които без изключение, постоянно канят за събеседници, искат мненията, държат в своите ефири с часове РУСНЮ, вместо да ползват събеседници от полша, чехия, германия, прибалтийските страни, ако ще от нова зеландия- ползващи руски или английски има по целия свят, без да са руснаци. АЙДАР справедливо пита съветските журналисти през ВСВ само с немски свои бивши колеги ли са общували и печатали мненията им в съветската преса? вече е ясно, че НЯМА ДОБРИ РУСНАЦИ! или ако има някой от тях в емиграция, като гари каспаров, примерно, убеден че крим е “традиционно руски”, все са скрити лимонки. / тук му е заровено на гари кучето, защото гари отлично може да смята, НО КАТО ДЪЛБОКА РУСНЯ, не иска да каже, че традиционно крим трябва да е турски, защото най-дълго е бил владение на османската империя /
  украинският президент създаде рускоезичният канал “фридом”, в който се говори само на руски и ката ден и нощ от него се леят приказките на ОКУПАТОРИТЕ НА УКРАЙНА. уж все специалисти, анализатори военни експерти, всякакви – от самата Педерация или емигранти-русня, НО САМО РУСНЯ!
  по неволя следя този канал и съм свидетел на тази идиотщина, поради което, вчера, в мой пост до АЙДАР, му предложих, подарих му го- термина ШИЗОУКРАИНЦИ. това са украинците ,които 12 часа в денонощието са преданни на москва, а следващите 12 часа – на киев. когато са анонимни хора, това е друго, но когато са журналисти във всички главни медии във воюваща УКРАЙНА – те са ШИЗОУКРАИНЦИ. за сведение, в най-известния украински ресурс след 2014г. – ЛИНИЯ ОБОРОНЫ, в който си знаят своите реалности и хора , отдавна пишат, че журналистите от закритите в началото на голямата война, украински канали- заради проруска агитация, всички са се “преселили” във “фридом” и макар и по-внимателно, но продължават своята предателска работа. има си хас, след като на върха на държавата има предателско огнище…
  уважаеми г-н НИКОЛОВ, благодаря ви ,че чрез повода, който ми дадохте, можах да напиша за шизоукраинците. по-нататък ще напиша и за шизобългарите.

  за форума:
  според кремълското разследване на веселбата върху кримския мост, камионът с особено мощното взривно вещество е тръгнал от българия. може да предположим, че най-сетне господин гебрев успя да си отмъсти по своя си начин за това, че руснята го трови два пъти с новичок!! припомням, че снарядите калибър 122 мм и 152 мм г-н гебрев изнася и продава на УКРАЙНА ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ ОТ 2014 г. ДОСЕГА. именно ДНЕС ,едно от най- популярните оръжия на украинските герои, което те монтират на пикапи, е СПГ-9 . това е гранатомет кал.73 мм с тръба на яка тринога и прибор за точно прицелване и нощно виждане. стреля дори с термобарични ракети. прави се още от времето на ссср, но е точно копие на американското безоткатно оръдие, по народному- базука. всичко това е българско производство. не от мижавата ни армия / имаме ли въобще такава? /, а от заводите на ГЕБРЕВ.
  изобщо, чудя се, при толкова приказки и в този аристократичене форум, защо пак ми мирише на шизофрения чрез ЛИПСАТА на говорене на ФАКТИТЕ , че на практика ние помагаме на УКРАЙНА именно с оръжие още от 2014, и то в количестава, които другите страни от евросъюза не са предоставяли и в приближение? в позиционната война до 24.02. 2022г, ВСУ ползваха точно тези оръжия и боеприпаси, които произвеждахме НИЕ. какво от това, че са ги купували от нас? съвсем скора ВСУ ще премине във всяко отношение на натовските стандарти и волю-неволю ще настъпи ЗАБРАВА за нашия принос. ЗАЩО НИЕ НЕ ГОВОРИМ ЗА ТОВА? ЗАЩО СЕ ДЪРЖИМ КАТО МИСИРКИ СЛЕД ДЪЖД? може да сме тъпи, ама пък чак толкова, че да се надяваме, че Педерацията няма понятие за нашия принов за ВСУ, та затова – дайте да залягаме и шът тихо да не се чуе??! аз съм го писал вече тук- някой замисли ли се защо Педерацията най-първо и откровено наказателно спря газа на полша и българия? на “тяхната, верноподанническа българия” ? я разгуглете в коя година бяха взривени военните складове в чехия, при което пострадаха снарядите на гебрев, по транзита си КЪМ УКРАЙНА… РАЗГУГЛЕТЕ В КОЯ ГОДИНА БЕШЕ ТРОВЕН ГЕБРЕВ – все заради неговия, но и българския принос в полза на ВСУ ! но мълчим…както и да е. ако нашият хексоген е гръмнал кримския мост – това е една повече от добра новина!

 15. до георги николов :

  допуснал съм досадна грешка, съжалявам. над видеото за корчевников, което отворих, стои вашето име, НО КАТО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ВАС, което ме е подвело, че видеото е ваше..моля за извинение, че ви замесих.

 16. хот док,

  проблемът е позорящите България официални изцепки от най-високо място – какво усилие беше да се приеме декларация срещу русия в подкрепа на Украина(резултата беше като съдебната рИформа на мутрата – ЕФЕКТА укрепва руската корупция) – парламентарна република сме, да не говорим за зеления чорап който имаме за държавен глава , дето го дигат руски ветрове – иначе след 2014 не само с муниции помагаме , а и с военни инструктори , лекуваме ранени украински военни тук , за което благодареше украинския посланик – не случайно руската пропаганда се засили яко след 2014 тук и руската война с/у България за промиване на мозъци и намеса в политиката на държавата ни е брутална – https://pan.bg/view_article-62-26347-bylgarin-obuchava-ukrainskata-nacionalna-gvardiya.html

 17. Сигурно със зациклянето на “спец.военната операция” на Русия срещу Украйна ще зачестят молбите за политическо убежище на руснаци у нас, както и молбите за получаване на българско гражданство от вече заселилите се в България. Със сигурност тази нова бежанска вълна ще гъмжи от всякакви руски шпиони и терористи. Тези “бойци на тихия фронт” винаги пристигат първи, обгрижени с медийна рекламна кампания, която им създава ореол на герои, опълчили се на путинския режим и с пристигането си веднага се заемат със създаването на различни “опозиционни” организации, борещи се за мир, човешки права и битово устройване на съотечествениците ИМ. Като “активни” граждани, представители на големи общности, скоро ще пробват да проникнат и овладеят първо местната власт като стъпка към централната. Ако законово или по някъкв друг начин не бъдат допуснати до участие във властта у нас и не получат битови привилегии за сметка на българския бюджет, ще тръгнат да се жалват по международни съдилища, че ние, българите в България, ги дискриминираме и тормозим. Подпомагани от местни говноядци ще организират шумни протести срещу неблагодарните за двойното им освобождение местни “аборигени”!
  Мисля, че България, която в момента е в демографска и икономическа криза вече е ПРЕНАСЕЛЕНА с руснаци и спешното ограничаване на тази нова РУСНЯ вълна от Матушката е въпрос на национална сигурност.
  Да отиват в Турция или в държавите от ОНД, които още ги приемат! Да отиват, където щат!

 18. Аааа,не където щат,.Достатъчно се напълни целия Евросъюз с млади,здрави прави ислямисти,сега остава да го населим и с руски шпиони/като че ли 3.000.000 руско говорящи във ФРГ са малко/.Да се оправят в страната си,не после да реват за референдуми…

 19. @симеон спасов
  Във връзка с коментари покрай изборите анализатори споменаха, че руските емигранти в Германия били около 6 000 000 и гласували все за “Алтернатива за Германия”! Това лято много от тях участваха във възторжен митинг в подкрепа на Путин и специалната му военна операция в Украйна, с музика (калинки и катюши) и хоругви с лика на Путин, а немските полицаи обикаляха наоколо и охраняваха “демократичния” митинг, вероятно от “любовта” на украинските бежанци. Направо беше сюрреалистично зрелище! На тяхно място щях да натоваря празнуващите, както удобно са се събрали на площада в полицейски джипки и право на летището, без чемодан в първия директен полет за Москва! Там, в пълно щастие да си продължат празДника на Красняя площадь !

 20. @хот док
  “…вчера гледах видеото на АЙДАР МУЖДАБАЕВ, журналист, кримски татарин, в което той ЕДИНСТВЕН НАДИГА ПРОТЕСТИРАЩ ГЛАС срещу мнозинството украински журналисти, които без изключение, постоянно канят за събеседници, искат мненията, държат в своите ефири с часове РУСНЮ, вместо да ползват събеседници от полша, чехия, германия, прибалтийските страни, ако ще от нова зеландия- ползващи руски или английски има по целия свят, без да са руснаци.”
  От доста време, на “подсъзнателно” ниво, и аз изпитвам подобно чувство на съмнение и подозрение, че има нещо “гнило” с този “Freedom” на руSSки език. Има нещо нередно, извратено!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.