Тероризмът е оръжието на слабите и Путин се издаде в това отношение

Най-голямата по своя географски мащаб терористична атака в историята, каквато е извършената бомбардировка с руски ракети срещу оживени градски центрова в много украински градове, не е признак на сила. Така им се иска да изглежда на омърлушените от украинските военни успехи рашисти, които се снимат и демонстрират в мрежата как танцуват от радост при вида на пожарите и разрушенията в Киев и други украински гъсто населени полиси.

Тероризмът е оръжието на отчаяните, които не могат да се изправят срещу омразния враг лице в лице, тъй като той ги превъзхожда многократно. Точно такъв е случаят със съотношението на силите между все по-слабата  и опозорена пред света РаZия спрямо НАТО. Самият Путлер не веднъж е подчертавал огромната разлика във военноикономическия потенциал в полза на натовския блок. Терористичната му атака е продължение на това признание.

 

 

 

 

 

 

Позволявам си да се усъмня в прогнозите за ескалации на войната. РaZия просто няма потенциала да го направи. Щеше да накаже украинската армия, стига да можеше. Но вместо това прибягна до терора срещу цивилни с високонеточните си ракети. Ако наистина имаше високоточни такива можем да не се съмняваме, че щеше да ги изстреля срещу военни обекти, за да спре устрема на украинското настъпление. Вместо това се надява да предизвика хаос в украинските градове и радост в бетонните глави на рашистите. 

Путлер на практика постига онова, с което заплашваше на първо място Украйна: демилитаризация, но на самата РаZия. И обратното- докато военните й възможности намаляват ( видно от факта на прибягването до терора срещу цивилни поради невъзможност да спре въоръжените сили на противника), растат военните мускули на Украйна. Сега страната ще получи нова и все по-опасна за отбраняващите се руски окупатори порция западна военна помощ. 

По въпроса вече се работи на пълни обороти. Заслугата за това ускорение отново е на Путлер и режима му. Изпросиха си го.

Никой не може да каже със сигурност какво се върти в болната глава на руския диктатор, поради което всеки може да сбърка в опита си да прогнозира действията му. Но също така всеки наблюдател може да посочи досегашните му грешки и от тях да направи извода, че те са системни. Резултат са от болното му мислене. Ето няколко от най-известните на всички главни негови сметки, правени без кръчмаря.

Ще изненадам мнозина, но в днешния контекст на събитията най-голямата болка на Путлер е все по-отчетливият отказ на Китай да подкрепи безумията му в Украйна. Путлер може да се перчи и да отказва всичко на всички, но не и на др. Си Цзинпин. А другарят Си Дзинпин му показа достатъчно ясно на 15 септември в Самарканд на срещата между тях, че …няма да има повторение на рандевуто им на следващата вечер. Др. Си демонстративно не се яви на вечеря с Путлер на 16 септември. 

Все по-самотният на международната сцена Путлер не само сгреши с нападението си срещу Украйна и най-вече в очакванията си то да бъде посрещнато от ощастливени “сънародници”. Той сбърка в преценката си за украинската воля за съпротива, за сдържащия армията му украински военен потенциал, както и за решимостта на вечно мрънкащия ( досега) Запад да подкрепи Киев. 

Вече Москва е тази, която мрънка. Оплаква се, че воювала срещу целия свят ( или “поне” срещу НАТО). Оправдава слабостта си на бойното поле със силата на противника. За такова нещо в една нормална държава подсмърчащият през сълзи на самосъжаление виновник за деморализиращия хленч отдавна щеше да е на подсъдимата скамейка.

Къде във всичко това виждате “сила”? Проблемът на Кремъл вече е как да се опази от гнева на собствените си граждани, които засега са само частично мобилизирани в глухото мърморене срещу режима. Поредни украински успехи на бойното поле, колкото и да ги крият от руските телевизионни зрители , само ще катализират и мобилизират все по-пълномащабно ропота и тропота на краката на бягащите от страната мъже. 

Така че, колкото и да е рисковано да се прогнозира непредсказуемата рашистка лудост, тя върви към деескалация на войната. Такава е логиката на фактите. Остава да видим дали тя ще надделее този път или Путлер ще продължи на имитира Хитлер, който от своя бункер до последно се опитвал да надъхва за “победа” армията и народа, вярвайки все още, че като обстрелва Лондон с ракети ще предизвика нещо като революция на британците срещу тяхното правителство.

Има резон в аргумента, че Путин няма да предприеме ядрена атака срещу Украйна по четири причини. 

1.Страх от възмездието на превъзхождащия го Запад

2.Страх от собствените му военни, на които не им се мре при ядрен отговор.

3.Страх от собствения му ЦК на КПСС ( Централен Клан на Пазителите на Струпаните Съкровища) състоящ се от 1 процент от населението, който обаче контролира и складира именно на Запад 90 на сто от националното богатство – показател, по който Русия е абсолютен световен шампион.

4.Страх от китайската реакция, който пази “лозето” на украинския баир от ирационалния разрушителен гняв на Путлер. Др. Си не е толкова луд да позволи да бъде опакован заедно с причинителя на Трета световна война, която да върне Китай там, където пребиваше до преди няколко десетилетия: сред най-бедните страни на света, бидейки икономически зависима от търговските мрежи, изградени със Запада. Войната и търговията в днешния свързан свят, който би се сринал като пазар и снабдител с технологии за Китай, са абсолютно несъвместими. Др. Си го заявява на дребния си в икономическо отношение рашистки съсед на все по-ясен руски език. Т.е. на езика на силата. Московците разбират само него.

 

 

 

17 мнения за “Тероризмът е оръжието на слабите и Путин се издаде в това отношение”

 1. “Тероризмът е оръжието на слабите и Путин се издаде в това отношение”, като се размириса от страх…

  Бисери от Соца : ” Когато в Москва пръднат-в София се насират”

  Днешния аналогичен бисер:”Лайнян тайфун в Кремъл!Лайняна буря в чаша вода, в триъгълника на властта в София”.

  Путин напълни гащите от страх!
  Затова лъже с ядрен апокалипсис.
  За да избяга позорно от Украйна, след като вече търпи поражение на всички фронтове.
  Но да се изкара, че с бягството си е спасил света от ядрен Армагедон.

  Кремъл е майстор на пропагандните лъжи.
  Кремъл излъгаха света, че първият човек летял в космоса е Гагарин, а той е скочил с парашут от самолет.
  Кремъл излъгаха света, че са го спасили от ядрен Армагедон при Караибската криза, а те просто си подвиха опашката.

  Кремъл и сега лъжат света ядрен Армагедон.
  Доказателството?
  Всички бяха свидетели, колко много Путлер се страхува за кожата си! При КОВИД вълната, Путлер дори и с най-близкото си обкръжение,
  комуникираше през монитора на Интернет.
  Путлер още повече се страхува за кожата си!
  Недвусмислено беше предупреден, ако в Украйна използва ядрено, химическо или бактериологично оръжие.
  САЩ ще изпепелят руските войски в Украйна! И то ше ги изпепелят с конвенционално оръжие!
  Затова Путлер блъфира с ядрен Армагедон.
  За да се изкара спасител на света, след като опозорен избяга от Украйна!
  Кремъл е майстор на пропагандните лъжи.

  Комунистът Борисов също е майстор на пропагандните лъжи.
  Чрез Плевнелиев и Паси, предлага пазарлъци по политики, зад гърба на НС!

  Милиардерът Борисов напълни гащите от страх!
  За да спаси кожата си,
  най-големият уж евроатлантик Борисов,
  заговори за съвместно управление,
  с най-големият рашист Копейкин!

  Това пропагандно ще ни го пробутва,
  че уж така спасявал България.

  Но с това си изказване,
  милиардерът Борисов
  направи дуо харакири-
  и на себе си,
  и на Копейкин!

 2. Трябва да кажа, че съм сигурен, че ние сме взривили моста. Работата е замислена още от създаването на “Черен влак се композира, Ленче ле, от Бургас за Грузия…”
  Песньовката си струва да бъде определена за шлагер на сезона.

 3. Статията на г-н Инджев в края си ме върна към старо мое съждение (точка 4 че Китай е свързан с много търговски мрежи със Запада и не му се разрушават тези връзки). В основата си ЕС не е просто икономически съюз, целта му не е само лесната търговия, демокрацията, върховенството на закона, човешките права, лесното пътуване и т.н. В крайна сметка всички държави икономически се обвързват и при война между тях те напрактика биха воювали срещу своите собствени ресурси. И резултата е от ВСВ една мирна Европа. Нещо нечувано във вековете преди това.

 4. За всичко е виновен Х. Кисинджър. Как можа да каже, ч е русия е невъзможна без Украйна! И Дугин се хвана, и путкин се хвана, и стана тя…
  На руснаците трябва да им говорите като на деца, защото са инфантилни идиоти. Кажете им, че са велики, най великите и няма накъде повече да станат. Така са си ок.
  И ще мируват.

 5. Забравих да благодаря на автора за чудесната статия. Благодаря, Иво!

 6. Само да кажа, че предсказанията за трета световна война доста ме учудват. Без да съм военен, считам, че за да има война, някакви войски трябва да нахлуват на чужди територии. Ако обаче Русия бъде изтласкана до границите си отпреди 2014, вече ще имаме военни, въоръжени конфликти, а не война. Аз не виждам потенциал в руската армия да настъпва където и да било в териториите на други държави. Ще си стоят в границите и вероятно понякога ще стават и конфликти.

 7. взрива си е чисто руска провокация,не напразно се събираха на 10 октомври,един път -пробив във сигурността,врори път-съвпадение на минаването на влака с цистерните точно на същото място,където е взрива,седем!!! цистерни с дебелина на стената от 8 до 10 мм качествена стомана са пробити и запалени-от какво са пробити,след като разстоянието меду влвковите релси и пътното платно е повече от 50 м,и взрива на открито място’Но е повод за терористични атаки срещу мирното население,ще чуем истината….

 8. да, Педерацията се оля тотално, начиная с датата 24 февруари 2022г.. вече нищо не може да се върне назад! целият свят с изненада узна и видя, че Педерацията не е военната сила, за която постоянно се е представяла досега.
  благодарение на колективната глупост в мордора и нейната “еманация”- путлер, виждаме хулигана, който се гърчи от току-що поетия удар в слънчевия сплит!
  ракетната атака над цяла УКРАЙНА не е нищо различно от това, което орките могат, правят и ще правят, за съжаление, още някое време. изненадвайки страшно много хора, очакващи тайно обратното, путлер не употреби ядрено оръжие като отмъщение за удара по кримския мост. ще добавя към аргументите на г-н ИНДЖЕВ “пети” такъв: страх от техническото състояние на руското ядрено оръжие. ами ако не гръмне? отново световна излагация? както стана с армията през последните осем месеца? и какво остава след това? да сваля гащите и се надупва, както са го карали да прави още като дете? ами това е положението- каквото сам си направиш никой не може да ти го стори! бандитчето по душа стана световен терорист, а ехее, какъв къпещ се в злато цар на бензиностанцийката си можеше да бъде…
  като гледам как му се промени физиономията на путлер, не се съмнявам, че той вече горчиво се мрази. при тъпаците се среща често. разбира се , това е тайно тяхно преживяване, но то пък има и физиогномика, за “по-любознателните”…
  не мога да премълча обстоятелството, че путлер ментално е готов, все му е тая, да унищожи човечеството, знаейки, че технически го може. този интелектуален примитивизъм в главата на мордора / буквално!/ си е източник на перманентен фатален риск. затова решението на този проблем е физическата ликвидация на източника на риска! има ли възражения? няма! путлер не е просто терорист- той е изконсумирал греха си терорист! най-неспасяемия вариант.

 9. ”Завладеването на територии Русия прикрива с освобождаване. Това е стара нейна практика още от Крим, Кубан, Таман,Кавказ. Когато руската армия нахлува във васалното на Турция Кримско ханство, навсекъде е обявено, че Русия не иска да завладева Крим, а само иска да го освободи от турско владичество. Освен малкия брой купени русофили,никой в Крим не иска освобождаване, но Русия ИСКА Крим е обявен за независима държава обграден от руска армия и флота, с вкарана вътре окупационна войска, управляван от руски “съветници” Неколко десетки хиляди, вкл. жени и деца, са избити, стотици села опожарени,целата страна опустошена. Крим е отрезан от света, и нито Европа, нито Турция, знае какво става там. След това Екатерина обявява присъединяването на Крим към Руската империя,заедно с окупираните “освободени” Кубан и Таман. “Любовта към добрия порядък и спокойствието доведоха руснаците в Крим”, заявила Екатерина.С такива чувства, Русия “освобождава” около 20 държави и народи.В средствата на нейната дипломация влизат: масова корупция и подкупи на политически дейци, организиране на военни бунтове и държавни преврати, показни убийства . Русия подкупва журналисти, контролира пресата, дестабилизира политическия живот и обществото, интриганства, насъсква едни срещу други групи от граждани, деморализира, разпространява лъжи, омаскарява пречещите. Внушава неувереност в собствените ни сили за преуспеването, внушава че има лошо управление, корупция, хаос, неотстранима( и това при винаги тоталната мизерия в русия) нищета. Русия създава предатели, финансира терористи и широка мрежа от шпиони.(Иван Лилов,“Освободителни” мисии наРусия-СССР)”

 10. ето, иван яковина си ГУКА с евг. киселев – топ РУСКИ журналист. не му стопля канчето на иван, че си ГУКА с окупатора., разрушителя на УКРАЙНА.
  кой знае : може, когато не половината УКРАЙНА , а цялата бъде разрушена, когато загиналите украинци от руските оръжия станат милион, да вземат и се променят украинците? тогава, може да развият алергия към руското?
  преди час някъде, гледам фридом, а там дълго и напоително си ГУКАХА с бившия депутат от руската дума гудков, полковник от кгб. преди година се засели във варна. когато беше още пресен у нас, щастливо се хвалеше колко радушно и задушевно го посрещали на позитано, където ходел да иска съдействие да прави някаква руско-българска организация. постоянно го канят украинските медии да си ГУКАТ, защото той се хвали с връзките си в москва, които го осведомявали за всичко. и чат-пат му пращали партиди с оръжие да складира във варна…/ шегичка, мейби…/

 11. хот док/ѝ,

  Китай разглежда руския опит и войната в Украйна – разработва стратегии за хибридна война с/у Тайван – дронове, психологически натиск, тактики за изтощаване, вкл. обвинява Тайван за ” заговор” с чужди сили с/у Пекин…
  Russia calls its invasion of Ukraine a “special military operation
  https://www.reuters.com/world/asia-pacific/
  taiwan-says-china-looking-ukraine-war-develop-hybrid-strategies-2022-10-12/

  – та, зелените сини сливи са червени …

 12. до よ:

  тя нашата стана верно лакардия / харесва ми ,че извадихте тази старо-софийска дума нах бял свят! /
  но тъй като вие обичате да сте компетентен, ще започна отдалеч. БЖЕЖИНСКИ в една от последните си книги, покрай прогнозата къде ще започне локална ядрена война по света, разказва за генералната уязвимост на китай. твърди, че при нужда, американският флот може да минира за няколко часа морския излаз на китай и до там – катастрофа за икономиката на китай. няма нужда от военни действия.
  тъкмо заради горното, китай тихо и кротко изгради своите НАСИПНИ островни “територии”, чрез които се променя бреговата му граница и страната се оказва с нов, различен и обширен излаз към океана, радикално се спасява от риска да бъде блокиран чрез миниране и за капак- самият китай получава възможност да контролира достъпа в обратна посока.
  това въобще не се харесва на САЩ днес и единствено заради гореописаното започна да се мъти водата покрай тайван. / иначе, отдавна е уреден проблемът в полза на китай, но САЩ със закон имат грижа за чадър над тайван, макар че въобще не го признават за нещо различно от китай. нещо като вашите зелени сливи, дето били червени…/
  това е изкуствен геополитически център на напрежение. ако копнете в най-дълбокото, пак ще опрете в петолъчката на спаската башня. не ви ли стига цирка как направиха ИЛОН МЪСК на шаран, та да скочи да спасява света от ядрена война / МЪСК има параноя в това отношение. затова иска да колонизира марс . че като се изтрепем идиотите на земята, да има един куфар хора на марс, където да почнат всичко отначало /
  първо се захвана с украйна и русия, малко след това с триадата китай-САЩ – тайван. тук е мястото да вметна, че БЖЕЖИНСКИ прогнозираше, че първи “че се затепат” с ядрено оръжие индия и пакистан. защото ТОГАВА на БЖЕЖИНСКИ му се виждаше, че тези две държави най- адекватно покриват метафората ” маймуна с граната”. жалко, че не доживя да види, че единствената “маймуна с граната” се оказа най-буквално …мордорът!
  толкова за тайван и кой отвя иван яковина натам.
  ако яковина беше направил това, за което аз пледирам , / но нещо аудиторията е “се улево”/ – да не се ползват глави на окупатора в украинското медийно пространство, а глави от запада, ползващи руски, не аз снощи, а ягодина трябваше и щеше да обяснява, защо мрежата старлинк на МЪСК спря да работи за ВСУ.
  но защото ягодина си ГУКА с киселев от москва, резултатът е отвратителен :
  на 12 октомври, около 22 ч +- , фридом включва одеса и колегата му там показва видеокадри как човек на стълба лепи хартии върху огромен билборд на улицата ЗА ДА СКРИЕ, ПОКРИЕ ЛИЦЕТО НА МЪСК, КОЕТО Е БИЛО ДОСЕГА НА БИЛБОРДА. човекът от одеса обяснява в ефира на фридъм това, което виждаме – че какво си мисли този МЪСК? ние си имаме ВСУ и те ще справят и с него – ето такава глупост, приблизително. както и заличаването на билборда…ИДВА МИ ДА ИЗКРЕЩЯ! как не стопляте какво правите? яковина ви разхожда в тайван и китай, докато друг някой ,същият като яковина “полезен идиот”, конкретно- фридом и “приятели”, брутално СКАРВАТ УКРАЙНА С МЪСК! не с богаташа, а с човека, за чиято спътникова мрежа на фронтовата линия всеки войник ще ви каже , че е 50% от всеки успех на ВСУ!
  спътниковата мрежа на МЪСК е за цивилни нужди. имаш си имот, слагаш си антенката и имаш интернет в къщи. за милиони, че и повече, хора. работи като телефоните с уай-фая, за който трябва да имаш съответната парола. като идеш в комшиите, трябва да вкараш тяхната парола, за да сърфираш на воля. нещо подобно стана с модемите/ или както там се казват/, които ползва ВСУ на бойното поле. т.д.к. ВСУ ” влязоха в комшиите”. МЪСК може и ще препрограмира дистанционно всички модеми, за да са активни в “новите територии”. за цивилния свят това въобще не се налага и не се прави. но имаме форсмажор, война и МЪСК може да го направи. може за пари, може безплатно, не знам. но ако УКРАЙНА бърза да му плюе в лицето / което видях да се прави в одеса вчера /, като човек като всички нас, той може да тегли една майна…а в москва ще извадят шампанското!

 13. хот док/ѝ,

  напъните ви за “чист ефир” не са убедителни …
  – та, не се пънете
  Перемога буде за Україною !

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.