ДБ предизвика ГЕРБ да докаже на дело, че продължава промяната в правилна посока с премахването на МОЧА

 

 

И все пак земята не  плоска. Върти се по логиката на орбитата и траекторията, от която се опитват да я отклонят на теория само някакви фанатици.

Такива са и рашистите. Маркирали са България с вонята на съветски партенки и тачат резултата като свой Партенон. Но от партенките до Партенона има разстояние колкото от рашизма до хуманизма. 

Неизбежно беше да се провали отклоняването на България от европейския й път. Тя се завърна към него въпреки сталинисткият опит за “обръщане на реките” и на България срещу Европа.

Предстои положението де юре да се потвърди и де факто. За целта трябва да се премахнат съветските спирачки, монтирани под формата на монументи на окупационната червена армия.

Писмото на софийския общинар Веселин Калановски ( на снимката) и група негови колеги от ДБ в столичния парламент към гербаджийското ръководство е стъпка в тази посока. https://offnews.bg/politika/db-iska-fandakova-barzo-da-mahne-pametnika-na-savetskata-armia-787353.html

 

 

 

 

Както вече писах, настъпил е моментът да се провери чрез най-сигурния лакмус доколко ГЕРБ наистина е прегърнал “русофобската” кауза, с която спекулира напоследък с претенцията да бъде най-проевроатлантическата партия. 

Чакам(е) отговора на това предизвикателство. С нарастващо нетърпение.

11 мнения за “ДБ предизвика ГЕРБ да докаже на дело, че продължава промяната в правилна посока с премахването на МОЧА”

 1. Пълна деболшевизация, дерусификация и декомунизация на България!

 2. Веселин Калановски: За мен най-голямата криза в България е духовната. Тя е огромна и е възпитавана от средата на миналия век и получи някаква допълнителна мотивация – било то финансова, било то не знам каква, да се доразвие в последните 30 години.
  https://www.dw.com/bg/blgarite-ot-germania-i-evropa-sa-huknali-prez-glava-km-rodinata-zaradi-dzendrstvo-so-za-glupost/a-63450581
  “такъв разговор се води в педагогически семинар в един от големите български ВУЗ-ове, разказва пряк свидетел… почти 10% от гласувалите българи в чужбина са пуснали бюлетина за ‘Възраждане’ … ‘няма лошо’ и ‘всеки сам си преценя’. Лошото е единствено, че личните несъвместимости и поражения се замитат надълбоко под килима на ценностния сблъсък между две цивилизации.И като стана дума за ценностите на Запада и на така нареченото ‘евразийско пространство’: на споменатия в началото семинар за педагози един бъдещ учител се оплакал, че вече не позволяват да се бият децата. Само малко да се бият де, с педагогическа цел.”
  – русофикация +

 3. Нито козината на ГЕРБ ще бъде променена, нито нрава! Ще изчезне, но няма да се промени! Това, което правят сега е Пунта-Мара, отново …

  Монолог на един вълк:

  “Как ме мъчи всеки ден тоз въпрос трагичен – хем да бъда откровен, хем да бъда и тактичен/симпатичен.”
  Радой Ралин

 4. Алилуя!!
  Но трябваше да го направите преди изборите, ДБ.

 5. Jenia Georgieva : В коментар подавам една изключително показателна таблица.Представително изследване от юни 2022г. на Геополитическата ориентация на симпатизантите на отделните политически сили.
  Въпросът, който е зададен е: “Ако в Европа има ново разделение, подобно на Студената война, къде трябва да се позиционира България?”
  Вижте отговорите.
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=879579083411358&set=pcb.879579153411351
  Симпатизантите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ са с КАЧЕСТВЕНО РАЗЛИЧНИ характеристики от тези на всички останали.
  ГЕРБ, която в момента се старае всячески да се покаже като евроатлантическа партия, се подрежда по този показател чак СЛЕД ИТН! – между ИТН и Български възход.
  ДПС – и нея ни я рекламират напоследък като евроатлантическа – тя е чак СЛЕД партията на Янев, с едва 23% от електората и, виждащ мястото на България в ЕС и НАТО!
  Сред негласуващите преобладават тези, които отговарят с “Не мога да преценя” , а русофилистично ориентираните сред тях са само с 2 % повече от виждащите мястото на България в ЕС и НАТО .
  https://infogram.com/democracy_2022_5-1h7j4dvjx03jv4n
  И още една таблица от изследването през юни 2022г.
  Нивото на доверие в демокрацията сред симпатизантите на различините политически сили. Въпросът, който е зададен , звучи така : “Вярвате ли, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление за България?”
  https://infogram.com/democracy_2022_6-1h7k230j5v3nv2x

 6. “симеон спасов
  за “Сладкодимието на рашистката кукла…”
  По скоро нас ни прави на луди, донякъде с право-вече повече от 32 години не можем да се отърсим от руската плесен преди около 100 години е имало радикално почистване,затова България отскача в развитието си,но сега позволяваме Волгиновци, Дачковци, Симовци и Зарковци да тровят съзнанието на обществото,а Копейкин е върха на червената еманация”

  НЕ копейкин е ”върха” – на върха избираме и преизбираме мутропитека с бай тошовската харизма и за кмет ма столицата ни и за премиер на държавата ни и волгиновците и живеещите в телевизорите ни “анализатори” и всякакви “-лози” виреят, а на студентите ще четат лекции чугуни като профбаева – на коментиращия “колонялна” България(Хванах с доказателства Костя Копейкин…) “Асен bebeto_kreten@abv.bg” никога не са му казали за американци и англичани в историята на българите, за ролята на Англия и САЩ – и не само той не знае… едва ли сам се определя като кретен – така ги “съветват” да се “внедряват” и това е отношението на “съветниците” към тях – с 80%дебилност …. казват им истини, но напр., че литературния бълг. език е “наложен” от американски мисионери и литературния български е в графата соросоид, харвард, умен … обичат България, но с форматирана любов, за да мразят и когато им кажат – да започнат “чистката” … и лъскат МОЧА …

 7. Много съм любопитен как ще се измъкне бибитко от това положение. Но че няма да бутне МОЧА е ясно, само ми е интересно как точно ще го изиграе?! Някакви предложения, дами и господа?

 8. Айде да съм типичния българин все недоволен… намен ми се струва закъсняло, безопасно и половинчато… Росенец и Камчия да станат отново българска територия – ей на това му викам действие – нее безопасно, ще има много реални последици за рашистите и за тези които направят таква стъпак и Я ОСЪЩЕСТВЯТ… Разбира се, МОЧА и Стърчащия с шмайзера в Пловдив, трябва да си ходят скоро и първи и да повлекът крак… че има и цели градове още за смяна на имената… за улици да не говорим…

 9. Право в сърцето на БиБи!
  Скандалното, обаче в случая е, че идва с такова голямо закъснение. Какво чакаха до сега???
  ПП направи много повече и май това е главния стимул…

 10. Всички руски стърчилки и символи на припикана територия у нас трябва да бъдат премахнати, без изключение! Даже такива на “освободители”, които се вирят пред парламента и други на които пише “не нам”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.