Прокуратурата на амбразурата – руската хакерска атака била криминална, а не политическа

В желанието си да впише в новата линия на партията, на която преди всичко дължи поста си главен прокурор ( т.е. е длъжник повече, отколкото на ДПС), Иван Гешев определи руския град Магнитогорск като мястото, откъдето е извършена хакерска атака срещу български институции, вкл. и срещу сайта на президентската администрация на Румен Радев.

Румен Радев съучастнически мълчи за руските корени на вражеския акт. Не иска да бъде заподозрян, че е напуснал рашисткия пашкул и се солидаризира с напъните на вожда на ГЕРБ да се прави на русофоб. Но Гешев не мълчи. Упълномощен е ( явно) да удари едно рамо на модната тенденция в редиците на победителите на парламентарните избори.

Личи му, обаче, че никак не го прави от сърце. Точно както онзи, който си го избра, когато се гърчеше години наред преди да посочи Русия в прав текст като агресор и враг на България, Гешев шикалкави сега с половинчати сигнали за руската хакерска атака.

Не твърдя, че е трябвало от първите мигове на разкритието на руския адрес да съобщи неопровержими подробности, за да ни спести думичката “вероятно”. Казвам друго, което той сам си казва за руския адрес: 

“В това няма политика. Това е ясен криминален случай, който засяга устоите на българската държава. Политическите причини и последствия не са обект на изясняване от българската прокуратура”.

С други думи, за него атаката “вероятно” идва от Русия. Не е сигурен. Но му е ясно, че тя не е политическа. Добрият режим в Москва не е виновен за деянията на някакви лоши хора от Магнитогорск. Плава ли корабче в окото?

И да  плава, то е като руският флагман “ Москва”, който отиде на дъното. А очните дъна са най-сигурният начин за установяване на хипертонията – в случая на въздуха под високо налягане с хиперболата без доказателства за чисто криминалния характер на кибер нападението. Вижда се и без “корабче” в окото, че Гешев на практика адвокатства изпреварващо на руската държава преди да са се появили доказателства за нейната вина- например по западни източници ( ако решат да ги огласят).

Прокуратурата на амбразурата. Така най-кратко мога да обобщя. Дали е от сърце или по инерция, не е толкова важно. Но се вижда, че на Гешев не му е лесно да вземе завоя към “русофобията”. Има какво още да учи от своя шеф и преподавател в театралната дисциплина “правя се на луд”. 

Главният прокурор явно се подсигурява за политическа кариера. Дали я вижда като алтернатива и щит при прекъснат по някакво чудо мандат или се застрахова за периода след края всевластието си, не мога да знам. Но правя обоснова предположение защо го “подозирам”. 

Иначе щеше ли да се изправи пред твърде податливата на емоции и внушения ромска аудитория по време на спонтанен протест във връзка със смъртта на таксиметровия шофьор в София и да заяви, че разбира, направо подкрепя гнева на демонстрантите. Сам заяви, че не му е работа, защото прокуратурата няма отношение към “създаването на проблема”, но въпреки това наля масло в този огън. Каква друга причина може да гони, освен да се погрее политически един ден на кюмбето от Фалкултето?  

В “агенция” ПИК нейният Бойко е свещен бик. Ако не ми вярвате, намерете си в мрежата реакцията на “агенцията”, която се възхити на Гешев как е ударил от земята политиците с ромския си реверанс- цигански романс. На “агенцията” винаги може да се вярва, когато чрез подмазвачеството си издава задните мисли на разни овластени дирници.

Имам и други доказателства за тезата, че Гешев си постила за бъдещо участие в политиката, но и посочените по-горе са напълно убедителни.  И все пак да добавя: когато чуете някой значим властник да говори обобщаващо срещу “политиците” и “партиите”, бъдете сигурни, че той иска да става политик и партиец. Вместо лошите политици и партии. Гешев прави това все по-често.

Да не вземе “агенцията” да се окаже права с тревожните си предупреждения, че Гешев може да стане разменна монета, свидна съпътстваща жертва colateral victim ( като за Бойко и “агенцията”) заради компромисен пробив като условие за съставяне на евроатлантическо мнозинство в парламента?

Не знам, не знам. Привижда ми се пак онова московско корабче в окото. Гешев е несъвместим с думата “жертва” . По скоро той би жертвал всекиго, вместо да се откаже от позицията “над мен е само господ”. Напомня ми на вица за световните лидери, които един по един скачали по жребий от падащия самолет с викове “да живее кралицата” или “ да живее френската република”, за да попречат   аеропланът падне и да умрат всички, а когато дошъл редът на Брежнев той изхвърлил американския президент и възкликнал : “ да живее СССР”!

Вицът е смешен само затова, че СССР умря. Но е много съветски. Повторението му в роден вариант, при който Гешев да изхвърли ментора си Бойко в бездната на един съдебен процес, е малко вероятно, но е все пак повече за вярване, отколкото обратното. Най-малкото поради причината, че Гешев е барикадиран здраво по закон. Не може просто да бъде ударен смъртоносно по моментна целесъобразност с гербомет, както онзи барикадиран в дома си нещастник Чакъра през 2003 г., когото убиха с гранатомет по заповед на главният секретар на МВР Бойко Борисов ( и за което беше осъдена през 2012 г. България, а не персоналният виновник, заповядал убийството).

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( със задна дата) : https://frognews.bg/novini/geshev-ivanovden-obeshtava-borisov-shaikata-che-niama-mradne-posta.html

5 мнения за “Прокуратурата на амбразурата – руската хакерска атака била криминална, а не политическа”

 1. Тимоти Снайдер по сакралното ватнишко: “Крым наш потому что он наш. И вся Украина тоже наша, кроме Львова – он Польский”.

  Линк към оригинала на инглиш
  https://snyder.substack.com/p/russias-crimea-disconnect

  линк към статията на уралския диалект
  https://nv.ua/opinion/udar-po-putinu-istorik-timoti-snayder-o-tom-pochemu-krym-eto-ne-rossiya-poslednie-novosti-50276846.html

 2. Защо Путин откри пропаганден огън срещу България? За новата версия на Турски поток и енергийния хъб в Турция, за което се договориха Путин и Ердоган в Астана, но което изцяло зависи от участието на България в схемата?Румен Радев вече се срещна с Ердоган в Прага, Булгаргаз започна да внася руски ВПГ, а Булгартрансгаз интегрира преносните системи в Източна Европа. Най-силният коз на Путин е че знае всичко за корупцията сред елита у нас, а те пък знаят, че той няма да се поколебае да го използва срещу тях. И за това са притихнали – става дума за милиарди лева
  Илиян Василев,”Отново матрицата Турски поток:Новата авантюра на Путин”/altanalyses

 3. От отворено писмо до фанкъдова за МОЧА на Веселин Калановски: … Какво още трябва да се случи, за да излезе Столична община от летаргията си и да предприеме реални действия за преместването на монумента с „дружелюбния“ руски войник, размахал оръжие над главите на софиянци? Какво още трябва да се случи, за да се премести паметник, внушаващ васално положение на България спрямо Русия? Как се вписва присъствието на такъв монумент в скалата на Вашите евро-атлантически ценности? Смятате ли, че е нормално въоръжен войник от армията на държава, обявила ни за врагове, да се извисява над парламента и университета? Как това кореспондира с натовската ни принадлежност?.
  Докога примиренчески ще търпим този символ на руското колониалното влияние, достигнало своя пик у нас по време на СССР, а продължаващо и до днес в най-различни формати… “.

 4. геЙшев е толкова прокурор, колкото бокоТИКВАТА е полицай!
  И двамата са милиционерски мутри, и нищо повече! Другото общо е, че и двамата са искали да се обучават и да станат ченгесари от ДС от милиционерската школа в Симеоново! Но явно не им стига акъла за това, според техните милиционерски начальници, и тогава и сега!
  А колко до т.нар. прокурВатура, то няма как да се нарече по-различно от ОПГ-прокурВатура, която е само малко управление на ОПГ-народната милиция към отдел на милиционерската школа в СимеоновНо!
  Същото важи и за изпълнителната власть, през последните 12 години под управлението на милиционерската “пар(т)ия” ГЕРБ, нали !

  геЙшев трябва да благодари на своя по-висш начальник Чайка, за хакерския тероризъм , защото и той си го е избрал, нали!

 5. … Both the Crimean Khanate and the Moscow state are direct results of the Mongol invasions of eastern Europe of the late 1230s. By that time, Kyivan Rus was fragmented …

  Georgi Nikolov,

  – липсва поне едно изречение “тогава и тогава, великият Иван Грозни, смачка нищожните българи…” – в “Пълна колекция на руските хроники”се твърди че Иван Грозни нападнал Казанското Канство, защото “българските Канове са направили 40 последователни атаки в регионите Нижни Новгород, Владимир, Вятка, Кострома и Галиш, в първата половина на 16 век…българите предвождани от Крал Мохамед Гирай пленили 150 000 роби” – все едно половината население на тези северни земи е взето в плен от Българите – това е опит да се оправдае варварското избиване на населението на многолюдната богата столица на Казанското Канство(Волжка България – след като столицата се мести – първото име на Казан е Нови Българ).
  “…Вече около пет седмици россияните стояха под Казан и убиваха излизащити от града не по-малко от десет хиляди неприятели,.. Никой не се предаде жив, спасиха се малко… ранените… Градът беше завзет.. убиваха всички които се намираха, в домовете, или в ямите; вземаха в плен жени, деца или чиновници… сечта престана но кръвта се лееше… Царския дворец, улиците, крепостните стени и дълбоките ровове бяха запълнени с мъртви.. тела се носеха по реката…” Обсадата на Казан продължила 40 дни като града паднал на 2 октомври 1552 г. След обсадата богатствата на града са били изнесени към Москва. В “казанска история” говорят за 16 кораба злато, а самите руснаци само споменават само за “несметни богатства”: “…Россиани плаваха в изобилие, вземаха каквото си искат: хляб,мед,домашните животни, опожаряваха селищата, убиваха жителите… къщите бяха красиви и богати… в тях имаше скъпоценности..пленяваха само жените и децата…”Иван Грозни, срива град Казан и се провъзгласява за “цар на Българи и Руси” и заповядва да се построи църквата “Собор Покрова”в Москва с куполи, символизиращи чалмите на Волжките Българи, въху който е бил забивано копие(руски Кръст) и съвсем не е случайно , че тук се насажда култ към “дядо Иван”, който ще ни “освободи” , за да не ходим с чалми – русофицираните ни патрЕоти и до днес го твърдят, не случайно строят руска църква в православна София и треперят за всеки ред в историята и всеки техен паметник тук … днес москва, мутрофанова и ордата 5-токолонници имат задачата не просто да не помагаме на Украйна , да ни настройват едни с/у други , за да не обединим парчетата от историите си

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.