Какво става в Русия? Лъжат

Руските власти, местните и централните, че и самият цар Путлер, заговориха за края на частичната мобилизация в страната в близките дни. 

Няма да припомням добре известните руски лъжи на едро от поредицата “няма да нападаме Украйна”, “не водим война в Украйна”, “Киев за три дни”. Нека схематично припомня само как се разви конкретната лъжа “няма да има мобилизация”.

Председателят на Думата, т.н. парламент, Володин на 5 май: няма да има мобилизация.

Гов(н)орителят на министерството на агресията, което вече по принуда стана министерство на отбраната, ген. Конашенков на 26 юли: няма да има мобилизация.

Председателят на комисията на Съвета на федерацията Климов на 12 септември: няма да има мобилизация.

Говорителят на Кремъл Песков на 13 септември: няма да има мобилизация.

Цар Путлер на 21 септември: обявявам частична мобилизация.

 

 

 

 

 

И сега искат някой да повярва, че слагат край на путлеристките хайки за неуспели да избягат в чужбина мъже, за да ги изпратят на фронта?

Често цитираното ( и от мен) обобщение на Карамзин за това какво става в Русия с думата “ крадат”, днес може актуализирано с “лъжат”. Не че не крадат вече, но пък лъжат, че не крадат.

12 мнения за “Какво става в Русия? Лъжат”

 1. Проф. Преображенский/twitter … неделю назад в pоссии о том, как бредни путинской пропаганды достигли уровня “Геббельс далеко позади” – https://twitter.com/prof_preobr/status/1581879418813034496/photo/1
  – навръх 10-и октпмври дачков и кеворкян отделно и зависимо: „путин се движи изцяло в рамката на международното право“ – https://factcheck.bg/ne-e-vyarno-che-rusiya-spazva-mezhdunarodnoto-pravo-po-otnoshenie-na-ukrajna/
  … когато хуйло се осира – тук се пее в канон „политик-легалист”

 2. Не само лъжат, лъжат нагло! Безогледната “частична” мобилизация всички що годе информирани донякъде знаехме, че няма да е частична…Само като види човек физиономиите, по-точно мутрите на Путлер, Песков, Шойгу и други знайни и незнайни НЕчовеци, му става ясно за какво става въпрос! Гадни субекти, отвратителна вредна държава!!! Остава само да се надяваме, че индиректните заплахи за употреба на тактическо ядрено оръжие, също се вадят от торбата са лъжите!!!

 3. Руснаците винаги са лъжели. Проблем е обаче че лъжата последните години се премести в социалните мрежи и дори и Американците си избраха президент лъжец.

 4. Аз пък бих казал, че се северокореизират:
  https://tass.ru/obschestvo/16070971
  И тук ми идва наум вица за оптимиста и песимиста. Дали Русия е изпреварила вече Кимската република, или не.

 5. Лъжите им започват още с лъжата -земята на селяните,само след десетина години я прибират в ”колхозите”,да не говори м за убийството на германския посланик Граф фон Мирбах от сътрудника на НКВД Блюмкин,лъгаха и за атентата срещу фон Папен,един ден ще излезе и истината за Андрей Луканов…

 6. Lyubomir Nikolov,

  Ако Путин изпълни заплахата си да използва ядрени оръжия в Украйна, това само ще усложни стратегическото му поражение, неговото нахлуване в Украйна вече е стратегическа загуба. Русия е отслабена икономически, политически и военно.възможно.
  “… американската реакция на използването от Русия на ядрено оръжие ще има парализиращ ефект за руските въоръжени сили и унизителен лично за Путин.
  … интересно дали Русия ще рискува да достави в Украйна ядрено оръжие или на границата й, имайки предвид пробитата логистика на Русия и способността на украинците да превземат въоръженията, които руснаците вкараха в страната им…(https://novini247.com/novini/timati-snaydar-snyder-substack-comvoynata-v-krayna-smetka-e-svarzana-s-politikata_5138711.html)”

 7. симеон спасов,

  русия краде и земята и историята и името на Киевска Рус – Рус е основана 9 век на териториите на днешна Украйна, Беларус, части от Полша и Западна днешна Русия около Киев – Докъм X–XI в. няма книжовен език и всички книги идват от България на старобългарски, което формира днешния „руски“ език. Московското княжество е създадено 13 век около москва и днешните руснаци са се наричали московити. 1547 г.след редица завоевания Иван Грозни взема титлата Велик княз на Москва и Цар на цяла Рус (без пограничната свободна казашка Украина) – края на XVI–началото на XVII все още преписват книги и имитират християнски икони. Петър I, който пътува из Европа, разбира колко изостанала е Русия – обучават крепостни като художници, архитекти, скулптори, мебелисти, златари, резбари, овощари, сценични техници, актьори, певци и музиканти, за да подражават на европейската култура.Когато липсват умения, се замества с бройка – духов оркестър, в който всеки научава да свири само една нота. Броят на музикантите зависи от броя на различните ноти в мелодията , за да изсвирят нотата в подходящия момент – започва догонване с имитация на западни образци с грандомански замах – италианска архитектура, но в огромни мащаби и ярки цветове – имитативност и копиране на френски образци в литературата, в музиката следват немски и италиански композитори, изобразителното изкуство до ХХ в.е наподобителен реализъм. Френският език е езикът на висшето общество, което смята православието за „селска религия“. 1721 г. цар Петър приема титлата ’’великият”, когато се провъзгласява за император на рус = рус и я , та ”земята на рус” започва да се нарича руска империя – ”руский” е прилагателно – „”руские”са крепостни, т.е. принадлежащи на земята завладяна от москва
  1836 г. Чаадаев е обявен за луд, защото пише, че руснаците подражават на Запада, но не могат да усвоят западни морални ценности и идеи и завиждат и ненавиждат Европа , а това води до непредвидими и крайни реакции костващи милиони жертви и разрушения.

 8. Как големите руски класици характеризират своя руски народ-
  -Михаил Салтиков-Шчедрин: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият, крадат,убиват…!!”
  -Алексей Толстой: „Московията –руска тайга, монголска, дива, хищническа” „Не е мила, не е уютна руската земя – по–зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.”
  -Ф.М.Достоевски: “Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението”
  -Михаил Булгаков: „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи”
  -Максим Горки: „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. ”
  -Иван С.Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят”
  -Иван С. Шмельов: „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално…е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.
  -Александър Сергеевич Пушкин: “Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”
  -Василий Розанов: „Не народ, а адски урод”
  -Зинаида Гипиус: „Русия – това е една огромна психиатрия”
  -Михаил Глинка, бащата на руската опера, напускайки на 7 април 1856 година Русия завинаги той се съблича чисто гол на границата, изплюва се на руска земя преди бариерата и казва: “Дай Бог мне никога больше не видеть этой мерзкой страны и её людей”, свидетелства в спомените си сестра му.
  http://russianmontreal.ca/razdelsya-na-granitse-dogola/

  -Академик Лихачов преди много години казва следното-“ Русия никога не е имала и няма никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж.
  Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”.
  -генерал Лозовой П. С. 1942 г.
  -“А мне без разницы с кем, хоть с Гитлером, хоть без Гитлера,
  Главное чтобы против большевиков!!!!
  -Вон у финнов не дурно ПОЛУЧИЛОСЬ!!!!
  Да два года войны, но ЖИЗНЬ того СТОИТ!!!!
  А при большевикам нам жить не дадут,
  Ни кому не дадут,все отберут и жизнь отберут,
  Им ЛЮДИ НЕ НУЖНЫ, ИМ НУЖНЫ СКОТЫ,
  -ПОТОМУ КАК ОНИ, САМИ СКОТЫ И ЕСТЬ!!!!”

  А ето и какво мислят за нас приятелите на родните русофили като копейкин:
  -Сергей Аксаков: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”

 9. симеон спасов,

  ПП русия копира, фалшифицира всичко – от борша и водката, самовара, матрьошката, калашника – дори руската пропаганда не измисля нищо, а копира всичко проработило някога по света и вече го казват на глас и в русия
  https://twitter.com/Sandy_mustache/status/1582029516960305152?cxt=HHwWgMDQ6dbdv_QrAAAA

 10. Димитър Симеонов,

  какво мислят китайците за руската нация и Русия(със съкращения от proza.ru/2017):
  – руснаците заради вековното крепостничество и комунизма нямат демократични традиции – имат склонност към краен индивидуализъм, но и в индивидуализма си са робски покорни. Като имат свобода са готови да унищожат всичко.
  – Руският народ на нищо не е способен без помощта на чужденци и постиженията на Русия винаги са направени от чужденци. Когато руснак се захване сам за работа всичко бързо се разпада. Причината е тяхната неспособност за самоконтрол, за самодисциплина. В Русия винаги СА СЕ ПРЕКЛАНЯЛИ пред Запада.
  – Руснаците са не могат да протестират и ако протестират е за кратко. При Путин стандарта на живот на обикновените хора катастрофално падна, те са ограбвани и измамени, но народа само коментира и всичко остава на думи. Около 80% от населението е под прага на бедността. Недоволните са много, но няма организиран протест. Руският народ за пореден път демонстрира потресаваща толерантност към властите. Това е основната традиция, получена в наследство на крепостническото миналото и комунизма.
  – Руските хора са постоянно във война и имат търпимост към жестокостите.И освен това те се смятат, че са по-висши от другите нации. Руснаците считат себе си за по-добри от другите. Това е отразено в теорията за превъзходството на славянската (??) раса. Руснаците гледат с презрение на само на останалите на изток и на юг, но икъм по-развития Запад. Те винаги искат да бъдат първе, да командват. Идеята за превъзходство е проникнала дълбоко в психологията на руснаците.
  – Външната политика на Русия се основава на хегемонията. Дори и сега, когато тя дори не може да се счита за ВТОРОРАЗРЯДНА държава и е трудно да скрие своя колонизаторски манталитет
  – Колкото и се опитват да се европеизират руснаците, те изобщо не приличат на европейците. В много отношения те са по-близки до монголите – има формални признаци на цивилизовано общество, но вътре си е чисто руски пулнеж. Зад външното приличие лесно се разпознава истинската груба природа …
  – Моралът на руснаците е обратен . На руснаците е присъщо незачитане на конвенционалния морал. Несъвместимостта с морала се е превърнала в характерна черта на руската нация – хем източна покорност и раболепие, хем разврат и безнравственост ; страх от властта и едновременно презрение към традицията, отхвърляне на общоприетите принципи на морал и нравственост. Това води до това, че грубостта приемат за храброст, разпуснатостта и хаоса – за демокрация, а лакействането за добродетел
  – Руснаците не ценят историята, отричат самата ​ историческа памет …
  – В Русия процъфтява ужасяваща бюрокрация и огромни опашки. Без значение колко много хора чакат на опашката – 10 или 100 – чиновниците работят както обикновено: не бързат, разговарят си и не забравят да си пийват и чай. Нищо няма да ги накара да променят своите навици, никакви бедствия.
  – … добре познатия израз на английски поет Джонсън: ”Патриотизмът е последното убежище на негодника “, преведен на руски звучи така: Не всичко е загубено, дори и за най-пропадналия отхвърлен от приятелите и общността, ако в сърцето му е запазено чувство към Русия – в нея е последната надежда и спасение.
  – Тъй като руснаците само са водили войни , не са имали време да усъвършенстват родния си език. Дори и културните хора с висше образование могат безкрайно да спорят за написването на няколко прости думи или изречения. И болшинството руски граждани не биха могли да издържат изпита за получаване на руско гражданство
  – В Русия няма любов, но има култ към секса, който заменя любовта. Най-атрактивната професия за руската ученичка, разбира се, се счита проституцията – общество толерира това. Вув вестниците реклами за наемане на момичетата открито се отпечатват за предоставяне на сексуални услуги. Руското общество изобщо не разбира какво е добро и какво е лошо.
  – Що се отнася до политиците, те не само не се страхуват да осерат репутацията си в тази безморална среда, но напротив, използват секса като средство за постигане на целите си. Много от тях, включително и членове на парламента и губернатори открито подържат по няколко любовници, а партята на Жириновски иска да се отворят публични домове. Това е историческо наследство. Пушкин хвалели за сексуалната му способност, а на Екатерина II даже й се прекланяли.
  – Руснаците не могат да не пият – може да не се яде, но е невъзможно да не се пие – това е още една забележителна характеристика на руснаците. Руснаците ще търпят без хляб, но ще се разбунтуват без водка. Водката е станала важна част от ”културата” на руското общество. Алкохола – това е нещо, без което руснакът не може и не иска да може. Докато в други страни казват: Който става рано, той печели за прехраната си, то за руснака се казва: Който става рано ще има какво да пие” – тук китайците изброяват ”велики”руски алкохолици.
  – Срам в руснаците няма и капка. Най-невероятното нещо е, че те никога не се чувстват засрамени, без значение какво са направили. Напротив, те винаги намират за всичко оправдание в другите. В Русия на всички нива измамата процъфтява.
  – Рускнаците живеят в постоянен страх. Всички около тях са врагове. Атмосфера на общо подозрение цари в Русия. Ролята на Федералната служба за сигурност както и преди все още е огромна. Почти всички телефонни разговори се подслушват, а ако е необходимо, спец. службите винаги може да ви продадат компромат.
  – Ако мъдрия Китай след Япония и Южна Корея е приел западния модел, то Русия е тръгнала по пътя на държавите от Африка или в най-добрия случай на Латинска Америка.”
  – … руската нация е изцяло нация на крадци, страхливци, разбойници; основните характеристики на руския характер са гнева, алчността и преклонението пред насилието. – Величието” на руската нация е 30% от кражби на чужди победи и достижения + 70% тероризъм, мафиотщина, политически интриги и хибридни войни

 11. към една от най-мащабните кражби трябва да причислим технологията на създаване на ядрено оръжие.Полезните идиоти,негласните членове на комунистическата партия ни докараха червената чума,която заплашва целия свят..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.