Союз нерушимый между аятоласите и “влас(т)ите” на Русия, които се давят на края на Дунава

Трудно е да се направи класация коя от всичките русосвинщини в Украйна е най-смърдяща. Без да засягам очевидния критерий, какъвто е загубата на човешки живот, избирам да откроя в момента нападенията над жилищни райони в украински градове с ирански дронове. Не защото те са по-смъртоносни от чисто руските високонеточни ракети, а именно поради факта, че са ирански( на снимката над Киев).

 

 

 

 

Обикновено не е толкова важно къде е произведен ножът, с който убиецът ръга жертвата си. Но в случая символиката е крещяща.

РаZия се самонавиваше години наред чрез пропагандата си, че може да превземе с танковете си Киев ако не за часове, то за броени дни. Опита и загуби стотици ( общо около 2500 досега в Украйна) танкове най-напред именно при опита им да парадират самоуверено по украинските пътища така, че направо да отидат на парад на главния Киевски булевард Крешчатик.

РаZия опита и с десант на най-елитничите си части на летището край украинската столица в Гостомел. “Гостите” минаха през мелницата на украинската съпротива.

Сега “втората по сила армия в света” отмъщава с дронове иранско производство. Не можа да го направи с руски танкове, самолети, хеликоптери и ракети. В замяна пробва с ирански безпилотни самолети за еднократна употреба. Праща ги срещу огромния град на рояци, от които само единици преодоляват украинската противовъздушна отбрана. Но и това предизвиква взривове, пожари и жертви сред населението.

Голям успех? Не, пореден голям позор за РаZия. Този ще се запомни специално.  

Могъщата, непобедимата, втората по сила в света, защитницата на православието и християнството, за каквато беше превъзнасяна преди катастрофалното си саморазобличаване във връзка с всичките тези суперлативи армия се оказа военно зависима от режима на иранските аятоласи. 

Дроновете, произведени в Иран, не са ефективно военно средство. Свалят ги дори с автоматично огнестрелно оръжие. Но средствата за пропаганда в Русия дори не смеят да се зарадват на причинените все пак от тях щети сред цивилната инфраструктура и цивилното население в Украйна. 

Роптаят срещу това унижение открито вече и някои от най-отвратителните лица на телевизионната пропаганда в Москва, като Маргарита Симонян. Преди седмица тя написа безадресно, но достатъчно драматично като подразбиращо се покаяние за собствените лъжи: “трябва да престанем да лъжем”. Днес тя вече уточнява, че буквата Z e станала толкова нежелана в Русия, че едно издателство отказало на публикува сборник заради думата поезия в заглавието, тъй като било изписано с Z. “Това е присъда за всички нас”, написа в мрежата все по-отчаяната Симонян, чиято фамилия е синоним на яростен пропаганден рашизъм. 

Отгоре на всичко депресията на Симинян се разпространява от Соловьов, нейният брат-близнак по истерична руска телевизионна пропаганда.

СОЛОВЬЁВ

Forwarded from 

Маргарита Симоньян

Когда мы обратились в издательства с предложением издать тот самый сборник современной фронтовой поэзии ‘Поэzия русского лета’, который мы сами составили, сделали иллюстрации и вообще все, нам ответили: 

— Уберите с обложки букву Z. С этой буквой ни один книжный магазин не возьмет. 

Это цитата. И это, конечно, приговор. Нам всем.

t.me/SolovievLive

/134690

Така е. Присъда е. Но е добре да се знае, че в РаZия вече го разбират такива като нея. 

А дали го разбират подражателите й у нас? Защо не започнат да подражават на нейното отчаяно покаяние?  Този път, когато в Москва се наакат, тук протакат. Надяват се на някакво чудо като Хитлер в последните си дни в бункера.

За онези, които ще кажат, че дроновете, които сеят смърт в Киев, може и да не са ирански, цитирам меродавен рашистки източник в България. Блъсковият “Труд” информира в заглавие:

Русия удари Киев с ирански дронове рано сутринта

Автор: Труд онлайн

Няма ефективна пропаганда без малко истина в сандвича с отровата, поднесена заедно с лакомство.  А руският апетит за ирански лакомства расте без оглед на опозоряването от факта, че “великата” защитница на християнството РаZия става маркозависима от иранските марки оръжия за масово опозоряване на руското безсилие да докаже прехвалената си сила на бойното поле в Украйна. Към дроновете вероятно ще бъдат прибавени и иранските тактически ракети Fateh-110 и Zolfaghar, с обсег от 300 и 700 клм.

Союз нерушимый между аятоласите и “влас(т)ите”, които се давят на края на Дунава, според българската поговорка.

   

11 мнения за “Союз нерушимый между аятоласите и “влас(т)ите” на Русия, които се давят на края на Дунава”

 1. Бандитските ислямистки терористи от (т)ИРАНь искат да предизвикат Израел да сключи съюзен договор с Украйна, и да достави на Украйна зенитни ракети Железен купол!
  Но е време е и ислямисткия племенен вожд на Саудитска Арабия да предостави няколко десетки милиарди долари за Украйна, а не само да краде стотици милиарди петродолари от Европа!

  Долу двойните ислямистки племена!

 2. Като се оказва солидарен с РФ,Белорусия,Иран трябва да понесе санкции от НАТО и ЕС.Незабавно.Ибез друго свалиха украински пътнически самолет на излитане!!! от Техеранското летище,загинаха и канадски граждани…

 3. Аятоласите а и китайците няма да издържат дълго..

 4. The Russian military’s failures and resort to widespread atrocities have exposed Moscow’s conventional military capabilities as a Potemkin force. The Thaw on Russia’s Periphery Has Already Started. Russia is not withdrawing so much as it is deflating. All around a war-weakened Russia, there is a giant geopolitical sucking sound all around Russia’s periphery—from Eastern Europe to Central Asia …
  https://foreignpolicy.com/2022/10/14/russia-ukraine-war-caucasus-georgia-armenia-azerbaijan-moldova-balkans-periphery-geopolitics-power-vacuum/

 5. Драги Иво,
  Моля изписвайте правилно имената Zимонян и Zоловьов!
  И на подобните им изроди (техни и наши)…
  Те малко взеха да обръщат резбата, но ще поживеем – ще видим!

 6. Зеленский: … путин может записать себе очередное “достижение” – убил еще одну беременную женщину. В общей сложности четыре человека убиты только этим “шахидом”…
  … Нет в Иране или где-нибудь такого оружия, что может сломать народ, который осознает, за что воюет и чего никогда не простит врага

  * Появилось спутниковое фото базы производства Shahed-136 в Иране. Опубликованы также координаты объекта.

  Radan Kanev: … ЕП гласува да проведе дебат с резолюция за обявяването на Руската федерация за държава – спонсор на тероризъм, като отговор за безразборните бомбардировки на цивилни обекти в Украйна
  Предложението беше на ЕКР, подкрепено от ЕНП, либералите и чрез въздържане – от Зелените

 7. Блага вест!

  https://offnews.bg/sviat/su-34-se-razbi-v-zhilishten-rajon-v-ruskia-grad-ejsk-787447.html

  Какво нещо е Съдбата понякога. Излетял да бомби украински жилищни сгради, пък…станала такава случка. Подобен случай имахме и с оня на 3 водки с тритонния си джип…”Лице” на кампанията “Не карам пил!”

 8. Според мен Карл Маркс не е съвсем глупав човек по 2 причини:
  1. Изключително много мрази Русия и руснаците.
  2. Нарича Александър Невски подмазвач и върховен роб.
  В основна тема на последния форум в Берлин на Партията на европейските социалисти преди няколко дни беше подкрепата на Украйна във войната й с Русия.
  Само българските социалисти и Румен Радев, който постоянно заявява, че е левак, са твърдо на страната на руските окупатори на Украйна.

 9. ” Унищожавайки цивилното население, убивайки жени и деца, този деспот се надява да сплаши жителите на нашата славна столица …” – Чърчил казва това след бомбардировките на Лондон през 1940 г.

  ” РР продължава да копае дъното … Нима не разбира, че ще дойде време, когато пред съда на Историята ще бъдат изправени всички държави и политици, които с действие и без действие са подкрепяли рашисткия тероризъм и бруталните му действия?
  Разбира, сигурен съм, че разбира… Значи това е някаква жестока обремененост, някакви необясними зависимости, някакво непреодолимо ценностно увреждане (При него няма дъно – http://nslatinski.org/?q=bg/node/3381)”

 10. Gallup , данни от 2 до 11 септ. – 70% от украинците казват, че страната им трябва да се бие; 91% – до връщане на цялата територия, която русия е завзела от 2014 г., вкл.Крим

  * Путин не успя да превземе украински градове с танкове, сега опитва страхливи атаки с дронове.Той няма да сломи украинците или решимостта ни да застанем с тях (https://twitter.com/JamesCleverly)

  https://twitter.com/MirovichMedia

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.