Митрофанова излъга пак, но този път доказуемо с данни от статистиката

 

Скандалната руска Митрофанова трябваше отдавна да е персона нон грата в България, но се оказа такава само в парламента въпреки своето лоби в него сред най-изявените рашизоиди от тандема между Костя и Корнелия. ( на снимката)

 

 

 

 

В първата си реакция по този повод скандалджийката си позволи да употребява пред една българска телевизия ( BG on Air- изписвам я така, защото иначе ще трябва да преведа почти по точи начин: бъгъ във въздуха) обидна квалификация спрямо решението на българския парламент. Целеше да обиди решението на водещата по конституция българска институция, определяйки го като “водевил”. 

Добър, лош или какъвто и да било за нас, за нея той би трябвало да е обект на уважение. И нищо друго. Когато се чувства уязвен ( лично или от името на държавата, която представя) от мнението на определящата законите на България институция всеки чужд дипломат има само една възможност по правилата на дипломацията: без коментар. Може и да си покаже крайното мнение с краката – обратно в родината.

Защо това да трябва да се отнася до всички други дипломати у нас, а за нея да не важи?

Отговорът се натрапва сам: защото й позволяваме като държава, в която рашистката пета колона, макар и при спадналото й влияние, продължава да се държи като държава в държавата в полза на чужда и враждебна държава. Манипулира и направо шантажира в угода на Москва винаги, когато разполага с инструмент за влияние, какъвто беше случаят с Нинова в предишното правителство. 

От факта, че Митрофанова сама пожелава да се откроява, също произтича необходимостта наистина да бъде третирана различно. Думите й трябва да бъдат следени с повишено внимание. Възможно е някой друг посланик да е сгрешил в своя публична изява, макар да нямам спомен като политически наблюдател за нещо подобно, но откровените лъжи на Митрофанова заслужават конкретна реакция.

Обикновено тя лъготи на фронта на историческите митове, говорейки от името на българите. Тя, както и предшествениците й на поста, “знае”, че българите вкупом обичат нейната родина каквото и да (ни) причини тя. Фактът, че същите тези българи излъчват ( понякога, но напоследък по-често) правителства, които по-скоро дразнят, отколкото обслужват Кремъл, за нея няма значение. 

Този път тя лъже на икономическия фронт. Давам й малък бонус с предположението, че го прави от невежество, макар то да не е извинение. Трудно е за вярване да изтърси глупостта, че Русия втори по важност икономически партньор на България. Едно е да бръщолевиш за любовта ( на българите) като категория, която е предполагаема величина в нейната глава. Друго е да кажеш нещо, което е свързано с числа и статистика.

Русия дълги години беше енергиен изнудвач на България. От монополни позиции във вноса на енергоносители, установен още от времето на съветската окупация на България, си осигуряваше български милиарди срещу жълтите копейки на българския износ за огромната държава. Това дори и избирателите на Копейкин сигурно го знаят.

Съотношението в търговския ни баланс е стигало до 1:10 спрямо предишните ни владетели и по този показатели бяхе най-тежко засегнатата от съветския колониализъм и руския постколониализъм държава в Европа ( а може би и в Азия, не разполагам с такава класация). Явно някой “корифей” от съветниците й или от прехваленото руско външно министерство й е пробутал тези стари данни. Не е чудно. Рашистите по принцип си живеят с категориите на 19 век, както се вижда от завоевателната им политика.

Явно много ги дразни надменните “братушки” краят на водевила с руския газов монопол в България. Изненада ги твърде неприятно. Превърна се модел за подражание дори за съюзнически държави, които нямат нашата унизителна история на слугински отношения с Москва. Не знам за сълзите, но Москва определено не иска да повярва на реалността, че “вечно” зависимата от нея България предприе стъпка за своето освобождение сама. 

Хайде, прогонените 70 разобличени руски шпиони тя ще ги преглътне някак си. Ще прати нови. А и останалите явно си ги бива да нашепват на своята политическа  местна агентура да разпространява твърдения за това, че лошото американско посолство реди новото българско правителство ( с което откликва на желанието на 70 на сто от българите да има правителство на всяка цена).  Скъсаната десетилетна българска пъпна газова връв с матушката я боли толкова, че още не може да преодолее постродилните мъки на българското церово сечение.

Не случайно последвалото сваляне на правителството от коалицията “Газпром” в парламента беше окачествено от премиера Кирил Петков като ход, в който е участвала Митрофанова. Само че участието и е същото по смисъл, като сегашното и твърдение: базира се на неверни данни и води до съответните резултати. Защото да се сформира по-сервилно към Русия правителство днес е мисия невъзможна- дори и да има кабинет, вероятността там да се намърда отново Нинова е близо до нулата. Клони към оттичане в помещението, отбелязвано с двете нули.

Любопитен детайл по темата е реакцията на Блъсковия “Труд”. В преразказа си на казаното от Митрофанова изданието репликира в скоби, че в частта си за Русия, като втори икономически партньор на България, то не отговаря на истината. 

“В икономическо отношение нещата са малко по-оптимистични, защото Русия остава вторият по мащаб и значение икономически партньор на България”, каза Митрофанова. А “Труд” репликира: (бел. ред. – не става ясно какви данни цитира руският посланик. Показателно е, че според НСИ прегледа за първата половина на 2022 година спрямо първата на 2021 година изобщо не е така”).

Това е вестникът, в който иначе можете да прочетете възхвала за Путлер, който, според автора Я. Дачков имал пълното право да унищожава украинска инфраструктура с ракети и дронове, които предизвиквали-цитирам-“малко жертви” ( на Дачков са му малко, а представяте ли си как страда неговият кумир Путлер!). В същата медия също можете да се запознаете с това, какво яде любимият Путин- същият, когото в целия свят рисуват като човекоядец заради престъпленията му срещу човечеството в Украйна. https://trud.bg/да-се-храниш-като-президент-какво-яде-владимир-путин/

 

 

 

 

 

 

Даже и на ТОЗИ “Труд” му е дошла в повечко лъжата на Митрофанова.

Самоизяждането от яд обаче тепърва предстои и на рашистите там, и на нашистите тук.

4 мнения за “Митрофанова излъга пак, но този път доказуемо с данни от статистиката”

  1. България в Шенген, даване на военна помощ на Украйна, забрана на партии, явно и тайно подкрепящи терористичната държава Русия, импийчмънт на президента, прочистване на руското посолство и държавните структури от руски агенти. Премахване на всички паметници, наименования на улици и тн с руски имена, закриване на училищата с изучаване на руски език, национализация на Лукойл, нефтеното пристанище и Камчия. И това не е всичко. Много работа има по прочистване на държавата от руската отрова, само желание да има.

  2. България в Шенген, даване на военна помощ на Украйна, забрана на партии, явно и тайно подкрепящи терористичната държава Русия, импийчмънт на президента, прочистване на руското посолство и държавните структури от руски агенти. Премахване на всички паметници, наименования на улици и тн с руски имена, закриване на училищата с изучаване на руски език, национализация на Лукойл, нефтеното пристанище и Камчия.

  3. Чудно, какво би казал КРЕТЕНЪТ, след като самата му панславянска ИМПЕРнационалистическа гасударь-губернаторка казва , че рАЗЗИЯ е втората икономическа сила в НРБандитустань, и това е истината, защото над 30-40 процента от балхарският БВП е ТОТАЛитарНО и олигархично зависим от явни и скрити фирми на балхаро-путлеристката “дружба”, нали!
    Т.е. почти половината БВП на задунайската губерния е зависим пряко и косвено от Путлер , и мУтрофановНа не лъже!
    Което опровергава , категорично, панславянският “арийски” кретен , че англосаксонските унтерменшени са завладели НРБандитустань, чрез хамериканското посолство, нали!

    Долу арийските панславянски рублояди!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.