Когато Русия бомбардира Варна в София беше прогонен от храма натрапеният “Александър Невски”

Обстрелването на Варна от руската корабна артилерия и бомбардирането на града от самолети с чисто терористична цел на 15 октомври 1914 година за пореден път не стана част от календара на историческите събитие, обсъждани в българската публичност.

Уникалното на тази година е фактът, че фон за припомняне на руската агресия и проявеният български патриотизъм срещу нея осигури текущата руска агресия на отсрещния бряг. Но и това не събуди “патриотите” у нас, за които руските бомби са като манна небесна при всички обстоятелства.

 

 

 

 

Още по-малко се приомня и посочва реакцията на българското общество и правителството на Радославов да отвърнат броени дни по-късно с преименуването на Патриаршеския храм в София на “Св.св Кирил  и Методий”. Актът на еманципация от руското натрапничество на чуждия светец Александър Невски подкрепя дори и бившият русофил Иван Вазов.

Къде са “българските националисти” да изръкопляскат за възтържествуването на българщината, макар и само за 5 години, когато през 1920 г. Александър Стамболийски и прочее пленници на русофилията връщат руското название?

Още по тема за това как България беше прогонена от българския храм чрез налагането на руския светец Александър Невски за патрон на най-големият ни храм.

Премиерът Радославов „изгонва“ от България светеца мюсюлманин Александър Невски

8 мнения за “Когато Русия бомбардира Варна в София беше прогонен от храма натрапеният “Александър Невски””

 1. – Килимяфките под пагон защо мълат?
  – Защото си подлагат и другата шепа!

 2. Руският президент неотдавна констатира: Русия е във война с НАТО.
  България е член на НАТО, следователно е във война с Русия.
  Реакции на трима български политици на правилната констатация на руския президент:
  1.Радев не иска да се дава българско оръжие на Украйна, защото по този начин България ще се включи във войната срещу Русия.
  2. Според Нинова Русия е приятелска страна по отношение на България.
  3. Копейкин прави нон стоп ихтибарлъци на руския посланик и на Русия.
  Няма други такива политици по цялото земно кълбо.
  Ако тези политици не се преместят в Беларус, Сирия, Никарагуа или Северна Корея, нищо добро не чака България.

 3. По случай “тържествената” годишнинА от братушковата бомбардировка на город Варна, предлагам да се възстанови большевишкото му име, а именно СТАЛИНьградь!!!
  А в чест на “именития” му горожданинь Копейкинь, предлагам да се преименува на Копейкиньградь!
  Добри “предложения” са и Путлербургь, Путиньбургь….Путиньградь и т.н.!!!

  П.П. И , все пак, да “попитам” дали ….не е по-правилно наименованието – Санкть Сталиньградь?!?!?!?…или Санкть Сталиньбургь?!?!?….или Санкть Путиньбургь?!?!?

  Или Санкть Копейкиньбургь?!?!?!??

  Все пак трябва да се следва большевишката “традиция” , която преименува Санкть Петроградь в Санкть Лениньградь, нали!
  Въпреки че е редно градовете и дори държавите да носят името на своите основателите , като например Рим, Константинопол, Санкть Петроградь ……
  , или при християнството градовете и селата се наричат на светци , като например София!
  Само уточнявам за софиянци, че София е почти индентично на Атина!
  Така че България и Гърция имат идентични наименования на своите столици!!!

 4. Ами нямаме вече политици като д-р Радославов. Нито поети като дядо Вазовъ. Замениха ги нищожества като д-р антония пырвановна и валерий нисимович меворах/пэтров. Или здравка евтимовна.

  Иначе, на фона на изцепките на руZките пети колони в РъБъ днес в парламента, кремълското джудже пратило 2 далечни бомбардировача ТУ-95 (Bear H) да посетят “исконно” руZката Аляска. Това като продължение на дебилски изявления на подлогите вячеслав володин и пьотър толстой по въпроса отпреди няколко седмици. Повече тук – https://www.yahoo.com/news/u-air-force-jets-intercept-202737832.html

  Ама НОРАД, вместо с хляб и сол ги посрещнало с 2 Ф-16, които ясно им намекнали да се омитнат, докато са цели. Което руZките летящи шебеци и сторили незабавно. Дето е думата – блатния шебек вдява само от сапьорна лопатка през зъбите…

 5. “АЭРОФЛОТ”💙💛,

  “..detected, tracked, positively identified – not seen as a threat nor is… ” – It was part of a covert mission. They had hoped to land in a Anchorage Home Depot parking lot, load-up and steal all the dishwashers/juice blenders for their microchips and fly back home.
  – председателят на руската Дума каза, че САЩ трябва да помнят, че Аляска е била част от русия и че може да бъде “принудена” да я върне … ама, след като се справи с Украйна

  Тези мечешки набези около САЩ и Япония са част от руската пропагандата за великая и несокрушимая – легендарная армия

 6. ПП ..цялото величие на русия е куха пропаганда – като откраднатия герб на мизиеца Константин Велики с 2 глави с 3 корони – едната гледа в паницата на запада , другата в паницата на изтока … и русия не краде само тоалетни и перални – крилов открадна басните си не от Езоп, а от французина – та, колективния запад колективно й позволи на русия откраднатите символи, история , идеи, умове… и позволи руската пропаганда и хибридна война … и русия краде територии, зърно , атомни електроцентрали, деца …
  – Альоша з унітазом ( на заставці) це – прогрес – відчувається тяжіння до прекрасного

 7. Големите герои тогава са немските крайцери под турски флаг “Гйебен” и “Бреслау”, които руската фантазия убедяват със своите смели и вииртуозни рейдове, обстрелвайки многократно както Крим, Севастопол, Миколаев, така и руския черноморски флот като го правят на кайма. Точно тогава знаменития от червеното кино “Броненосец Патьомкин” се мотае из цяло Черно море като муха без глава, докато накрая на него възникват бунтове. А иначе земеделниците и комундерите са специалисти по дезертьорството от фронта, покушенията над офицери, разграждането на държавността, кражбите по къщите, заради такива като Радко Димитриев загубихме ПСВ , дезертьори и терористи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.