Близкият до Румен Радев “независим” политолог Слави Василев издаде симпатията на ментора си към бандата на Копейкин

И все пак има някаква ползица от постоянното присъствие на “знакови лица” в ролята на коментатори в телевизиите с голяма аудитория. Такъв е случаят с днешното дълго пребиваване на Слави Василев пред камерите на БНТ. Той е на практика неофициален говорител на президента Радев под прозрачното прикритие на “независим” политолог и дори не може да се сдържи да не се похвали с близостта си с президента. https://pik.bg/само-в-пик-съветник-от-екипа-на-президента-радев-се-изфука-във-фейсбук-летим-си-ние-за-бук-news670948.html

В тази роля Василев даде днес знак какво мисли неговият ментор по два неизяснени досега въпроса. 

Самият Радев не сяда в коментаторския стол, а и журналистите не се възползват при мимолетните му изявления в движение да го попитат да се произнесе как гледа на конкретни парламентарно представени партии. 

За сблъсъка на Радев със своята бивша ракета – носител в политиката БСП знаят всички. 

За затихналата му лидерска битка с руския орденоносец от Банкя всеки наблюдател ( и наблюдателен гражданин) забелязва. 

За обрата в отношението му към ПП никой не се съмнява.

За антагонистичната му нагласа спрямо ДБ, с която е на диаметрално противоположна позиция по въпроса за руската агресия в Украйна, няма никаква промяна.

За отношението му към ДПС, от която се дистанцира на ръба на подстрекателството по етнически признак ( за да се хареса на аудитория, в която се цели и Копейкин), научихме от въпроса му към Карадайъ да каже коя му е родината.

Какво липсва в тази картина?

Липсва(ше) позицията на Радев спрямо Копейкин. 

Слави Василев днес повдигна малко таза завеса. Нарече рашисткия екстремист по малко име. Обяви “Костадин”, с когото явно се чувства на ти, за “интересен”. И на практика го посъветва да намери начин да разшири влиянието си като изостави позиционирането си единствено като противник на всичко и всички.

Липсваше до днес и позиция на Радев спрямо неговото творение в политиката Стефан Янев. С.Василев разсея и тази мъгла. Обяви партията на Янев за “леко дезориентирана”. Смъмри я практически, че не се държи съвсем така, както очаква татко Карло от своя Буратино ( както в Русия наричат Пинокио).

Какво излиза от този преглед по оскъдната информация за президентската оценка за парламентарните партии?

Оказва се, че единствената партия, която му се нрави, е откровената рашистка парламентарно представена банда на Путлер. Защо да не я наричам така, след като вождът й може да оприличава на “тълпа” всички останали в парламента?

За пореден път се вижда определящата роля на рашисткото влияние върху българската политика. Тя е спойката между Радев и “Костадин”.

И още нещо общо има между рашизоидите на “Костадин” и Румен Радев: те са срещу всички останали. Срещу всички, дори и срещу близките до тях другари и другарки около Нинова и Янев, които все пак осъждат руската агресия в Украйна! Но докато “Костадин” води рашистката си война с фронтална атака срещу “евроатлантическата тълпа”, Радев предпочита да се крие зад широко разпространената народна неприязън срещу партиите изобщо.

От днес знаем, че има една “интересна” партия, която Радев харесва и можем да не се съмняваме, че й прехвърля подкрепа от висотата на своя “надпартиен” рейтинг.

 

 

 

 

 

 

П.С. Възможно е към момента С.Василев да няма официален статут на президентски съветник, но това не променя факта на неговата обвързаност с държавния глава- нещо, което е добре известно на продуцентите на телевизионните предавания като истинската причина да го канят. Друг е въпросът е, че са непочтени опитите публиката да бъде подвеждана, че чува автентичен и “независим” политологичен глас, а не гласа на Р.Радев.

 

 

17 мнения за “Близкият до Румен Радев “независим” политолог Слави Василев издаде симпатията на ментора си към бандата на Копейкин”

 1. Радев и копейката с думи и дела са категорично на страната на руските окупатори в Украйна. За Русия е много удобно България да е в перманентна политическа криза, за която и двамата имат заслуги.

 2. Да изясним някои нещо за Слави Василев. Син на Васил Василев, който “громи” умнокрасивите жълтопаветници отдавна.

  Нещо и за “Костадин”, в контекста на казаното за “нормализацията”.
  ” В потвърждение на добрата воля на партията той обяви, че оттегля номинацията на Петър Петров, но остава в готовност да предложи друг кандидат.”

  ГЕРБ, търсейки “широка обществена подкрепа”, формулира критерии за избор на председател на Народното събрание:

  -да се одобри кандидатът на най-голямата група
  -да се одобри за председател най-възрастният депутат, който да бъде подпомаган от зам.-председателите
  -да се одобри кандидатът на третата по численост група – Йордан Цонев.

  И после рев, че им отхвърлят предложенията.

 3. “Чинията” на Бузлуджа “увековечава” историята на БЪЛГАРСКОТО комунистическо движение, НЕ на руско-съветското и точно затова “чинията” беше почти разрушена, също както паметникът 1300 г. България пред НДК и много други паметници, свързани с Българската история и култура, за разлика от МОЧ-ите, Альош-ите, Плевенската панорама (т.н. каца), които си стоят и даже грижливо се поддържат?!
  Но щом е българско, кучета го яли!
  Ремонтът на “Чинията”, този световно признат архитектурен паметник от епохата на Модернизма, се финансира от международни фондации, НЕ от българския бюджет:

  “ Паметникът Бузлуджа спечели поредно международно признание и ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация.
  Монументът се нареди сред 10-те сгради, избрани от „Getty“ за 2019 година по програмата „Keeping it modern“. От 2014 година до днес финансова подкрепа са получили 64 проекта от цял свят, между които Операта в Сидни, сградата на общината в Бостън, Университетът Баухаус в Десау, Мелниковата къща в Moсква, единствения небостъргач от Франк Лойд Райт и още много други значими и емблематични обекти на архитектурата от XX век.
  Идеята на програмата е да подпомага изготвянето на планове за консервация, които да служат за пример, и да развива знанието за опазването на сградите от модернизма.”
  ( Естествено, тоталитарният “заряд” на архитектурния паметник на Бузлуджа задължително трябва да бъде обяснен на място, по подходящ и разбираем за сегашното поколение начин.)

  http://www.buzludzha-project.com/news/2019/7/18/finansirane-za-pametnika-buzludzha
  https://www.dnes.bg/stranata/2020/07/16/pametnikyt-na-buzludja-specheli-vtoro-finansirane-ot-60-000.456828

 4. Направо ми се повръща вече като ми се изтъпани (за кой ли път?) от екрана палиталожка Танечка Буруджиева, дъщерята на убиеца на генерал Луков, прэзидентският “палитолаг”- франкафон Слави Василев, синът на Васил Василев от Първо главно управление на ДС, тръмпист №1 Борислав Цеков, доц. Наталия Киселова, „доктор“ по Конституционно право, конституционния прафэсар Пламен Киров и други пРезидентски подлоги, за да ни убеждават колко хубаво би било да станем президентска (т.е. путинска) диктатура!
  Ще цъфнем и ще вържем като налъмите !
  Даже няма да има нужда да си губим времето, за да ходим на избори, защото пРезидентът ще назначава всички!

  ЗЛОВЕЩО !!!

 5. Кланово-шуробаджанашкият наследник на комунистическият пропагандон Василиевичь, не може да се изтърколи далеч от бащината си груша, нали!
  Дори подарената им “приватизация” на монополиста Мраз не може да промени нрави им, нито шумкарско-номеРклатурната им кожа!
  Намерили са си “достойна” дружина, заедно със зильоният пилитконисарски номерКЛАТУРен фатмакь! Е , т’ва е типичният случай за номерклатурната хентелегенция от соцЪТ!

 6. Не познавам (или чувал) привърженик на Възраждане, който да НЕ нарича Копейкин “Костадин”. В особено специални случаи “д-р Костадинов”.

 7. Къту му гледам физиономията,неговата и на баща мУ,си мисля,че баба му си е играла с калайджията на криеница покрай рекъта.

 8. sms 💙💛
  20.10.2022 в 16:00

  Така е Приятелю, много си прав!
  И на мен ми се гади от “постоянното присъствие” на гореизброените дежурно поканени в студията на нашите “свободни” и “независими” медии…

 9. sms 💙💛,

  “БЪЛГАРСКО” комунистическо движение няма – то престава да е българско в момента когато се обявява за комунистическо – самонареклите се “тесни социалисти”(1903 г.) през 1919 г. се преименуват в комунисти, защото ръководството е овладяно от московските агенти в.коларов и г.димитров, които до края на 1920г създават няколко независими една от друга руски резидентури – БКП фактически е Пета колона на Съветска русия – това е руска терористична организация безпрекословно подчинена на москва – т.нар. комунистическо движение в България никога не е било българско и преди жетвите на тоталитарният “заряд” са взривените и избити българи от руските терористи , чийто паметник е “модернизма” на Бузлуджа – цинично е , че са кандидатствали по тези програми и това че са им отпуснали пари не го прави по-малко цинично

 10. sms 💙💛
  20.10.2022 в 15:21

  Интересно ми е колко сгради, забележителности са запазени в Германия които в същото време са свързани единствено и само с хитлеризма.
  Нека не се заблуждаваме че парите били дошли от американска фондация и т.н., знаем много добре как руските пари си намират път навсякъде.
  Тази “модерна” сграда трябва да бъде премахната защото олицетворява един нечовешки режим.. а колко той е свързан със СССР не ме интересува.
  Защо от Getty не дадоха малко парички да възтановим лагера Белене, за да знаят поколенията какви ги е вършила “българаската” комунистическа партия вместо да се захласват по “модернизъм”?
  Интересно ми е на Getty дали ще им се отвори парашута ако искат да финансират комунистическо плашило в Америка, как мислите?
  Или пък Europa Nostra да поискат да запазят хитлеристки паметник в Европа -дали ще им се получи и на тях?
  А за финансирането, международни организации казвате? Ами добре, как ще се почувствате ако “международни” организации искат да запазят МОЧА, Альоша?
  Ей така, от БСП излизат и казват че те няма да харчат народни пари за поддръжката на тези паметници но има международни организации които са готови да го правят. Сигурен съм няма да ви е приятно. А и good luck в проследяването на финансовите потоци към тези “международни” организации.
  Много творци и творби са видяли своят край само и единствено защото са били свързани с неприемливи хора, организации и т.н. Същата съдба трябва да сполети и тази чиния..

 11. @ Георги Харизанов 💙💛, よ
  Просто мисля, че ПЪРВО и спешно трябва бъдат съборени и разрушени тотемите и жалоните на руско-съветската окупация на България, която руснаците и рубладжийските папагали у нас наричат “асвабаждение”. НЯМА руско-съветско финансиране на паметници, посветени единствено на български събития и български герои. Напротив! Винаги подмолно, с фалшиви тези и до този момент се правят опити да бъде омаловажен българският принос и значение за сметка на съветския. Крадат ни орките, защото само това могат! Както се опитват да омаловажат подвига и значението на българското участие във Втората световна война. Български войски самоотвержено участват във военните действия на териториите на бивша Югославия, Унгария, достигат до Австрийските Алпи, около 40 000 българи жертват живота си, но България не е включена сред победителите (с изключение на ген.Стойчев, но само лично) и няма присъствие на парада на Красняя площадь”! Затова, въпреки тенденциозната популярност и реклама, не харесвам и се възмущавам от комедии като “Тримата от запаса”, които умишлено дегероизират подвига и омаловажават приноса на българската армия.
  “Чинията”, построена на самия планински връх, е бил тежък и сложен за реализиране (поради локацията) архитектурен паметник, вградил усилията и вдъхновението на стотици талантливи български строители, инженери, архитекти, художници и разрушаването й би било израз на цинично неуважение към труда на тези българи, израз на типична за руските орки варварщина, която днес “успешно” прилагат и в Украйна. Там орките се канят да разрушат огромна язовирна стена и така да потопят около 80 украински селища!
  Нали ние, българите, няма да бъдем като тях!

 12. още помня разписката на ГюсХол за 2 милиона долара,публикувана в Огоньо,никакво съмнение,това са или направо руски пари или са от пфщорките на БКП олигарсите..,Само разрущение,ако не беше Решителното действие на ОДС,досега щяха да се кланят в капището на Тарабата..

 13. sms,

  Не! Изобщо не споделям мнението ви.
  Това за “вдъхновените” строители и инженери е просто много грешно виждане.
  Да бяхме оставили и оградите по границите, те също бяха направени от много “вдъхновени” инженери и строители.
  Вижте, символизма с тази постройка е недвусмислен. Продължаващото и стърчене просто продължава да изпраща сигнали че онзи нечовешки строй е още жив под една или друга форма в Бълглария. И понеже говорите за цинизъм – дали мислите че погубените и тормозените от комунизма, и техните роднини ще оценят това “вдъхновение”?

 14. sms 💙💛,

  ПЪРВО и спешно и да събаряме и да не събаряме – чинията -символ , че сме САТЕЛИТ на москва ще си е навръх Балкана, виден от всякъде – да се знае КОЙ е государья тук …

 15. sms,

  Пуснете следното в гугъл “communist party monument”.
  Какви резултати виждате? Не е ли срамно че единственият паметник в света на комунистическа партия е точно в България? Не се сещам за друга държава в Европа в която комунистическата партия да си има паметник и още да стои.
  Абсолютна первезия е продължаващото съществуване на тази чиния въпреки че уж има и закон приет срещу тази партия. А от ПП може само да споделят този срам понеже те са тези които искат да увековечат тази идиотска постройка.

 16. Разрушаване на всички мочи, альоши, чинии и могили, и, не на последно място, разрушаване на “стадиона” в “парка на свободата”, и закриване на съветския отбор, един немаловажен символ на съветското подтисничество над България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.