Напънала се планината и роди Вежди

ОБНОВЕНА на 22 ОКТОМВРИ 10.45 ч.

Почетният мултак Вежди Рашидов, коронясан с тази титла от неговия близък приятел, боса на Мултигруп Илия Павлов ( двамата на снимката) през 1996 г. година, оглави днес Народното събрание.

 

 

 

 

“Вий са смейте мъ не знайти к’во ми е мен”, подхвърли той измъчено на втория ден от шоуто му от гафове, лапсуси и откровено неразбиране как да изпълнява поверената му роля на почетен председател на Народното събрание поради възрастови причини. Именно с възрастта си той се опита многократно да оправдае пълната си неадекватност насред бързо сменящата се картина с необходимостта от гласувания и прегласувания. С това оправдание, без да си дава сметка, засегна хиляди хора от неговата възрастова група, които биха се справили много по-добре със задачата, приравнявайки ги автоматично към собствената неадекватност.

Представлението му предизвиква трети ден смях, но днес именно той стана спасителния компромис за излизане от задънената улица с гласуването за председател на институцията. Ако преди няколко дни можехме да знаем, че това ще ни се случи, щяхме да се посмеем не по-малко от депутатите в пленарната зала, които той неволно забавляваше със своите изпълнения.

Този човек, който се би с полицай заради неправилно паркиране, псува журналисти в кулоарите на парламента и сътвори какво ли още не в този дух, нито за миг не беше свален от пиедестала на медиите в периода на всесилието на неговия ментор от Банкя със сходна култура. И министър на културата беше със самочувствието, че наистина заслужава поста – истинска обида за истинските дейци на културата.

Същият спретна собствен  “възродителен процес” на музея, замислен като приют на произведения на изкуството от тоталитаризма. Прекръсти го самоволно в Музей на социалистическото изкуство. Смененият от него акцент изкриви идеята. Вместо да е дъска на позора, музеят се оказа агиттабло. 

Писал съм не веднъж, но ще се повторя по актуалния повод: остаряването не води задължително до помъдряване. 

Да е честит новият председател на Народното събрание на всички, които го пожелаха!

 

 

 

 

Ето само една от неговите просташки изяви по адрес цели групи българи – в случая, работтещи в чужбина. https://novini247.com/novini/vejdi-rashidov-napadna-ostro-glasopodavatelite-na-ima-takav-narod-ot_3659020.html

 А ето и ОЩЕ ( много) по темата: https://www.dnevnik.bg/politika/2022/10/21/4406085_mejdu_glaven_multak_i_priiatel_na_borisov_koi_e/?ref=home_layer2

23 мнения за “Напънала се планината и роди Вежди”

 1. Вече си имаме едно “главнокомандващо” зильоно вежДливо човече , като реZZиЛденть на РУБЛьспубликь Бандитустань!
  Сега монтираха и второто “вежДиво зелено човече” , като председател на парламента!
  Имаме си и служебен гълъбарникь от много вежДливи зильони фатмашки човечета, начело с политкомисаря на реZZиЛдентът !
  Сега остава да си монтират редовно “вежДиво зелено човече” за премиерин на Балхаристань!
  Може пак да е от краснокожите зеленотиквеничета от ГЕРБ?!?
  Или пък таварищь ниновНа си издейства ,предсрочно, връчването на третия мандат от нейния бутафорен реZZиЛдент?!?
  КОЙ го знае???
  Сигурно, само таварищь-РУБЛОвладелець Путлер може да “помогне” на своите рублояди в Балхаристань да си поделят порции, като им ги раздаде директно в личните им чекисти оффшорни сметки!

 2. Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.
  Радой Ралин

 3. Бернар-Анри Леви за Франция е аналога на Иво за България-Съвеста на страната.
  Слава Украина!
  На героите-слава!

 4. П.П. Както се очакваше большевишките терориZZти от БZZП отново предадоха България, както винаги през последните 100 години!
  Аз настоявам , че БКП е основния виновник за провала на правительството Петков!
  Тя рекетираше , ежечасно, политическите лаици и популисти от ПП, въпреки че и бяха дали на ниновНа всички ключови стопански министерства, дори пенсионерите им дадоха , като феоален вилает, за лично ползване и огромни данъчни и кредитни ресурси!
  И въпреки това , цялото правительството вървеше по гайдата на БКП и ниновНа и льотчика им!
  И сега всички други партии от коалицията не изпълниха програмите си заради ТОТАЛитарНАТА алчность за власт на БКП, като е било винаги!
  Чалгарите носят вина, но те бяха само временно, докато ниновНа първа заплаши да развали коалицията, заради популисткия си бюджет , особено за пенсии, и заради помощта за Украйна, дори за назначаването на военен министър ниновНа се намеси непростимо, защото той не беше от нейната “квота”, де-факто ниновНа държеше повечето министерства, заедно със льотчика й!

  А , сега, бандитските большевишки искат пак да върнат хартиените бюлетини, за да купуват пак изборите с мутрите от ДПZZ, ГЕРБ , израждане и фатмашкия воззходь! Така тези бандитски “партии ” искат да повишат “активността само на своите хелекторати, и на своите платени партийни ядра!!!!!!!!
  Затова, ДБ и ПП трябва да поискат повишаване на общата активност за изборите, чрез електронно гласуване и по пощата!

  Долу вековните терориZZтически бандити на Кремъл от БКП!!!

 5. ” … истинска обида за истинските дейци на културата.”

  Сигурен съм, че и това няма да е повод да се научи да пише …

  Знае ли някой, дали е имало досега неграмотен председател на НС?

 6. Ако се откъснем малко от озъбеното, зловещо и грозно българско ежедневие, ще си спомним за някои изключително слаби ръководители, които са заемали най-високия пост именно затова, че са били уникално слаби. Някои от тях дори са били идиоти, така ги описва историята. Сещате ли се за един много известен, от Римската империя? Кла-кла-кла-Клавдий. Друг един, изключително слаб, но не и идиот – Брежнев. Тази страница от историята се запълни с още един му-ха-ха-ха.

 7. Бях ви писал, приятели, преди няколко месеца, че в Четворната коалиция на Промяната има два куци крака…Единият го видяхме лятото, при свалянето на Правителството. Днес видяхме кой е бил вторият.
  А сега с по-добрите новини.
  Първо, новият председател напълно заслужава сегашния парламент, както и обратното!
  И второ, спомнете си само преди две години какво представляваше НС…без нито една истинска проевропейска партия…Сега поне има цели две, макар и в опозиция. Има надежда!

 8. Кой избра Вежди Рашидов?!Не е ли основната причина ПП? Защо отказаха ротационния принцип?Според мен най доброто.Не ручат за пръв жабетата,ама и ние ги ручаме.Действат като Слави. Не стават.Настъпиха мотиката много пъти,както го правят дебилите=Сори!!!!!!!

 9. П.П.1 Днес отново случайно погледнах БНТ( боковска народна ТИКВИзия), и разбира се нямаше никаква изненада от журналистьтитуцията на назначения надзиратель куРВшлуковь!
  Беше изтипосал пасола на Ислямисткая фаШИИТская РАБьспубликь (т)ИРАНь, който защитаваше своите аятоластки шахове, чрез дибилна ислямистка пропаГАДность срещу Европа, САЩ, Саудитска Арабия и Запада!!!
  Остава да се чудим , при това срамно положение с БНТ, защо РУБЛьспубликь Бандитустань е спаднала до 91 място за свобода на словото, след като преди една година беше на “спешното” 112 място?!?!?!?..???

  И сега за баланс, куРВшлуковь трябва да покани за право на отговор, срещу примитивната иранска пропаГАДность, всички европейски посланици, на ЕК, на САЩ, на Канада, още и посланиците на Саудитска Арабия и особено на Израел, и на Украйна, която е бомбардирана от “миролюбивите” ирански дронове и ракети!!!

  Долу шутовете на БНТ, идите на хуйло, идите на Винету, идите при МОЧА!

 10. Радой Ралин: Докога в страната ни бащина, ще вилнее тая страшна простащина?

 11. Иво, скоро не сме разговаряли като се срещнем из махала. Обаче, днес пуснах във Фейсбук подобен пост на твоето заглавие:
  “Напънала се планината ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и родила мишката, пиян Вежди Мултак!”
  Това, че имаме общи идеи, не означава, че разсъждаваме унифицирано.

 12. Един хубав ден.

  1. НС заработва.
  2. Мигнаха първи.
  3. Смокиновият лист започна да се свлича и да разкрива, както казват някои по-цапнати в устата гинеколози, грозната истина.

  Последното обаче трябва да бъде стимулирано и задължително добре комуникирано.

 13. Имам чувството, че Нинова беше доста по- доволна и ентусиазирана от избора на Веждичката, отколкото би била ако беше избран Вигенин.

 14. Срам и позор! Слаба памет в много от нас
  .От дясната му страна стоеше Георги Йорданов,а от ляво Илия Павлов
  . Така въпросният мултак празнуваше 50 годишния си юбилей , в условията на най тежката икономическа криза !!!

 15. @ Савка Атанасова
  По повод на: “Кой избра Вежди Рашидов?!Не е ли основната причина ПП? Защо отказаха ротационния принцип?”

  Базов принцип на демократичния процес е, че отговорността за намиране на политическа подкрепа и съставяне на правителство е на тези, които искат да управляват. Опозицията няма отговорността да подкрепя по никакъв начин желаещите да управляват. Подкрепа от опозицията идва след ясно съобразяване с найните / на опозицията / позиции. Да видим как Мутрата се “съобразява” с ПП и ДБ.

  След последните избори Мутрата заяви, че понеже е “победител” ще съставя правителство и че ГЕРБавите, като най-голяма парламентарна група, “трябва” да посочат председател на Парламента. И в двете начинания, ГЕРБавият вожд “потърси подкрепа”.
  “Търсенето” беше в типичния безпардоден и просташки стил със следните заклинания, насочени към ПП и ДБ:
  1. С ДпС и израждане ви саляме правителсвтото, щото сте “мноого лоши”
  2. С ДсС и изржадане имаме мнозонство за правителсво, ама точно вие (да повторя “моого лошите”) трябва да управлявате с нас, щото….
  3. Само с нас и ПП и ДБ ще е “добре за България”??!!
  4. Ние (ГЕРБаите) сме “много диалогични”, ма ще си предлагаме каквито си искаме кандидатури, ама вие от ПП и ДБ “трябва да ни гласивате”, щот сме “евро-атлантици”.

  Еднинствения коментар за подобно “търсене на подкрепа” е, че такова поведение е малоумно.

  В момента парламентарната република България има на най-високото място в институционалната си иерархия един неграмотен простак, койгто псува пред медиите и се бие по площадите. Един, МУЛТАК, както се казва.
  ТОВА в резултатът от “диалогочността”, “националната отговорност”, ” политическият опит”, и т.н. на Мутрата и неговите ГЕРБави крепостни. За ТОВА можаха да намерят “подкрепа”. ТОВА е нивото, до което могат сега да се “издигнат” ГЕРБаите.

  Щастлив съм, че сега цяла Българи може да го вижда.
  И докато го има тоя парламент да си мисли – ТОВА ли искаме за себеси и страната си.
  С Мутрата, с ДпС, израждане и т.н. България е и ще продължава да бъде ТОВА .
  Стискам палци да се състави и ТАКОВА правителство.
  И понеже това ще е катастрова, дано най-после българите разберат, че е врема да си отвоюват държавата и заслужат демокрацията.

 16. Към
  Arthur
  22.10.2022 в 07:47:

  Трябва да се напомни на примитивната милЮЮЮционерска мутра, че преди 8 години бяха сключили коалиционно споразумение с Реформаторския блок, за изпълнение на предизборните им обещания!
  Но……..НО! Какво се случи в действителност???
  Ами бокоТИКВАТА прегази непростимо, предизборното споразумение с Реформаторския блок и постъпка чудовищно предизборните обещания на Реформаторския блок!
  Тогава , през 2014-2015г. бокоТИКВАТА и герберастката му шайка рекетирха Реформаторския блок да изпълнява неговата мутренска предизборна програма и КОЙалицията му с ДПZZ!
  Тогава Реформаторския блок плати цялата цена за подкрепата си за правителството на бокоТИКВАТА и мафията му , през 2015г., когато бокоТИКВАТА ги превърна на гумен печат за бандитското му правителство.
  Сега е време бокоТИКВАТА да
  си върне взетото с рекет от Реформаторския блок, Тогава, а даже и с лихвите, като сега бокоТИКВАТА и дУпетатите му изцяло подкрепят ПРЕДИЗБОРНАТА програма на ДБ и ПП , ако иска да има правителство! Без да има никакви претенции към състава на правителството и програмата му! Просто бокоТИКВАТА и герберастките му шутове трябва
  да станат ГУМЕН печат за правителството на ПП и ДБ, като се отхвърли, категорично, подкрепа от БКП и ДПС!
  Просто трябва да има правителство на ДБ , ПП и с поддържащата подкрепа на бокоТИКВАТА и ГЕРБ!!!!
  Иначе, ако бокоТИКВАТА не е съгласен да бъде младшият партньор на ДБ и ПП, просто да си плати на БКП и ДПС и да си правят далаверите , заедно, но без ДБ и ПП!
  Или най-добре е …. избори до дупка! За които е виновен бокоТИКВАТА и шайката му, заедно с кукловодите им!

 17. .

  То това ви е нацията на 1300 години, да ви е.а циганската нация! Вежди Рашидов, 2013
  Мисля,че това е единственото умно нещо което е казвал тоя дебил и простak.Само,че в случая той не уточнява,циганин ли е,турчин или българин.Аз мисля ,че е смесица от първите две.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.