“Консенсусният” чеп за зеле Рашидов

 

 

 

 

Едно от остриетата на ГЕРБ се съгласи с радостната оценка на др. Андрей Райчев, че е голяма работа това, дето български турчин е избран за шеф на парламента. По Нова нюз депутатът Радомир Чолаков хиперболизира по този повод, че в парламента бил постигнат консенсус за кандидатурата на Вежди Рашидов. Току-виж, същото може да се повтори и при сглобяване на консенсус при формирането на ново правителство.

Консенсус?  Посмали, манго!

Постигнатото малко над минималното съгласие за това решение само показа, че Рашидов става за чеп за зеле, ако използвам един от неговите изрази на презрение спрямо опонентите му през годините. Някакви си 19 гласа над необходимото далеч не са “консенсус”, а измъчен компромис.

Явно Чолаков не е наясно със значението на термина консенсус. Той означава ако не 100 процента, то пълно, близко до абсолютното съгласие единение на мненията. Но нека се съглася за момент и да използвам предложеното от депутата определение за консенсуса – специално, като за Рашидов.

Същият много отдавна е плод на един особен “консенсус” в българската политика. Като турчин подписва декларация на себеподобни във възхвала на “възродителния процес”. Като мюсюлманин не просто консумира алкохол, а е ноторно известен с това. Обижда се на уски. Пиел само водка, по собствените му думи от вчера. Носителят на московска академична титла заяви също, че е горд с покръстването на сина си Вадим, който приел християнството по собствено желание, което е знак за толерантност в семейството на Рашидов, пак по собствените му думи. 

Турчинът Рашидов беше употребен от своя нов ментор от Банкя, заменил в тази роля покойния Илия Павлов, за да постигне електорален пробив в средите на българските турци. Орденоносецът от Банкя си го закачи като брошка на ревера ( както правеше и с десни политици на негово министерско подчинение, включвайки ги като постоянно присъствие в свитата си). По подобен начин и с подобна цел Хафез Асад, бащата на днешния сирийски кръволок Башар, разхождаше до Москва ( и София) Халед Багдаш, шефа на сирийската компартия, която иначе мачкаше у дома със същата желязна ръкавица, с която стискаше за гърлото всяка опозиция срещу режима му. 

Рашидов постигна консенсус и с прокуратурата на Цацаров, която му свали обвиненията за нападението срещу полицай. Но най-видимият му политически консенсус по целесъобразност беше фактът, че българските националисти ( в диапазона от златния пръст на Сидеров, до позлатените с постове в коалиционното управление хора на Каракачанов ) никога не прехвърлиха върху колегата си във властта Рашидов омразата, която пръскаха срещу мюсюлмани и турци. Защо ли? 

Ами защото скулпторът е един самоходен “консенсус” сам по себе си. Готов е да се отрече от всичко в името на поредното удобство. Най-ярките примери даде тъкмо тези дни в апогея на личния си триумф като “консенсусна” фигура.

Най-напред се изказа ( напълно представително като за привърженик на МОЧА и останалите съветски скулптурни натрапници в България) срещу настояването скандалната руска посланичка Митрофанова да не бъде канена в парламента. Когато шефът му скръцна от Банкя със зъби да не му проваля атлантическата фасада, Рашидов веднага си смени мнението. Обоснова се с това, че е консенсусен политик, т.е. неговото мнение винаги съвпада с мнението на шефа.

От позицията на консенсусния спасител на процедурната необходимост от намиране на какъвто и да било чеп за зеле на върха на законодателния храм Рашидов също така заяви, че е срещу предложението България да предоставя оръжие на Украйна, но щял да се съобрази с “държавната политика”. Щото е за консенсуса със силните на деня.

Виж, когато някой ( достатъчно значим, като Асен Василев) му заяви в очите, че е само една фасада, много се пеняви. И, обичайно за него в такива ситуации, преминава към обиди, смесени със самохвалство. За разлика от Асен Василев имал биография, която Асен Василев трябвало да прочете.  Според него да имаш биографията на “заслужил Мултак” и московски чиляк явно е къде, къде по-престижно от това да си завършил някакъв си Харвард и на млади години да си бил вече ( няколко пъти) министър на финансите, вицепремиер и вице в партия, победила на изборите народняшкия електорален монопол  на ГЕРБ.

Да, щеше наистина да е много добра новина, ако избирането на един български турчин и мюсюлманин наистина е знак за повишена българска търпимост и толерантност по етнически и религиозен принцип. Но дали е така?

Няма да отговарям на този въпрос. Не съм консенсусен. Напротив, оплюван съм и съм заплашван от мега “патриоти” именно заради призивите ми към толерантност. По улиците на София няколко пъти ме заплашваха да ме пребият само защото коментирах в едно телевизионно предаване, че Турция е в правото си като натовска държава да свали руски самолет, ако е преценила, че той е заплаха за нейната сигурност.

Но не от страх пред агресията, на която съм подложен от много години, спестявам отговора на въпроса дали наистина се е повишила търпимостта към различните по етнос и религия хора у нас. Просто предлагам читателите да се огледат и да кажат дали това е вярно. Ако ( случайно) не забележат такъв прогрес, трябва да знаят: пак ги лъжат. В името на консенсуса между измамата и властта.

24 мнения за ““Консенсусният” чеп за зеле Рашидов”

 1. Гнус. Простотията и мафията пак туржествуват. И наистина парламента е огледало на обшеството ни. Общество разпокъсано и проядено от корупция във всеки смисъл на тази дума. Същински двойник на руското такова.
  Но има надежда – ДБ, ПП, БОЕЦ. Бавно и мъчително нещата се променят. Ще изгрее слънце и на нашата улица един ден, тогава не забравяйте за “консенсусните” като рашидов, бб, доган и цялата останала маса от мижитурки мултаци. Защото те ще са първите дето ще скочат от потъващия русофилско-дс-мафиотски кораб.
  Слава на Украйна.

 2. На мен етническата “толерантност” на вожда на ГЕРБ, активен участник във “Възродителния” процес, по отношение на домашния му любимец, “артистичният” мултак Вежди Рашидов, чиито син се казвал Вадим 🙂 , ми напомня етническата “толерантност” на Путин, който срина и обезлюди Чечения, към неговия домашен любимец Рамзан Кадыров.
  Общото между двата домашни любимеца е, че и двамата са отлично дресирани циркови артисти!

 3. … в началото бе мултигруп по плана андропов – после цар хуйло и хиперактивната руска дипломация на всички нива и по всички направления 2000–2001 г.- и съвсем не случайно точно преди да изтече 10 годишния федеративен договор за РФ-то се създава Шанхайската организация за сътрудничество за «свят без Запада» , москва възобновява замразените при Елцин отношения с Близкия изток и легализира тясното си сътрудничество с международни организации на мюсюлманския свят – 11септември?! включи русия в борбата ”срещу международния тероризъм” – Чечня от тема за нарушаване на човешките права стана тема на ”борбата с международния тероризъм” – срока на основните документи на РФ по външната политика изтича март 2002, но речта пред Федералното събрание април 2002 г. на путин е летящ старт към президентска русия – федеративния договор е подменен с ”нашите партньори от ОНД” – «Русия — НАТО» бори тероризма, но още на срещата на Г–8 (2003) в петербург Буш настоява за намаляване на разпространението на радиоактивни вещества от Русия и напуска срещата(?!обама, трамп), ареста на Ходорковски, невинните жертви в училището в Беслан, убийството на Литвиненко(?! разследването, Брекзит), войните срещу Грузия , Украйна , Сирия(дугиновия преврат в Турция)… времето на дебилите по света и у нас до ”без нас и потоп”

  * попаднах на помагало от 2010г (https://electronic-library.org/books/Book_0022.html ) за студентите ни по История, Международни отношения, Политология, Журналистика, учители, ученици и всички любители на историческото четиво … за ”евро-азиатска мъдрост на особено конструктивната путинова вътрешна и външна политика”, която ни гарантира възродителния процес … времето на дебилите по света и у нас до ”без нас и потоп”
  https://www.youtube.com/watch?v=BPMIJ5LvBUQ&t=23s

 4. След споменаването на “арийският” фаШИИсТ башар асад, и на главатарите му в Кремль и в (т)ИРАН , защо да не се помисли за предоставяне на стотици хиляди дронове на партизанските патриоти от Идлиб, и особено кюрдите?!?!?……..

 5. Един от най-противните простаци в България е избран за председател на НС. Този простак нарича друг въпиющ простак “този велик българин”……Не знам на какво се надяваме …..💛💙

 6. Може и да греша, но всичките ни политици, със и без кавички, се кълнат, че се съобразяват с волята на избирателя. От чалга-недоразумението, което го наричаше Негово Величество, та до най-печените парламентаристи.
  Е, като е така какво им пречеше да изберат за председател нормален представител на най-голямата (по волята на избирателите) парламентарна група, та трябваше да се стига до консенсусната фигура?
  След като Първанов и Радев са избирани два пъти за президент, и този чеп ще го преживеем.
  Кога ще дават оръжие за Украйна?

 7. Простотията и мафията продължават да тържествуват защото истината
  е лишена от достъп до мейнстрийма. Статуквото работи неуморно и напълно
  сериозно,така че нищо извън линията му да се промъкне в инфо-пространството.
  Прието е, че медиите са 4-та власт, но у нас са изродени до безропотна
  4-та опора на статуквото. Мисля, че точно тук ДБ и ПП трябва да приложат
  съществено пове усилия от това,кето обичайно правят. Иначе нещата са
  започнали отново от 1989-та и изгледи за излизане от този порочен кръг
  няма.

 8. При Веждѝто чашата, както винаги, е (вече) полупразна. Някои хора са карикатура на самите себе си. Просто не ми е ясно как специалист като него може да е начело на Народното, все си мислех, че това трябва да е юрист, при това, добър юрист. От тук стъпката към това да изберем Азис за председател на Народното или поне Министър на културата е малка, съвсем малка.

 9. @ dkaraivanov:
  Позволете не само да не се съглася с вас, но и да ви възразя относно даването на оръжие на Украйна.
  Сега изглежда, че България не помога на Украйна с оръжие, но скоро ще стане ясно, че това е изключителна помощ, поне пилотите им няма да загинат като се качат на тези таралясници. Вие наистина ли мислите, че след ремонта и освежаването на таралясниците нашият приятел и брат Русия не се е погрижила как да удари НАТО? Спомнете си как загина майор Терзиев по време на натовско учение, чуйте съпругата му какво казва, а тя има информация от първа ръка. Не знам какво точно са заложили руснаците в тези машини, но те са опасни. Скоро един пилот едвам се спаси при тренировъчен полет и успя да катапултира. На Руzzия не ѝ дреме да взривява собствените си градове, мостове, жилища, хора, тръби…. и няма да се е погрижила за самолетите ни, дето ги била ремонтирала. НАТО изглежда се светнаха как стоят нещата и се отказаха да ползват българската военна авиация, а докарват тук испански, португалски или нидерландски ескадрили. Затова призовавам за малко здрав разум и да се спре с апелите да се дава оръжие на Украйна. Точно обратното, трябва да не се дава и това е огромната помощ, която България може ѝ да окаже. Това май и в Украйна го разбраха. Няма да коментирам малоумното поведение на пРезидента, но у мен остава впечатление, че този човек се бори за живота си, сякаш има пистолет опрян в челото. Същото прави и копейкин. Изпълняват, казват точно думичките, които са им казали. Работата наистина е дебела. Руското лоби свали Лиз Тръс, британския министър председател, направиха преврат в Буркино Фаса, в България Веждито е кукнат за председател на народното събрание, а народът си спи блажено и коментира колко е лошо да имаш диплома от Харвард. Друго си е Магнаурската школа, я вижте Гешев и Борисов какви блестящи умове са. Вече си мисля, че е най-добре копейкин да оглави правителството на “консенсуса” и да свърши тази мъка.
  Слава на Украйна!!

 10. @Сия:явно е,че със самолети не можем да помогнем,но снаряди,патрони,гранатомети и гранати към тях можем.

 11. Подобно на приказката за Пепеляшка консенсусният чеп за зеле се превърна в кочан на Тиква.

 12. Аз така и не разбрах какво ще прави скулптор като шеф на Парламента. От законодателна и юридическа дейност ли разбира, от дипломация ли разбира, от работа с хора ли разбира ??!! Напъна се Безнародното Събрание и си избра за Шеф, Пияно Магаре. Айде Наздраве Прасенца!! И на дъното на Кочината става Купон, когато яко сте се освинили… И после що Бойко прашал студентите да пасат овци. Когато Магаретата и Свинете станат депутати, от IT специалисти нема нужда. Офчо се търси брат, фъф цяла Европа.

  https://youtu.be/G83u0fXXqOo

 13. Към
  Сия:

  В момента в Украйна има много войници, и малко оръжие.
  А в Балхаристань е точно обратното- има доста оръжие, и никакви войници! Има само изкуствен раздут щат за пенсионирани фатмаци в щаба, които получават свръхвисоки заплати и пенсии. Над 5000 “пенсионери” ограбват бюджета на армията, и служат вярно на СССР!
  И така няма пари и за нова техника, и за нови войници.
  Така че няма нужда нито от старите фатмаци, нито от старата техника. Сега НАТО дава пари и нова техника в замяна на ръждясалите пушкала на БНА!

 14. @Сия,
  За самолетите няма да споря дали руснаците са им сложили нещо много умно, или просто са си оставили ръцете (както обикновено) , но украинците добре се справят със своите. Като казвам оръжие, имам предвид предимно бронирана техника и боеприпасите, които произвеждаме. Нека Радев си държи зенитните ракети (които да му напомнят, че колкото и да фърчиш, все някой ден ще се приземиш).
  Също така предпазливо се отнасям пъм подхода да се приписва на путинистите, че са предизвикали всички събития, които са в тяхна полза….
  За всичко друго съм съгласен с Вас.

 15. Evgeni Kanev – Не само Германия със Северния и България с Турския поток помогнаха на Путин да почне войната…нидерландски фирми са помогнали на Русия да построи Кримския мост, без чиято експертиза мостът щеше да е невъзможен… фрапиращи нарушения на санкциите във вреда на Украйна… тези фирми, ако бяха американски щеше да фалират след съответната санкция… Както впрочем и корупцията е основно геополитическо оръжие на Русия и Китай в Европа. Битката в съвременния свят има едно ключово измерение – дали интересите или ценностите да доминират световния ред … не можем да имаме интереси в конфликт с ценностите на съюзите, от които очакваме подкрепа за нашето развитие и сигурност… Това е причината да сме таргет на Путин – за него винаги сме били и продължаваме да бъдем руска губерния. Където “националният интерес” винаги се припокрива с неговия.

  Александър Николов: “…на някого „пречи, че българската енергетика може да е независима. Когато човек с мандат от 2 месеца си позволява да вземе решение, което ще има 5 години ефект напред във времето – Дали това е нормално, ако това трябва да се измерва в пари – е страшно. Целта на решението да се отмени диверсификацията на доставките на ядрено гориво за АЕЦ Козлодуй е България да продължи да бъде зависима от руското.”Александър Николов

  General Melchett – По БНТ отново дават Време разделно. Книгата и филма са причинили на България като цяло далеч повече вреди, отколкото са допринесли за културата и.
  Change my mind.

  Manol Glishev – …Вижте, имаме сериозен проблем. Разни простаци, мутри, кичаджии ни мътят главите с тяхната нискочела представа за патриотизъм. А това са нечисти хора. Не познават българската история и литература, но си имат представа за България. И тази представа е бедна. Ужасна е. Хоро, гайди, мръвки и толкоз. И много анцузи. Това им е “българското”. А то първо не е българско. Хаджииванчовско е. Байганьовско. И още по-лошото – съветско е. “Балкантурист”. Второ, българското е нещо много по-различно. Просто не е на мода днес, защото модата ви я задават изроди. Българските ценности всъщност са във финия език, голямата наблюдателност и дълбоките знания на Симеон Радев. Човек трябва задължително да е чел “Строителите на съвременна България”. Задължително. Без уговорки…

  Emil S – след поредния опит да бъде махнат МОЧА БГ Туитър с абсолютно мнозинство реши: Альоша трябва да бъде модифициран сериозно – https://twitter.com/Beetroot_Ninja/status/1581885602919694337

 16. Айде да помогна на и аз большевишките първолаци от БКП, начело с предучилищната таварищка ниновНа!
  Тея първолаци от БКП не могат да смятат дори до 10.
  Всички большевишки трябва да преминат отново елементарната математика за основното училище!!!
  Повод за това е искането на большевишките от БКП да се върнат хартиените бюлетини!!!
  Само че большевишките не могат да пресметнат , че , дори и да получат някакви си 40-50 000 хиляди повече гласове отгоре, то шайкаджиите от ГЕРБ и ДПС ще си купят над 500 000 за тяхната шайка.!!!
  И така, большевиките от БКП и ниновНа, ще получат по-малко проценти спрямо купените от ГЕРБ и ДПС! Отколкото имат сега от БКП при машинното гласуване!
  Така че, въвеждането на хартиените хартийки, само ще доведат до още по-бързо спадане на процентите за БКП и ниновНа, и още по-малко дУпетати за БКП!
  Това показва, че большевишките никога не трябва да бъдат допускани до икономически или юридически министерства, защото не са завършили дори математиката за основното училище!
  Само припомням,че БКП фалира НРБ и РБ над 5 пъти през последните 80 години!
  Това показва че учителите по математика са виновни за комунистическата математическа неграмотност , и трябва радикално да се промени програмата за математическо обучение в НРБ и Източна Европа, за да се ликвидира комунизма и ПОПУЛИЗМА през последните 100 години ! Иначе математиците заслужават да се вкарват в затвора, заради математическата неграмотност на большевишките и популистите в НРБ и Европа!!!

  Долу неграмотните математически популисти от БКП и техните сегашни коалиционни “партньори”!

  Както и МОЧИ-те, трябва да отидат на хуйло!

 17. Прочетох някъде по коментарите из нета и много ми хареса следното предложение: след като сърбите са си кръстили парламента Скупщина, ние нашия да си го кръстим Сбирщина.

 18. Наистина брилянтно, г-н Инджев! Изключителен словесен портрет, на Раши(ста)дов. Мнозина мислят така, но само един може да толкова изкусно да рисува с красноречието на словото…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.