Путлер стана за мезе – с(водка)

Европейската комисия  обмисля получената от лидерите на евросъюза задача как да се използват  замразените руски активи за възстановяване на Украйна. 

Колко символично звучи “замразените” на фона на наистина замразените отношения на Русия с Европа, която Москва заплашва да замрази в буквалния смисъл през тази зима, а нашисти, като преподавателят по геополитика Вацев пророкува в ПИК здлорадо, но злополучно ( като за рашистите), че зимата и този път щяла да бъде най-големия съюзник на Русия в поредната й война.

Както вече съм отбелязвал, РаZия създаде исторически прецедент. Това е единственият агресор в историята, който практически си плати репарациите авансово. Същият се опитва да унищожи Украйна и-ако има начин- “поне” Европа ( понеже Америка пречи за унищожението на “колективния запад”). Унищожи собствения си енергиен европейски пазар, основния си източник на доходи от десетилетия насам.

СССР и Русия полагаха близо половин век тръби и всякакви усилия  за обвързване на Европа с газа и нефта от Изток. Закопаха в земята за целта стотици милиарди, спечелени предимно на европейските пазари. Сега, за няма и 8 месеца война в Украйна, рашистите похарчиха всичко това. 

Зависимостта на Европа от руския газ спадна за този период от 40 до 7 на сто. И ще продължава да спада, както цените на суровината, с която вече са препълнени запасите на континента. Продавачът няма да може да се завърне в предишната си роля години наред дори и веднага да сложи край на войната си в Украйна. Европейците вече сключват дългосрочни договори с други доставчици, а Русия не само загуби безвъзвратно европейските пари, но и доверието на най-богатия икономически съюз в света.

Справедливо е, че тъкмо Германия, най-големият лакомник  за руски суровини досега, днес осигурява близо половината от сумата от 580 милиарда евро за компенсиране на поскъпването на енергоносителите в бюджета на ЕС. Спадът на цените им сега се дължи предимно на преодоляната нейна недалновидна стратегия да се възползва от руските подземни богатства. Върху нея се крепеше московският енергиен шантаж, с който режимът се надяваше да умори чрез енергиен глад континента. Сметките на Кремъл излязоха криви и бумерангови. Ефектът от това тепърва ще се проявява в полето на агресорите.  

Опитите на рашистката пропаганда да пред(по)стави ( също в аванс) апокалиптична картина на студа и глада в Европа през настъпващата зима заседнаха в пясъците на карикатурите. То бива да лъжеш, но да кажеш, че берлинчани вече секат парковете си за дърва  за огрев, си е признак на отчаяно малоумие.

 

 

 

 

 

Достатъчно е да се отвърне с факта, че предвидените от ЕС компенсации за поскъпналите след руската инвазия от 24 февруари енергоносители се равняват на една трета от руския БВП.

И Америка не изостава в контрамерките на финансовия фронт. NBC цитира свои източници, според които през януари конгресът ще гласува закон от 50 милиарда долара помощ за Украйна за цялата 2023 година.

Кратка беше компесаторната радост в Москва от “голямата новина”, че Путин и Берлускони се били сдобрили като си разменили водка и газирано вино. Джорджа Мелони, обявявана за фашистка ( т.е. сродна душа на рашистите) газира Москва. Попари тази радост с изявление, че управлението на нейната победна партия “Италиански братя” ще продължи да подкрепя с всички средства Украйна, а който коалиционен партньор не харесва това, може да не участва във властта. Берлускони разбра намека и даде заден ход – отново, както през февруари, когато заклейми стария си приятел Путлер за нападението му срещу Украйна.

От токсичния Путлер бягат организирано и в Азия. Организацията на азиатско-тихоокеанския регион АСЕАН, която Кремъл брои за приятелска, се кани  да осъди руската агресия. Според  ЕUobserver това ще стане в Брюксел на 14 декември, когато ЕС и АСЕАН ще осъществят първата си обща сесия.

Говорим за цели 10 азиатски държави: Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Миянма, Сингапур, Тайланд и Филипините. Последната отказа сделка за руски хеликоптери МИ – 17 за 2016 милиона долара. Руският посланик в Манила се опита да отрече провала, но президентът Родриго Дуерте го опроверга лично.

Как отговаря Москва на всичко това? Отвръща с лъжи, които се доказват от фактологията или от липсата й. Няма нито една снимка от американска биолаборатория в превзетите украински градове. Рашистката пропаганадна тръбеше, че такива има в Бердянск, Геническ и Мариупол. Но не можа да покаже нищо подобно, след като Москва установи контрол над тях.

А ето и една московска кражба с много стара дата, за която съобщи Александър Невзоров. Популярният още от времето на СССР журналист се отказа от руското си гражданство и поиска украинско. В мрежата той пусна клип с оригинала на знаменитата военна песен от втората световна война “Ставай страна огромная”. Оказа се, че тя е плагиат от украинска въстаническа песен от 1918 година, с която украинците се призовават на бой срещу съветския гнет.

https://twitter.com/pizdeckotenku/status/1582689423426134016

А в България как е?

Нина Дюлгерова днес се е изокала ( да не използвам друга, сходна по звучене и значение в случая дума) срещу самия спор дали да бъде отхвърлен 3 март като български национален празник. Каква е връзката с горното ли? Просто е забележително, когато един забележителен руснак се отказва от руското си гражданство заради потреса си от руската политика, а у нас се намират невзрачни, но титуловани рашисти, като Дюлгерова, да бранят руската символика. Това е същта Дюлгерова, която на 6 март 2019 г.- се изока и за следното ( отново публикувам цитата): 

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов.” https://trud.bg/проф-нина-дюлгерова-историк-и-специал/

И малко украински (черен, като за случая) хумор за финал. 

“ Нашите момчета са като кафе- горещи и силни. А руските са като чай – в насипно състояние или в пакетчета”.

 

 

 

 

 

 

“ Искат да оставят украинците без осветление. Идиоти. Това ще доведе до раждането след година на милион нови бандеровци”.

 

16 мнения за “Путлер стана за мезе – с(водка)”

 1. Жалко е наистина, че по света има много хора, за които дребната изгода и малкото спокойствоие, са по-важни от това, да подкрепиш справедливостта.
  Аз например, от началото на войната не купувам руски стоки (не, че преди това съм купувал кой знае колко) и не зареждам в бензиностанциите на Лукойл.
  Представете си, как се почуствах преди няколко дни, когато видях автомобил с украински номер да отбива към една такава бензиностанция…

 2. Още повече, че малко преди това, бях спорил със собствения си брат, който заради това че има карта за отстъпка от Лукойл, зарежда само в техните бензиностанции…

 3. Обратно на налаганото робско самочувствие новоразчетени документи показват, че османската власт е запазила автономията на Света гора – Атонски документи от времето на Османската империя показват, че на Атон се е гледало като на люлка на световната култура, Света гора е под султанска защита ..
  https://www.youtube.com/watch?v=bNokM9SUAQI
  https://www.youtube.com/watch?v=MDMxP-MsWB0
  * Уточнение за Асошиейтед прес: Всъщност Атон става част от гръцката държава след Втората световна – Василий Македонец(гърците не харесват и това) не дава самоуправление на монасите – предоставя им мястото – автономия може да даде само църковен събор, което става 13 в. и владетелят, в чиито земи по онова време е Атон, е Йоан Асен II , “западния”цар на българи и гърци. Съборът е съвместен с православни и католици и узаконява новата ситуация, след падането на Константинопол – последният константинополски патриарх Йоан Каматир умира в България , където бяга от завоевателите. В Бориловия синдик пише, че 3000 атонски монаси са доведени на Събора от българския цар и автономията на Света гора е гласувана от Събора по решението на България.
  * В Рилски манастир е изложен Султанският Ферман с който се дават правата на Рилския Манастир.Цар Иван Шишман (1371 – 1393 г.) издава на 21 септември 1378 г. Рилската грамота, подписана и подпечатана със златен печат, с която дава на манастира като феодални владения 20 села, заедно със землищата им.Още през 1402 г. османското правителство нарежда на кюстендилския кадия да потвърди съществуващите от по-рано права на обителта. Данъчен регистър от 1520 – 1521 г. изрежда поименно 21 живеещи там монаси. През 1469 г. с помощта на Мара Бранкович мощите на св. Йоан Рилски са пренесени обратно от Търново в Рилския манастир.Мара Бранкович е съпруга на Мурад II (дъщеря на владетеля на Смедеревското деспотство Георги Бранкович)След смъртта на Мурад II , Мехмед II ѝ дарява Ежово с околните Серски села , манастирските земи около Солун и земя в областта Дубочица (около дн.Лесковац). Мехмед се обръща към нея многократно за посредник в дипломатическите си контакти – края на 1474 г. с нейно посредничество преговаря с Венецианската република след 12 години война. Мария издейства султански ферман за пренасяне на мощите на свети Иван Рилски от старата бълг.столица Търновград в Рилския манастир. Шествието 1469 г. на преноса е описано от Владислав Граматик:„западните български земи пак се осветят и се напътят към добро“. Мария дарява на Рилския манастир и иконата на Св Богородица.
  * Изгарянето на Свищов от руснаците 1810г са изгорени са 2 големи православни черкви –
  от 9-те православни метоха (вкл.този на манастира Св.Екатерина от Синайския полуостров в Египет, на манастира Зограф и др.) остава само този на Хилендарския манастир с черквата Св.Ап.Петър и Павел.
  * Автономията на Екзархийска България е защитена от султанския закон след 40 години руски опити за погърчване на българите, последвани от опити за общ славянски език и е принудена с война с етикет”освободителна” , за да премахне точно тази защита, но успява чак със спретнатия Погром на България 1913г …

  – точно руското ”присъствие”след 1944 има много повече характеристики на завладяване, безправие и порусначване пълната забрана на черкуването, затворените граници, жителството, отнемането на частната собственост, тоталната цензура, репресиите – Османската империя е къде по-цивилизована и от царска и от днешна русия..(нинадюлгерова не харесва това – русоробия, что поделаешь)

 4. Чудно какво ще правят нашите фатмашки бандити и ченгесари , след като Европа забрани путлеристкия газь?!?!?
  Това означава директен фалит на Банкянският патокь, или 4-5 милиарда загуби за РУБЛЬспубликь Бандитустань, директно!
  Честито!
  Долу путлеристкият рай(Х) РАБьZZия!
  Долу МОЧИ-те , идите на хуйло, честит 3 март 1918г., или ………….или , може би ще честваме ,отново , 3 март, но 3 март 2023г. в …….. във Крим, разбира се!

 5. Podolyak – How is it to be Ukrainian in 2022? Children, who are used to sirens. Friends loss. When someone decided that you cannot exist. And when others say that you cannot stand more than 3 days. When you fight for your home and country for 9 months. Against all odds…And you will win.RF’s only language of communication with the world is blackmail – with food, energy, migrants, ZNPP, “dirty bomb”, dam explosion. The reasons change, but Russian terrorist essence does not. The only way to end the endless ru-blackmail is 🇺🇦 victory.

 6. “Поручик Голицын” это украинская песня “Друже Ковалю” украдена русскими!!!
  Автор ее музыки и слов — украинский повстанец Микола Матола. И написана она была в 1949 году (по сути, рашисты приписали себе бандеровскую песню).

  https://youtu.be/ucdtgF0aN54

 7. “Европа, която Москва заплашва да замрази в буквалния смисъл през тази зима,”

  Докато Делян Добрев размахва някакви фалшиви папки,
  и плаши българите за страшната им участ без руски газ,
  България си осигури втечнен газ за следващите 20 години!
  Американска компания сключи договор в България с “Овъргаз”.
  Сделката се подготвя още миналото лято.

  Същата Linden Energi ще строи терминал и в Албания.
  Терминалът край Александруполис е на стойност около 364 млн. евро.
  Борисов загроби 5 пъти повече в Балкански поток за руския газ
  и направи възможна войната в Украйна!

  Ало, Гешефтатурата, прочетете Конституцията!
  Чл. 108..
  (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ.!!!

  ГЕРБ са партия на лъжата!
  Всичко, което говарят е лъжа!

  Лъжата и тъй естествена за Борисов и шайката му,
  както дишането им и кражбите им!

  Борисов е осъждан за лъжа
  няколко пъти в България и Страстбург,
  но обезщетенията не ги плати Борисов от пачките в спалнята си,
  а ги платихме всички ние, от джоба си!

  Не мога да проумея, как 600 000 гласуват за комуниста ритнитопковец Борисов!
  След като непрекъснато бяга от Парламента и от публични дебати!
  Не са ли прекалено много 600 000 глупака в България?

  След три мандата на ГЕРБ и Борисов,
  България е на дъното на ЕС!
  Вече далече зад Румъния!

 8. Четенето на статията ми доставяше истинско удоволствие до изречението “А в България как е?”, което съсипа всичко…..

 9. Дo Beal

  Повече от седем години зареждам само от Ромпетрол!
  И там има карта с отстъпки – 5 ст на литър в работни дни, 7 ст – в почивните дни и на национални празници.
  В Лукойл и Газпром НЕ СТЪПВАМ!
  А колата с украинския номер, възможно е да са отбили за тоалетна…;)

 10. Видьо, по-добре повярвай и там в ДБ е крайно време, да си отговорите защо гласуват за него ако… искате да не го задавате след всички избори този въпрос. По принцип, не знам знаеш ли но Българина се е научил да лъже и го прави всеки ден, така че няма да ги трогнеш хората с откритието, че и ония горе лъжели. Ние си го знаем това. Ама и крадяли. И това си го знаем. Ама били ориентирани накъде духа вятъра и лягали и на руснаците. И това го знаят. Най-добре да го разберете, че това не трогва българската душа и да поумнеете. Аз лично ако ще ставам алтернатива на Герб, бих ползвал в партията си най-много Интересни хора. Такива, които са антиподи на гербаджийските тарикати и са постигнали много успехи, най-вече материални в живота си, защото Българина иска политиците му да направят България богата. ПП затова печели гласове, защото двамата са бизнесмени. Ако това не ви е станало ясно, няма смисъл да се явявате на избори. Царя и той така спечели в началото хората. После видяха, че е дошъл за друго и го отсвириха. ДПС също затова печели гласове. Хората са бедни, искат икономиката да се движи от хора, които знаят как се печелят Пари!!! Колкото и тази дума да е неприятна за някои интелектуалци, време е да се самоприземят и да спрат с Глупавите приказки за смяна на Гл.Прокурор. Това може и да вълнува няква ниша от хора но определено не предизвиква интерес в свикналия да навежда главичка български народ. Няма да го трогнете, а пък гледам яко се напъвате там. Христо не е никакъв бизнесмен. Къде е хукнал да се прави на лидер??? Намерете си някой милиардер (не с крадени народни пари), който да размаха дебели папки долари и евро пред препатилото и пребитото българче, да го накара да помечтае, да го накара да живне и Парламента ще бъде ваш. В момента това правят но не много успешно гербажиите със евро парите и затова са с 26 %. Там трябва да ги биете а не в съдебната реформа. Гледам, че Влади Панев се прави на реформатор в Енергетиката. Абе стига сте се излагали бе хора!!! Нямам идея какво си говорите по партийните събрания но определено бива да спрете с оплакванията какъв глупак е българина и да бъдете по-близо до неволите му и мечтите му, за да бъде и той по-близо до вас. Иначе няма смисъл. Снощи слушам пак някакъв Абсурдистан, МВР да разследва Гл.Прокурор – идея на ДБ. Забили сте яко в тая дупка хора или пък някой ви бута там. Време е да излезете.

 11. Току-що погледнах ПЪРВОБИТНИТЕ бръщолевения и словоблудства на тъПарищь ниновНа, реших да проявя малко мазохизъм към себе си и да я изслушкам, есе пак!
  И се убедих за сетен път , че не става дори за предучилищна ниво, а най-много за родоначалниците на примитивен, и то под съмнение!
  Както всеки дибилскиЙ большевикь, през последните 100 години!
  И няма какво да се чудим, защо фалира ПОДАРЕНОТО й “приватизирано” задгранично дружество, което опоска за няколко месеца, като генетичен большевишки ПАРАЗИТь, с няколко милиона долара, които предаде на паразитният си наследник, за да се обучава в “прогнилите” капиталистически САЩ, нали!
  А пък мъжът и паразитира на държавна ясла, а от 15 години паразитира на топло местенце в Лукойл, и досега е “усвоил” над 10 милиона, само от заплати, като заедно с ниновНа наложиха на целия ЕС купуването на путински петрол в Лукойл, което е чудовищно КРЕЩЯЩ пример за паразитната им ЗЛОУПОТРЕБА с власть, и чудовищен КОНФЛИКТ на интереси!!!!
  И , сега , ниновНа е решила да подкрепи хартиената бюлетинова мафия , заедно ГЕРБ и ДПС!
  И така да продължат паразитирането в министерствата и Лукойл, заедно с ниновНа и кланът й!
  Това показва, че ПП и ДБ трябва да поискат напълно увеличение на избирателната активност, чрез електронно гласуване и гласуване по пощата, и да не предлагат НИКАКВИ коалиции на примитивните “държавни” ПАРАЗИТИ от БКП, начело с наследственият “държавен” паразить – ниновНа !

  Комунистите никога не са били “пар(т)ия”, и никога няма да бъдат, те са първобитни большевишки пар(ти)азити!
  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло, идите на БКП, идите на ниновНа!

 12. Незаинтересован,

  много заинтересована “загриженост” …

 13. До Незаинтересован
  25.10.2022 в 05:27

  Аз не съм от 600 000-те идиота гласуващи за ГЕРБ!

  Лъжата е тъй естествена за Борисов и шайката му,
  както дишането им, кражбите им и сърцебиенето им!

  ГЕРБ излъгаха, че ако спечелят изборите,
  ще намалят бензина с 1лв.
  А сега Борисов дори не може да състави правителство!

  Лъжата е в гените на комуниста “евроатлантик” Борисов и шайката му

  Истината е, че
  българите са първи по бедност и по смъртност!
  След три мандата на Борисов и шайката му!

  Не са ли твърде много за малка България,
  600 000 глупака,
  гласуващи за ГЕРБ?

 14. Някой дали е уведомил путлер, че практически при игра на думите от китайски иероглифите за русия 俄罗斯 имат превод: слаба гъска… Това от един приятел китаист.
  https://mob.frognews.bg/article/256211/

 15. Много от 600-те хиляди “глупака” си живеят доста прилично, колкото и да е бедна България. Вие поне един гербер познавате ли?? На тях не им дреме въобще за останалите. Те гласуват за да запазят това което имат дотук. Айде, пак ми прочетете първия коментар за да не се повтарям.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.