Самодържецът на държавното обвинение се появи да потвърди своето самодържие. Какво може(ше) да направи срещу това телевизията

Абсолютният монарх по своята недосегаемост в републиката Иван Гешев днес се яви на фатално закъснял по своята актуалност двубой с безпомощната да го извади от равновесие българска журналистика. В случай, че се опитва да изобличи като самодържеца на върха на държавното обвинение, тя играе по правилата на професията срещу играч, който сам си определя правилата. 

Далеч съм от мисълта да упреквам водещата от БТВ Мария Цънцарова за това, че изпадна в положението на онова нещо, с което не може да се мачка таралеж. Това – по знаменития просташки израз на Гешевия ментор от Банкя, когато обясняваше, че с “голо дупе” не можеш да мачкаш таралеж. В ролята на таралежа тогава той виждаше  своя Цецо, когото след това прегази с валяка на магистралната си безпардонност, от което се видя, че всеки може да бъде смачкан от най-овластения човек в държавата.

Публична тайна (беш)е, че властелинът на държавата си беше избрал Цецо за дясна ръка в политиката по същия начин, по който  си избра и превърна в свой главен охранител от повдигане на обвинения настоящия главен прокурор. Само че Цецо сгази по руска линия кефа на шефа. На няколко пъти изпадна в противоречие с Бойковата сервилност спрямо Путин и това му изяде главата. Сега Гешев много внимава да е в тон с шефа по руска линия, което напоследък означава да се прави на русофоб.

И на антикомунист от най-чиста проба. Атакува от такива позиции онези, които му искат оставката. Крие се зад гърба на пострадали от комунизма, с които прекрасно се разбирал, както заяви днес от телевизора, за да противопостави тези светли хора ( така се изрази) срещу наследниците на комунистите по роднинска линия, които си позволяват, да не го харесват. Чак за Никола Петков, светла му памет, се хвана, хващайки се на тази лицемерна ръченица на гроба на страдалеца.

Няма политическа воля да бъде отстранен Гешев. Така е от момента на неговото издигане без дори да му бъде монтирана формална алтернатива при “избора”. Вината му за това може да е споделена, но не е изцяло негова. Той (беш)е като герой от приказката “дават ли ти-яж, гонят ли те-беж”. Това статукво не се е променило и той “яде”, т.е. консумира своята недосегаемост с видим апетит и наслада.. 

Блага ( за него) вест в това отношение ни сподели самият Гешев. С благ глас вметна, че от година насам вече се среща и си говори с г-н президента. Намекна дори, че малко е попрекалено с формата на показното нахлуване на работното място на президента, но за това не била виновна прокуратурата. 

Излиза, че освен с политика, който дори и в опозиция командва от Банкя чрез заложените си лостове във властта държавата, Гешев (вече) няма проблем и с държавния глава, с когото изглеждаше истински скаран заради онези арести. Няма властови център у нас, който да оспорва Гешевата недосегаемост и той се появи, за да ни го заяви.

Какво може да направи българската журналистика срещу това? Малко, но все пак…

Специфичната силата на телевизията е в показването, в илюстрацията. Вместо да се опитва да надговори в рамките на приличието говорителя на собствената му бетонна позиция, телевизията може да постигне повече чрез припомняне с озвучени картинки с кого си има(ме) работа. 

Телевизията трябва(ше) да говори на публиката като извади от архивите противоречието, когато Гешев обяви, че няма да се кандидатира за главен прокурор, след което не само го кандидатираха, но и не допуснаха поне от кумова срама някаква негова алтернатива, па макар и обречена да загуби.   

Трябва(ше) да покажат стотиците протестиращи срещу избора на Гешев, прераснали след това в хиляди. 

Трябва(ше) да ги сравнят с протестиращите в полза на Гешев шепа очевидни наемници, някои от които си признаваха през микрофоните и камерите, че не са наясно защо са на улицата с такава “мисия”.

Трябва(ше) да покажат криещите се от персонализация статисти с отрязаните животински глави, участници в онзи зловещ спектакъл пред Съдебната палата в София  в защита на Гешев и Пеевски ( две в едно!). 

Трябва(ше) да покажат и “умните глави” от пропагандната охрана на Гешев, които се явиха на подобни протести с лозунга “Гешев е радост”, някои от които очевидно не знаеха кой точно е Гешев и от какво го пазят.

Трябва(ше) да покажат  чудодейната еволюция на Гешев от позицията “ аз съм против разделението на властите” до днешното му антрефиле с обяснението, че Монтескьо е казал обратното.  

Трябва(ше) да показват многобройните му политически изявления всеки път, когато твърди, че не се меси в политиката. 

Гешев не може да бъде уволнен по телевизията. Но битката е за мнението на зрителите. Ако има нещо, от което Гешев, Путлер или Копейкин наистина се боят, това е майданът.

Слава на Украйна!

11 мнения за “Самодържецът на държавното обвинение се появи да потвърди своето самодържие. Какво може(ше) да направи срещу това телевизията”

 1. Това е “наследството” и от прекалено оялият се с чудовищно (АНТИ)коМУнституционна “власть” – лумПен гаден, реZZидЛенть на нРБ, в момента!
  Той можеше да не подписва, демонстративно, указател за овластяването на геЙшев, нали !
  Също така , трябва да се промени , веднага, коМУнституцията заради ежедневно злоупотреба с “власть” на реZZидентската и прокурВаторската СЛУЖБИ, …….СЛУЖБИ, ……….СЛУЖБИ!
  Защото реZZиЛдентът, назначи, противоконституционно , и шефовете на секретните СЛУЖБИ, също така реZZиЛдентът има необясними “квоти” за СЕМ, за коМУнституционният съдь, за ВСС, ……за навсякъде, макар че уж имало в нРБ разделение на СЛУЖБИ(“властите “)!
  РеZZиЛдентската СЛУЖБА, никога, не трябва да се меси в другите СЛУЖБИ, защото той няма такива правомощия , дадени му от изборите за реZZидентската СЛУЖБА, нали!
  Това е недопустимо смесване на СЛУЖБИТЕ, особено пък за декоративната роля на президентството в нРБ!

  П.П. А пък особено показателен пример за това е НЕлегитимното “продължение” на мандата на куРВшлуковь , заради “квотата ” на реZZиЛдентът в СЕМ!

  Така че ,парламента трябва веднага да ревизира смесването на декоративните правомощия на реZZиЛдентската СЛУЖБА с правомощията на другите изборни СЛУЖБИ в нРБ, нали!

  И за начало ,парламента трябва да смени антиконституционните назначенци на реZZиЛдентът в секретните служби! И куРВшлуковь, разбира се!

 2. Въпреки, че не е точно по темата, докато не завърши тази престъпна война в Украйна, по-важна от тази тема няма! Дори само да се изгледа и изслуша с разбиране това видео с дължина 134 минути, си струва човек да знае руски език.

 3. stefan tafrov – Според Гешев потомци на комунистическата номенклатура му искали оставката.И аз му я искам,но дядовците ми са царски офицери, баща ми е заличен задълго като адвокат и преследван от комунистическия режим,защото е защитавал подсъдими по т. нар Народен съд.и процесите на опозицията.
  гешев, днес: Последната година имаме диалог с президента румен радев
  … краставите магарета през девет баира се подушват
  – зеленото чорапче с приказките си за мир … руски мир
  https://twitter.com/mhmck/status/1586573305196281856
  – а гешефтурата
  https://mobile.twitter.com/MnogoZle/status/1586624951947247616?cxt=HHwWgICyyZm_6YQsAAAA
  руско дъно ……….
  https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1586700735537971202
  – и обяснява много….

 4. – НАТО: русия трябва незабавно да се върне в рамките на зърновото споразумение
  – Зеленски: Сега тези болни хора в Кремъл говорят, че някой пуска дронове от зърновозите… Първо говореха за „бойни птици“, после за „бойни комари“, сега за „бойно зърно“… Жито – убиец, от което потъват руски адмирали … партньорите се опитват да убедят държава-терорист малко да понамали оборотите на изнудването …
  – ООН, Турция и Украина са информирали русия: Износът на морско зърно продължава без нея – на 31 окт. преминават16 зърновоза … русия отново намеква за преговори – свиква извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН за “атаката на бойни кораби на Черноморския флот на рф в контекста на гаранциите за сигурност на черноморския зърнен коридор“ …
  – Зеленски: Сега тези болни хора в Кремъл говорят, че някой пуска дронове от зърновозите… Първо говореха за „бойни птици“, после за „бойни комари“, сега за „бойно зърно“… Жито – убиец, от което потъват руски адмирали … партньорите се опитват да убедят държава-терорист малко да понамали оборотите на изнудването …

 5. Към
  よ:

  Той още Цацаровичь поиска реабилитация за давността на большевишките престъпления и тероризъм!
  Преди това Марковичь ги реабилитира , като “конституционен ” “съдия “!
  Сега и геЙшевичь , чрез ВАСъдь реабилитира пак доносниците, които се кандидатират за избори и други длъжности!
  ВАС е напълнен и се ръководи с милЮЮЮционери от школата на ДС в Симеоново!
  Така че всички “прокурори ” и “съдии” са вътре с ДС!

 6. День Побега, вещи быстро собирал Гимн рос. федерации
  В День Побега, Z с машины отдирал
  Были вёрсты, на попутках и в пыли
  К Казахстану приближались как могли!
  Этот День Побега! Подлостью пропах!
  И от страха, С сединой на волосах!
  Эта радость, что границу пересёк…
  День Побега!
  День Побега!
  День Побега!!!
  Дни и ночи на таможне простоял
  И казахов землю нежно целовал
  Дни и ночи, военком меня искал
  Но повестку я не взял и убежал!
  Этот День Побега! Подлостью пропах!
  И от страха, С сединой на волосах..
  Эта радость, что границу пересёк
  День Побега!
  День Побега!
  День Побега!!!
  Здравствуйте, казахи, мы припёрлись но, не, все..
  Босиком Бы, пробежаться по Россе
  Пол-России прошагали, проползли
  К Казахстану приближались как могли!
  Этот День Побега! Подлостью пропах!
  И от страха, С сединой на волосах..
  Эта радость, что границу пересёк
  День Побега!
  День Побега!
  День Побега!!!
  Александр Ковалев. Супер Шедевр.

 7. RICOшетниковь,

  Вече става дума за национална сигурност
  – цитирам Ilian Vassilev(преди час): “Борисов колко години получаваше и получава своето от Лукойл и като охранител, и като доверено лице и като премиер/, срещу което осигуряваше политически щит и държавата не получаваше и стотинка данък печалба. Както много пъти и от много страни сме оценявали на минимум 2 милиарда лв сумата на потенциално недовзетия данък. Така че Лукойл има какво да връща, но проблемът им че част от това вече са върнали на същите тези хора като стимули.
  Пак през цялото това време, назначеното и контролирано от Борисов ръководство на КЗК не си мръдна пръста, отново заради директни разпореждания от Борисов. Дори не споменавам прокуратурата, която иначе е много дейна и активна по темата справедливост и истина..
  Кой е представител на държавата от повече от 5 години и от кого е назначен? Красимир Първанов личен човек на Борисов, заради който той уволни Трайчо Трайков. Решението е глоби и санкции за злоупотреба с доминиращо положение през КЗК. И вземане на рафинерията под оперативен контрол, още повече, че никой не знае докъде може да стигне Путин. Вече става дума за национална сигурност.
  Но там никой не пипа и няма да пипне, защото всички големи политици у нас с достъп до властта, са топили пръстче в схемите с Лукойл. Ами нали ако Лукойл тръгнат да говорят, няма да остане премиер и президент без обвинение.
  И не само нашата КЗК, но и ГД Конкуренция, защото Литаско ползва неконкуретно предимство, тъй като суровия нефт от Русия е санкциониран, а нашето правителство ползва дерогацията за да му позволи да продава на ЕС пазар. От 5 декември влиза в сила забраната, съответно дерогацията, но тя е дадена само за нашия пазар и този на ЕС. Тоест ние де факто използваме държавата да закриляме Лукойл и възможността му да работи на пазара на ЕС.
  Та кой точно беше неутралния към войната в Украйна, да не се намесваме, след като ние до уши сме вътре с тези милиарди които наливаме във военната машина на Владимир Путин.
  Георги Лозанов(Нова Нюз):„Ние се върнахме в 2019 г. В центъра са отново партии, срещу които тогава (ДБ!!) започна атака за промяна. Цялата тази енергия беше политически разпиляна. Тя започна да се управлява и да се представя от различни политически субекти – стари и нови, включително и от президента…” – според него ДБ е една “несправедливо маргинализирана” партия., но истината е че цялата “борисова”държава беше впрегната за “сдържане” на ДБ – славчу, медии, изборна въртележка … https://www.youtube.com/watch?v=6Hn-dlUu5V0

 8. Към

  31.10.2022 в 11:44:

  Разбира се банкянската мутра е най-виновна за откраднатите 2 милиарда данъци от Литаско, за 15 години.
  Но и правителството на Василев и Петков даде на Литаско над 1,5 милиарда , свръхпечалба, на Литаско, само за 6 месеца, досега, заради дерогацията за руския петрол!
  А за следващите 2 години, дерогация, Литаско ще получава по над 250 милиона месечно, свръхпечалба, до края на 2024г!!!
  А това са 6 милиарда , свръхпечалба!
  Свръхпечалба!
  Защото Литаско си получаваше по над 1 милиард скрита печалба , годишно, през последните 15 години, заради работата на ишлеме, и фиктивен износ на горива!
  Така стават 8 милиарда свръхпечалба, за 2023-24г.!
  Отделно е монополната печалба от търговията на едро и дребно на горива в България!
  Така че Литаско ще прибере над 10 милиарда скрита свръхпечалба от по-евтония руски нефт и монополизма, за 2023-24г!
  А и за 2022г ще прибере поне 5 милиарда скрита свръхпечалба!
  Това става само с корупция, поне 10% ще се върнат като корупция , за подлогите от ДПС, БКП, ГЕРБ и резидентът, и техните кукловоди!
  Това са поне 1,5 милиарда, корупция! За купуване на избори и съдии, прокурори , дансаджии, медии и всякакъв друг чадър за корупцията им!
  Но и Путлер ще получи 10-15 милиарда от тази корупция, за ракети и дронове, които убиват украинци!

 9. Към

  31.10.2022 в 01:26:
  Сега видях , че сте писали за терористичната банда на Путлер, който е прекратил “зърнения коридор” от Украйна!
  Путлеристкият ТЕРОРИСТИЧЕН флот изстрелва терористични крилати ракети , срещу украинските градове и електроцентрали!
  Така че , тези ПИРАТСКИ кораби не охраняват зърнените доставки от Украйна, както продължава да лъже унилата лошадь Лавров, тези путлеристки корита стрелят по Украйна,затова те са първостепенна военна цел за унищожение от Украйна!
  Украйна стреля против терористичния флот , а не срещу електроцентралите в Крим и срещу Севастопол, нали!
  Украйна унищожава терористите, които стрелят срещу тях , а не срещу цивилни и военни цели в Севастополь!
  Така че терористите в Севастопол трябва да се унищожават!
  Даже НАТО, трябва да достави подводници на Украйна, за да може да ликвидира всички терористични морски корита на Путлер ! Подводници може да се доставят дори и плувайки по река Дунав, или могат да се сглобяват с части от всички дунавски държави!
  Също така тези подводници могат да търпилират окончателно и Кримският мост с торпеда и всички кораби на Путлер в Чернои Азовско море!
  Това са първостепенни терористични цели за Украйна!

 10. RICOшетниковь,

  Илиян Василев(пак):
  При анализите първо се започва с причините поради които някакъв проблем е възникнал. Тези схеми са градени в продължение на много години, и с участието на 3 правителства на Борисов. Ако не разберем защо и заради кого се е стигнало до тези проблем, решението е много трудно… всяка намеса по ценовата търговска верига не може да произведе нещо друго освен по-висока цена на колонката.
  Решението е глоби и санкции за злоупотреба с доминиращо положение през КЗК. И вземане на рафинерията под оперативен контрол … За съжаление – и служебното правителство и ГЕРБ се активираха по начин, който се борят двама лобиста. Ето преразказ на спомени на един генерал, който се прости с живота си като шеф на митница(без да броим мишобирата- домакин на заверата “троен шлем”и секретаря на доган). Уж беше близък на Бойко, пък бе оставен сам срещу ламята, докато Борисов си получаваше “своето”.Цитат: “Два пъти се виждах с генерала митничар. Той потвърди мои опасения, че не се осъществява контрол при вноса на суров петрол. Сподели ми, че като отишъл в Бургаската митница, взел двамата митничари, които в продължение на години са регистрирали обема на петрола в танкерите и като влезли в танкера те не знаели къде да отидат и какво да погледнат т.е. не е имало физически контрол, а данните ги получавали по телефона…” Няма как да решите проблем, ако не разплетете причините поради които е възникнал. Тези Гордиеви възли с Лукойл и Литаско са градени години и няма един удар с който да ги разсечете..”
  – та, да не пропуснем и мантрата “костов е виновен” – още работи след актуализацията при денацификацията …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.