Изверженията на високонеточен, но високоплатен крепостен гражданин за европейско развитие на Банкянистан

Не приемайте текста ми като защита на нападнатите партии, които биха могли и сами да се защитят, ако решат. Обаче нахалството на твърдението, според което ГЕРБ преподава демокрация (  на когото и да било) е толкова голямо, че предизвиква моята малка реплика.

Има два начина да споря с безспорната наглост на текста, публикуван в рашистката медия “Труд”, в която Асим Адемов, пратеник на руския орденоносец от Банкя в европарламента, нападателно защитава повече от съмнителната демократичност на ГЕРБ, неговата високотоксична ракета – родител в кариерата му на европейски бенефициент на хиляди евро на месец.https://trud.bg/докога-герб-сдс-ще-учат-пп-и-дб-на-демокрация/

Единият метод е да оборвам точка по точка високонеточните  твърдения на Адемов, според които победителите на изборите не били уважавани от победените. Сякаш от ПП и ДБ не заявиха десетки пъти: нашите уважения, победителите трябва да сформират мнозинство и да реализират целите си, в името на които свалиха предишното правителство.

Избирам друго. Няма да споря по точки с високонеточните аргументи на автора. Но ще посоча абсурда точно ГЕРБ да бъде сочена като учителка по демокрация. 

1.Това е партията, в която има значение само мнението на нейния собственик. Беше заявено и потвърдено още при учредяването й на 3 декември 2006 година в НДК в София, където Мутрата заяви от трибуната, че никой от ГЕРБ няма право да се изказва по адрес на приятелската му мутра във властта Георги Първанов. Хилядите присъстващи безмълвно се съгласиха. Издържаха проверката за лоялност( последвана след това от лоясалост с “мазнинките”, отпускани за най-лоялните от тях). Приеха, че само Мутрата има право да се произнася по въпроса за другата върховна мутра в държавата, с която Учредителят си другарува.

2.Това е партията, чийто собственикът е образован в “Университета Тодор Живков”, полуграмотен световен шампион по лично 35 годишно продължително властване от предишно поколение, произвело манталитетно следващия простак с най-дълъг управленски рахат в най-новата ни демократична история.

3.Това е партията, в която висшите партийци с висши образования участват в пропагандното шоу на полуграмотния си вожд и ни най-малко не се срамуват да му бъдат слуги, макар образователно да го превъзхождат, докато пропагандно се изхождат.

4.Това е партията, чийто самодържец обслужи руския самодържец с газопровод, платен с български милиарди, за целите на най-ужасяващата агресия в Европа от края на Втората световна война.

5.Това е партията, в която няма народни представители, каквото и да пише на табелките пред тях. Има само “моите депутати”, както се изразява спрямо крепостните селяни в парламентарната му кошара техният собственик.

6.Това е партията, която всеядно се възползва от всякакви ядни спрямо демокрацията елементи, като Сидеров, само и само машинистът на партията да кара последния вагон от европейската композиция.

7.Това е партията, която задушава в прегръдките си всеки и всичко. Опита дори и с Херо Мустафа.

8.Това е партията, чийто собственик гордо се похвали, че е подарил победата на своя враг Румен Радев в името на демокрацията ( за да не преяждал врага с нея),но не предизвика с това малоумно твърдение брожение сред крепостните си граждани за европейско развитие, вкл. и сред тези, които уреди с огромни заплати в Европарламента, разбира се.

Толкоз за партията, която “учи на демокрация” когото и да било. Може и още много да се добави, но и горното е достатъчно за опровергаване на долнопробното твърдение на Адемов.

Ако изхождането, за което споменавам по-горе, се струва някому твърде натуралистично като определение за споменатото падение, спомнете си как Христо Ботев определя падащите извержения на русофилщината чрез карикатурата във в. “Тъпан” през 1869 г. Отдавна, но без давност.

 

 

16 мнения за “Изверженията на високонеточен, но високоплатен крепостен гражданин за европейско развитие на Банкянистан”

 1. Може да се припомни и СУДЖУКгейт, КУМгейт, НДКгейт……също и барцелонската Мадона Хари, и за боянската Мадона Хари и за всички други , на които го вкарва с 200.
  Но най-добре е да се започне с началото…… с – Альо , Ваньо!……
  С – Ти си ги ИЗБРА!……….
  С ” историческия компромис “, ….. с “платноходките” в Крим, които унищожават и убиват Украйна !
  С 800 милиона дълг към Путлер, ……и с 1,5 милиарда за беленски самовари-самогони, ….. с опоскването на КТБ с 10 милиарда и от путлеристката банка ВТБ , с която опоскаха и Булгартабак, ……с “магистралната” корупция и на границата и на Хермес!

  И още много, ….много, ежесекундни гейтове!

  Ave VINETUsь ! Ave SUDJUKusь !

 2. Император Тиквоний I Банкянски толкова си( не)може. Всьо.

  Марк Солонин

 3. Не мога да не го пусна. Маргото кефи на мах. Шалтера!

 4. Отново Марк Солонин, този път гост в канала на Ходорковски. И тук блестящ.

 5. Пионтковски:

  “Общувам с украинската публика по няколко часа на ден. И все по-често си спомням известните думи на един велик руски писател, казани от него за друга война, в която той е участник като офицер от царската армия.

  Промених само една негова дума:

  “Никой не говори за омраза към руснаците. Чувството, което всички украинци, и млади, и стари, изпитваха беше по-силно от омразата. Това не беше ненавист, а непризнаване на тези руски кучета за хора и такова отвращение, гадене и недоумение от нелепата жестокост на тези същества, че желанието да бъдат унищени, беше подобно на желанието да изтребиш плъхове, отровни паяци и вълци, чувството беше толкова естествено, колкото и чувството за самосъхранение.“”

 6. Петиция за деблокиране на подписания още на 9.май 2022г и все още не действащ закон за Ленд – Лиз:
  https://chng.it/dq22phJn

 7. Ето пример за примитивна, но опасна, поради житейската неопитност на потребителите, отровна пропаганда на “руSSкия ИМ мир”:
  “Eдва ли има дете, което не харесва анимационното филмче “Маша и Мечока”. Маша е толкова щура и забавна, МЕЧОКА- ДОБЪР И МИЛ, вълците са толкова смешни и глупави, и всичко това е придружено от забавните ситуации и красивата анимация.” ????

  https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2022/10/31/4408961_pet_strahotni_podaruka_za_malki_fenove_na_masha_i/

 8. Събоди се, българино!
  Поне в деня на будителите!
  Прочети Констиуцията на РБ!

  Отново е актуална темата за изборите.

  Парламентарна република ли е България,
  или е по своята същност,
  престъпен режим на задкулисието?

  Конституцията е обществен договор, между управлявани и управляващи.

  България е незаконна държава според Конституцията на РБ!

  Партийните централи и задкулисието са суспендирали чл.1 на Конституцията на РБ!
  Преференциите за избор на конкретен депутат в парламента не определят избора му за депутат.
  Определящо е дали е подставен на “избираемо място”.

  Още по-абсурдно е положението с водачите на листи!
  В грубо нарушение на чл.6 ал2. от Конституцията на РБ,
  водачите на партийни листи се привилегироват
  с гласовете на всички неотбелязали преференции!

  Ето защо, гласуването с неотбелязана преференци,
  да се отчита като невалидно!

  Ето защо, депутатите фактически не са народни представители,
  а са избраници на задкулисието!
  Въпреки, че формално гласува народът.

  Ето защо, България не е Парламентарна република,
  а е престъпен режим по своята същност!

  А Гешев е адвокат на престъпници на власт!
  Уж има разделение на властите,
  а Гешев ходи в Парламента
  да им чете “конско”!

  Броят на гласуващите намалява, не заради хартиената бюлетина,
  а поради това, че все повече българи осъзнават очовадното!
  Не народът с формалното си гласуване, а задкулисието избира депутатите!
  С формалното си гласуване, народът само узаконява задкулисието!
  Докато е в сила незаконен противоконституционният Избирателен закон!

  Вече 33 години няма избран нито един
  независим непартиен депутат!

 9. “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския…(Захари Стоянов,Русчук,1-й Март 1886)
  – имало е с какво да се гордеят дедите ни – още на 1-вата си пpеcконфеpенция(1901) на въпроса, коя е най-бъpзо pазвиващата cе икономика в cвета президента Теодоp Рyзвелт заявява: “Япония, а след Япония е Бългаpия” … той има изключителен интерес към България и още1903г установява дипломатически отношения с България, преди признаването на независимостта ни – един от 4-мата президенти на планината Ръшмор … днес честваме наложеното име “будители” и не се знае, че борбата за български език и автономна Екзархийска България е ВСЕНАРОДНО ВЪЗДИГАНЕ и РАЖДАНЕ на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ – Теодосий Теодосиев днес прочувствено обяви, че виждал в младите българи зомбирано състояние, благодарение на интернет – скоро копейките може и да ги призоват да чупят компютрите – златният учител на България не е забелязал ли, че на историята ни са налепени клишета от метафори в иначе талантлива литература и сме превърнати в нуждаещи се от закрила русофолистици – руски еничери ни говорят за патрЕтизъм, освободители и будители днес … а първата партида оборудование за възстановяване на разбомбената от русия енергетика вече е в Украйна – от Израел, Испания, Италия, от Литва, Германя, от Македония, Полша, от Корея, Словакия, Словения, Финляндия, Франция
  – тук от 1944-та даваме на късо от електрификация + видиотяваща русификация

 10. Предлагам видео в допълнение на статията, която хем не е съвсем по темата, хем е, защото допълва картинката с практикуваната политика на “Борисов1-3” и последиците й: https://eurocom.bg/show/evrodikof/15705 Препоръчвам ви да гледате цялото предаване ЕвродикоФ от 21-ви октомври – много е интересно.

 11. Georgi Gospodinov
  Буден човек! Така викаше дядо ми едно време и в това имаше всичко – жив, умен, добросъвестен, не като нас дето ядат хляба бадева. Будният буди! Бавно и невидимо, неусетно. (Усетят ли го, тежко му.) Затова бавно и невидимо, неусетно будете!
  Честит празник!

  Lubomir Alamanov
  Честит национален празник! Честит Ден на Тиквата!
  Да, всички ние сме тикви, че така си избираме Тиквите – без да мислим дали няма да ни отровят живота.
  А така и така Тиквата завлaдя всичко, да видим какво ще стане като завладее и народното творчество. Черпя ви с няколко празнични поговорки:
  1. Вържи Тиквата, да е мирно селото.
  2. В царството на слепите Тиквата е цар.
  3. Законът е за коня, не е за Тиквата.
  4. Ако не щеш Тиква, на ти секира.
  5. Сговорна дружина Тиква повдига.
  6. Всяка Тиква за три дни.
  7. Гузна Тиква негонена бяга.
  8. Бързата работа, срам за Тиквата.
  9. Не е Тиква този, който яде баницата, а този който му я дава.
  10. Голяма Тиква лапни, голяма дума не казвай.
  11. Блага дума желязна Тиква отваря.
  12. Казали на Тиквата, а тя – на опашката си.
  13. На Тиквата затова ѝ е дебел вратът, защото сама си върши работата.
  14. Да би мирно седяло, не би Тиква видяло.
  15. Тиква царува, Тиква робува, Тиква патки пасе.
  16. Бели пари за черни Тикви.
  17. Всяка Тиква да си знае гьола.
  18. Гладна Тиква еврофондове сънува.
  19. Тиквата се познава от сутринта.
  20. Тиквата се кове, дорде е гореща.
  21. И Тиквата сита, и агнето цяло.
  Тикви сме. Щом оставихме празни поцинковани кофи да ни управляват. Заслужаваме си празника.
  Честит национален празник! Честити ден на Тиквата!

  Ilian Vassilev
  Хайде, преди да гласуваме военна помощ за Украйна или по-скоро като прелюдия към нея, НС да гласува решение с което да задължи правителство да предприеме всички мерки, щото на украинските бежанци, да им бъде топло и уютно. Очевидно тази зима стратегията на Кремъл е да остави максимално количество украинци на студ и на тъмно.
  Ние сме в огромен дълг спрямо Украйна, не само заради Турски поток, заради който Путин ги нападна, но и заради абсурдното отношение към украинските бежанци, които с изключение на първите дни и месеци след войната останаха почти безпризорни.
  За пореден път ставаме свидители на безхаберие на правителството на Радев, който системно и целенасочено игнорира техните потребности, до степен днес те да не знаят как и къде ще прекараз зимата.
  При това забележете – изтъкват финансовия фактор, пари стрували на бюджета. Но не им пречи да осигуряват на Путин и неговите оръжия Лукойл и Газпром, милиарди през покупките на енергийни суровини. На всичко отгоре ЕК и днес потвърди, че ще даде пари за издръжка на украинските бежанци. Православни са, има и етнически българи, много от тях работят и никой не е чул да създават проблеми. Но не. Правителството на Радев ако може ще ги изгони до един. Не вземат пари от ЕК и тук ги натирват през бежански центрове към държавни ведомоствени бази. А някой да е погледнал какво е състоянието на тези бази? Постелно бельо, перални, кухни, и въпросът с храната не са осигурени. Изобщо, Народното събрание да започне похода към решението за оказване на военната помощ на Украйна с решение за предоставяне на хуманитарна, при това още сега и тук на украинските бежнаци, да задължи това русофилско правителство на Радев да разработи програма за настаняване и обезпечаване с всичко необходимо на украинските бежанци, като за целта направят постъпления в Брюксел. Да държи изкъсо правителството и да им налага действия.
  И ПП имат грехове по темата, защото не решиха проблема системно, а се наложи за три дни да действат извънредно и така изгониха много украинци.
  Изобщо дами и господа народни депутати – гответе се. Като чуете новината за руски ракети над Украйна, това означава, че имате дълг към този народ, разтворете сърцата си, и държавната кесия и най-вече връзката и с европейската и поне веднъж действате като нормални хора.
  – който има очи – ще види, който има уши – ще чуе… но се иска и сърце и сърцатост

 12. @Venko

  Благодаря за документа на дачковото падение. Липсва му отпред само заглавието “20 причини да обожавам Путлер”.

 13. Политически активисти превзеха имот на руски олигарх в Амстердам
  А ние кога ще превземем СОК “Камчия” и пристанище “Росенец” ? КОЙ?

  https://frognews.bg/novini/politicheski-aktivisti-prevzeha-imot-ruski-oligarh-amsterdam.html

  (Пак зачестиха авариите в “Арсенал”, където доскро (необезпокоявани! от службите ни за сигурност) мишкуваха семейство руски шпиони, които откраднаха документацията за нови военни разработки, както и авариите в АЕЦ “Козлодуй”, VI-ти блок, откакто служебното правителство на клепоухия безродник назначи там руснак на ръководна позиция. Защо го назначи?)

 14. Георги Харизанов 💙💛

  Пионтковски цитира Лев Толстой (Хаджи Мурад) за Кавказката война – най-големият геноцид в 19-и век срещу народа на черкезите. Московско – Черкезката война започва в 1763 при Екатерина 2(нейните емисари успяват да изселят над 500 000 българи) и трае 101 години руски зверства на християни срещу мюсулмани – до 1864, това е най-дългата война на империята – завършва с масови кланета и принудително изселване на над 1.5 млн души
  – с внезапни нощни нападения на села и градове , тяхното изгаряне и изтребление, унищожаване на посевите, стадата. Войната срещу цивилни заражда една огромна бежанска вълна на дълги колони към Османската империя – много измират от болести и глад по пътя. Голяма част черкези са разменени на бартер с изселени българи по договорите за примирие след поредната руска война на наша територия, а Московия си разчиства една огромна територия от един цял непокорен свободолюбив народ. Днес наследниците на черкезите водят своята битка да бъде признат геноцида за геноцид, но единствената държава, която го е направила е Грузия. Московията твърди, че това било просто размяна на население – няма промяна за век и половина – масово изтребление и етническо прочистване срещу всички окупирани от нея народи и сега няма да се приключи с изчезваневто на путин – последното масово изселване на българи е от т.нар. цар освободител дето стърчи на кон вторачен в Народното ни събрание

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.