17 мига от есента на президента

Президентът Радев имаше днес своите 17 минути говорене в своя кабинет, за да не каже нищо ново. На 18-тата минута реши за изключи микрофоните, камерите и публиката на това шоу.

Направи го след реплика на Асен Василев от Продължаваме промяната, поканен заедно с колегите от ръководството на т.н. консултации при президента с официално обявената цел те да (не) доведат до съставяне на правителство, различно от Радевото. Не изглеждаше по реакциите и Радев да е нещастен, че неговите министри ще продължат да взимат важни за страната решения, докато продължава без промяна взаимното блокиране на партиите в парламента.

“Консултациите” се сведоха до повтарянето на добре известните позиции на участниците в тях. Процедура, какво да се прави. Спазена беше. Щях(ме) да се примирим с тази досада, ако не беше онова интригуващо изключване на микрофоните и камерите. 

Оказа се, че има нещо, което не е за казване “пред хората”. Най-интересното извън скуката на предсказуемото Радев си запази явно за същинската част на срещата извън публичността. Премина в режим на конфиденциалност веднага след като чу от Василев ( да се надяваме не за пръв път), че българските закони не предвиждат преговори за съставяне на правителство чрез контактьори.

Дали пък Радев не се почувства засегнат на “контактьор”?

Отказът от достъп до информация позволява спекулативни предположения. Ето моите как е продължил разговорът.

Р. Радев:  “Сега да ви кажа, ако още не сте разбрали …”

А. Василев: “ Разбрахме, разбира се, че в България плащането в рубли е задължително само на символично ниво и за “Газпром”. Иначе корупцията се изчислява в левове и в евро в банкноти от 500 “. 

Р.Радев: “ Не, не сте разбрали продължаващата промяна…” 

А. Василев: “Напротив, всички виждаме промяната в отношенията между Вас и ГЕРБ и даже чухме от говорителя на Орбан в България Г.Марков да казва по БТВ, че от година насам си говорите вече с Гешев”.

Р.Радев: “ Ама Орбан си го харесва и Нинова”.

А. Василев: “Тя харесва нас повече”.

Р.Радев : “ Да, но аз вече никак не я харесвам, макар да сме на едно мнение за Украйна, която трябва да оставим на милостта на Путин и да не го дразним с даряване на българско оръжие”.

Кирил Петков: “ Казах го лично на Зеленски в Киев и той прояви разбиране, че ще продължаваме да снабдяваме армията му по обиколни пътища и срещу заплащане, защото Нинова не позволява друго – хем да печелим милиарди, хем пък да не губим русофилския вот”.

Р. Радев: “Вотът си е вот, вот так е правилно. Така и трябва да продължава без промяна”

А. Василев: “ Не можем да гарантираме като гледаме как продължава промяната в редиците на ГЕРБ, които ни откраднаха евроатлантически избиратели с прозападна реторика”.

Р. Радев: “ Ще имам грижата като се чуем пак с моя бивш враг Борисов да му предам да не навлиза толкова навътре във вашия периметър като нареди на своите протежета да покажат повече разбиране към русофилите в парламента в името на общобългарското разбирателство”.

К.Петков: “ Ок, да смятаме, че сме постигнали консенсус да си управлявате с вашия кабинет докато ние продължаваме да не се променяме”.

КРАЙ НА РАЗГОВОРА

  Следват ръкостискания без прегръдки с екипа на Радев  (съставен изцяло от жени), за да се избегне всепроникващото око на една воайорска медия, склонна да вижда в подхвърлени от службите кадри ПИКантни прелюбодеяния навсякъде в редиците на враговете на любовника на Мата Хари, но не и в будоара на самия любовник, когато и където му удовлетворяват човешките нужди. 

 

 

8 мнения за “17 мига от есента на президента”

 1. Европейската комисия опроверга Росен Христов
  (Рубладжийското жиголо, назначено от Радев за “енергиен министър”, вчера се опита да преметне българите, смятайки ги за идиоти, с наглата лъжа, че ЕК била разрешила износа на руски петрол от Лукойл. Кога продажното жиголо ще се извини на българите за лъжата си?)
  България получи дерогация за руския петрол, за да се снабдява, а не за да препродава, казват от ЕК. ДБ: Кабинетът да не приема решението

  https://clubz.bg/129113

 2. Моля, г-н Инджев, да поправите грешката в заглавието – правилното изписване е “пРезидент”, благодаря!

 3. (П)реZидентския гълъбарник е в схема за износ на дизел за Истанбул – министъра лъжеше, че дерогацията дава право износ за трети страни и днес ЕК им каза да н че може да се рафинира руски петрол, но само за бълг. нужди – от ДБ реагираха(ДБ искаха оставката на този неадекватен министър и заради зависимостта от русия, още в началото на септември) , а герб са гроББ – другата РРопорка е , че ако не изнася Лукойл плашат с безработица
  – Илиан Василев на 27 окт. писа: “В момента на пристанище Росенец, освен 100 хил. тонния танкер със суров нефт Amax Arrow, който разтоварва руски суров нефт тип Уралс, на който Литаско си спестява отстъпката за руски нефт спрямо Брент, е акостирал и танкера за химически продукти и горива Lucky Lady с тонаж 25000 тона, който се товари дизелово гориво за пазара в Истанбул.Просто сметка показва, че при вноса на 100 хил. тона суров нефт отстъпката за Уралс, която Литаско си спестява е в размер на 17 милиона долара…”
  – предизборното обещано 1 лв намаление от ББ е да го наредят край тая баница

 4. @ Иво Инджев

  Честит празник, будителю! Бъдете здрав и не спирайте патриотичната си мисия да будите заспалите.
  П.П.: Много хубаво заглавие на статията – отново истински ме развесели 😉

 5. Честит празник, господин Инджев! Вие сте истински будител! Бъдете здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.