Злото не спи под камък и в Деня на будителите

Призивът “да спи зло под камък” е особено актуален в Деня на будителите у нас. Защото злото е будно, а будителите не могат да го затиснат с камъка на справедливостта там, където му е мястото.

Вместо да откликне на наистина покъртителните вопли за помощ ( поне ) на българите в Украйна, злото оглави парламентарната комисия за българите в чужбина. Неговото мълчание заглушава заглушава воплите. Но това го писах вече…https://kafeneto.wordpress.com/2022/10/29/скъпи-мои-деца-и-сънародници-в-чужбина/

Друго искам да кажа още в Деня на будителите. Факт е, че остатъците от стотиците хиляди украинци у нас са тук само защото просто няма къде другаде да отидат. Наистина стотици хиляди от тях напуснаха страната ни. Тук останаха двадесетина хиляди. Те обаче се будят в Деня на будителите за новия ден, в който не знаят къде ще нощуват.

Самото обстоятелство, че са държани в такова неведение до последния миг като затворник, който очаква изпълнението на смъртната си присъда по всяко време, е проява на държавно спонсорирана жестокост. Нима властта не знаеше, че днес изтича срокът на тяхното настаняване в хотели, чиито собственици се чудят какво да правят с тези човешки същества след това?

На българите, които проявяват съчувствие, рашистите подхвърлят предложението да си вземат украинските бежанци у дома. Тази подигравка е от порядъка на онази с мигрантите, които злобарите искаха да бъдат разквартировани по домовете на хората с добри сърца- за наказание. В лично качество съм получавал саркастични оферти да си настаня роми у дома, щом им съчувствам.

Предлагат също на съчувстващите хора у нас да грабнат оръжието и да отидат да мрат в Украйна. Не са само анонимни тролове. С такава ехидна идея злодеят А.Симов от БСП атакува в едно телевизионно студио свой опонент, дръзнал да каже истината, че Путлер е агресорът, а украинците са жертви, които имат право да се защитават и да разчитат на нашата помощ.

Винаги съм вярвал, че доброто все пак преобладава на планетата иначе вече нямаше да я има. Но пък си задавам въпроса ние тук от коя планета сме точно.  Що за злоба тресе толкова много хора в нашата наистина китна родина?

България е сред малкото страни, на чиято територия никога не е върлувала масова гладна смърт. Спохождат ни природни бедствия, но – за радост- са далеч по своята смъртоносност и разрушителност от екстремните нещастия другаде, където гинат милиони (всяка година) от наводнения и други природни катаклизми.

Вече второ поколение не знаем що е то война. Световни рекордьори сме и по нещо невероятно, но факт: водим класацията по притежаване на собствено жилище, което е едно от обясненията за оцеляването ни като най-бедната иначе страна в ЕС.

Приети сме добре в чужбина с едно малко изключение на запад от нас. Паспортите ни важат къде ли не като сертификат за уважавани хора от уважавана държава. 

Кажете ми една причина, поради която злобата е толкова жилава по нашите земи? Нима трябва да приемем, че сме лоши хора по рождение? Няма такива на света и ние не сме изключение. Човек става лош под въздействие на живота, който живее.

Не се сещам за друга причина, освен за насъскването помежду ни от една външна сила, която си е заплюла България за своя сфера на насъскване. Не ми остава друго, освен да кажа отново в Деня на будителите:

Слава на Украйна!

Тя е днес противоотровата за токсините, с които сме инжектирани от една империя, чийто поданици са д(еп)ресирани от векове да обслужват лошотията на властващите над него злодеи .

 

12 мнения за “Злото не спи под камък и в Деня на будителите”

 1. според мен,едно от обясненията е,че благодарение на окупацията ни от СССР,на влст за десетилетия /та и до днес/беше поставена БКП/БСП/,което по съветската корупционна система им даде аванта множество незаслужени привилегии-като се почне от ”народните”пенсии,и се свърши с правото да имаш домашен телефон.Това ги движи и сега-носталгията по привилегиите и надеждата за реванш..Не трябва да се изклячват и директните 4 хиляди/при Малинов освен ордена имаше и 2.500.000 рубли/по курса-42000 долара/.

 2. Рашка Робева се изказала днес.. атакува Христо Иванов.. Путин не бил виновен за агресията.. западът бил изпростял.. Изобщо, наглостта на тези типове е невероятна и очевидно липсват каквито и да е морални задръжки. Какво правим при такава ситуация?

 3. Парадаоксално, но днешният ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ отбелязват с концерт в МС и тържествени събрания, но БЕЗ БУДИТЕЛИТЕ, защото истинските будители на българския народ НЕ се поканени и НЕ присъстват на тези лицемерни вакханалии, организирани от страхливи безродници, в чиито уста думите за будителството, изречени пред портретите на възрожденците ни, звучат кощунствено и предизвикват презрителния смях на гражданите. Наистина парадоксално!

 4. Честит празник, Будителю!

  И от мен

 5. Българското Възраждане се случва в Османската империя и колкото и да е илюзорен статута на Княжество България, българите не приемат да са руска губерния и се борят за обединение и независимост – американският президент Теодоp Рyзвелт пише:„Българите са човеци от най-забележителен и най-силен тип.С трезвост и постоянство в характера и в една злощастна война със Сърбия, още от самото начало показаха, че бяха проникнати от рядък военен гений. Патриотизмът на българина е непоколебима твърдост в убеждението, страстна привързаност към независимостта и народния успех като единствена алтернатива… Дори и подемът на Япония не е бил така поразителен като засилването и напредъка на България.” Вазов му отговаря: „Ний чухме ти привета благороден към нас, борци за светъл идеал,о, син могъщи на народ свободен,във чийто глас света се вслушва цял.” – към края на 19 век САЩ са 14-тата най-силна армия в света, след България (според Хенри Кисинджър). Точно президентът Теодор Рузвелт въвежда САЩ на международната сцена. Но не като завоевателна сила, подобно на Русия с нейната безгранична експанзия в Източна Азия… – при войната с Япония 1905 г. Русия е разгромена и Рузвелт я аплодира като вършеща тяхната работа , става посредник за примирието и получава Нобеловата награда за мир – ВСВ Япония и Германия са разгромени от американците, но точно с тяхна помощ стават това, което са днес …
  – и днес русия е името на ZZлото
  https://twitter.com/PowerNaShary/status/1586712266350772225?cxt=HHwWgoC-yciZkYUsAAAA
  – изглежда като декор от филм на ужасите , но хората в русия така живеят
  https://twitter.com/viktorvyn/status/1586470412694654976/photo/4
  – тази мизерия се превръща във военна стратегия и тактика

 6. @Георги Харизанов

  Нешка Робинята.

  И в Денят на Будителите:
  Смърт на хуйло!

  Слава Украина! 💙💛

 7. Честит празник на всички будни и събудени българи! Слава на Украйна! Слава на героите.

 8. Някои художествени танцьорки, от времето на соца, продължават да се месят в политиката, без да имат някакви политически умения, разчитайки само на пропаГАДната си спортна “слава” градена с общите усилия и партийна подкрепа ,директно большевишките главатари на БКП, преди 1989г., и след това!
  По същия начин може Христо Иванов, или някой друг политик, да започне да се меси в треньорската дейност с малолетните гимнастички, и да им прилага гладь и чанч, както правеше РАБова , когато беше монтирана , като надзирател да изтисква от тях пропаГАДни спор(т)ни “успехи ” в подкрепа на БКП и НРБ !
  Затова не трябва да се обръща никакво внимание на раболепния спортен пропаГАДен политкомисар на БКП в гимнастиката ,и на нейните инфантилни, а вече и сенилни, партийни словоблудства в подкрепа на върховните вождове от Кремъл и БКП!
  Същото важи и за другите надути и напомпани спортни пропагандатори от времето на соца, и след това, останали на вярна служба на своите спонсори от БКП и Кремъл!
  Тяхната спор(т)на кариера се използва(ше) само за пропагадни цели от БКП , и РУБЛева е най-показателния пример за това!

 9. Да, благодарности към Будителите!
  Към Вас господин Инджев и за щастие не само!
  Във Вашият блог срещам редица ерудити, които подтикнати от Вашият неуморен порив, също така неуморно коментират, както и с разнообразни приложения помагат на много от нас, да бъдем информирани за неща, които (поне аз мисля), че бихме могли да пропуснем.
  Искрена Благодарност на Вас, че Ви има!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.