Кръгът от наследници на ” Das Kapital” ( от Крал на Макс) срещу “кръга “Капитал”. Защо?

Имам навика да заемам позиция, а не да бягам от отговорите на въпроси, по които далеч не всички са готови да се произнесат от съображения за сигурност и заради личното си спокойствие. Това е известно на всички, които се интересуват от този факт. 

Следвам дефиницията на Джорд Оруел за истинската журналистика:

Журналистика е да публикуваш това, което някой друг не иска да бъде публикувано, всичко друго е пиар

 

 

 

 

Доказал съм го като кръстник на МОЧА, а също с акцента си върху пагубната роля на руското влияние в България, чрез “заяждането” със зловредни и агресивни типове в политиката и медиите – и с прочее теми, по които са се произнасяли мнозина, но малцина са били толкова настоятелни по тях, както мен ( поради което съм “спечелил” само безброй упреци за “фиксация” , подигравки за някаква “лудост” и заплахи, включително за живота ми). 

Моля, да не ми се приписва горното като “самохвалство”, защото от тези самотни битки съм понесъл само негативи, ако не броим спечелените приятели сред съмишлениците, което едва ли може да се категоризира като “полза”. Нито като поза.

Има обаче и теми, по които като правило не взимам страна не за друго, а защото моето мнение, по собствена преценка, не би добавило стойност на страната на справедливостта по простата причина, че “защитата” ми не е необходима на онези, които имат много по-големи възможности да се защитят сами. Особено валидно е за партиите, чиято нагласа споделям ( и обратното, те споделят моята), но се пазим взаимно от “дискредитиране” – те не харесват ( петното от) миналото ми и се боят на да не се изцапат с него, аз пък не искам да бъда подозиран, че се занимавам с пиар.

Тема, от която стоя настрана, за мен е случаят с дългогодишното очерняне на “кръга капитал” от жълти медии с кафяви средства и червени ползи в крайна сметка, доколкото статуквото е стъпило на червения фундамент, построен през т.н. преход от комунизма към посткомунистическото преформатиране на червеното по генезис влияние във всички сфери на икономиката, (не)сигурността, отбраната, правосъдието, външната политика – и да, на медиите, не на последно място по значение. 

Приписването на свръхестествени възможности на “кръга капитал” да се меси, ръководи и влияе върху всичко ( което споменатото по-горе статукво не харесва) постигна своя връх с малоумното твърдение, че едва ли не “капиталци” диктуват на Америка политиката й спрямо България. Не американците, а тъкмо те направо пишели докладите на Държавния департамент в частта за България. Сглобили и обвиненията по закона “Магнитски”.

Тъпанарското по презумпция твърдение не се нуждае от оборване. Който вярва в “чипирането” чрез ваксинирането, “плоската земя” или тровенето на българите с химикали от въздуха ( от американски самолети, какви други!), не може да бъде преубеден в обратното. Но за мислещите с главите си хора е от полза да обърнат внимание върху конкретиката в публичния спор по темата за “кръга капитал” и да си зададат въпроса откъде наистина иде тази неистова ярост срещу измислицата за вездесъщото му могъщество в България – до степен, както отбелязах, че да диктува позиции на Вашингтон и Брюксел. 

Защо, ако това поне малко отговаряше на истината, стигматизираният по истеричен начин Иво Прокопиев, не е яхнал България досега, подобно на Берлускони в Италия, Орбан в Унгария или на тяхното семпло, но ефективно в семплата ни политическа среда лошо копие Бойко Борисов. Знам отговора им, че всъщност универсалният злодей Прокопиев тайно дърпа конците на държавата, според теорията на конспирацията, резултат от констипацията в мисленето им.

И, не – не “обслужвам” Прокопиев.  Той не се нуждае от услугите ми. Познаваме се бегло. Ако му бях важен, можеше ( поне) да ми предложи предложи службица през годините, когато се пенсионирах принудително ( от 2006-та досега, когато вече съм “редовен”, а не символичен пенсионер).

Вижте разследването на “Капитал” за това как ГЕРБ прониква в съзнанието на потребителите на електронна паша в интернет чрез платени услуги на специалисти по (дез)информацията, използващи най-модерни методи. Отделен автор, като моя милост ( въпреки немилостивите ми лични опити да се боря със същия октопод чрез стотици публикации), няма как да направи подобно разследване. То е по силите на колектив от колеги със съответните умения, с каквито в “Капитал” разполагат. 

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2022/09/23/4393259_kotenca_i_bache_kiki_mrejata_za_propaganda_na_gerb_vuv/

Няма друга сила в държавата, която да разкрие споменатите в публикацията на “Капитал” машинации, за които самите им жертви дори не подозират. Нали искате обяснение за някои необясними на пръв поглед явления при гласуването в България? Ето ви ги. Всички подозираме, че зад всичко това стоят пари. Много пари, явно. Но едно е да подозираш, друго е да се аргументираш.

Не веднъж съм “намеквал”, че промяната в позициите на публични говорители -предимно в полза на ГЕРБ- се дължи на въпросните пари. Всички го виждаме ( но не всички са готови да споделят констатацията си по отношение на дългогодишни авторитети, налагани от медиите). Бегълците от “сините редици” към гербаджийската и депесарската софра са лесно различими за помнещите и наблюдателните наблюдатели. Но са трудно доказуеми като такива като фактология, макар да е очевидно, че са купени.

Всъщност най-вредните манипулатори са тъкмо онези, които (все още) се борят да се представят за независими. Явните агитатори не струват ( вероятно и консултантските им договори са по-евтинички). Друго си е да се изправи от екрана на телевизора мастит коментатор под легитимно прикритие – я профсъюзен деец, я представител ( понякога дори и директор) на институт с демократично звучащо название, собственик на агенция с международно звучащо име, ту пък “друго нещо” такова. 

Лошото е, че продажниците до един са умници .В този тънък алъш-вериж тъпаците не виреят. Никой не си дава хилядарките за откровени тъпотии, макар предлагането  на такива да е огромно. Тези са захлебили много, много повече от онези прошляци, на които руският шпионаж плаща мизерни суми, според Лена Бориславова ( някакви си 4 хиляди лева на месец). Друг е въпросът за отчисленията от корупцията с руски корени, която е пълноводната река, осигуряваща поливането на тези корени с обилните медийни изяви на купените авторитети в България.

Руската корупция обогатява своите питомци в България, които опитомяват продажните умници, за да наливат вода в мелницата на бенефициентите на руската корупция. Кръговрат от далеч по-сложен и зависим свят от времето на дебелия врат!

Умниците купуват доверието на публиката и продават ( себе си на работодателите си в сянка) много успешно. Купуват и продават. С това се занимават.

Когато видите кои партии и кръгове около тях печелят като равносметка от тази тази успешна търговия с роби на интелектуалния труд, ще ви стане ясно кой стои зад организирането на това робовладелско тържище. На няма как да проникнете му тайните механизми на конкретиката му. 

Това е все едно да искате да си направите селфи в харема на султана без негово позволение- ще бъдете мигом скопени и обезглавени. Там се влиза само след съответното обезкосмяване, обезпаразитяване откъм паразитно наличие на съвест и отстраняване на чувството за приличие.

“Капиталци” успяват да повдигнат поне малко фереджето на султанските ханъми чрез  конкретиката в своето разследване.

Как да не ги мразят наследниците на кръга  “Das Kapital” от  Крал на Макс!

  

 

 

14 мнения за “Кръгът от наследници на ” Das Kapital” ( от Крал на Макс) срещу “кръга “Капитал”. Защо?”

 1. “червения фундамент,
  построен през т.н. преход от комунизма към посткомунистическото преформатиране на червеното по генезис
  във всички сфери на икономиката, (не)сигурността, отбраната, правосъдието, външната политика –
  и да, на медиите, не на последно място по значение.”

  “Времето е ваше,
  но всичко останало е наше”
  Тодор Живков,
  в отговор на логото на СДС
  “Времето е наше”

  18-годишният комунист Бойко Борисов
  е един от най-младите членове на БКП!

 2. За дезинформацията си имат добър учител на североизток.
  Ето как в Русия лъжат и зомбират населението:

 3. Според мен, корупционните действия и въобще ЗАПЛАЩАНЕТО на всякакви суми, малки и големи, с цел дезинформация, е задействано от Русия.
  Платежните средства тя фактически ги взима от нас българите, защото по времето на окупацията създаде многобройни схеми, както под формата на оборудвания и поддръжки на руски съоръжения, така и на завладени медии и институции които задкулисно ръководи.
  Цялата българска енергетика както и медиите все още са пропити от тях и за съжаление след привидния ни преход това не се променени.
  На много ръководни постове властват все още поставени от нея лица, които спомагат руското влияние да остане непокътнато.
  Така, че споменатите големи пари фактически идват до голяма степен от нас, въз основа на постоянни изисквания прокарвани от тези протежета и слугинаж, което допринася това да продължава.
  Единствената възможност аз виждам, ако следствие на войната в Украйна и след украинската победа бъдат прекъснати горепосочените връзки, с което да бъдат прекъснати и (за)плащанията.
  А за да бъде прекъснато проникването в съзнанието на безформените маси, всички фалшификации трябва да бъдат изобличавани в духът на автора.

 4. 🎯 “фиксацията” като “китайска капка” по капка – вир става
  – за мутрата изборните%-и са обратно броене:бай Ставри или ще го cговнят
  – италианците без много шум са прехвърлили в Украина значително количество тежко оръжие, вкл.ракетни установки за залпов огън и самоходни артилерийски установки
  … Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

 5. … путя се връща в зърнената сделка: “требует от Украине обеспечить безопасность Черноморского флота”
  https://twitter.com/VovkaKartsovnik/status/1587782942700584962
  – както се изразиха в Анкара: износът ще продължи, въпреки “нерешителността” на русия.

 6. Знам че не е точно по темата, (дали?) – ама човек да се чуди вече да се смее ли, да плче ли, да реве ли …
  Един външен и добронамерен поглед към нашите си проблеми:
  (за по-старите дето разбират руски)

  Болгария сегодня

  Вчера в Болгарии был праздник – «Денят на народните будители». Вот так определяет этот день болгарская Вики (кстати, перевода на другие языки нет, только болгарская Вики, перевод мой):

  «День людей, которые будили народ – официальный болгарский праздник, празднование работы болгарских просветителей, писателей и революционеров, первоначально со времен Болгарского Возрождения, Освобождения и первых десятилетий после него (до 20-х годов 20 века). Позднее сфера охвата праздника была распространена на деятелей культуры и личностей, внесших значительный вклад в возвышение и сохранение культуры народа в целом, в том числе из предшествующих эпох, а также из более поздних времен. Праздник ежегодно отмечается факельным шествием 1 ноября в Республике Болгарии. Официально отмечается с 1922 года по настоящее время (2022 год), исключая период 1945-1992 годов.»

  Видите, в «соцвремя», как говорят сами болгары, будить народ было категорически запрещено.

  Факельное шествие болгар, празднующих день народных будителей, конечно роднит болгар с жидобандеровцами и укронацистами, которые несут факелы по нашему Крещатику, но не все так однозначно. Смотря кого считать современным будителем, про старых будителей я молчу. У нас, в Украине, сейчас, есть личности, во имя кого можно зажечь факел и идти по главной улице. Это те, которые прямо сейчас создают нашу нацию. Я бы в правую руку взял горящий факел за генерала Залужного. А в левую взял бы горящую свечку за упокой пуйла, пуйло очень много работало над созданием и сплочением украинцев.

  С Болгарией все сложнее. Я поздравлял своих болгарских друзей с днем народных будителей и отмечал, что к сожалению, праздник есть, а вот будителей сейчас нет.

  В общем то я никто, чтобы давать оценку Болгарии. Но хочу процитировать оценку позиции Болгарии, которую публично озвучил министр обороны Латвии Артис Пабрикс:

  «Позиция Болгарии и Венгрии в Евросоюзе и в НАТО в отношении отказа от оказания военной помощи Украине непонятна и очень близка к измене.

  Мне кажется, что раз я не могу понять такой позиции, то и не одобряю ее. И я думаю, что к политикам и странам Евросоюза и НАТО, которые поддержали эту позицию, потом будут очень плохо обращаться.»

  Хочу вам рассказать о другом. Мои внуки пошли в школу, как и положено, 15 сентября. И вот спустя полтора месяца я расспросил внука о ситуации в школе. Внук в 8 классе, и был очень удивлен очень легкой программой в болгарской школе. Английский в 8 классе на уровне 3 класса его школы в Киеве. Остальные предметы тоже очень как-то легко и поверхностно преподают. Домашнее задание он делает за 15 минут.

  Кроме него, в классе есть еще беженка из Донецка и личинка орка – оркиня из масквы. Оркиня, по ее словам, живет уже в Болгарии 7 лет.

  Внук общается только с болгарами. Язык еще знает плохо, по его оценке – на 40%, но старается. Языковый барьер – главное препятствие. А вот оркиня и беженка с Донецка нашли друг друга. Общаются только между собой и только на руzzком, вернее, матом. Причем громко, никого не стесняясь, и зная, что болгары не понимают монгольские слова. Прогуливают уроки, не выполняют требования сдавать смартфоны, жрут и пьют на уроках. А главное – кроют болгар, и учителей, и одноклассников, по матушке виртуозно, как боцман перед выходом на пенсию. Болгары приходят к моему внуку за переводом этих словесных конструкций.

  Что интересно, оркиня за 7 лет так и не выучила язык, и не может ответить на элементарные ответы училки. Как это знакомо, да?

  Я давно предупреждаю болгар – не пускайте орков на свою землю. Гоните орков всеми возможными методами. Ваше прозрение и расплата за любовь к оркам будет очень тяжелой и кровавой.

  Мордор будет разваливаться. Обязательно внутри мордора начнется кровавая бойня без правил. И миллионы орков хлынут в Болгарию. В Украину орки не полезут, у нас к ним счета накоплены огромные. А вот в Болгарию полезут. Сотнями тысяч и миллионами. И тогда вы, болгары, узнаете, что такое «русский дух» и чем он пахнет. Не верите? Как хотите. Грузия в помощь.

  А мы уже избавились от иллюзий того, что руzzкие это люди, и знаем, что их всех надо убить. Поэтому активно помогаем деснице Божьей – ЗСУ.

  Слава на Украйна

 7. Прекрасна статия. В нея се говори за разкритията на кръга Капитал.За тайните на продадените и купени съвести на робовладелското тържище За пари,много пари.
  За това кръга Капитал е мразен и преследван. Нали мафията си отмъщава със скопяване и обезглавяване за всяко повдигане на фереджето над тайните нагербаджииския и депесарски султанат.
  Напразно, фереджетата вече са паднали Ще им се иска преустройство,но то няма да бъде същото.

 8. @GBanderovec
  02.11.2022 в 22:51
  Точно по темата е! Най-важната!

 9. @GBanderovec
  Очевидно славянското гостоприемство има две страни – да посрещне госта и да не хулиш домакина. Украинката се придържа към второто и затова ни е спестила много подробности от вихрещата се путинофилия на битово ниво, с които не може да не се е сблъсквала.
  Важното е да се изчисти путинофилията на институционално ниво, а битовата с мед (със смях) ще я намажем.
  Прекарах Деня на будутелите в Казахстан и най ми брше хубаво, че тук никого не трябва да будиш – всички казаки (както те се наричат) са наясно с Путлер (а рускоезичните никой не може да събуди). Кога ще ги стигнем?

 10. не по темата..
  https://offnews.bg/razsledvane/zashto-e-toia-zor-da-varnat-hartienite-biuletini-neka-si-pripomnim-iz-788654.html

  ДБ (а и offnews) олекват с инфалтилното си настояване за гласуване с машини.
  Ако целта е да се елиминират недействителните бюлетини за това има други начини а не да се отива на гласуване с непроверяеми черни дупки.

 11. Г-н Г.Харизанов, убеден съм,че,няма да отговорите, но все пак ще попитам,защото отговорът ви ще бъде откритие – Какви са другите начини за елиминиране на недействителните бюлетини?
  За инфантилното настояване за гласуване с машини и за непроверяемите черни дупки при гласуването с машини въпросите са излишни.

 12. Вие олеквате, г-н Харизанов, с редовното си инфантилно плюене по ДБ! И аз чакам да отговорите на Асен!

 13. Може би не точно г-н Харизанов, но някой би казал, че недействителните бюлетини са елегантен начин за елиминиране на неграмотния вот в рамките на закона. Само трябва да се въведе видеоконтрол, който да пречи на умишленото невадидизиране на бюлетини от членовете на комисията.
  Иначе оптимистът би акзал – с ограмотяване на населението… но това за следващия Ден на будителя…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.