Гърция, историческата база за русофилския експеримент, опровергава лъжата, че Западът не компенсира даряването на старо оръжие на Украйна

Българските гяволи много обичат да четата гръцкото евангелие както им изнася. Дават Гърция за добър или лош пример. Според случая.

Когато искат да посочат с пръст негативната страна на гръцката действителност, за да аргументират някак защо трябва да следваме указанията на Кремъл и да не влизаме в еврозоната, гяволите у нас припомнят онзи гръцки фалит от близкото минало. Приписват го на еврото.  

Лъжеха гяволите в края на 90-те години на миналия век, че Гърция е против намесата на НАТО за спирането на сръбското клане в Косово, докато през гръцка територия пъплеха огромни конвои с натовска техника към мястото на бъдещите бойни действия в западните ни съседи.

Възторгваха се гяволите тук от прелестната крайна левица СИРИЗА, когато тя взе властта в Атина. Волгин прегракна да призовава от микрофоните на БНР и от всякакви други трибуни в България немедлено да бъде създадена крайно левичарско подобие на гръцкото. 

Когато левичарският балон с въздух под налягане се спука и СИРИЗА се спихна,  по темата тук се възцари погребално мълчание. Такова цари и сега по адрес на Гърция, която се оказа сред “русофобските” държави, които подкрепят Украйна не на думи, а с оръжие.

Гърция в момента прави точно това, което президентът ни и подобията му в парламента отричат, че трябва да правим, включително поради презумпцията (им), че никоя страна не била компенсирана с по-модерни оръжия за жеста си и така да се освободи от старите си въоръжения, дарени на Украйна. За Киев, където ще обере овациите на украинците и на свободолюбивата част от човечеството, заминава президентът на Гърция Екатерина Сакиролопулу. Заедно с министъра на отбраната тя ще предаде 40 верижни тежки машини БМП-1 (съветски модел – на снимката). Украйна ще получи от Гърция също боеприпаси 155 -ти калибър.

Гърция вече е договорила с Германия в замяна да получи същия брой БМП, но германско производство с марката MARDER.

За сведение на спекулиращите с историческите аналогии у нас първият целенасочен руски износ на русофилство в чужбина за нуждите на евразийската империя е бил насочен към гръцкото население на Балканския полуостров. Включително северно от Дунав, където гръцкото малцинство съзнателно е било фаворизирано от руската администрация, съуправляваща с османците Влашко и Молдова,  за да го противопоставя на доминиращото там по онова време етническо българско мнозинство. Така на предприемчивите българи се налагало да се погърчват, за да получат право да се занимават с морска търговия, например.   

Корените на руското влияние в Гърция и сред гърците, получили ( за разлика от българите) реална руска дипломатическа, финансова и военна подкрепа за тяхното въстание в началото на 19 век срещу османските конкуренти на Русия за контрол над полуострова, са много по-дълбоки, отколкото могат да бъдат открити подобни в България. Тук те са посадени едва след 11 войни между Русия и Османската империя, когато Санкт Петербург решава да се самоназначи за защитник на “православните славяни” по нашите земи( не и на българите като понятие, неудобно за руските цели на асимилацията). Получава европейски мандат като такъв кандидат на посланическата конференция през декември-януари 1876-1877 -ма в Цариград и на това основание започва своята 12-та война с конкурентите си османлии кой да владее и стриже българите.  

Както виждаме русофилската традиция ни най-малко не спъва съвременната евроатлантическа солидарна позиция на Гърция.

Моля, някой да съобщи тези факти на президента Радев и компанията му в парламента, за да не лъжат повече, че никоя държава, дарила оръжие на Украйна, не била компенсирана по линия на западните съюзници.

4 мнения за “Гърция, историческата база за русофилския експеримент, опровергава лъжата, че Западът не компенсира даряването на старо оръжие на Украйна”

 1. Тоя зеленоТИКВЕН краССноармеець с политкомисарска подкрепа за своята “кариера ” продължава да дължат поредното мУтрьошково дно на своето троянско предателство и плиткоумие, наследено от краZZноармейския устав(конституция!!!) , който е зазубрил и в гените си!
  Дори ако му подарят, утре, най-съвременното натовско оръжие, то няма кой да го използва, заради него и другите фатмаци и ченгесари , които не позволиха, и не позволяват да се купи натовска техника , защото прахосаха парите за древните савецки пушкала и древните савецки мозъци и дИбили в генщаба.
  И сега няма никакъв персонал , дори ако получим подаръците си още утре!
  Ще минат няколко години , през които трябва да се обучат военни да боравят с тази техника!
  Иначе ще стои в целофанената си опаковка , докато се обучат хора за нея, подобно на целофанените само гони за Белене!

 2. П.П. Същото важи и за оплюваните самолети Ф-16, и те щяха да си стоят в целофана, защото няма нито хора , нито техника, които да ги използват, сега!

  И се чудя как при това положение ще ни дадат най-доброто натовско оръжие , като нито можем да го използваме, нито ще имат доверие в савецки фатмаци от БНА?!?

  А пък за Гърция и гърците , и за привилегированото им положение в Римската, Константинополската и Османската империи ще пиша някой друг път!

 3. ГЕРБ, ПП, ДБ и БВ гласуваха да се даде оръжие на Украйна!
  БСП и Вгъзраждане – против.

 4. …русия се насочва към Балканите след 1-та анексия на Крим и договора от Кючук Кайнарджа(1774)с правото да покровителства православните в Османската империя – в руския “гръцки проект”не съществуват българи, точно защото са най-многобройния етнос в империята – а на 1 200 000 гърци е абсолютно наложителна руската армия, за да въздигнат Византия и следователно с император руснак – Великите сили не допускат руска гръцка колония, но ако е искала православната покровителка да освобождава българите след активното българско участие в гръцкото освобождение – с военни дружини, храна, добитък , транспорт, разузнавателни сведения, водачи … не го е направила и 1829г и после през 8-те години след Египетската криза, когато султана фактически е руски васал (ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.?) – та, докато това не се учи в училище , ако не се познава зловредната руска намеса при възстановяване на българската държавност и нейното саботиране , всеки следващ гоце, баце , калфин или румен ще е на нивото на динко и копейкин , а всяка дебелогъза мутрофановна ще ги прищпорва и употребява по руски големи нужди на %
  – големият ни поZоR е “грижата” за потърсилите убежище тук украински жени и деца
  https://twitter.com/Christo_Komar/status/1587845126998614016?cxt=HHwWgICzkd6ulIksAAAA

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.