Депутат от БСП счупи злобомера: откри “невинни” руски жертви в Украйна

Не се чудете на чудесата от малоумие, произвеждани от коментарите по форумите, където можете да прочетете наистина абсурдни твърдения в диапазона от врясъците срещу чипирането чрез ваксинирането, до плоската земя и какви ли още не кръгли идиотщини. На анонимните малоумници все пак човек не може да придиря. В края на краищата няма забрана да си тъп, макар често да е вредно за околните, за които това се оказва заразно, а ваксина срещу това не е измислена.

Както ми каза непознат мой читател вчера в един магазин, който адмирира прочетеното в блога, “ не е лесно днес да си добър човек, но е още по трудно е да се откроиш сред идиотите- конкуренцията е прекалено голяма”. Говореше отличен български без грам акцент, макар да е от Македония, както се представи.

Какво да кажем обаче за публичните лица, които снасят безнаказано кукувичите си яйца за отглеждане в медиите, някои от които с твърде голяма аудитория, за да бъде преглътнато без реплика снесеното в тях?

Един пресен пример от днес. По Нова телевизия депутатът от БСП Христо Проданов ( на снимката) повтори за кой ли път лъжата, че ще бъдем въвлечени във война(та) ако предоставим оръжие на Украйна. Но това е още ( почти) нищо, ще обясня по-нататък защо. 

 

 

 

 

 

Лично аз се съмнявам, че Гьобелс е произнесъл твърдението, че една лъжа повторена сто пъти, става истина. Приписва му се, но е твърде малко вероятно той да е рискувал да се самоопредели като лъжец или поне като поклонник на лъжата. Отвратителна гадина е бил, наистина, но не и тъпак. Няма как да го питаме и да проверим истинността на приписваното му твърдение. Това е същото явление, макар с обратен знак, каквото беше цитирането десетилетия наред на Ленин като източник на какви ли не “мъдрости”, които също не подлежаха на проверка.

Фразата се е превърнала в крилата на крилете на измислицата, според мен, но желаещите да оправдаят “казаното от Гьобелс” , най-вече несъзнателно, всекидневно се стараят да постигнат успех на пропагадния фронт и да задминат дребната на ръст гадина по отношение на огромните й успехи на фронта на промиването на мозъците. 

Защо казвам, че има и по-отвратителни клевети от лъжата за въвличането ни във война в случай, че дарим оръжие на Украйна? По две причини. 

Първо, това е все пак хипотеза. Малко е като във вица за милиционерите, които спорили дали има живот на Маркс. По-ученият от тях възразил, че това е само хипотенуза.

Второ, доказателствата срещу тази лъжа са логични ( за логично мислещите), но са косвени. Позоваваме се на факта, че близо 50 държави даряват оръжие на Украйна и никоя от тях не е нападната за отмъщение от разярения Путлер. Нашите лъжци явно разчитат на някаква своя антилогика, според която тъкмо България ще стане изключението от това правило- може би като наказание за изневярата от страна на държава, в която е възможно патриотизмът да бъде дефиниран като производна от любовта към една империя, каквато е Русия.

Проданов разшири периметъра на лъготеното неимоверно с друга лъжа, която отива отвъд необходимостта от доказване в бъдещето. Според него във войната в Украйна, в чийто огън можем да налеем масло, гинат невинни жертви от …двете страни. 

Това е лъжа от мащаба на твърдението за освобождението на България чрез окупация и възвеличаването му с огромни паметници в чест на “Съветската армия” ( т.е. на Червената армия на работниците и селяните, както се е наричала през цялата война чак до 1946 г., преди да бъде прекръстена на Съветска армия) въпреки факта, че тук не е бил убит нито един червеноармеец.

Колко точно са руските “невинни жертви” във войната на украинска територия? Николко. “Невинните” руски агресори избиват хиляди хора в Украйна, а убитите мъже и жени в украински униформи гинат при изпълнение на свещения си дълг да отбраняват родината си от рашистката агресия. Сред руските масови убийци има и скрити в тила в офиси, откъдето натискат копчета за масови убийства без оглед на попаденията при изстрелването на ракети срещу граждански цели в Украйна. 

Да не говорим, че върховният главнокомандващ  ( вече все по-често наричат така в руските медии президента Путин ), персонално е определен от световни лидери, като Байдън, за военнопрестъпник. Федерацията му беше заклеймена като терористична държава от ПАСЕ, ръководния орган на най-старата общоевропейска организация.

Не им стига на рашистите у нас да пледират за неутралитет в полза на престъпната руска агресия ( на принципа “битият си е бит…” ), но и вече си измислят невинни руски жертви на украинска територия. 

Наясно съм, че една от главните опорни точки на Путлер за причината да нападне Украйна е твърдението му за избити руснаци ( или руско говорещи) през 8-те години на конфликта в Донбас, разпален пак от него през лятото на 2014 г. и пак на украинска земя. Само че жертвите в престрелките през този период, по данни на ООН, са основно сред воюващите от двете страни. А и сегашното продължение на конфликта, разпален и “замразен” с цел дестабилизация на Украйна ( като пречка по дефиниция за приемането й в ЕС и НАТО) по инициатива на Кремъл, няма как да превърне с днешна дата агресорите в “невинни жертви”. 

Мога да се съглася само за едно: сред десетките хиляди убити въоръжени граждани на РаZия на украинска земя за невинни могат да бъдат обявени само онези прясно транспортирани в месомелачката резервисти, някои от които бяха насилствено залавяни по домовете им и или на публични места в самата РаZия. Само че те са жертви именно на режима, който ги мобилизира “частично”, в резултат на което остатъците от тях започнаха да се връщат в родината в чували, дори и на части.

Какво им е “невинното” на кадровите руZки наемници, пожелали да убиват в Украйна срещу заплащане? 

Виновни има и у нас. Понеже явно се налага, ще повторя отново мисълта на Айнщайн за условията, при които злото може да унищожи света:

 

 

 

13 мнения за “Депутат от БСП счупи злобомера: откри “невинни” руски жертви в Украйна”

 1. Не съм го гледал този Христо, който явно се е опитвал да “продава” тъпотии на родните дебили, които за съжаление хич не са малко. Както съм писал и друг път, избягвам българските tv канали, защото все още се опитвам да остана “добър човек”…Моля простете ми нескромноста!…Иво обаче трябва да ги следи – инак как ще ни поднася чудесните си статии за да сме в течение на идиотизма, който владее нашенските /все още/ територии. И все пак ми се струва, че да сравняваме гадината Гьобелс с нашия бесепар, ще е твърде несправедливо за първия. Нацисткият манипулатор умело е интерпретирал информация според една или друга ситуация и стадий на войната, с оглед поддържане духа на германците и вярата на по-голямата част от тях в национал-социалистическата перспектива…Докато Проданов в духа на многолетната заблуда за армията “освободителка” /всъщност окупаторка, и в случая оръдие на държава нагъл агресор/ е искал да насълзи очичките на дебелоглавците и “изрожденците” като е ръсил подобни нелепости! Бих му препоръчал да прочете поне последното допълнено издание на “Измамата Сан Стефано…” от Иво Инджев, та малко да се ограмоти относно истинската роля на Империята на злото за българската историческа съдба!…А съвременният прототип на Гьобелс от Руската /т.н. “Федерация”/ се казва Песков.Почти съм сигурен, че този човек внимателно е проучвал речите на германския си колега от близкото минало и доста похвати е научил от тях. Понеже и него не можем да го упрекнем в посредственост предполагам, че добре е “захлебил” попрището си! “Така е то!…”, както би казал и тук големия Вонегът!…

 2. The Untold Story of ‘Russiagate’ and the Road to War in Ukraine
  Russia’s meddling in Trump-era politics was more directly connected to the current war than previously understood, The New York Times(2.11.2022) – „Мариуполски план” (2016): създаване на автономия в Източна Украйна, начело с избягалия Янукович и поставяне на външната политика на Киев под контрола на Москва. Планът е цената за руската намеса в президентските избори в САЩ 2016 – неговите лобисти са бившият шеф на кампанията на Тръмп Манафорт и Килимник, когото американското разузнаване смята за руски агент.
  Манафорт се специализира в замазване на кървавите дела на Мобуту Сесе Секо от Заир и Фердинанд Маркос от Филипините, за да ги представи като демократи.
  Путин праща Дерипаска при него след Оранжевата революция 2004, за да върне Янукович на власт. Манафорт опакова Янукович като демократ със западен стил, разработва платформата на партията му, която вече обещава да превърне Украйна в “мост” между Русия и Запада чрез партньорство с ЕС Едновременно налага политика на разделение в културата, в концепцията за държавност , за да се разбунят рускоезичните избиратели – Оранжевата революция е представена като “преврат” и “оранжева илюзия”, атакува се по-твърдата линия спрямо Москва и се фокусира върху руският език като втори официален език.
  След победата на Янукович Манафорт заживя живота на олигарх, но след Майдана той губи дойната си крава и помага на бивши членове на партията на Янукович да основат Опозиционен блок. Последният му проект в Украйна е изборът на кмет на Мариупол и после влиза в кампанията на Тръмп за “завършване на поръчката”.
  Руският гражданин Килимник следва стриктно инструкциите – връзката е главният помощник на Дерипаска Виктор Бояркин (високопоставен служител на ГРУ), който ръководи операцията за намеса в изборите в САЩ.
  На 27 юли 2016 г. Тръмп дава първия сигнал – на пресконференция казва, че ще обмисли признаването на Крим за руска територия – “мариуполският план” е Янукович като лидер на новата “република” в Донбас, да лидира преговорите – с право на вето върху външната политика на Украйна – компромисът е: “мир” в замяна на покорна Украйна.
  Публичната подкрепа на Тръмп трябва да преодолее съпротивата в Киев и като начало е нужно леко „намигване“ на Тръмп, че „иска мир в Украйна, връщане на Донбас“ и „специален представител“ за това е трябвало да бъде Манафорт – Тръмп трябва да спечели изборите и да помогне за изпълнението на плана “Мариупол” – Русия засилва хакерските атаки и кампаниите за дезинформация в полза на Тръмп. Украинската агенция за борба с корупцията съобщава за “черната книга” на партията на Янукович, в която са записани плащанията към Манафорт. Дори след повдигането на обвинение Манафорт и Килимник продължават да търсят „намигването“ на администрацията на Тръмп за „мирния“ план за Украйна, според прокурорите – Манафорт нарича идеята, че е подкрепил плана „луда“, но не отрича, че Килимник го придвижва – Килимник пътува между Москва и Киев и става ясно, че “Мариуполският план” е това, което Путин иска да получи за помощта си в кампанията на Тръмп и Килимник е обявен за издирване – демокрацията не “чупи” нито в САЩ, ни в Украйна. А Байдън няма очевидни “черни канали”, чрез които да може да бъде манипулиран от Русия .
  – “мирният” план за Украйна не се реализира …
  https://twitter.com/Taralejblog/status/1589188383557189632?cxt=HHwWgIDUscea940sAAAA

 3. Разбира се, че умират невинни жертви и от двете страни, най-вече от руска страна. И то по вина на инатливия Зеленски. Ако не беше имал наглостта да защитава страната си вместо да я обедини с Матушка, война изобщо нямаше да има. Как смее да не капитулира пред Магучая? … а един мармот завива шоколада в станиол…

 4. Лицемерието на нашите “гълъби на мира” от “Позитано” 20 и другитe бърлоги на рашиZма е непоносимо по своята отвратителност. Защо се стесняват да продължат традицията на побратимия си бацэ “да не дразним пут.ин”, a не си кажат без заобикалки истината, че не искат да дават оръжие на Украина, за да не пречат на пут.ин да я прегази и да изгони последния украинец от родината му? Впрочем, рефрена за руските жертви го запя и драгамыр стойнэв сутринта по бнт. Явно това е новата опорка на миролюбZите.

 5. Поредния рублоядски предатель , дори и фамилията му показва , че е ПРОДАдеН на большевишките си кремълски сводници!
  Добре, нека той, неговата мадам ниновНа, Копейкинь, и зеленоТИКВЕНият им реZZиЛденть отидат да “преговарят” за мир при техният РУБЛОвладелец Путлер, след това нека отидат и до Украйна и там да преговарят с президентът Зеленски!
  И едва след това могат да говорят за мир!
  А, преди малко по друга телевизия
  се появи и падругата на Станишев- Вигенин, и се изходи по въпроса за оръжията за Украйна, и за “миролюбието” на терористите от БКП !

  Така че БКП нека кажат , колко “миролюбиво ” нарушаваха югоембаргото, и продължиха геноцида на Милошевич с няколко години, с милиони жертви!
  Тогава с Мутригруп и БКП дадоха десетку милиарди на Милошевич за продължаване на войните му!
  А и откраднаха още толкова , заедно с бандитите на Ельцин!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу БZZП, идите на хуйло, идите на Милошевичь!

  Пълен бойкот на хартийките на большевишките изроди от БКП, ГЕРБ и ДПС!

  П.П. А преди малко на екрана се появи и ви ето на ПП, който гласува против Ф-16, по примитивен харвардски популизъм, не бях чувал наскоро! Идите на популизма си!

 6. Май забравихме, че ставаше въпрос за Проданов от БСП: Той не може да не знае, че именно Корнелия като икономически министър подписваше износа на оръжие уж за стотици полски и други фирми, което пътуваше за гранични полски градове, където се предаваше на украинската армия.Плащаха го и го плащат ЕС и САЩ, които плащат и дизела, докарван ежедневно с 200 тира-цистерни от русенски бензиностанции в същите полски градове.Регистрирани са множество търговски дружества на ЕС и САЩ, които плащат дизела на нашите бензино/нафто-/ станции. Едва ли Корни и близките и от БСП не са получавали нищо за тези доставки на оръжие, сигурен съм в обратното, някъде пишеше за обем към 2-3 млрд. и 10% комисионни. Е, не е като на Бойко от ББР и Автомагистрали, но поне 65 млн.долара за водачката пак е пари.Така, че неистините на Проданов са израз на конкуренцията с “Възраждане” за “чугунените” глави- отчаяни дърти комунисти, чиито привилегии им даде съветската армия чрез окупацията на България. Макар и стремително оредяващи, пак са нещо в жалките проценти на БСП…Това за Проданов!

 7. Много, много разочароваща новина.. “Украинска умора”.. ти да видиш..
  Съюзниците били уморени и се притеснявали от икономическият ефект при дългосрочна война.. ти да видиш.. голяма работа са това “ценностите”..
  Ако Американците си мислят че Украинците ще се навият да преговарят значи се заблуждават..

  https://www.theguardian.com/world/2022/nov/06/us-says-zelenskiy-risks-allies-ukraine-fatigue-if-he-rejects-russia-talks-report

 8. само от 6.11
  + пушечно месо – 570 мобилизираните воронежци стоварени директно на фронтовата линия се окопават с 3 лопатки – https://www.youtube.com/watch?v=OOc1A7Fba2E
  и от 14:55 до 18:33мин. ТУК – https://youtu.be/APW7cTIYVwU?t=897
  + в началото от 3:22 до 6:28 – мор сред мобилизираните на границата в Беларус
  за 256 дни ~ 75 930 (+490) са убитите руски окупатори …
  – бабы нарожают

 9. Мария Максакова и Андрей Илларионов: санкции, нефть, газ, ГТС. Наступательное вооружение для Украины:

 10. П.П.1 Получила се е пак техническа грешка, в предишния ми коментар да се чете:
  …………….
  П.П. Преди малко на екрана се появи и вицето на ПП, който гласува против Ф-16, по примитивен харвардски популизъм, не бях чувал наскоро! Идите на популизма си!

  И още, трябва да кажем директно большевишките рублоядски терористи от БКП и селяндурският им реZZиЛдентски фатмак, заедно с харвардското вицето на ПП, че продължават да нарушават ембаргото срещу Путлер, като му издействаха дерогации за Лукойл, Росатом и Газпром, и така ще дадат стотици милиарди, контрабанда, за продължаване на войната в Украйна!
  Същото направиха и преди 30 години с контрабандата за Милошевич, и нарушиха югоембаргото , като удължиха войните в Югославия с години!
  Същото правят и сега! Удължават войната на Путлер с контрабанда за стотици милиарди, за удължаване на войната му в Украйна!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу “миротворците” от БКП, които нарушават всички оръжейни ембарга, през последните 80 години, след 1944г!

  БОЙКОть на хартийките на болшевишките бандити !

 11. Милиционерите във вица са петима.
  Първият:
  “Знаете ли, че на Маркс има живи съществителни?”
  Вторият:
  “Това не е доказано, а е само хипотенуза.”
  Третият:
  “Аз не съм импотентен по тези въпроси.”
  Четвъртият:
  “Трябва да се допитаме до по-висша инсталация.”
  Петият:
  “Има си експреси за тази работа.:
  🙂

 12. На такива идиоти като депутата от БСП Продажников трябва да им се напомни, че ние вече сме се “включили” във войната, като купуваме руски нефт и газ, “с което помагаме за удължаването й”. За да “излезем” от тази война, в която ни включиха правителствата на ГЕРБ и служебните такива на пРезидента, трябва да компенсираме като дадем оръжие на Украйна. Така ще бъдем “неутрални”, а и войната ще приключи по-бързо.

 13. Папата, вчера – Това, което ме поразява е жестокостта, която може би не е на руския народ… защото руският народ е велик народ. Това е на наемниците, на войниците, които отиват на война(!!) като приключение, наемниците… Предпочитам(!!) да го мисля така, защото много уважавам руския народ, руския хуманизъм. Помислете само за Достоевски, който и до днес ни вдъхновява, вдъхновява християните да мислят за християнството (…а разказва, че в детството му на много го е научил украински свещеник)

  Украинската посланичка в САЩ – папата някак невнимателно е чел Достоевски. Иначе Негово светейшество не би се изненадал от жестокостта на руснаците, която им е естествено присъщо. И няколко други произведения на руски писатели / поети, вкл. Пушкин, Куприн, Булгаков, както и дори повърхностното изследване на истинската история на нашия регион, ще покаже, че на хуманизм не мирише в Московия – нито при Иван Грозни 1547 г., нито бруталното Батуринско клане 1708 г. или във всяко събитие след това

  – папата да почете коментари в руските канали в Teлеграм и да помисли само за огромната територия, обитавана от поробени народи – ако издържи вонята на руския хуманизъм …

  https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2022-11/pope-flight-three-wars-century-pacifist-interview-bahrain.html?fbclid=IwAR3wYRFwLvrQvHy423hoHbNQz-AUoYtWr4ME2aAjqT7MpsCOG_j1dCAl1sU

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.