Путлер кихна срещу нас, но този път никой не настина тук

Кремъл санкционира български предприятия, свързани с военно производство.
https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/11/08/4412909_rusiia_sankcionira_dunarit_emko_i_oshte_13_kompanii_ot/?ref=home_mainStory

Не успяха да отстранят един български предприемач със “салата”. Като не можаха с отрова, решиха да преминат към по-радикални действия, които издават само безсилна злоба поради факта, че България не зависи от руски оръжейни поръчки, нито се поддаде през годините на руския шантаж срещу успешното българско производство на усъвършенствани образци с някогашен съветски произход ( все едно Германия да си поиска лиценза за прекопирания автомат, наречен по-късно в Съватския съюз АК 47 “Калашников”).

Санкцията прилича на други подобни московски решения, с които забраняват на западни политици на посещават Русия. Предизвикаха с това смях по света.

Мярката засяга символично хиляди българи, работещи в тези предприятия като вражески жест. Иронията в случая е в това, че тези хиляди българи получават заплатите си от производство на продукция, която има нещо общо с Русия по съветска линия само в миналото и не зависи в днешно време от прищевките на Кремъл. Не важи вече максимата, че когато в Москва кихнат, българите настиват.

Както се вижда, продължава специалната операция на Путлер по изчегъртване на русофилството от душите и сърцата на българите.

Най-големият русофоб в руската история успя да излекува остатъците от проруските настроения в Украйна чрез брутална военна агресия. Не можехме да си пожелаем подобен метод за постигане подобна еманципация от бившите ни поробители. Но Путлер се старае, намерил е по-щадящ начин като за нас.

Браво на нашия освободител от русофилството!

8 мнения за “Путлер кихна срещу нас, но този път никой не настина тук”

 1. И по съвместителство ввХУЙЛО надгражда на мах Украйна като нация. Горда, силна, независима. И руши Ватникланд на мах. Още през 2009г. моя московски приятел Юрий Шмуклер му Фана спатиите на Молеца.
  http://www.yu-b-shmukler.narod.ru/time/Rossia_anamnesis.html?fbclid=IwAR3F4Nw7VpIv75QBZANAjx5zd98nncYxvt5hNGXF0qSaxvbMM0wYWsdu1rY

 2. Опа, Путлер пак счупи мУтрьошковия си троянски лошадь в НРБ!
  Та ние нямаме никакво военно сътрудничество и доставки между оръжейните заводи, по-скоро сме им конкуренти, а не сме “друзья” , нали!
  А още по-смешно е Путлер да има някакви минимални претенции към “авторските права” за пушкалата от времето на сАвеЦката терористична империя!
  Та дори талибаните си правят калашници и други савецки оръжия в частни гаражи в Пакистан от 40 години!
  За Китай да не споменаваме, дори! Там дори си правят савецки ядрени оръжия, без никакъв “лиценз” , използват го за тоалетна хартия.

  А нашите заводи отдавна не разчитат за много части за савецките оръжия,зависимостта е повече за единичните бройки от музейните савецки самальоти и вертальоти, които не стават дори за парадни нужди! И скоро фатмаците на реZZиЛдентът ще ги приземят заради вселенския си селяндурски инфантилен лумпенски инат, и заради липсата на обикновени гайки за тях, и по-добре е да ги дадем на Украйна за няколко долара, вместо за скрап!

  Така че аз не виждам какво ще санкционира Путлер в българските му конкуренти, това е априори всеизвестно!
  По същата логика българските конкуренти могат да наложат санкции на путлеристките си “конкуренти”!

  Така че ,долу путлеристкият хуйлостань, иди на хуйло си!
  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!

 3. Дори министърът на енергетиката и други обитатели на гълъбарника, които твърдяха, че договорът на България с Газпром е неизбежен, не смеят вече да споменат тази фирма.
  Путин ги отрезви набързо като им обади какви цени на газа е приготвил Газпром за тази зима.

 4. Иво, от дясно на коментарите ти излизат реклами, които пречат да се вижда значиштелна част от написаното от теб. Може би е умишлено?!
  Не желая повече коментари от теб, не са ми интересни.

 5. Към Любчо Луков;
  Като не ти е интересно, не чети. На мен реклами не ми излизат, пък и “интересното” какво общо с рекламите има?

 6. към любчо луков:

  “… излизат реклами, които пречат да се вижда значиштелна част от написаното от теб”, които “… не са ми интересни.” Ето това е шизофрения! Даже и реклами няма – ни от ляво, ни от дясно! Потърсете лекар – здравето преди всичко! Докато не се излекувате, няма как да Ви е интересно написаното от господин Инджев! А ако сте путьовец, и след излекуването нама да Ви е интересно! И на путьо скоро нищо няма да му е интересно!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.