Рашизмът е в междинната ситуация win-loose на междинните избори в САЩ

Междинните избори в САЩ вдъхват надежди на Кремъл и на рашизоидите у нас, че лошите демократи ще бъдат победени от републиканците, които им се привиждат като по-добри заради факта, че техният президент Тръмп никога не каза лоша дума за Путлер, докато Байдън го определи като убиец и военнопрестъпник. 

Тези надежди рублежни имат основание само частично, но не и в очакванията да променят отношението на Вашингтон към “частичната мобилизация” в името на пълната тъпотия с така наречената от Москва “специална военна операция” в Украйна. Частично, защото е твърде вероятно опозицията да победи в САЩ, както традиционно се случва на междинните законодателни избори там. Сред малкото изключения през последните десетилетия беше управлението на Джордж Буш старши, който се радваше в разгара на управлението си на голяма подкрепа и удържа републиканското си мнозинство.

Лошата новина за онези, които стискат палци ( като през 2016 година) путинолюбивият Тръмп да възтържествува, е : дори и мечтата им да се сбъдне отново, Републиканската партия няма как да изостави Украйна. По ред причини. Да караме по ред ( red, в случая са републиканците).

1. До евентуалното повторно възцаряване на Тръмп има доста повече години, отколкото РаZия би устояла на украинския устрем в справедливата националноосвободителна война, подкрепяна от 50 развити демокрации по света. 

2. Републиканците ни най-малко не дават заявка в Конгреса да са против помощта за Киев. Напротив, някои от тях атакуват администрацията на Байдън, че не прави достатъчно в това отношение. Т.е. има благородно капиталистическо съревнование ( пред избирателите ) кой е повече проукраински настроен на върха на вашингтонскя елит, ако мога да се пошегувам със сериозната тема.

3. Двете партии по правило гласуват заедно и досега в полза на Украйна. Няма никакви основания това да се промени при очакваната победа на републиканците.

4. Украйна вече се е превърнала във феномен на американска почва от гледна точка на американската решимост да застане на страната на чужда държава. Това не се е случвало ( смея да твърдя) никога преди в САЩ, където изолационизмът винаги е бил много силен. По силен е бил, при това значително, дори спрямо подкрепата за Великобритания, докато тя воюва сама срещу нацистка Германия. В момента само около една трета от американците са изолационисти и това е исторически рекорд за страната по този показател. Републиканците не са политически самоубийци и ще се съобразят с тези настроения.

5. Военната американска помощ за Украйна налива милиарди в големите военни производители в САЩ – обществените поръчки за снабдяването на армията винаги са били най-желаното нещо от страна на производителите и снабдителите в цялата човешка история ( още от древен Египет е известно). Най-едрите от тези производители, като правило, са свързани с републиканците.

6. С колкото и да загубят демократите на междинните избори, законът ленд-лиз вече е факт и президентът Байдън може да заобикаля републиканското мнозинство по въпроса за помощта за Украйна – в случай, че “червените” по някакви невероятни причини се възпротивят на такава.

Тръмп, предвкусвайки републиканската победа, вече анонсира , че ще направи скоро “важно съобщение”. Очаква се отново да се кандидатира за президент. Но Републиканската партия, дори и да го възприеме отново като своя ракета-носител, не му е бащиния. Няма как тя да промени всичко онова, което посочих по-горе схематично, като основание да се смята, че САЩ няма да изоставят Украйна.

Рашизмът е в положение win-loose ( и да спечели Тръмп, рашизмът пак ще загуби).

8 мнения за “Рашизмът е в междинната ситуация win-loose на междинните избори в САЩ”

 1. В САЩ малцина знаят кои са председателите на републиканците и демократите!
  У нас Борисов, Нинова, Карадайъ, Копейкин и сие са като холивудски звезди!

  Които и да спечелят изборите,
  САЩ ще си останат локомотивът на съвременната икономика и цивилизация!

  По-важното е, че над 40% американци,
  вече са гласували по пощата,
  седмица преди деня на изборите!

  Още по-важно е, че никой в България не споменава този факт!

  Тук продължават препирните за или против хартиеното или машинното гласуване!
  Но никой не говори, че изборите в България
  са противоконституционни, ерго незаконни!

 2. Републиканците представят Китай като истински, дългосрочен съперник на САЩ. И тук демократите са съгласни с тях. Сценарият на американо-китайската война е китайската инвазия на остров Тайван. Отразявайки атаката на руските войски, украинците намалиха вероятността от пряка китайска агресия. Без украинците Съединените щати нямаше да имат политически инструменти за това. Съпротивлявайки се, украинците създадоха възможност за Америка да произвежда политики, които иначе не биха съществували.
  Тази промяна на събитията не коства живота на нито един американски гражданин. Помощта на САЩ за Украйна е грешка при закръгляване в бюджета за отбрана на САЩ.
  Ползите, които украинската съпротива носи на американската сигурност, са огромни. Промяна в политиката на САЩ спрямо Украйна би унищожила всички тези придобивки, американская нация уже не будет такой защищенной, как сейчас. Моите опасения относно руската инвазия в Украйна са предотвратяването на геноцид и защитата на демокрацията. Най-малкото, което можем да направим, е да сме на наша страна.
  https://twitter.com/TimothyDSnyder/status/1589260130050506754

 3. Прессекретарят на Пентагона ген. Пат Райдър ,8 ноември 2022
  … Нашият фокус ще продължи да бъде върху подкрепата на украинците в тази битка, докато навлизаме в зимата, така че те да имат най-добрия шанс да си върнат територията. Украйна ще реши кога е готова да преговаря.
  https://www.defense.gov/News/Transcripts/Transcript/Article/3214029/pentagon-press-secretary-air-force-brig-gen-pat-ryder-holds-an-on-camera-press/

 4. Победа за републиканците/десните в САЩ/!
  Байдън е в още по-силна позиция!

  9-ти ноември,
  2022-ра година.

  Гласуването на междинните избори за Конгрес в САЩ приключи.
  Първите избирателни секции в някои окръзи на щатите Индиана и Кентъки затвориха врати в 01:00 ч. българско време.
  Последните – в Аляска и Хаваите, спряха да приемат гласоподаватели в 07:00 ч. българско време.

  Вотът определя новия състав на 435-местната Камара на представителите (долната камара на американския парламент),
  както и на една трета от Сената (горната камара).

  В 36 щата и три отвъдморски територии на САЩ се избират и губернатори.
  Демократическата партия/левите в САЩ/изгуби контрола си както върху Камарата на представителите, така и върху Сената.
  Според информация на в. “Ню Йорк таймс” републиканците си гарантират 168 места в долната камара на американския парламент, а демократите – 114.
  В Сената, Демократическата партия получава 45 места, а за Републиканската партия – 46.

  Докато в България ни баламосват с хартиеното или с машинното гласуване,
  още преди седмица, над 40% в САЩ вече бяха гласували по пощата!

 5. Много голяма е вероятността, че републиканците ще вземат не само HR, но и Сената! Тогава има надежда, че вместо празни обещания и парични траншове, за които не може бързо да се купи нищо – нито танкове, нито самолети, нито дори ракети с обсег 300-500 км – ще започнат да дават оръжие директно от складовете! Конгресът трябва да притисне старата марионетка на Обама Байдън да приложи Закона за Ленд – Лиз и най-накрая да започне да доставя оръжия в големи количества от американските складове, където тези оръжия са достатъчни, за да въоръжат милионната армия на Украйна десет пъти повече.
  Слава Украине! Героям слава!

 6. Г-н Инджев, опасявам се че грешите за целите на руснаците, а също и за “издържането” на руснаците до президентските избори.
  В обратен ред – дори да предположим по ежедневни загуби от 1000 войници на ден, и мобилизационен резерв от много милиони, руснаците могат да си позволят дълги години да седят окопани на текущите позиции. Всеки вижда, че личният състав се явява “консуматив” за целите на специалната им военна операция. Това и на украинската страна ще коства жертви.
  Относно целите – Путин беше еднакво доволен и от победата на Тръмп и от победата на Байдън. Но най-доволен беше от събитията от 6 януари пред Капитолия. Една победа на Тръмп е много краткотрайна победа за Кремъл, но разделението на американското общество и поставяне под съмнение на демократичните процедури каквито са изборите ще има много дълготраен ефект. Същото наблюдаваме и у нас и в други европейски държави. Може и да греша или да виждам неща, които ги няма. Но това ми боде очите от 6 години.

 7. Димитре, нещо за старата марионетка дръмп да кажеш?!

  Слава на Украйна! 💙💛

 8. Роналд Рейгън беше републиканец, но това не му попречи да бутне решително СССР в края на 80-те години. Като потвърждение на тезата на г-н Инджев, че политиката спрямо Украйна надали ще се смени генерално.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.