Др. Вигенин вярва в непобедимостта на Русия, ген. Ходжис казва обратното. Два свята, единият е руски

Продължавам да повтарям, че вярата е категория, с която борави религията, а не политиката. Не и в днешната феодална Русия, където няма разделение на църквата от държавата.

Изповядващите вяра в тази Русия у нас не правят изключение. В неделна проповед по БТВ др. Кристиян Вигенин доказа още веднъж този факт. Заяви, че не вярва Украйна да победи Русия и да си върне Крим.https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/vigenin-da-badem-realisti-edva-li-ukrajna-shte-pobedi-rusija.html

Вярата на всички по света, у нас и на първо място в Русия, че “втората армия в света” ще превземе Киев за три дни, отдавна е сломена. Несломима остава обаче вярата на вярващите, които отказват да приемат действителността, че Русия ще намери начин да се наложи. Защото е голяма, а нейният лидер е направо великан на мисълта, според когото в “специалната операция” всичко върви по план ( от което мислещите хора разбират, че планът му е убийствено тъп – убийствено и за собствената му армия, а не само за хилядите цивилни жертви на руската агресия).

Количествените критерии при прогнозирането отдавна би трябвало да се отрезвили вярващите в качествата на въпросната “втора армия “ в света, която търпи поражение след поражение от “22-рата”, за каквато се смяташе украинската според броя на танковете, самолетите, корабите, оръдия и т.н. Изтрезняването на отровените с руска пропаганда все още се отлага – точно като се “отложи” превземането на Киев. Защото някои пият от мъка, а други посред бял ден от чашата на надеждата, че Русия не може да загуби войната- като Вигенин.

Ако се съди по това колцина повярваха на партията му и на още по-от(к)ров(е)ните рашисти в сегашния ни парламент, можем да смятаме, че въпреки вековното отровителство с новичока на русофилиството, прераснало в днешния рашизъм, в България все пак се наблюдава процес на излизане от този махмурлук. Голямото мнозинство българи все по-малко вярват на вярващите в непобедимостта на победената вече на дипломатическия, информационния, моралния, икономическия и все повече – на военния фронт най-голяма по територия държава в света, с нейните няма и 2 процента от БВП на световната икономика.  

Доколкото съм титулован  от видни рашистки говорители у нас със суперлативи като “най-големия изкривител на историята” ( на отношенията ни с Русия)  и с други подобни ласкателства, мога да си позволя да добавя и малко “лична социология”. Тя регистрира ръст на положителните отзиви за моя дългогодишен труд в разобличаването на лъжите с изтекъл срок на (про)руска гадност. Съдя по разговорите си с познати и непознати, по писмени реакции и по-ниския от обикновено интезитет на злобни рашистки нападки към моята персона.

От тази позиция мога да споделя в какво и в кого се прислушвам, за да си изградя представа за бъдещото на войната, започната от Путлер. Следя например мнението на генерал Бен Ходжис ( на снимката), бившия командващ на сухопътните сили на САЩ в Европа. Не приемам за вярно всичко, казано от американски източници ( и в Америка има продажници), но прогнозите на Ходжис доказано се сбъдват. На няколко пъти той правилно предвиди какво следва на бойното поле, включително кога и къде ще започне успешното украинско контранастъпление. Не ми е известно да е сбъркал досега.

 

 

 

 

Генерал Ходжис прогнозира, че е възможно до следващото лято Украйна да си върне Крим. В интервю за украинската секция на  “Радио Свобода” той обяснява, че импулсът на украинската контраофанзива е необратим. Най-напред украинците ще унищожат руските сили в и около Херсон, но няма да спрат докато не освободят десния бряг на р. Днепър. Посоката на настъплението им се движи и от север на юг след успеха край Харков, а сега продължава край Донецк и се насочва към Мариупол. Когато двете крила на настъпващите се доближат достатъчно до Крим, полуостровът ще попадне в обсега на HIMARS и други високоточни украински оръжия срещу летищата, пристанищата и флота на руските окупатори. Отбраната на техните позиции там ще стане невъзможна. Всички пътища водят към Крим, казва генералът.

Вигенин срещу Ходжис? Дали ( пак) ще се окаже прав генералът, а вярващият в руската несломимост Вигенин отново ще (из)падне на колене в ролята на молещия се за победата на руското оръжие, поне половината от което вече е унищожена в Украйна? 

На митинга в София на вярващите в правото на Русия да избива съседите си миналата седмица имаше един фанатик, който обикаляше и повтаряше в транс : “никой не може да ни накара да намразим Русия”. Прав е. Никой не може да накара фанатика да мисли.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( що е то Вигенин) : https://offnews.bg/balgaria/vigenin-napisal-oda-za-9-septemvri-1944-g-vav-facebook-199960.html

 

20 мнения за “Др. Вигенин вярва в непобедимостта на Русия, ген. Ходжис казва обратното. Два свята, единият е руски”

 1. A защо им е на Украйна да завладява Крим? Не би ме изненадал обратен ефект 🙁

 2. Toв. вaгинин още в гимназията си беше болен от комунистически фанатизъм с усложнение руски патриотизъм. За такива пациенти и в психиатрията няма помощ. Да ги питам него и кУрнела със синчето в Ню Йорк за какво им трябва да побеждава путлер Украина? За да нападне после Варна ли?

 3. Теодор Ушев:”Това, което отказвам да повярвам е, че в моята държава има толкова много хора, подкрепящи един нечовешки, човекомразещ, самозабравил се режим!
  Един умен човек написа в Туитър: ” не е по силите на никое гражданско общество да се противопоставя в такъв продължителен период на професионалните хибридни атаки, идващи от Мордор.Тук е вината и на сегашните служби и колаборационистите в тях.”
  Всъщност, цялата тази пропаганда беше осъществена и продължава да се командва от ДС креатурите. От години тече атаката срещу цивилизацията, европейските идеали, свободата на словото, на вярата, на самоопределението, на личността. Атака и унищожаване на културата, изкуството, опошляване на всичко.Бавно, всичко което беше ретроградно , но с потури, беше налагано като правилно, патриотично . Ако задава въпроси, съмнява се, провокира – евроизвращение.
  Всеки човек осмелил се да говори за идеалите на хуманизма, за емпатията, състраданието, беше заклеймяван.Цинизмът беше наложен като основен идеал на обществото.
  И така настъпи този мрак.”

  Oт twitter 🇺🇦 Българската държава е много добре организирана мафиотска организация и хватката се затяга. Има ли изход

  https://graniru.org/Politics/World/Europe/Ukraine/m.286639.html

 4. СМЕШЕН ПЛАЧ!

  Мантрата на руските петоколоници в България е, че
  предоставяйки оръжие на Украйна,
  щели сме да влезем във война с Русия!

  Та Русия непрекъснато воюва срещу България!

  Русия е изградена
  върху български кости!

  Вечният и най-голям враг на България,
  винаги е била Русия!

  Княз Светослав опожарява Велики Преслав,
  и българските земи падат за два века под византийско администриране!

  Руският Цар Иван Грозни опустошава Казан от Велика България
  и се титулува Цар на руси и българи!

  След пет века администриране от османците,
  на 3-ти март 1878г., Русия обявява България за Задунайска губерния!Каквато е България фактически до Берлинския конгрес!

  1921г. Ленин закрива Казанска България,
  и я включва в СССР като ССР Татарстан!

  Русия е против Съединението и против самото съществуване на България,
  но Героите на Сливница спасяват затриването на България!

  През ПСВ, Русия отново се мъчи да заличи България,
  но хвърковатата конница на ген. Иван Колев
  ги обръща в бяг в Добруджа!

  Въпреки, че сме в дипломатически отношения,
  по време на ВСВ Русия обстрелва от кораби Варна
  и бомбардира от самолети цяла северна България!

  След 9.9.1944г Русия опустошава България
  и я превръща в социалистически концлагер по руски образец.
  НРБ фактически е 16-та ССР!

  Днес България формално е в НАТО и ЕС,
  но продължава да е кремълска матрьошка!
  Със съвеЦко въоръжение, несъвместимо с НАТО!
  С руска енергийна примка на шията-
  на дъното на ЕС!

  СТИГА СМЕШЕН ПЛАЧ!
  СТИГА “братски” крокодилски сълзи!
  Русия е изградена
  върху български кости!

  Вечният и най-голям враг на България,
  винаги е била Русия!

 5. Към Веско:

  Не да завладява, а да си върне Крим. Но това е ясно само хората, които не са рашисти.

 6. Теодор Ушев: ”Това, което отказвам да повярвам е, че в моята държава има толкова много хора, подкрепящи един нечовешки, човекомразещ, самозабравил се режим!”
  А пък аз изобщо не съм учуден.
  Все пак, ние сме единственият в света народ, който празнува националния си празник, като развява чуждо знаме…

 7. Разликата между тези двамата от тук до Марс.
  Днес се очертава не особено приятен ден за всички тръмписти. Червеното цунами се оказа вълничка от камъче хвърлено в детски басейн, или буря в чаша вода. Мъка, мъка

 8. А аз изобщо нямам впечатление, че дебилите в България са “толкова много”. Сериозен проблем на нашата псевдодемокрация обаче е, че дава на тяхната “гледна точка” най-голяма гласност, a те са най-кресливи. За сметка на това срокът им на годност е кратък – eтo, БСП е вече на командно дишане и никакви мошенгии с хартиени бюлетини не могат да я спасят, а копейкини ще поврякат още малко и ще оттекат в канализацията най-късно заедно с путлер.

 9. Стотици хиляди руснаци избягаха от обявената мобилизация. Само в малка Грузия са повече от 120 хиляди, предимно добре образовани и с финансови възможности. Показаните кадри на бягащи руснаци на монголската граница бяха покъртителни. Децата на кремълската върхушка също не искат да стъпват в Украйна.
  Войник от морската пехота на Русия се оплаква, че командирите наричат войниците “месо”. Русия ще победи във войната, ако Вигенин участва в битката срещу украинците и българите в източната част на Украйна.

 10. Жители на Херсон съобщават, че напускайки града, руснаците грабят магазините. Изнесли са и лекарствата от болниците.
  Шойгу е издал заповед да се остави града.
  Според мен предстои операция по освобождаване на Крим. Мисля че до 2-3 месеца полуострова ще бъде прочистен.
  Има съобщения от майки на мобилизирани в техния канал, че някои са зачислени в ЧВК Вагнер. Това е много интересен факт и ще следя развитието, защото имам някои подозрения и хипотези.

 11. Към Видьо Видев:
  Възхитен съм от Вашият коментар! Страхотно резюме в исторически план на “братските” руско-български “приятелски” отношения през вековете!…
  А Вигенин?! Нямам думи, каквото и да пиша, ще бледнее коментарът ми! Добре, че Иво ни е пощадил и не е приложил и негова снимка!!!

 12. Тези, които се занимават с вери, са тъпаци. Хората се занимават с вземане на решения, не с вери. Много голям проблем е да се оцени доколко едно решение е било добро, или не. Но вярата няма нищо общо с решенията, опазил Господ от тъпаци, които вземат решения на базата на верите си.

 13. Извинявам се, ако вече е ставало дума без да забележа, но все забравям да кажа не съфорумците, които не знаят разговорния руски, че популярното “чмобики” (от частично мобилизирани) е приятна игра на думи с “чмо” – лайно… Като стана дума за Вигенин, та се сетих…

 14. Бягат от Херсон и дясната част на Днепър..Еленовъда Шойгу с прискърбни очи приема предложението на касапина от Сирия Суръвикин днес в 17 ч на фронтовата линия оставят чмобиките на заколение за да може по опитните части и командирите да избягат. Даже са взривили зад първата линия на фронта мостовете да не могат да отстъпват чмобиките. Но тази вечер за Мистър Хаймърс явно ще има Лъки страйкове по всички видове понтонни мостове на Днепър))

 15. Към
  Видьо Видев
  09.11.2022 в 14:38 :
  Г-н Виденов вие знаете за Ленин, но явно не сте допълнили, че той е с татарско потекло, така че той е в личен конфликт на интереси и е злоупотребил с неограничената си власт спрямо Волжка България, като я е нарекъл Татарстань!
  А и на севрномакедонците трябва да се каже, че техният държавен большевишки идол Ленин е ТАТАРИН, така че ако обиждат българите , че са татари, то така казват че и Ленин също е българин(татарин)!

 16. Щом втората армия в света бяга, то значи я гони първата!
  И тавариш Шойгу отдал приказ, Херсон уже не наш!
  Няма такава жалка картинка каквато е руската армия изправена пред оръжията на НАТО и САЩ, и волята за победа на украинската армия и народа на Украйна.

 17. Да минеш на Левия Бряг!?Много символичнчно за втарая (в Украiна)….А бяха против ЛГБТ….Е,честито….:)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.