10 метаЩАЗИ у нас след 10 ноември 1989-та. Моята класация “В десетката”

Днес е 10 ноември. Навършват се 33 години след падането на Берлинската стена на 9 ноември 1989 г., повлякла на следващия ден режима Живков в България.

НА СНИМКАТА ( авторска и с авторско присъствие в композицията): Брежнев и Хонекер, увековечени в страстна целувка на Берлинската стена.

 

 

 

 

Правя равносметка какво не се промени у нас за изминалите 33 години от деня, в който беше отстранен по съветска заръка най-дълго управлявалият комунистически диктатор в Европа. 

Позитивите за този период ги знаем. Те са основно два: промъкнахме се в НАТО и ЕС, благодарение на което още ни има като държава, набелязана от Москва за нови “освобождения”. 

Даваме ли се обаче сметка за главните причини за негативите?

Хубаво е да знаем, колкото и песимистично да изглежда, с какво НЕ се разделихме и какво НЕ успяхме през тези 33 години. 

 1. Не се промени на 10 ноември 1989 г. съдбата ни да бъдем “освобождавани” от евразийците с цел да ни заробят по нов начин чрез подставените си мутри и бруталното пазаруване на всичко и всеки, готов да им се продаде. И днес местните колаборационисти с нашите “освободители” от собственото им протеже Живков хранят надежди за “четвърто освобождение” – този път от западното влияние ( условие, предпоставяно и през 19 век от руската империя преди да реши да ни освобождава от османската й конкуренция за контрол над нас). В ролята на “освободител” виждат кървавия Путлер.
 2. Горната зависимост обуславя някои от най-долните явления, свързани с нашето влачене на европейската опашка по пътя към Европа и европейските стандарти. Все така сме тровени с руска корупция. Нейните метаЩАЗИ са проникнали навсякъде в разделената ни днес манталитетно страна на прорашистка и прозападна нация ( като беше разделена дори с държавна граница Германия на просъветска и прозападна част ). 
 3. Берлинската ни стена МОЧА и неговите подобия си стоят непокътнати. Все така маркират най-важната червена линия на истинската промяна, която ни е забранено да прекрачваме. 
 4. Не се промени позорният ни навик да се оставяме да ни навикват от Москва, на което да отговаряме с близко до мълчанието беззъбо фъфлене, вместо да национализираме Банкянския им поток и руския анклав в резервата “Камчия”.
 5. Не успяхме да докажем убедително на себе и на света, че не сме отново кандидат за руски сателит, както бяхме за съветска република.
 6. Закъсняхме позорно с нормалната реакция на демократична държава спрямо Украйна, жертвата на най-зловещата агресия в Европа от Втората световна война насам – отново заради вкопаните в темелите на държавата ни спирачни механизми на рашисткото влияние.
 7. Нито веднъж не реагирахме подобаващо срещу антибългарската пропаганда на опасния “голям брат” на Изток, както иначе храбро се перчим на малките и безопасни побратими на Запад от нас. Нито веднъж!
 8. Така и не формулирахме като национална кауза националното ни освобождение от комплексите и комплексните зависимости, посочени по-горе.
 9. Никоя партийна платформа – за разлика от тези на русофилските партии с тяхната декларативно заявена програма в полза на чуждата държава- не открои необходимостта да се освободим от митовете за “освободителите”.
 10. Така и не посмяхме да отхвърлим посмешището 3 март като Български национален празник, сътворен от евразийските съперници за впрягане на българите в техните каруци.    

Без да си кажем и осъзнаем тези основоплагащи кривици , ще продължим да криволичим по европейския друм и да се питаме с какво сме по-лоши от конкурентите ни в състезанието за европейски жизнен стандарт, че все така изоставаме от средното му ниво.

29 мнения за “10 метаЩАЗИ у нас след 10 ноември 1989-та. Моята класация “В десетката””

 1. Само три коментара под статията на “Новая газета”. Наистина няма какво да се добави към тази дисекция на политикума у нас…
  Е, на мен мненията на Волгин и Искра Баева ми липсваха, но за това си имаме БНР…

 2. Ето така се разрешават проблемите.

  https://offnews.bg/sviat/latvia-shte-sabori-vsichki-savetski-pametnitci-do-15-noemvri-789216.html

  Мисля че копейката е нарочно много шумен.. най-добрата защита е нападението..
  Руснаците много добре знаят че в момента са уязвими и паметниците им и в България може да падната както падат в други страни.. главната мисия на копейката е да ги пази.. срещу копейки разбира се..

 3. Българите няма да могат да се излекуват от никакви руски метаЩАЗИ,
  преди да се излекуват от натрапваното им още от утробата славянство!

  Славянската измислица на Дон Мавро Урбини
  е превърната от Петър Първи и Екатерина Велика
  в руска имперска доктрина!
  За втълпяване на русофилство в неруски територии, още от детството.

  Относно ” посмешището 3 март като Български национален празник”

  Следвайки европейските и световните традиции,
  Български национален празник трябва да бъде 22 септември.
  На тази дата през 1908г.,
  Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски е коронясан като Цар Фѐрдинанд I-ви.
  И най-важното!
  На 22 септември, през 1908г.,България отхвърля всякаква юридическа зависимост
  от Османската империя и от Руската империя!

 4. Кошлуков е бетониран в сърцето на пропагандата. Като МОЧА в сърцето на България. Може би трябва сдружение за сваляне на Кошлуков.
  С дата 22 септември не съм много съгласен, защото е предшествана от 1907 г таен договор между Русия и Фердинанд.

 5. Към Веселин Станев:

  Вярно е. За съжаление и в обявяването на Независимостта от 22 септември Русия има роля.Нейните слуги днес могат да като репей да се закрепят и в тази пукнатина в скалата ни.
  В този смисъл Съединението е най-непоклатимия избор, според мен.

 6. Веселин Станев
  10.11.2022 в 21:13

  Каквито и съображения против да има,
  следвайки европейските и световните традиции,
  Български национален празник трябва да бъде 22 септември.

  Факт е, че на 22 септември, през 1908г.,България отхвърля всякаква юридическа зависимост
  от Османската империя и от Руската империя!

  Ако в обявяването на Независимостта от 22 септември Русия има роля,
  тогава защо Русия не я признава чак до покръстването на цар Борис 3-ти?

  Съществена роля в обявяването на Независимостта имат всъщност ВМРО.
  Те подпомагат въстаналите турски гарнизони в Македония и Беломорска Тракия
  и младотурците извършват преврат в Османската империя!
  Възползвайки се от неразбориите, правителството на Александър Малинов
  /роден в Пандъклия,село в Болградски район, Одеска област, Украйна/,
  обявява независимостта на България
  и коронясва Фердинанд за цар.

  Такива са ФАКТИТЕ и ДОКУМЕНТИТЕ!
  Интерпретирането им от историците е “друга бира”.

 7. Руско-българската ТАЙНА конвенция от 1902 г. е в сила до 1913 г., която превръща България във васална страна на русия – това разкрива парламентарната комисия разследваща причините за погрома 1913г – всички министри, разпитани в анкетата, признават за нея. Конвенцията е придружена от доклад на ген.Жилински, в който се казва, че тя не се нуждае от тържествените форми на ратификация, понеже се сключва с “васален княз“ и по-нататък: «при добросъвестно изпълнение от българите на задължението да не предприемат каквито и да било военни мерки без предварителното съгласие на руското императорско правителство” – цената на официално обявената независимост е тайното поставяне на бълг. армия в руско разпореждане. Конвенцията от 1902 г. отнема всяка инициатива на България, забранява й да предприеме каквито и да било военни мерки или да води каквато и да било самостоятелна външна политика. Конвенцията е да не се допусне 2-ро съединение и с Македония – България става сляпо оръдие на руските завоевателни планове за завладяване на Проливите и на плановете на русия за Европейска война.Единственото задължение, което Русия поема с тая конвенция спрямо България е да запази целостта й при посегателство на Румъния и не само, че не го изпълнява, но точно русия тласка Румъния в гръб на България в 1913 г. и руският цар празнува погрома на България в Кюстенджа – връчва на румънския крал маршалски жезъл целия свят да знае, че русия наказва България за съединението – извоюването на АВТОНОМНА Екзархийска България, Съединението, ни правят независими и като народ и като държава , но тези епохални български победи са превърнати в клишета – всъщност не е познато нито делото на възрожденците нито историята ни до руската окупация 1944
  – съединението и силата ни са под копитата на цоросвободител и решението не е българския парламент да се премести в партийния дом …

 8. Вчера се появи на екрана на собствената си телевизия и ритнитопковецът на прИхода, мутрата от народната милиция, пожарогасителят от ченгесарската школа в Симеоново-милЮционерь (б)УДА Искариоть :

  https://mobile.frognews.bg/article/257684/

  Е ,сега разбрахме, че бокоТИКВАТА е ритаал мачлета дори и на 10 ноември 1989г.!!!!!!
  Ето това е разИлтатът от 33 години прИходь, нали!

 9. Допълнение към
  “Български национален празник трябва да бъде 22 септември.”

  На 3 юли 1908 г. майор Ахмед Ниязи бей и Енвер бей вдигат бунт сред военнослужещите на Трета армия в Ресен (днес Северна Македония).
  Военни части, командвани от Ниязи бей и Еюп Сабри, влизат в Битоля и пленяват местния военен командир Осман паша.

  Чети на ВМРО подкрепят бунтовниците,

  Въстанието бързо се разпространява сред военните подразделения на цялата европейска територия на Османската империя!
  Правителството в Цариград не успява да организира въоръжено противодействие.
  На 24 юли 1908 г. Абдул Хамид II официално обявява съгласието си да удовлетвори исканията на бунтовниците.
  Конституцията на Османската империя от 1876 г.е възстановена и заседанията на парламента са подновени.

  През март 1909 г. Абдул Хамид II прави опит да организира контрареволюция, но е детрониран и на 26 април 1909 г. е заточен в Солун.

  След възстановяване на Османската конституция 24 юли 1908 г.,
  четата на Васил войвода завладява Скопие.
  Месец след обявяване на независимостта на България /видно от саморъчния надпис/
  четата си прави обща снимка на 22.12.1908г.

  Генерал Стефан Паприков изразява оптимизма на местното население
  непосредствено след революцията и в доклад пише:

  „ …в Македония българите, техните войводи и изобщо българщината са на особена почит,
  там владее пълна свобода…
  Границата е отворена.
  Отиването в Македония е най-свободно.
  Падналите българи-четници се величаят и от турското население
  като народни герои.
  Всичко това е невероятно, но е вярно…”

  По същото време Австро-Унгария обявява, че анексира османското владение Босна и Херцеговина.

  Високата порта е в паника.
  Възползвайки се от бъркотията, българското правителство на Александър Малинов се възползва от нестабилността,
  настъпила в Османската империя непосредствено след идването на младотурците на власт,
  на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ в Търново
  със специален манифест провъзгласява независимостта на България,
  като княз Фердинанд I приема титлата цар на българите.

  С този си акт, България отхвърля юридическата си зависимост
  от Османската империя и от Руската империя!

  Ето защо,
  следвайки европейските и световните традиции,
  Български национален празник трябва да бъде 22 септември.

  Позорен факт е, че
  вместо да бъде погребан в България,
  каквато е предсмъртната му воля,
  ковчегът с тленните останки на Цар Фердинанд
  стои в Кобург непогребан и до днес!

 10. Ще почна от т.10
  Трети Март 1918 година- славна дата за българската армия и държава! Редица държави в Източна Европа придобиват независимостта си благодарение на водената от Н.В.Цар Фердинанд коалиция от Германски Австроунгарски Турски и Български войски. Какво му е лошото на този 3 март- а и подписан като отговор за 40 годишнината на Сан Стефанския договор.

 11. В “зората” на демокрадцията някой от известните тогава бг политици беше казал, че демокрация се прави от демократи. У нас нямаше (още) такива, а най-малко воля поне да станат такива имаха тези, които бяха властвали след 9-ти (септември) и запазиха властта си и след 10-ти (ноември). Те управляват задкулисно и днес на принципа “разделяй и владей” и са познати като “сарайско-библиотекарската шайка (СБШ)” – израз, излязъл от днешните (да ги наречем специални) служби. За 33 години в България израснаха и много демократи, но те и да стигнат до властови позиции, бързо биват наритани и заменени с послушни слуги на СБШ. Начинът, по който последното правителство бе свалено, беше симптоматичен за стила на управление на задкулисието. Не знам как може да бъде излекувана България от тази метаЩАЗИя освен чрез силно и смело гражданско общество – “жълтите павета” са негов символ. Като “стар жълтопаветник” за мен е удовлетворение, че най-масовите митинги и шествия през последните десетина години бяха за правилните каузи, докато руските знамена на костя копейкин са по-многобройни от човекоподобията, които успява да събере там.

 12. Какво стана с оръжието което щяхме да даваме на Украйна?
  Македонската композиция вече прекоси България на път за Украйна!
  Македонците били сърбомани и не знам какви но май се оказаха повече хора от българите.

 13. С разпадането на рашистката империя ще им дойде акъла в кухите тикви.

 14. – каскетура на макс
  “…вкарването в затвора на двете жени, след близо три години домашен и реален арест, е изнасилено право. Още от първия ден на показното им задържане. Съдиите не спасяваха правото, а опърпаната от всички страни репутация на Гешев. Вместо той да си носи позора на перверзните му схеми за борба с корупцията, които защитават големите риби и търсят жертви сред беззащитните, сега съдиите носят този позор. Същите съдии, които са освободили Маргините и куп светила на мафията, вкараха двете жени в Сливен, за да “нахранят” медиите с политически амфетамини на илюзията, че Гешев върши някаква работа и че реалната корупция е при малките кметове, а не при големите акули в политиката и бизнеса. Не случайно символът на българската корупция беше в екрана, докато двете жени ги извеждаха под конвой…(Илиян Василев)”
  – рибата отдавна се вмирисва по руско/болшевишката класика:цар хороший …

 15. Днес слугинските ни “синдикати” пак се притичат на помощ на СЛУЖебното рубладжийско правителство, назначено от на руския пРезидент: чрез изнудвачески, неосъществими социални претенции целят да блокират гласуването на поръчката за втората партида F-16.

  А пък тези дни всички медии, анализатори и политици от всички бои усилено се опитват да внушават на българите, че даването на третия мандат на “умерената” и “диалогична” партия “Български възход” ( т.е.Възраждане-2), зад която стоят интересите на рубладжийските олигархични кръгове на Ковачки, на баджанаците Софиянски и Васил Божков, на абевееца Румен Петков и присъдружните им тайни рубладжийски общества, било НЕИЗБЕЖНО, “В РЕДА НА НЕЩАТА”!? И, представете си наглостта, руските еничари се канели да ни управляват поне 8-9 месеца, за да “организирали” местните избори!
  Как е възможна подобна антибългарска медийна манипулация?

 16. Видьо Видев,

  българската делегация чака да бъде приета от Николай ІІ,а той чака съсечения Стамболов да умре – антисъединиските метежници избягали в русия са върнати и руските еничери са пак в армията – руското условие княжеският престолоноследник да е православен се изпълнява1896 г. в софийската църква „Свети Крал” под зоркото око на руския граф Кутузов – след по-малко от година султана признава княза и му дава управлението на Източна Румелия – в петроград лично Фердинанд сваля калпак и се кланя и се кръсти – в пресата се появили публикации с подигравки, че бълг.княз се кръсти и когато влиза в театрите, концертните зали и увеселителни заведения
  Истината е, че Стамболов като министър-председател намира съдействие и на запад за подобряване участта на българите в Македония и Тракия и в Турция и издейства берати за бълг. митрополити в Охрид, Скопие, Велес и Неврокоп, придобивки за екзархийските училища в Македония и Одринско, което е срещу руската политика там след Съединението .Та Стамболов е убит заради плановете му за 2-ро Съединение:“ Страната се умиротворява, положението, няма да закъсней, ще се признае. Армията е засилена и ще взема мерки още да се засили, мен трябва една тристахилядна армия, добре въоръжена и снабдена, с пълен офицерски и подофицерски кадър, за да продиктуваме с бързото й мобилизиране реформите в Македония и Одринско. И затова аз лично ще третирам в Цариград. Ако това не бъде прието от султана и неговото правителство, със завръщането ми още в Търново-Сеймен ще заповядам да мине армията границата. С един резерв от 100 000 пушки, с нужните муниции, ще въоръжим македоно-одринското население и с главното ядро на армията много са две седмици, да се явим победоносно под стените на Цариград. А от там ще заявим на европейските сили, че не за завоевания воюваме, а за реализиранието на чл. 23 от Берлинския договор.” – Стамболов е един от организаторите на Кресненско-Разложкото въстание (1878 г.), което е първият въоръжен протест на македонските българи срещу неправдите на Берлинския договор. А на България се допуска да обяви независомост , но след подписване на тайната конвенция 1902г князът фактически е руски васал – по руски инструкции тук се разтурят двата македонските комитети и ръководителите им са арестувани и интернирани – целта е да се пречи на подготовката на Илинденско-Преображенското въстание – РУСНАЦИТЕ СЕ ПОДСИГУРЯВАТ И С НОТА С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НЕУЧАСТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ПРЕДСТОЯЩОТО ВЪСТАНИЕ – с 1 куршум 2 заека: няма 2-ро Съединение и разкол м/у българите по македонския въпрос след това ЯВНО предателство на Иленден

 17. към Видьо Видев:

  Всеки път, когато някой спомене “славяни”, задавам един прост въпрос:

  В кой музей по света мога да видя поне 1 артефакт от славяни, защото до сега не съм срещал?

  До момента не съм чул нито един отговор!

 18. Видьо Видев,

  обърнете внимание – подигравките в руските вестници не са случайни – целта на русия е Фердинад да стане неприемлив за запада – в ония години православието за преобладаващия западноевропейски светоглед е изостанала и закостеняла религия – НС гласува изменение на чл. 38 на БК :”Българският Княз не може да изповядва никаква друга вяра, освен Православната. Само Князът, който по избор е стъпил на българския престол, ако принадлежи към някое друго християнско вероизповедание, както той, така и първият престолонаследник, може да си останат в него. ” Фердинанд знае, че ако един ден абдикира, Борис може и да не стигне до трона, ако е римокатолик. Мария-Луиза е кръщелница на папата, но папата тогава е като днешния и отлъчва от църквата Фердинад – русия УСПЕШНО работи, за да го отстрани от трона и да поеме протекцията на престолонаследника (митроплит Методий пишеточно за този план в ”Погрома Виновника”) – православното кръщение на престолонаследника е успешен династически ход, но договора 1902г не случайно е таен – на запад нямаше да подкрепят независима руска губерния на Балканите

 19. @sms

  Така е, както го описвате, но сте пропуснал/а “черешката на тортата”: че според разбирач/к/ите от тaлaвизора целият този политически тюрлю-гювеч се готви на… “Козяк” 16.


 20. 11.11.2022 в 13:48

  Мдааа… и тако, и вако…

  Заради бойкота на Русия,
  никога не е реализиран чл. 23 от Берлинския договор.
  За даването на автономия и местно самоуправление
  на Македония, Беломорска Тракия, Моравия и Бесарабия-българските земи останали в Османската империя, в Сърбия и в Руската империя.

 21. Видьо Видев,

  имало е “вако” на Цариградската конференция , по мирен път се даде автономия на ВСИЧКИ ЗЕМИ на Екзархийска България , но русия го пре”тако”ва – на русия й трябва война , за да няма конкурентна голяма България на Балканите , ТАЙНО спазарява Македония и Беломорска Тракия със султана, той не подписва и русия си спазва обещанието и не влиза с войска в Македония , въпреки , че цялата турска армия след Шейново е изтеглена пред Цариград да го пази – на русия й е даден мандат на Цариградската конференция с военни действия да принуди султана да подпише автономията на България, но след Шейново русия не сбира Великите сили в цариград , а изолира българското опълчение и без битки стига Одрин – на българите е ясно, че Великите сили няма да дадат такъв голям протекторат на русия, но русия не допуска нито 1 българин на Берлинския мир – нейното не се губи – това което тайно е спазарила в Райхщат и получава всичко и стъпка на Балканите и признателни българи обвиняващи запада – но истината е, че на русия й е попречено да ни завладее точно с решенията на Берлинския конгрес – а реформите в Македония русия препятства по всякакъв начин, да не говорим за погромите там провокирани от русия там, за които в руската преса се радват, точно както сега за това което става в Украйна – за русия е важно да е 1-ва “сила” в православието, което е много повече от влиянието на Балканите, но исторически правото е на българите и са най-мнгобройното православно население в Османската империя – русия не освобождава българите нито 1829г нито през 8-те години след 1833г когато султана е васал на руския цар , но когато султански закон защитава автономията на Екзархийска България в етническите й граници , русия може само с война да я извади от тази защита и да я раздроби , което с погрома 1913 постига , а след 1944 окончателно превзема


 22. 11.11.2022 в 22:33

  Най-добрата манипулация е полуистината,
  а половината написано от тебе не е истина!

  Турция никога не се е пазаряла с Русия, за сметка на България.

  Ще отбележа само два факта.

  Русия предлага на Османската империя да нападне България след Съединението,
  и след като тя не се съгласява, черната работа я върши Сърбия!

  На Берлинския конгрес Русия се спазарява с Англия, в ущърб на Османската империя,
  и Кипър става английско владение.
  За сметка на румънска Молдова и Бесарабия.
  Румънския сенат протестира с нота пред Берлинския конгрес,
  и Румъния се компенсира с българската Добруджа.
  Такива са фактите и документите!
  А не твоите манипулации за пазарлъци между Османската империя и Русия!
  Още от Петър Първи и Екатерина велика, Османската империя и Русия винаги са врагове, заради проливите!
  Русия винаги е враг на България, поради доктрината Черно море да стане вътрешно руско море.Затова и Русия не освобождава България, а я обявява за Задунайска губерния, каквато е юридически и фактически до Берлинския конгрес.

 23. П.П.
  За да ги спечели за съюзник в ПСП,
  Сталин предлага Бургас на Османската империя, но тя отказва примамката.
  Съюзява се с България!
  Аскерът и хвърковатата конница на ген. Иван Колев,
  посичат руснаците и румънците в Добруджа!

 24. Видьо Видев,

  “Турция никога не се е пазаряла с Русия, за сметка на България” – кога?
  – когато се договаря с русия да разменя бълг. население с черкези, за които християните са смъртни врагове, заради руските зверства с/у в продължение столетие
  – при намесата на русия в Египетска криза превръща султана в руски васал и русия укрепва влиянието си в Сърбия като активно се намесва след тимошкото въстание на българите 1933г и султана отстъпва шестте размирни български нахии на Сърбия – това са Неготинска, Тимошка, Зайчарска, Гургусовацка (днес Княжевацка), Крушевацка и Алексинацка околия – за пръв път сърбия достига до р.Тимок
  – при Съединението по настояване на русия турската армия е на южната ни граница и намесата на Англия не позволява да бъдем ударени в гръб, и сплескани в сръбско-турски клещи, и след това да има руска окупация извикано от туземни рускиеничери
  – в Македония от страх пред 2-ро Съединение руския посланник в Цариград съветва турското правителство да унищожи български комитети и с руски „карт бланш” турците да употребят всички средства за смазване на всяко движение за придобиване политическо право на Македония, турците изпращат 150 македонски българи на заточение и това предизвика преждевременно въстанието1903 г. и русия настоява турците да бързат с потушването на въстанието, да употребят и топове, преди Европа да се намеси и да иска автономия – разорението и унищожаването с топове на 150 бълг. села в Македония, се дължи на руското влияние в Турция . Петербургския “Държавен Вестник”оправдава турците.Декларацията на руския цар: „Една капка кръв не проливам за българите в „Македония”, казва на турците: избивайте, разрушете къщите им, опозерете семействата им русия е с вас – с унищжението на македонските българи, вие, турците, услужвате на русия.Турците схванаха желанието на императора и го удовлетвориха.
  – или при Погрома на България – русия не просто остави турците да нахлуят в България, но ги насърчава, докато румънците окупират Добруджа, Турция да си “върне” Източна Тракия с Одрин, Лозенград и Димотика.
  … още за “половината” истина от историята, която НЕ се учи и до днес


 25. 12.11.2022 в 17:14

  Явно ти си диверсант в Беседката!
  Османската ивперия след Берлинския конгрес никога не е воювала срещу България!
  С изключение през Балканската война, когато е била нападната!
  Турция е била винаги съюзник на България-и през ПСВ, и през ВСВ!
  Турция днес е наш добър съсед и могъщ съюзник в НАТО!
  С най-голяма сухопътна армия в НАТО в Европа!
  А днес флотът на Турция е 17/седемнадесет пъти! по голям от Руския!

  Такива са фактите!
  За твое сведение, руски диверсанте в Беседката!

 26. Видьо Видев,

  Англия и САЩ не са наши съюзници през ПСВ и ВСВ и това не променя факта, че Англия свиква Цариградската конференция, спасява Съединението от сръбско -турски клещи(Турция е в правото си да се намеси, защото и Изт. Румелия и княжеството ни са турски протекторати), пречи на Русия да ни окупира(Англия НЕ ни спасява от клещите на Румъния и нападната и разгромена Турция и нямаше и да има нужда да се намесва, ако радкодимитриев не беше руски еничер) – и е факт, че България остава на политическата карта благодарение на категоричната подкрепа от несъюзникът САЩ след ПСВ…
  – за написаното от мен … прочетете: ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.?, Янко Гочев, историк/sitebulgarizaedno; “Освободителни” мисии на Русия-Съветския съюз в и около България, автор Иван Лилов, изд.2003 и СТАРОЗАГОРСКИ МИТРОПОЛИТ МЕТОДИЙ КУСЕВИЧ, ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ.ВИНОВНИКЪТ.От един петдесет годишен деец за освобождението на стара България – Македония.Стар българин, Македонец.Стара Загора, 1914 г. – и четете и внимателно

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.