Отчаяният рашизъм и мобилизираният частично от него будизъм

 

 

 

 

Соловьов, водещият ( по агресивна наглост) главен телевизионен пропагандон на режима в Москва, който всекивечерно промива мозъците на зрителите в капана на безалтернативната в Русия държавна телевизия, обяви Русия за велика…мюсюлманска и будистка страна. Освен православна, разбира се. https://t.me/m0sc0wcalling/14340

Това е полезна информация с цел евентуално изтрезняване на полезните ( за Москва) идиоти у нас, които виждат в Русия закрилник на православието от турци и мюсюлмани.  

Не е новина за осведомените, че руската империя гледа на исляма като на съюзник срещу Запада, макар империята да е завладяла с кървави насилия огромни по територия земи, населени с милиони мюсюлмани. РаZия тепърва ще пати от тяхното национално и верско пробуждане.

Още Александър Невски, васал на ислямизираната монголска Златната орда, приел в края на живота си исляма, е гледал на света през същата кривославна призма. Поради което и е канонизиран за светец ( близо два века по-късно) от руското кривославие за светец. След това е натрапен като патрон на Патриаршеския храм в София. 

Целта е да се знае, че преболедувалата и оцеляла след 5 века османско ислямско господство България трябва да има за светец в центъра на(д) своята столица мюсюлмански слуга. Наложен е като контратеза срещу европейското развитие на България.

През 2017 година руският ( половин арменец по произход ) външен министър Сергей Лавров закичи Златната орда с лаврите на култа към монголско-мюсюлманските корени на съвременната руска нация. Публикува от свое име статия, в която възхвали монголското нашествие като източник на обновяване на …генофонда на съвременна Русия.   

За него е благодат 3 века “татаро-монголско иго” , както обикновено беше наричано монголското господство над Московията в руската историография, преди на власт да дойдат Путин и Лавров.

В същото време от българите се очаква да повтарят, че са били турски роби, освободени от рожбите на монголските мюсюлмани, с чиято кръв във вените си арменско-руският Номер две в Кремъл се гордее днес.  https://ivo.bg/2016/03/07/лавров-монголското-нашествие-е-обнов/

Но Лавров е само пешка в устата на Путин ( да не кажа друго, близко по звучене). Господарят му не веднъж е декларирал, че православието е по-близко до исляма, отколкото до католицизма. https://ivo.bg/2016/07/26/старата-вражда-към-запада-на-русия-и-ту/

понеделник, 20 декември 2010 г.

Путин: Православните са по-близо до исляма, отколкото до католицизма

17.12.2010 21:17
Министър председетелят на Русия Путин, отговаряйки на въпроси по пряката линия, е заявил, че според мнението на специалисти по религиозните въпроси източно-правосланите християни са по-близо до исляма, отколкото до католицизма.

Като потвърждение на това негово изказване е решението да се построи още една джамия в Москва.

http://islambulgaria.blogspot.com/2010/12/httpalendarovnetnewssnimkislidesputinjp.html

Нямаше да има проблем с възвеличаването на исляма, който наистина е една от трите най-важни монотеистични религии в историята, ако не беше перверзната  (зло)употреба в комплексарската борба на РаZия срещу превъзхождащия я във всичко Запад.

Губейки почва под краката си в Украйна, където се (д)оказа като колос на глинени крака, московските пропагандони ( в свободен превод по смисъл – пропагадните капути), вече посягат и на будизма.

Ислямът може да бъде обвиняван за множество насилия, за завоевания, налагани с  ятаган и с полумесец на знамето. А също за практикуване на войнствен джихад от нетърпимост към други(те) религии. Дълго е да се обяснява доколко тези обобщения са верни и приложими в исторически контекст спрямо разпространението на тази религия.

Сега, оказва се, будизмът също е мобилизиран от руската пропаганда срещу “колективния Запад”. Частична мобилизация. Само по телевизора, все още.

Отчаянието на агресорите ражда чудовища. Вика на помощ религии, в основата на които е думата мир, какъвто е  случаят с исляма, както и философии, основани на ненасилието, какъвто е култът в основата на будизма. 

6 мнения за “Отчаяният рашизъм и мобилизираният частично от него будизъм”

 1. Подобно на нашичкия байтошо, който по перестроечно време казваше, че ние сме се преустроили още през април 1956 година…

 2. Не проблем исляма и РАБьското кривославие в хуйлостань, проблем е консервативната простотия , която го използва за личните си цели и личната си власть, нали!
  Имало е времена , когато и исляма, и православието са носели прогрес, и будизма преди тях, дори и най-древния шаманизъм на Шойгу, но сега са други и времената , и самите хора, и самата околна среда , и отношенията и връзките между тях. Просто всичко е различно, друго, освен консерватизма на простотията, той е безкрайно и безбройно вечен!

  Но за Путлер и пропагандоните му всичко това няма и значение, защото са чекистки безбожници дори в гените си. Те използват личните чадтни религиозни вярвания на мужиците само ,за да се докопат до личната си власть над тях, и нищо повече. Дори си държат большевишката мумия на Ленин на Червения площад, за да изповядват истинската си савецка религия пред музея му, на всеки парад и манифестация пред него!
  Трябва да пратим и нашата кметица фандъковНа на обмяна на опит в Москва, за да се попие ценния опит , как се поддържа Червения площад от великите савецки таварищи, защото тя не може дори един Жълт площад в София да пренареди , като хората, вече 15 години. В замяна на това, фандъковНа може да подари на путлеристките си колеги всичките МОЧИ от Задунайската губерния, даром, и за скрапь!
  Може да попита и ,защо наричат ноемврийската им КОНТРАреволюция социалистическа, след като те се наричат “комунисти”???

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу большевишкия ИМПЕРнационалболшевишки и чекистки фанатизъм!

 3. Няма нечовешка религия!
  Има нечовешки свещеници!

  Затова Ботев е казал:

  “О, мой боже, правий боже!
  Не ти, що си в небесата,
  а ти, що си в мене, боже –
  мен в сърцето и в душата…

  Не ти, комуто се кланят
  калугери и попове
  и комуто свещи палят
  православните скотове;”

  Една от деноминациите на исляма е суфизма.
  Тяхната молитва е “Ашк олсун”
  Неправилно на български е придобило значението “Браво”
  Всъщност буквално означава “Да бъде любов”.

  нещо като „Некa любовта да бъде с теб“.
  Това е поздрав между посветените мистици на Изтока
  и употребата му подсказва,
  че срещналите се вярват в едно и също нещо.

 4. Не знаех, че “Великия” княз Ал.Невски в края на живота си приел исляма! И след това е канонизиран за светец! На това му се вика религиозна толерантност! Ама в московията и сатаната биха канонизирали!!! Например под името “Св. Сатана Московски”. И тук Патриаршеската катедрала да се увенчае с това име! Ако не е жалко, щеше да е много смешно…Нашите Синодални старци /голяма част от които са откровени рашисти за съжаление/ е добре да се се замислят в името на националното ни достойнство – не е ли крайно време да премахнат името на този православно-ислямски светец на Патриаршеската катедрала!? Нима ние нямаме Св.Иван Рилски, Св. Патриарх Евтимий?! А пък светските власти да не се въртят повече като пумпали и да се ослушват, ами да махат МОЧА, пловдивския Св.Альоша и останалите символи в страната на съветския болшевизъм! Свръх крайно време е!!!

 5. “велика…мюсюлманска и будистка страна.” започна своето “велико” отстъпление в Украйна! Всъщност единственото велико нещо на русия е пропагаДната! Всичко останало руско е: “Купи гавно, радное гавно!”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.