Морфов предизвика морфичен резонанс спрямо ДПС

Нямах намерение да се включвам в многогласния спор около драмата в Народния театър. Но след като на страната на дългогодишната спътница на депесарския елит ( и част от него) Велислава Кръстева ( на снимката с почетния председател  на ДПС Доган, до когото неизменно стои при гласуванията му) се включи и едно от най – отявлените лица на рашизма у нас Светлана Шаренкова ( проф.!), въздържанието ми се изчерпа. В мен настъпи морфичен резонанс ( както обича да казва Доган).

 

 

 

 

Не бих се произнасял за професионалните качества на режисьора Александър Морфов, който се възмути от настаняването на елитарната представителка на ДПС на ръководна длъжност в най-елитния ни театър. Не харесах неговия “Декамерон”, в който Стефан Данаилов на сцената се разхождаше с мобилен телефон и час по-час отговаряше на позвънявания. Отказа ме да следя следващите му постановки.

Но това не е причина да не погледна на Морфическия случай от другата страна на резонанса му в политиката – макар Морфов да е мотивиран явно именно от неистовата си нетърпимост към някои нейни представители, както сам се изрази в едно интервю. 

Ориентирът за мен е кой се възмущава най-гръмко от постъпката му. Щом и говорителката на рашизма у нас Шаренкова е включена чрез рашисткия “Труд” в (контра)нападението срещу Морфов, случаят заприлича на онзи вододел през ноември 2015 година, когато за пръв път депесарският вожд Доган напусна удобния си евроатлантически диван и обяви за диване своя наследник в партията Лютви Местан. Буквално го изхвърли зад борда. На Местан му потънаха гемиите под огъня на вбесения вожд, който защити с огнени слова Русия от нашия съюзник в НАТО Турция. Така ДПС, повтарям, изплува за пръв път на повърхността като руска подводница.

Местан резюмира факта с метафората, че е настъпил руска мина.

Още преди този скандал “Ню Йорк таймс” написа, че ДПС е проруска партия. Лютви Местан поиска извинение, но сам се извини на вестника и призна правотата му след като 10 месеца по-късно рашизмът на ДПС под командването на Доган го помете.  https://www.mediapool.bg/dps-tarsi-oproverzhenie-ot-nyu-york-taims-news228993.html

Може да благодарим на Александър Морфов, който иначе е добре приет в Русия като режисьор на дългогодишна служба там, че уцели Сокола в рашисткото крило със стрелите си срещу неговата кукувица в гнездото на Народния театър.  Едва ли това е имал на ум режисьорът, но резултатът е този. 

Сокола, разбира се, ще продължава да кръжи над своите кукувичи гнезда навсякъде, където може да си снесе яйцата за отглеждане ( вкл. по недоглеждане), а не само в Народния театър. На роден терен трудно ще му бъде попречено засега. Но на международен (само)разобличението ще припомни за рашизма на “евроатлантизма” с марката ДПС. 

 

18 мнения за “Морфов предизвика морфичен резонанс спрямо ДПС”

 1. Гнусната ченгесарска шайка си направи и втора КУ-КУвича школа за вербуване на доносници и шпиони !
  Първата доносническа школа- в СимеоновНо , е завършил и генералния пожарогаССитель бокоТИКВАТА, също и генералния прокурорин геЙшев , те са школници на ДС!
  Сега ченгесарите около Шаренкова и нейния Шаренков си отвориха Втора доносническа Библиотекарска школа, която обучава свежи доносници за ДАНС и другите “служби”, а и за “цивилния” живот, нали!
  Е ,как тогава Шаренкова няма да защити своя ченгесарски таварищ доганЮ , след като са сътрапезници в Сарайско-Библиотекарската доносническа шайка, която е начело на Втората Библиотекарска доносническа школа?????
  Няма как!
  А и защо тая партийна калинкова кукувица на доганЮ иска да е “директор” точно в театъра, и то точно в този театър???

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу КУ-КУвичите доносници и калинки на ДС, долу театралните доносници на Догань ,идите на хуйло си!
  Долу доносникът геЙшев, иди на КДС, иди на бокоТИКВАТА, иди на цацаровичь, иди на пееФски, иди на СимеоновНо, иди на Чайка, иди на хуйло си!

 2. Имам чувството, че Украйна ще победи преди в България да се състави редовно правителство.

  Не беше по темата, извинявам се.

 3. Stefan Gamizov
  “Как в възможно”, “Не мога да повярвам”, “Отвратен съм”…
  Това основно чета тук на всяка крачка.
  Не само е възможно, а е логично!
  Войната в Украйна не е готвена от “вчера”, а поне 15 години руската диктатура се е подготвяла за “Отмъщението “СССР””.
  “Пазарувала” е западни политици, медии, цели държави като Германия и Австрия.
  Така че, малка България е имала своята роля във всичко това също, както и проблемите ѝ са далеч отвъд опростенческите обяснения за този добър, онзи лош.
  Няма невинни сред тези с пари и власт в България!!!
  Каквато и да е тази власт – олигархична, законодателна, съдебна, изпълнителна или медийна.
  По стара руска държавна традиция парите за диверсия и превземане на една държава от местни предатели не са руски, а са откраднати от хората живеещи там.
  Руската държава живее от грабежи.
  Тя краде себе си, народа си, народите около себе си, по-далечните народи.
  С откраднатото корумпира и разлага всяко по-хубаво нещо изпречило се на пътя ѝ, защото сама не може да направи нищо – не може да създава, не може да гради, може само да унищожава, краде и паразитира.
  Така и в България.
  От идването на Георги Първанов на власт преди много години досега, руската държава само гради предателска шайка на власт.
  Няма значение кой за какъв се представя. Всички са руски роби или слуги.
  Но след 2013 година всичко стана явно, нагло и садистично.
  Демокрацията беше заменена с диктатура на мутри, олигарси и санкционирани.
  Медиите напълно превзети.
  Държавните грабежи замениха икономиката.
  Пред очите ни се създаде една руска проксигуберния, която е дива, просташка и унищожителна за българите на първо място.
  Руска хибридна окупирана територия.
  Територия не за избори, а за освобождаване, защото е руско военно местопрестъпление.
  Но кой ще я освободи и кой ще си сложи главата в торбата?
  Дали на някой му “пука”, че се въргаля като свиня в руска диктаторска помия?
  Дали въобще са останали достатъчно несъгласни българи с тази тяхна и на държавата им съдба и екзекуция?
  Върнахме се във времената на погубената българска държавност от времето на Османската империя, но сега ни зароби новата руска империя.
  Имаме си чорбаджии-олигарси, башибозук и еничари.
  Имаме си и избивани българи на всяка крачка с мизерия и бягащи в Европа български бежанци.
  Спи народе кротко в сладки ориенталски сънища, докато руския нож реже твоето и на държавата ти гърло.
  Нож държан от зла руска уплашена ръка, която получава своето възмездие в Украйна, но знаеща колко много я обичат българските ѝ гаулайтери пребиващи с мизерия и грабежи всеки ден обърканите страхливи българи, за да нахранят тази ръка с живота и бъдещето на същите българите.
  Не месо ядат тези зверове, а българска човешка житейска плът и бъдеще!!!

 4. “Биволъ”:Връзката на Иванчева (кметицата) с Ханчева (главната прокурорша)!
  Жената до главния прокурор Иван Гешев (Детелина Ханчева) е направила впечатляваща кариера от танцьорка на пилон до адвокат, като пътьом е работила за лидер на организирана престъпна група и за фирма на Ковачки – установи проверка на Биволъ.
  Ханчева се прочу и с имотните врътки за придобиване на рекордно евтин имот от прокурорския свидетел Ваклин, от когото според прикриватурата, Иванчева е поискала откуп.
  Според разследването им Детелина Ханчева е родом от Севлиево. През 2002 г. тя влиза в новините на телевизиите като танцьорка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002.
  Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев е завлякъл две момичета от заведението в апартамент в София.
  Според публикации в медиите от онова време, Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а друго хукнало след тях и също се качило в колата.
  След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар “Рай” съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени.
  Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че са в беда.
  Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан в апартамента си в столичния кв. Св Троица, точно докато момичетата са в дома му.
  Галев е арестуван първоначално по подозрение за отвличане и изнасилване, но после му е повдигнато обвинение само за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.
  Следовател по делото срещу Галев е
  … тадададаааам …
  Иван Гешев!
  Който тогава работи в трета следствена служба – следовател. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца в престъплението, просто изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото. Както най-често се случва с делата, водени от Гешев. И обвиняемият е оправдан.
  По това време Гешев и Галев са засичани от свидетели няколко пъти заедно в софийски заведения, в които самоковецът е чест посетител.
  Юрий Галев завърши земния си път застрелян със седем куршума, при странни обстоятелства, малко по-късно – през 2012 г.
  По настоящем въпросната Детелина Ханчева съжителства с Иван Гешев на семейни начала.
  Друг любопитен факт е, защо е било нужно по документи Иван Гешев да се води в Москва на датата на ареста на Иванчева, когато всички видяхме, че той беше пред Спортната палата! Грешката после беше поправена и датата на гостуването в Русия беше коригирана с 4 дни по-късно.
  “Дневник” резонно зададе въпросът: По каква причина български прокурори още много от преди времето на Цацаров, посещават и се обучават в Москва?
  Известно е още, че Детелина Ханчева е съдружник с Марио Кърковски.
  Гешев не отрече, че той самият е дългогодишен приятел с Кърковски, много преди това дело, като в това приятелство той не вижда нищо лошо.
  Още по-любопитно е, че Марио Кърковски, на свой ред е съдружник с Александър Ваклин (основен прокурорски свидетел по делото срещу Десислава Иванчева).
  Детелина Ханчева дори е купувала имоти от фирмата на Кърковски – “МС Консулт 2010”, написа тогава “Фрогнюз”. Става дума за апартамент и паркомясто в столичния район “Зона Б-17”.
  – дали г-жа Иванчева с бебе на 1 г. е за затвора или някой друг е за там

 5. Две “високоточни” руZZки ракети са паднали на полска територия (държава от НАТО) и са убили двама души на място.
  Да видим сега отговорът по Член 5 дали ще се задейства, защото това си е живо нападение срещу Държава от НАТО!

 6. Ilian Vassilev, преди 16 минути.

  Е господин Радев, министър Стоянов, депутат Нинова.
  Руски ракети удариха обекти в Полша.
  Член на НАТО.
  Пак ли няма да се намесваме.
  Ще се снишаваме.
  Ще залягаме, Ще се потопяваме.
  Сигурен съм, че ако се стигне до активиране на член 5 от Договора на НАТО – тези пишман лидери ще гласуват против.
  Няма значение как ще ги наречете – руски агенти, руски крепостни, руски троянски коне.
  От двадесет години следя развитието и еволюцията на Путин.
  Още от 2006 година когато помолих да не ми подновят договора за посланик заради далаверите на Румен Овчаров и Първанов предупредих –
  поради убийствения микс от комплекси за малоценост и величие, Путин ще разтърси света.
  И когато ни спря природния газ, и когато ни натресе АЕЦ Беляне /с активното съдествие на Първанов, Борисов и Овчаров/, за всички стана ясно,
  че да си част от мрежата на Кремъл е предателство.
  След това Борисов свали Трайчо Трайков като нареди директно на Красимир Първанов – днешният държавен представител в Лукойл Нефтохим –
  да подпише анекс към договора, който ни струваше над милиард лева в неустойки.
  След това дойде Крим и аз пак говорих и предупреждавах.
  За това и ме вкараха, заедно с 88 други влиятелни евроейци в първия черен списък на Русия, а медиите на Борисов и Пеевски ме вкараха в черния си списък.
  И Венелин Петков и Хекимян по БТВ, и по Нова и БНТ – забраниха достъп, за да не могат хората да чуят моите предупреждения.. Борисов лично ръководеше този процес.
  Предупреждавах и през 2016 година за последиците от предателската среща на Решетников с Борисов, както и с Бабаков и още куп други пратеници на Путин,
  които поставиха Радев на власт и обезпечиха политически Турски поток.
  И сега предупреждавах, че войната в Украйна неизбежно ще засегне територии на страните от НАТО и че със снишаване няма да се разминем.
  И ще бъдем принудени да отвърнем за да се защитим.
  Преди три дни предупредих, че трябва да дадем всичко на Украйнците, които загубиха над 130 хиляди души за да бранят нас и Европа.
  Просто ми писна от полумъже, полуполитици, полухора.

  Моля депутатите от ПП и ДБ да радикалиризират поведението си и да поискат –
  Декларация за подкрепа на Полша, осъждане на атаката срещу Украйна и Полша и готовност да изпълним задълженията си по член 5 от договора за НАТО –
  няма значение, че БСП и Копейкин ще гласуват против.
  Време разделно е, няма смисъл да се залъгваме, че има консенсус по темата.
  След това незабавно да извикат министъра на отбраната и директно да вземат решение с което да задължат в три дневен срок да се подготви списък от оръжия и амуниции,
  който да одобрят в НС и с които да се предоставят след преговори с Украйна тези оръжия.
  Най-важни са артилерийските снаряди, защото битката на Запорожието и и Източна Украйна рязко ще повиши потреблението им.
  И последно – да се въведе извънредно положение, което да позволи на държавата да вземе под контрол всички активи на свързани с Кремъл компании.
  Нещата тепърва ще излизат извън контрол.

 7. Латвия: Ракетите на престъпния руски режим вече падат на територията на НАТО “Съболезнования към полските братя по оръжие” Руските ракети вече падат и на територията на НАТО, в Полша, заяви министърът на отбраната на Латвия Артис Пабрикс. “Моите съболезнования към полските братя по оръжие. Престъпният руски режим пуска ракети, които падат не само върху украински мирни граждани, но и на територията на НАТО в Полша.” – написа Пабрикс в профила си в Twitter.

 8. Извънредно съобщение: две руски крилати ракети са се вривили в Полша, на 10 км от границата с Украйна. загинали са двама души. Интересно ще бъде ли задействан чл. 5-ти от Устава на НАТО?!

 9. Песков: – полска територия падна върху нашите ракети.

 10. Путлер е фашистки изрод!

  Хитлер нападна Полша,
  и сложи началото на Втората световна война!

  Нападайки Полша,
  Пулер ще разпали Третата световна война!

  Със “заблудените” две руски ракети,
  които удариха обекти в Полша, член на НАТО,
  фашиският изрод Путлер, предизвиква НАТО!

  Да припомним, че чл.5-ти се задейства автоматично!
  Не е необходим вик за помощ от нападнатата страна Полша!

  За да се предотврати Третата световна война,
  руските войски в Украйна да бъдат изпепелени с конвенционални оръжия!
  Както САЩ изпепелиха вагнеровци в Сирия!

  Русофилите диверсанти,
  да бъдат лишени от българско гражданство
  и да бъдат изгонени в Русия!

  Слава Україні! Героям слава!

 11. Aвтора на блога обикновено е внимателен към коментарите и не допуска неприятните (сигурно и този ще бъде премахнат), но с коментарите на “българин” и “димитър” явно тиражиращи фалшиви новини се приближава до тъмно-жълтите сайтове. Разбирам желанието да унищожите руzката империя, ама по-скоро ще си останете четиримата читатели.

 12. Към Веско:

  Много се изплаших, че останат само четирима читатели…Ужас!
  Изобщо няма да обяснявам колко хиляди са били читателите ( само) вчера…
  Премахвам не “неприятните”, а тъпите и откровено провокативните коментари, които изкривяват собствените ми тези с цел да ме въвлекат в обяснителен режим или да предизвикат поредната престрелка в коментарната част.
  Така че, Веско, не си прави труда. Много си елементарен за “разгадаване”.
  Опитай другаде, където не ти се вижда жълто и кафяво. Успех и чао!


 13. 16.11.2022 в 00:23

  Чл.4-ти се инициира, както направи Полша.
  Чл.5-и се задейства автоматично, според обстоятелствата. Например преврат или опит за окупация.

 14. Видьо Видев,

  споко – Моравецки(16.11, 13часа): “… повечето доказателства, които сме събрали, показват, че може би този път активирането на чл.4 няма да е необходимо, но този инструмент все още е в нашите ръце. Според американските служби има много индикации и засега събираме доказателства …”
  https://twitter.com/i/broadcasts/1vAxRAeAlzqJl

 15. Веско ми издаде (вербалната – засега) присъда, заради това, че цитирах министъра на отбраната на Латвия Артис Пабрикс. Латвия – държава съюзник на България и в НАТО, и в ЕС…
  Каква ли присъда ми е приготвил за по-сетне?

 16. @Веско

  Дали? Само с теб сме вече двама читатели на ivо.bg 😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.